Partyflock
 

Melkweg Dance

Melkweg Dance
30 januari 2017
concept
Concept van .
AdresLijnbaansgracht 234a
1017 PH
Amsterdam
Nederland Nederland
Telefoon+31 20 531 8181
Linkssoundcloudx
Concepten

Informatie

klinch is het Electronic Music Platform van de Melkweg. Al vijf jaar lang is het de plek voor relevante, vernieuwende elektronische muziek: van beukende techno en warme indie-electronica tot rauwe beats en bassgeluiden. klinch biedt diverse clubavonden: HOAX, Rara Aves, 50Hurtz, WIRED, Major League, Electric Deluxe, Gem Session, Balans en daarnaast verschillende showcases en label nights.

Uitgaansagenda Melkweg Dance

Laatste feest was op vrijdag 20 september 2019: 50Hurtz, Melkweg, Amsterdam

Nieuws

Red Axes 4, Chrome Sparks, Youngr, Sinead Harnett en meer toegevoegd aan de line-up van het tweedaags showcase festival in Melkweg, Paradiso en Sugarfactory, tijdens Amsterdam Dance Event.
ADE LIVE 2017: de tweede editie van het succesvolle showcase festival voor elektronische livemuziek in Melkweg, Paradiso en Sugarfactory
Om aan de top te komen is één. Om er vervolgens een paar jaar te blijven is uniek. Maar om al meer dan twintig jaar toonaangevend en vernieuwend te zijn, daar bestaan geen superlatieven voor.
Op 21 oktober staat Colin Benders, beter bekend als Kyteman, met zijn zelf gebouwde modulaire synthesizer in de intieme theaterzaal van Melkweg tijdens Amsterdam Dance Event.
Sugar Factory maakt het programma van Amsterdam Dance Event 2016 compleet met een grote lijst nieuwe bevestigingen waaronder Pablo Nouvelle, Suuns, Blanck Mass, Carl Craig & Friends, Little Louie Vega, Jazzy Jeff, Cassy, Ellen Allien, Kenny Dope en meer. Van woensdag 19 oktober tot en met zondag 23 oktober staat de zaal met maar liefst twaalf producties in de avond, nacht en ochtend, helemaal in het teken van het internationale dancefestival.
The Partysquad bestaat 10 jaar en viert dit jubileum met een eigen feest in de Melkweg op 23 september. Het belooft een memorabele show van het DJ-duo te worden waarin alle hits voorbij zullen komen en er gastoptredens zijn van onder andere Ali B, Jayh, Dio en SBMG. De kaartverkoop gaat zaterdag 13 augustus om 10:00 uur van start via www.10jaarthepartysquad.nl?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock. en Ticketmaster. 3
Amsterdam Dance Event 2016 is de 21ste editie van 's werelds grootste dancemuziekconferentie. In een overvloed aan feesten die in oktober de hoofdstad gaan domineren mag 'Lost Frequencies & Friends', gehost door het Amsterdamse label Armada Music, natuurlijk niet ontbreken. 1
Amsterdam Dance Event (ADE) presenteert in samenwerking met Melkweg, Paradiso en Sugar Factory een tweedaags showcasefestival waar bezoekers en professionals de spannendste nieuwe elektronische live-acts kunnen ontdekken. De eerste editie van ADE Live vindt plaats op donderdag 20 en vrijdag 21 oktober met o.a. RÜFÜS DU SOL, Suuns, Jessy Lanza en CUT_.
De Australische producer en muzikant Flume geeft op vrijdag 4 november een concert in de Heineken Music Hall als onderdeel van zijn wereldtour. De kaartverkoop voor de show start donderdag 12 mei om 10.00 uur via Ticketmaster.
Traditiegetrouw heeft technolegende Dave Clarke weer als eerste de eer om zijn ADE-avond uit de doeken te doen. Na elf legendarische Dave Clarke Presents edities in de Melkweg, keert Clarke terug voor een nieuwe ronde, met "The Dirty Dozen": 12 jaar Dave Clarke Presents en 12 DJ's die 12 uur lang steenharde techno door de speakers jagen. Zo staan onder andere Luke Slater & Ø [Phase], Marcel Fengler, Miss Kittin, Tommy Four Seven, Rebekah, Black Asteroid, Louisahhh en meer op het programma. 2
Het openingsconcert van Amsterdam Dance Event wordt dit jaar verzorgd door de samenwerking tussen producer/componist/artiest Henrik Schwarz en het toonaangevende niet-klassieke Metropole Orkest. Het concert, genaamd 'Scripted Orkestra', vindt plaats in de Melkweg op 19 oktober. Op zaterdag 23 april start de kaartverkoop.
Muziek verenigt, vlot over landsgrenzen heen! Daarom steken de Melkweg en haar Belgische collega, Ancienne Belgique (Brussel) de koppen bijeen om vaderlands talent op elkaars podium te serveren. En dat in de vorm van een tweedaags minifestival (28/05 in AB en 29/05 in de Melkweg) voorzien van een gevarieerde en uiterst spannende line-up! Al jaren staan de muzikale neuzen van beide concertzalen in dezelfde richting. Een logische uitwisseling dus van 's lands muzikale sterkhouders, met de hulp van Europe By People en Liveurope.
Op vrijdag 11 december presenteren de legendarische hardhouse DJ's Tom Harding en JP een bijzondere line-up in twee zalen van de Melkweg met Der Dritte Raum, DJ Misjah b2b DJ Tim en DJ Per. Zelf zullen zij The Max zaal onder handen nemen met hun sets. De voorverkoop voor deze avond start maandag 3 augustus om 10:00 uur via de website van de Melkweg en Ticketmaster. 1
Het legendarische Britse label Ninja Tune bestaat 25 jaar en viert dat met een bijzondere avond tijdens Amsterdam Dance Event. Op donderdag 15 oktober is het in de Melkweg te doen met een select gezelschap van artiesten die getekend zijn bij Ninja Tune en vrienden van hen. De line-up bestaat uit Bonobo (dj-set), George Fitzgerald, Machinedrum, Leon Vynehall en Romare.
De beatkunstenaar Gramatik combineert op een unieke wijze elementen van jazz, soul, maar ook zware electro in zijn instrumentale hiphop beats. Dit zorgde in de Melkweg al twee keer eerder voor een fenomenale show waarbij de speakers zijn beats als een tornado de zaal in blaasden. Tijdens Amsterdam Dance Event maakt hij zijn comeback.
De Duitse DJ en producer Zedd scoort momenteel wereldwijd een hit met zijn album True Colors en de singles 'Beautiful Now' en 'I Want You To Know' met vocalen van zangeres/actrice Selena Gomez. Op zaterdag 21 november treedt hij op in de Melkweg in Amsterdam - de enige Nederlandse show tijdens zijn Europese tour. De kaartverkoop is gestart. 4
De clubavond Hoax organiseert al jaren experimentele bass avonden met verrassende line-ups in de Melkweg. Voor de 14e editie op vrijdag 12 juni zijn ze een samenwerking aangegaan met het UK-label Tectonic, dat inmiddels al tien jaar bestaat. Dit wordt gevierd met een ijzersterke line-up van o.a. Pinch, 2562 & Heleen Blanken (Live) en Mumdance tijdens de enige Nederlandse show van Tectonic. De voorverkoop hiervoor is gestart via de website van Melkweg en Ticketmaster.
Tom Harding & JP presenteren op 10 april een tribute line-up in de Melkweg van artiesten die van belang zijn geweest in hun lange geschiedenis van feesten in de Melkweg. BK, Fausto, JP en Rossie zullen deze avond de zaal voorzien van de beste hardhouse klassiekers. 4
Een nieuwe Hoax avond betekent de beste weirdomuziek van de hoogste kwaliteit. Geen gegaap op de dansvloer, maar nieuwe muziek waar je hoe dan ook ongecontroleerd op gaat dansen. Deze 13e editie zijn er twee speciale gasten uit Engeland geboekt: Zomby en µ-Ziq.
Het wachten is voorbij: 16 januari 2015 keren Secret Cinema en Egbert terug naar de Melkweg met een vernieuwde, legendarische 6-uurs set! Ze staan inmiddels bekend als legendarische nachten – de Gem Sessions in de Melkweg, Amsterdam. Nadat Egbert vorig jaar de klus in z'n eentje klaarde, is het nu weer tijd voor de twee vrienden om samen de Melkweg op z'n kop te zetten. 3
Zondag 16 november staat bass-producer SBTRKT in The Max met een nieuw album. SBTRKT was recent een van de smaakmakers tijdens het vooraanstaande PITCH Festival in Amsterdam. De officiële voorverkoop start 31 juli. Speciaal voor de fans wordt daarnaast een presale georganiseerd die op 29 juli begint.
Op vrijdag 27 juni staat mede-grondlegger van de Chicago juke sound DJ Spinn in de Oude Zaal. DJ Spinn was jarenlang de muzikale wederhelft van de onlangs overleden DJ Rashad. Het is nu aan Spinn om de legacy voor te zetten. Vrijdag 11 juli is er opnieuw een editie van clubnacht Hoax, ditmaal onder andere met Lone, Visionist en Krampfhaft. Lone komt deze zomer met een nieuw album, verwacht van hem dus veel nieuw materiaal.
Eindbaas. Internationaal erkend als een van de grootste chiptunes feesten ter wereld. Op deze dance events gaan mensen los op elektronische muziek die live wordt geproduceerd met vintage game consoles uit de jaren '80 en '90 zoals de Nintendo Gameboy. De veertiende editie vindt plaats op 4 oktober in de Melkweg, Amsterdam. 5
Op 6 september is in de Melkweg een unieke samenwerking van de organisaties 50HURTZ en Major League. 50HURTZ is afgelopen 2 jaar bepalend geweest voor het dubstepgeluid in Nederland. Major League is al meer dan tien jaar het meest toonaangevende drum 'n bass evenement van Nederland. Samen zullen deze organisaties een unieke avond verzorgen in beide zalen van de Melkweg. 1
Op 4 oktober heeft de bekendste drum 'n bass organisatie van Nederland het Engelse label Shogun Audio uitgenodigd voor een exclusieve showcase. Op het programma staat onder andere een dj-set van de Australische super-act Pendulum.
Darko Esser's techno-platform en clubnacht Balans organiseert op vrijdag 20 september zijn zesde editie in de Melkweg. Grote headliner voor deze editie is de Britse dj/producer Surgeon, die voor het eerst in negen jaar in de Melkweg staat. Staffan Linzatti is de tweede gast van de avond en komt een liveset spelen.
Vrijdag 20 september presenteert Egbert zijn eerste album 'Warm' in de Melkweg. Speciaal voor deze gelegenheid speelt de succesvolle Nederlandse techno-producer een live-set van maar liefst zes uur met alleen maar zelfgeproduceerde muziek. 4
Op donderdag 18 juli staat de Braziliaanse electronica-legende Amon Tobin met een dj-set onder zijn alter ego Two Fingers in de Amsterdamse Melkweg. Support komt tijdens die avond van de in Haarlem woonachtige bass-producer H-SIK die een live set komt spelen.
De zomer van 2013 gaat bijna beginnen en Major League Drum 'n Bass is er klaar voor! Ook deze keer staat er weer een line-up om de vingers bij af te likken. Twee van Nederlands grootste talenten staan zij aan zij met zwaargewichten uit de UK, waaronder Aphrodite en Drumsound & Bassline Smith.
Vrijdag 28 juni organiseert Red Bull Music Academy een clubnacht in de Amsterdamse Melkweg. De nacht staat in het teken van de steeds populairder wordende UK bass sound met op het programma The Streets frontman Mike Skinner (dj-set), T.Williams, Cinnaman en Chaiba.
Na diverse clubavonden in Nijmegen en uitverkochte edities in de OT301 in Amsterdam staat RTFKT.net op vrijdag 26 juli voor het eerst in de Melkweg. Verwacht van het collectief opnieuw een nacht vol warme, melodieuze en vooral dansbare elektronische muziek.
Darko Esser's techno-platform en clubnacht Balans organiseert op vrijdag 12 juli een speciale zomereditie in de Melkweg. Te gast zijn de Amerikaanse cult-DJ Mike Parker, de Londenaar Cadans en de Amsterdamse Mirella Kroes.
Vrijdag 14 juni vindt de eerste editie van de nieuwe clubnacht City Samplers @ klinch plaats in de Amsterdamse Melkweg. Dit nieuwe concept brengt de nieuwste deephouse en techno geluiden uit alle grote wereldsteden onder één dak.
Het techno-genre is aan een opwaartse mars bezig en groeit met de dag in populariteit. Na acht uitverkochte edities tijdens de jaarlijkse Amsterdam Dance Event (ADE) in de Melkweg en een ramvolle bak tijdens Tomorrowland 2012, waar Dave Clarke de op één na grootste area bestierde, lijkt de Queen's Night editie van Dave Clarke Presents op 29 april as. in klinch (Melkweg) wederom een vol huis op te leveren. 3
Clubnacht Hoax staat in het teken van elektronische muziek die zijn roots vindt in hip hop, beats en bass, kortom: het vernieuwende en grensverleggende partygeluid van dit moment. Future, space bass music! Het Belgische Vuurwerk en Know V.A. zijn toegevoegd aan de line-up van Hoax @ klinch op vrijdag 21 juni, die verder bestaat uit Gold Panda, Letherette en DJDJ+.
Twee Amsterdamse platenlabels ontmoeten elkaar op vrijdag 17 mei in de Melkweg. Het bekende undergroundcollectief en online label Redevice nodigt Amsterdams meest gerenommeerde platenlabel Rush Hour uit voor een nacht die vooral in het teken staat van de roots van de Chicago house.
Klinch, het Electronic Music Platform van de Melkweg, host dit jaar met Koninginnedag een clubnacht met optredens van de Deense hitmachine Kölsch, Magazine labelbaas Barnt en Trouw residents Nuno dos Santos en Job Jobse. De deuren gaan al vroeg open, namelijk om 20 uur. Tickets zijn reeds in de voorverkoop.
Het Britse Virus Recordings bestaat 15 jaar en viert dit samen met Major League Drum 'n Bass en wel op vrijdag 7 juni in de Melkweg te Amsterdam. Op het programma staan onder andere optredens van Ed Rush & Optical, Audio en Optiv & BTK. Tickets zijn inmiddels in de voorverkoop.
Eindbaas @ klinch
21 februari 2013
Van Tokyo tot New York, underground clubs worden overgenomen door een krachtig nieuw geluid. Het heet chiptunes en het wordt geproduceerd op vintage game consoles, zoals Gameboy, Atari, c64 en Amiga. Met live optredens van de beste internationale artiesten en extreem dansbare elektronische muziek is Eindbaas een van de beroemdste chiptunes feesten ter wereld. 2
Balans is niet alleen het technolabel van Darko Esser, maar ook een clubconcept dat hij door heel Nederland en zelfs daarbuiten organiseert. Muzikaal is de avond stevig geworteld in de diepere en rauwere vormen van techno, maar uitstapjes naar andere genres en stijlen worden ook zeker niet geschuwd. De artiesten hebben altijd een connectie met Darko. Dat kan persoonlijk zijn, maar ook bewondering of natuurlijk allebei.
Met de knaller van een uitverkochte ADE-editie nog vers in het geheugen presenteert de Melkweg in samenwerking met Dave Clarke een nieuwe editie van Dave Clarke Presents @ klinch, ditmaal tijdens Koninginnenacht op 29 april. 3
Op vrijdag 15 februari start Melkwegs electronic music platform klinch de nieuwe clubnacht Dash. Een nieuw concept dat garant staat voor kwalitatieve house op de dansvloeren van de Melkweg. Speciale gast op de eerste editie is het Britse Audiojack.
Vrijdag 8 februari is Speedy J met zijn Electric Deluxe label terug in de Melkweg met wederom een knaller van een line-up vol techno en house. Een line-up vol oude bekenden en daarnaast een aantal frisse gezichten.
Voor deze Major League heeft Andy C zijn favoriete artiesten uitgenodigd: Delta Heavy, Culture Shock en June Miller met support van Pamb & Harsh. Tickets voor deze clubnacht zijn inmiddels in de voorverkoop.
Op vrijdag 25 januari een nieuwe editie van Wired in de Melkweg met maar liefst twee grote namen uit Detroit, namelijk Robert Hood en Kyle Hall.
Op vrijdag 18 januari organiseert Rara Aves weer een nieuwe editie in de Melkweg. Te gast zijn de Duitse rauwe technoproducer Alex Bau en de Green Velvet's studiopartner Harvard Bass. 1
Darko Esser's Balans keert op vrijdag 22 februari terug in Melkweg bij klinch met als grote eye-catcher de Spaanse techno legende Oscar Mulero. Techno met veel Mediterraan temperament, donker als de nacht, contrastrijk en zelfs warmbloedig. En dat maar liefst drie uur lang! 2
Wunderbar
2 november 2012
De donkere dagen naderen en het wordt weer fris buiten, maar de winter brengt ook leuk nieuws... Want donderdag 'Derde Kerstdag' 27 december is het weer tijd voor de volgende voorstelling, namelijk de jaarlijkse Wunderbar krakerrrr in de Melkweg! Zoals jullie gewend zijn van de organisatie, pakken ze wederom uitbundig uit en trekken ze heel wat moois uit de hoge hoed. 1
Na een waanzinnig debuut in juli met Tommy Four Seven en Shifted, keert Balans op vrijdag 16 november terug in de Melkweg. Ook tijdens deze editie worden de registers weer vol opengetrokken voor een stevig robbertje techno en zweet op de muren.
Augustus is een bijzondere maand voor Neerlands upcoming trots Henzel & Disco Nova. Het duo brengt in deze maand namelijk hun allereerste solo release 'Hypnotize Minds' uit op het bekende Londense Bad Life label. 3
Vrijdag 17 augustus een nieuwe editie van Hoax in de Melkweg. Met Hoax staat de Melkweg in het teken van de nieuwere sounds die hun roots vinden in de dubstep, hiphop en beats: diepe, meeslepende bassen, dubby geluiden, rauwe rave synths, mooie melodiën en percussie waar je onmogelijk stil op kunt staan.
Op de ongetwijfeld prachtige vrijdagnacht van 6 juli maakt Darko Esser's Balans haar debuut in de roemruchte hoofdstedelijke club de Melkweg. 2
Vrijdag 22 juni is het weer Rara Aves in de Melkweg! Het is alweer de vijfde editie van deze avond, die in het teken staat van de samensmelting tussen electro en techno. 1
Op vrijdag 1 juni een grote showcase van het Londense label TFA. Het label heeft een flink aantal dikke dubstepproducers onder haar naam en op deze voorzomerse nacht wordt dan ook behoorlijk uitgepakt.
Drum 'n bass staat in 2012 in het teken van 10 Years of Major League. Op 11 mei viert het bekendste drum 'n bass feest van Nederland dit met een exclusief optreden van Andy C: Alive.
Vrijdag 4 mei vindt de eerste editie plaats van de nieuwe driemaandelijkse clubnacht Hoax. Met Hoax staat de Melkweg in het teken van de nieuwere sounds die hun roots vinden in de dubstep, hiphop en beats: diepe, meeslepende bassen, dubby geluiden, rauwe rave synths, mooie melodiën en percussie waar je onmogelijk stil op kunt staan.
Drum 'n bass staat in 2012 in het teken van 10 Years of Major League. Op vrijdag 11 mei viert het bekendste drum 'n bass feest van Nederland dit met een exclusief optreden van Andy C: Alive. 2
Op Koninginnedag vindt in de Melkweg de eerste editie van de nieuwe clubnacht Wired plaats. Deze nieuwe avond gaat een aantal keer per jaar plaatsvinden en wordt dé nieuwe nacht voor house en techno in de allerbreedste zin. 2
Klinch in april
31 maart 2012
Al een jaar lang is de Melkweg clubnacht 50Hurtz het fenomeen voor de hardere variant van dubstep. Met vier uitverkochte edities waar het publiek alleen maar keihard losging, is het op vrijdag 6 april tijd voor de hardste van allemaal: het éénjarig bestaan! 2
Op vrijdag 20 april geeft het vooruitstrevend geprogrammeerde festival Symphonica Elektronica in de Melkweg de eerste showcase van het seizoen 3
Vrijdag 4 mei vindt de eerste editie plaats van de nieuwe driemaandelijkse clubnacht Hoax. Met Hoax staat de Melkweg in het teken van de nieuwere sounds die hun roots vinden in de dubstep, hiphop en beats: diepe, meeslepende bassen, dubby geluiden, rauwe rave synths, mooie melodieën en percussie waar je onmogelijk stil op kunt staan. Kortom: het rauwere partygeluid van 2012. 1
Op vrijdag 13 april staat John Digweed met zijn label Bedrock Records in de Melkweg tijdens klinch.
Traffic en klinch presenteren in samenwerking met H-Productions op 30 maart de album launch party van het nieuwe album van Cari Lekebusch, 'You're a hybrid too'. 2
Op vrijdag 2 maart vindt de vierde editie van Rara Aves plaats in de Melkweg. Rara Aves is de clubavond van de Melkweg waarbij de samensmelting van techno en electro centraal staat. Elke editie zijn er vier artiesten, van nationaal en internationaal niveau, uitgenodigd om op eigentijdse wijze deze twee muziekgenres samen te laten smelten.
In 2012 viert Major League haar 10-jarig bestaan. Op vrijdag 10 februari is de kick-off in de Melkweg. Speciaal voor deze avond zijn onder andere Fabio & Grooverider uitgenodigd.
Op vrijdag 17 februari staat klinch in het teken van het Nederlandse label Rwina Records.
Twee iconen uit de triphop / breakbeat scene staan binnen één maand in de Melkweg. Op vrijdag 20 januari staat DJ Food in de Oude Zaal en op vrijdag 3 februari DJ Krush. 3
Ja ja, nog maar twee weekies te gaan en dan is het eindelijk showtime! Na twee lange dagen met familie, cadeaus en excessief eten is het tijd voor knettergek entertainment en de aller vetste muziek! Op 'Derde Kerstdag' dinsdag 27 december strijkt het Wunderbar circus neer in de Melkweg en gaan werkelijk alle remmen los.
Precies een maand geleden heeft B27 zowel de Kater Holzig als de Wilde Renate in Berlijn flink op zijn kop gezet. Nu maakt de Amsterdamse organisatie zich klaar voor dé afsluiter van het jaar. 1
Wunderbar
3 december 2011
Precies een maand geleden heeft B27 zowel de Kater Holzig als de Wilde Renate in Berlijn flink op zijn kop gezet. Nu maakt de Amsterdamse organisatie zich klaar voor dé afsluiter van het jaar. Met de Melkweg in Amsterdam als het podium.
Op 2 december is het tijd voor Straf_werk. Alle ongehoorzame dwarsliggers worden verwacht om na te blijven op deze nieuwe clubavond. Straf_werk komt uit de koker van twee straffe meiden met een enorme passie voor house muziek. Alle artiesten die zijn uitgenodigd voor Straf_werk staan garant voor warme en diepe house/techhouse tunes. 2
Rockit at klinch
30 oktober 2011
Het buitenfestival seizoen is officieel tot een einde gekomen en daarom slaan Rockit en klinch de handen ineen. Op vrijdag 4 november is Rockit te gast bij klinch in de Melkweg. 2
Op vrijdag 4 november is Rockit te gast bij klinch in de Melkweg. Speciale gast van de avond is de Italiaan Ilario Alicante. 2
Klinch in september
15 september 2011
Sonic Warfare stapt op vrijdag 16 september het najaar in met een Black Acre editie, één van de fijnste labels van de laatste tijd op het gebied van kwaliteitsdubstep en hogeschool electronica. Black Acre bestaat sinds 2007 en richt zich op een combinatie van 2-step & grime, electronica en hiphop. Black Acre artiesten Fantastic Mr. Fox, Dark Sky en Blue Daisy zullen op deze avond namens Black Acre het podium betreden. 1
Taart, champagne! NON Records, het toonaangevende collectief van makers van elektronische muziek, is 1 jaar oud. Genoeg reden om de Melkweg weer eens te vullen met NON goodness tijdens een anniversary labelnight op 22 juli. Deze avond wordt ook een NON Records compilatie uitgebracht. De eerste 100 bezoekers van de avond krijgen deze helemaal gratis, dus kom op tijd.
Klinch in juni
10 juni 2011
Klinch werkt al sinds 2008 samen met het prominente Border Community label. Het label van James Holden richt zich op muziek die niet in een hokje valt te plaatsen en dat sluit naadloos aan op de filosofie van klinch
Op vrijdag 8 juli, de vooravond van het Pitch festivalweekend in Amsterdam, organiseert het festival samen met de grensverleggende Closer-avond van de Melkweg een zinderende pre-party. De eerste namen op de line-up zijn Hercules & Love Affair en Azari & III, die in The Max zullen zorgen voor een spetterend disco & house extravaganza. In de Oude Zaal host Closer resident Jorn Liefdeshuis een Closer-waardige electronica line-up, die binnenkort wordt aangekondigd.
Het duurt nog minder dan een maand, maar Foxes & Wolves waant zich al in de zomer. Een ontzettend hete, zweterige zomer, als het warme lenteweer ook maar enigszins een indicatie is. Wat dat betreft is het niet meer dan gepast dat op 21 mei het Zwitserse duo In Flagranti - Alex Gloor en Sasa Crnobrnja - te gast is bij Foxes & Wolves . De vuige disco van het ietwat vunzige duo - 'In Flagranti' betekent letterlijk 'op heterdaad', maar is ook een eufemisme voor 'betrapt tijdens de seks' - staat namelijk garant voor plakkerige vossen- en wolvenvachten op de dansvloer van de Melkweg.
Op vrijdag 27 mei kunnen aardlingen voor het eerst sinds het begin van de jaartelling een kijkje nemen in het buitenaardse heiligdom van Rara Aves.
Foxes & Wolves
9 april 2011
De winter wordt op 16 april luidruchtig uitgezwaaid onder aanvoering van die sympathieke Noorse disco-specialist, remixgod en editheld Todd Terje. Het is de tweede keer dat hij de roedel komt versterken tijdens Foxes & Wolves, een warme wederkomst.
Klinch in april
3 april 2011
De winter is voorbij, de lente is aangebroken en dit zal te merken zijn tijdens klinch in de Melkweg. De diversiteit, waar het danceplatform van de Melkweg voor staat, is deze maand alom aanwezig. 3
50Hurtz
31 maart 2011
Op vrijdag 15 april vindt in Melkweg Amsterdam de eerste editie plaats van 50Hurtz @ klinch, een clubnight die de thuishaven wordt van de meest extreme vorm van dubstep. Deze nieuwe stroming, ook wel Brostep en Filth genoemd, is de sterkst groeiende substroming van dubstep, maar had tot nu toe geen vaste plek in de Nederlandse uitgaansscene. 50Hurtz @ klinch combineert de belangrijkste internationale namen met de lokale vaandeldragers van het genre. De artiesten op de eerste editie zijn Borgore, BAR9, TB6K en Akkachar. 4
Klinch in maart
8 maart 2011
Dat maart roert met z'n staart mag bij klinch helemaal duidelijk zijn. Het programma voor deze maand schiet alle kanten op, op het gebied van elektronische muziek. De maand gaat van start met het festival 5 days off. Melkweg en Paradiso zullen ook dit jaar weer vijf dagen in het teken staan van elektronische muziek in de breedste zin van het woord. Namen als Modeselektor, Hercules & Love Affair, Ellen Allien en Matthew Dear zullen tijdens 5 days off in de Melkweg te zien zijn. 1
Electric Deluxe @ klinch
20 februari 2011
Konningenacht in Amsterdam biedt dit jaar een zeldzame gelegenheid om Collabs een avond lang aan het werk te zien, tijdens de elfde editie van Electric Deluxe Presents. Gastheer Speedy J zal samen met Chris Liebling zeven uur de fundamenten van de Max in de Melkweg op de proef stellen. In de oude zaal staan Simian Mobile Disco, Marcel Fengler en Lucy op het affiche. 5
Crackhouse
16 februari 2011
Ook in 2011 zet Crackhouse @ klinch de bloemetjes weer ongegeneerd buiten – te beginnen met het weekend van 18 februari. Op vrijdagavond begint het festijn met een Canadees onderonsje in de Oude Zaal van de Melkweg: Guillaume & the Coutu Dumonts live, een primeur van Art Department en natuurlijk het Crackhouse ABC. 2
Diplo komt op eerste paasdag, zondag 24 april, naar de Amsterdamse Melkweg voor een exclusief optreden in Nederland. De Amerikaanse dj/producer werd bekend door zijn producties voor M.I.A. en Santigold en breidde zijn publiek uit met remixes voor o.a. Kanye West, Hot Chip, Bloc Party en Radiohead. Diplo's label Mad Decent is de laatste jaren smaakbepalend geweest. 2
Op Goede Vrijdag, 22 april, presenteert de Melkweg een moddervette dubstep line-up in twee zalen. Headliner is Benga, één van de absolute helden van het genre. 4
De Foxes & Wolves worden steeds talrijker! Elke derde zaterdag van de maand toveren ze de Melkweg om in een glinsterende discodansvloer en zulk nieuws verspreid zich als een lopend vuurtje door het nog zo koude bos. 1
Crackhouse @ klinch
21 januari 2011
De Melkweg wordt deze avond geïnjecteerd met een zinneprikkelend cocktail van vooruitstrevende vierkwartsmaten: een oppeppende performance van Guillaume & the Coutu Dumonts; de Nederlandse primeur van heroïne-houseduo Art Department; en natuurlijk de vertrouwde vercracktheid van het residentiële ABC.
Zowel de glinsterende poolvosjes als de goed geïsoleerde poolwolven navigeren op de twinkelende sterren in hun zoektocht naar de dansvloer. De poolnacht is lang voor de ongedurige boogiebeesten maar de Foxes & Wolves @ klinch prijzen zich gelukkig in de spoedige komst van een paar Scandinavische feestbeesten, gepokt en gemazeld in het in op gang krijgen van elk vastgevroren feestgedruis.
Traffic @ klinch
7 januari 2011
Klinch is het platform waarop de Melkweg wekelijks diverse avonden met de betere dance en elektronische muziek presenteert. In 2011 zal nog vaker gebruik worden gemaakt van de mogelijkheden die het gebouw van de Melkweg te bieden heeft.
Traffic at klinch
4 december 2010
De wintermaanden worden bij klinch getrotseerd op de dansvloer. Vrijdag 17 december haalt Traffic uit met een killer van een line-up. Zware techno voert vanavond de boventoon, met Johannes Heil, Mauro Picotto, Bart Skils en Lauhaus in de hoofdrol. 2
Non Night
13 november 2010
Vrijdag 19 november is het alweer tijd voor de derde editie van inmiddels bijna een traditie: NON Night bij klinch in de Melkweg. Na een succesvolle avond tijdens het Amsterdam Dance Event in Studio/K neemt NON nu de Oude Zaal van de Melkweg weer over voor een avond vol visueel en auditief spektakel.
Electronation @ Klinch
11 november 2010
Sébastien Léger en Ida Engberg zijn beide geen onbekende van Electronation, maar samen waren zij nog nooit op een avond te zien in de hoofdstad. Deze primeur is dan ook voorbehouden aan de komende editie van Electronation @ klinch in de Melkweg. Vrijdag 12 november zal het technogeweld plaatsvinden van deze Zweedse schone en Franse bad boy. Dit alles aangevuld door lokale held en Electronation frontman Terry Toner! 1
Foxes & Wolves
11 november 2010
Zeg maar nee, dan krijg je er twee! Afgelopen voorjaar zou de New Yorkse disco- en house-grootmeester Morgan Geist als überheld binnengehaald worden achter draaitafels en CDJ's van de Foxes & Wolves. De welpen in het bos renden al weken rondjes van dol enthousiasme.
Non Night @ klinch
6 november 2010
Na een succesvolle avond tijdens het Amsterdam Dance Event in Studio/K neemt NON nu de Oude Zaal van de Melkweg weer over voor een avond vol visueel en auditief spektakel. Met als gasten dit keer de aimabele jongens van TWR72, geflankeerd door een prettige overload aan NON Artiesten, wordt het een editie met een selectie van de meest getalenteerde artiesten van het land. 2
Timo Maas at klinch
27 oktober 2010
Ook na het ADE valt de klinchganger weer met zijn neus in de boter. Op vrijdag 5 november doet één van Duitslands meest gevierde techno-artiesten de Amsterdamse Melkweg aan. Timo Maas draait een extra lange set ter gelegenheid van zijn nieuwe mix-cd voor Balance. Support komt van Hollandse geweldenaar Warren Fellow. 2
Verjaardagen vier je in stijl. Zeker als het om een lustrum gaat. Niemand minder dan de Amerikaanse techno-don Jeff Mills komt op 4 februari de kaarsjes op de taart zetten tijdens de tiende aflevering van Electric Deluxe Presents in de Amsterdamse Melkweg. 7
Terwijl de blaadjes in een kleurenspectrum van vurig rood tot seventies-bruin neerdwarrelen in het boogie-bos, doen de Foxes & wolves hun best om de weg naar de dansvloer terug te vinden. De welpen verwelkomen deze maand een sleutelfiguur in het internationale disco-netwerk en gebroederlijk wordt dus alles in orde gebracht om producer Shit Robot onder het schijnsel van de Melkweg te verwelkomen. Onlangs bracht Shit Robot met ‘From the Cradle to the Rave' één van de beste dance-albums van het jaar uit en op zaterdag 16 oktober maakt hij bij de Foxes & Wolves zijn Nederlandse debuut maken. Terwijl de nachten steeds langer worden ontvangt de maandelijkse disco-samenscholing in de Melkweg ook nog eens de Engelse electropopband May 68. Als extraatje, om elkaar warm te houden.
Klinch ++
2 oktober 2010
Klinch heeft duidelijk geen ADE nodig om te vlammen. Op vrijdag 29 oktober is het meteen weer raak met een heuse klinch++ @ klinch. De plusjes zitten hem natuurlijk in de indrukwekkende line-up. Niemand minder dan Miss Kittin, The Hacker, Nathan Fake, Allez-Allez en Jorn Liefdeshuis maken beide zalen van de Melkweg onveilig met een breed palet aan edgy techno en electronica. Dus geen gemekker over ADE katers, maar dancing shoes aan en gaan. 1
Official rephlex party
19 september 2010
Klinch staat voor electronische muziek in de breedste zin van het woord. Ter onderstreping van dit heugelijke feit strijkt vrijdag 8 oktober het gerenommeerde Londense electronicalabel Rephlex neer in de Melkweg, met maar liefst vier van haar artiesten als live-act. 3
Het klinch clubseizoen opent met een paar rake klappen. Amper zijn de strandballen opgeborgen, of de herfst staat voor de deur met een paar avonden van formaat. Op vrijdag 17 september strijkt het Canadese Soirée Risquée neer in de Melkweg met op haar affiche niemand minder dan Akufen, The Mole, Bob Nagel en Maarten Bloem. Eenentwintigste eeuwse clubmuziek met een Frans-Canadees randje is hier het devies.
Foxes & Wolves
26 augustus 2010
Slagregens en hittegolven hebben het boogie-bos geteisterd deze zomer, maar het heeft de Foxes & Wolves niet gedeerd. Ze waren er gewoon even van tussen. Verscholen in hun holen spaarden zij hun energie voor een nieuw discoseizoen, dat op zaterdag 18 september wordt afgetrapt onder de sterrenhemel van de Melkweg. De welpjes die nu al over de ophaalbrug dartelen zijn zich nergens van bewust maar de dansvloerveteranen keffen nerveus: záterdag 18 september?
Dit weekend zal niemand minder dan de Zweedse electronica formatie Minilogue tweemaal een speciale liveset ten gehore brengen. Vrijdagavond tijdens Electronation Klinch in de Melkweg en zondag 8 augustus avond op het strand bij Woodstock in Bloemendaal aan zee als perfect after van al het festivalgeweld de dag ervoor. 3
Rauw
27 juli 2010
Rauw doet naast festivals als Mysteryland, Solar, Extrema Outdoor en natuurlijk Valtifest, ook gewoon de club edities deze zomer. Het tweede weekend van augustus is het weer zo ver; een spetterende, ijzersterke line up met onder andere Brodinski, Bruce en rauwopperhoofd Joost van Bellen.
De zomer zindert voort, zo ook bij klinch. Op vrijdag 6 augustus heeft Electronation weer een bijzondere editie voor je in petto met niemand minder dan de gevierde Zweedse techno-act Minilogue. Support komt van Bar 27's Olivier Weiter en resident Terry Toner. VJ's Alex et Jeremy zorgen voor de visuele omlijsting van deze veelbelovende avond. 1
Steve Lawler is een goede bekende van het klinch-publiek. Op zaterdag 21 augustus is hij weer in de Melkweg te bewonderen. De voorlaatste keer was tijdens een editie van Electronation vorig jaar, omdat zijn geplande optreden in april dankzij de aswolk niet door kon gaan. Deze maand maakt Lawler het goed met een extra lange dj-set. Support komt van Electronation-resident Terry Toner. 3
Non Night @ klinch
14 juli 2010
Vrijdag 23 juli 2010 vindt de tweede Non Night plaats. Na het succes van de eerste editie (met o.a. Zombie Nation) betreden twee Non artiesten het podium. Aangevuld met twee internationaal bekende artiesten belooft het een gevarieerde avond te worden. Het Amsterdamse label NON Records houdt zich bezig met een breed spectrum aan muziek, maar de popinslag blijft immer overeind. 1
Rauw @ klinch
25 juni 2010
Rauw gaat voor een extra speciale zomer programmering met in juli een gepeperde mix van oud en jong messcherp talent, een grote dosis van de echte New Yorkse underground sound en een flink mode en gay gehalte. Immers, in juli is het Fashionweek en begin augustus is het tijd voor Gaypride.
Ook tijdens de zomermaanden boekt klinch stug door op het scherpst van de snede. Op vrijdag 25 juni neem Bar Weinig weer bezit van de Melkweg met een vooruitstrevend programma. Zo komt dubtech-Canadees Deadbeat een liveset weggeven, draait dubstep-Hagenees A Made Up Sound een dikke dj-set en staan Olff en Jorn Liefdeshuis samen achter de decks voor een gebroederlijk residentieel onderonsje. 3
Rauw @ klinch
22 mei 2010
Na de overdonderende edities van Rauw in het voorjaar maakt Nederlands nummer 1 electro club zich op voor het zomer seizoen met spetterende line ups en heel veel goeie muziek. In juni staat de Amerikaanse Uffie van het Franse Ed Banger label op het programma, komen de Zweedse rave rappers van Maskinen langs en draaien Joost van Bellen, Bart B More en, alleen in Amsterdam, Rubix de nagels uit de dansvloer. 1
In mei leggen alle vogels een ei, behalve bij klinch, want daar raven ze lustig mee met de rest van de bezoekers. Op vrijdag 21 mei laat Traffic weer van zich horen met een kneiter van een editie. Niet alleen oudgediende Ben Sims is eindelijk weer eens van de partij. Ook technotalent van eigen bodem Quince komt de Max trakteren op een van zijn overweldigende live sets. Tel daarbij op de muzikale strapatsen van Bart Skils en Lauhaus en het ideale Traffic plaatje is weer compleet.
Onder de titel Rauw presents: A Night With... zal Rauw een plek bieden aan grote artiesten die toevallig in de buurt zijn en niet op reguliere Rauw data kunnen optreden of draaien. 1
Rauw
24 april 2010
Groot nieuws van het Rauw front: Boys Noize komt weer op visite! De Berlijnse producer en super ster dj doet zoals elk voorjaar de club avond aan in Nederland waar het voor hem allemaal echt begonnen is. Toen Boys Noize nog een heel klein Noize-je was, stond hij al de spaanders uit de vloer te draaien in Tivoli. 2
Wie nog een spetterend en statig slotakkoord zoekt voor komende Koninginnedag is bij klinch aan het juiste adres. Vrijdag 30 april pakken de ridders van de ronde crackpijp namelijk flink uit met een Crackhouse Royale @ klinch in de Max. Niemand minder dan dj Sneak en Jackmate nemen plaats op de troon voor een avond van adellijke proporties. Bijgestaan door het heerlijk ABC'tje laten zij de hoffelijke housebeats lustig door de speakers schallen. 1
Groot nieuws van het Rauw front: Boys Noize komt weer op visite! De Berlijnse producer en super ster dj doet zoals elk voorjaar de club avond aan in Nederland waar het voor hem allemaal écht begonnen is. Toen Boys Noize nog een heel klein Noize-je was, stond hij al de spaanders uit de vloer te draaien in club 11 en Tivoli. Niemand kende hem toen nog echt... 2
Wie nog een spetterend en statig slotakkoord zoekt voor komende Koninginnedag is bij klinch aan het juiste adres. Vrijdag 30 april pakken de ridders van de ronde crackpijp namelijk flink uit met een Crackhouse Royale in de Max. Niemand minder dan DJ Sneak en Jackmate nemen plaats op de troon voor een avond van adellijke proporties. Bijgestaan door het heerlijk ABC'tje laten zij de hoffelijke housebeats lustig door de speakers schallen. 1
Klinch
13 april 2010
Ook dit voorjaar worden bij klinch de bloemetjes buiten gezet. Op zaterdag 17 april worden alle zeilen bijgezet voor een zinderende avond. Zowel electrohouse-koning Sharam Jey als filterhouse-legende Alan Braxe staan garant voor zonovergoten dansmuziek met een smerig randje. Om nog maar te zwijgen van onze eigen Sven Prinsen & Tettero, die voor zulk internationaal gezelschap zeker niet onder doen.
Elke derde donderdag van de maand vinden de Foxes & Wolves @ klinch hun weg naar die magische open plek, diep in het bos. Waar de discobol hoog aan de hemel staat en de boogie tot de morgenstond het ritme slaat. Maar wat doen ze als ze in hun holen schuilen voor regen, bliksem en boswachter? Dan spelen ze silent-disco met de dubbel-lp van Metro Area op de koptelefoon en pinken ze een traantje weg, trillend van verrukking bij de wetenschap dat Metro-chauffeur Morgan Geist deze maand in hoogst eigen persoon de lange wandeltocht naar hun feestje zal ondernemen. Anders gezegd: de New Yorkse godfather van de moderne disco draait op donderdag 15 april op Foxes & Wolves @ klinch in de Melkweg. 1
Alles staat klaar om deze week maar liefst drie dagen lang Rauw te laten knallen als nooit te voren. Rauw heeft de breedste en hipste line up uit haar geschiedenis en het beloven dan ook geweldige muzikale knal feesten te gaan worden, met dj's en live acts van het allerhoogste niveau. Er zijn aanvullingen op het programma en één wisseling van de wacht:
Superrauw @ Klinch
30 maart 2010
Superrauw is een almachtige allegaar van topariesten. In de Max: Shout Out Out Out Out (live), GOOSE (live), Uffie (live), Green Velvet en Harvard Bass. In de Oude Zaal: Tom Trago, M.E.N. (live),Aeroplane en Rory Phillips. Resident-dj, host en muziekmagiër Joost van Bellen is beide nachten van de partij om de boel in goede banen te leiden en er voor te zorgen dat alle registers open gaan; oren, ogen en hopelijk de monden, want er is geboekt zoals men eerder niet durfde op Rauw. 1
Crackhouse @ Klinch
26 maart 2010
“In den beginne was er Jack, en Jack had een groove…” welke houseliefhebber is niet groot geworden met deze profetische woorden? Maar ja, zo’n vijfentwintig jaar na de geboorte van house weet nog steeds geen hond wie die zogenaamde Jack eigenlijk is. Gelukkig komt daar vanaf vrijdag 2 april verandering in, tijdens zijn Nederlandse debuut op Crackhouse. 1
Non Night @ klinch
15 maart 2010
Vrijdag 19 maart vindt de eerste Non Night van het label NON Records plaats tijdens klinch in de Melkweg. NON Records is een platenlabel, opererend vanuit Amsterdam, dat een breed spectrum aan muziek uitbrengt.
Als de maan hoog aan de hemel staat en de boslucht extra helder is, verzamelen de Foxes & Wolves @ klinch zich rond de transistorradio voor Beasts – sorry – Beats In Space, het wekelijkse radioprogramma van diskjockey Tim Sweeney. Elke dinsdagavond slingert hij de meest avontuurlijke dj-mixen in de New Yorkse FM, met assistentie van zo’n beetje elke denkbare gast-selector uit het discospectrum.
Non Night @ klinch
6 maart 2010
19 maart vindt de eerste Non Night van het label Non Records plaats. Non Records is een platenlabel dat een breed spectrum aan muziek uitbrengt. De muziek varieert van diepe analoge pop tot classic vintage popsongs met elektronische invloeden en moderne dance noise. Het label heeft live spelen torenhoog in het vaandel staan. Op deze avond passeren dan ook maarliefst drie live-acts de revue.
Electronation Weekender
24 februari 2010
Komend weekend staat een deel van de internationale technotop in onze hoofdstad achter de wheels of steel. Electronation haalt vrijdag 26 februari Josh Wink en Jimpster naar de Melkweg en programmeert de dag erop Ida Engberg, Menasse Workala en Sebastian Sleebos in de Sugar Factory. Electronation resident Terry Toner vult deze line ups aan in beide locaties. 1
Ook dit voorjaar worden bij klinch rake klappen uitgedeeld. Op vrijdag 12 maart neemt de grootste aller Detroit-legenden plaats achter de decks voor een drie uur durende muzikale traktatie. Het gaat hier natuurlijk over The Wizzard alias Jeff Mills, de man die al sinds de vroege jaren negentig door het leven gaat als toonaangevend techno-icoon. Met zijn karakteristieke wervelstormen van dj-sets staat Mills garant voor een avond van allure. Ondersteuning komt van onze eigen techno-ambassadeurs Estroe en Thomas Martojo. 12
Electronation @ klinch
9 februari 2010
De krokussen staan amper in bloei of klinch komt met een avond waar iedere rechtgeaarde house-liefhebber spontaan de lente van in zijn bol krijgt. Op vrijdag 26 februari neemt Electronation @ klinch weer bezit van de Melkweg voor een avondje vierkwartsmaat voor gevorderden. Niemand minder dan Josh Wink en Jimpster warmen het hoofdstedelijke partyklimaat enkele graden op met een paar zinderende dj-sets, bijgestaan door Electronation’s dj van het eerste uur Terry Toner en VJ’s Alex et Jeremy.
Vos noch wolf is verwant aan de Tasmaanse duivel, dat gemene Australische roofbuideldier. De Foxes & wolves @ klinch, die elke derde donderdag van de maand rond het vreugdevuur de disco dansen, voelt zich daarentegen warm verbonden met Bernard Fêvre alias Black Devil Disco Club, voorzitter van de Black Devil Disco Club. Sinds zijn jarenzeventigproducties aan de vergetelheid zijn ontrukt, zwaait de Parijzenaar met zijn geloofsbrieven als aartsvader van de kosmische disco. 1
Rauw @ klinch
27 januari 2010
Met een perfect uitgebalanceerde mix van gerenommeerd en upcoming talent viert Rauw de make-over waarmee het het nieuwe decennium inknalt. Riton, Treasure Fingers, Lele Sacchi, L-Vis 1990, Vage Gasten, Elroy Vanderley, HENZEL & Disco Nova en natuurlijk de Don van Rauw, Joost van Bellen, zullen van de lancering van Rauw New Stijl een onvergetelijke knalfuif maken.
Crackhouse @ klinch
26 januari 2010
Ook in 2010 is doordansen het devies voor de trouwe klinch-bezoeker. Op vrijdag 29 januari neemt Crackhouse weer bezit van de Oude Zaal, om met gepaste trots het Nederlandse live-debuut van Kenny Larkin te presenteren. 2
Traffic @ klinch
24 januari 2010
Terwijl buiten de guurheid van de februarimaand regeert, breekt binnen bij klinch de lente door. Op vrijdag 5 februari valt technominnend Amsterdam met zijn neus in de boter tijdens de eerste Traffic van het nieuwe jaar. Niemand minder dan Zweeds techno-icoon Cari Lekebusch maakt dan zijn opwachting, geflankeerd door het beste op Neerlands technogebied: Olene Kadar, Lauhaus en Bart Skils. Leg je blarenpleisters maar vast klaar! 4
Bar Weinig @ klinch
18 januari 2010
2010 begint bij klinch meteen met een knaller van een maandprogramma. Op donderdag 28 januari neemt Bar Weinig weer bezit van de Melkweg met een line-up om van te smullen. Ditmaal heeft de clubavond met de nihilistische naam niemand minder dan Gui Boratto uit Brazilië uitgenodigd voor een wervelende live-set zoals alleen hij die kan weggeven. 3
Rauw new stijl
14 januari 2010
Maandelijkse feest weekend Rauw gooit alles op de schop en vernieuwt zich zelf rigoureus om klaar te zijn voor het nieuwe decennium. De programmering verandert, en daarbij het team achter de schermen, de communicatie, het decor, het logo en de vormgeving. Vanaf 12 en 13 februari 2010 Rauw presenteert vol trots 'Rauw New Stijl' 2
Een spannende electronica-avond in de anders zo saaie januari-maand. Op het program staan twee kopstukken van het roemruchte Warp label. Jimmy Edgar vermengt electronica met swingende invloeden uit jazz, funk en soul. De Amerikaanse veelkunner Edgar heeft vele muzikale side-projects en is ook gerenommeerd modefotograaf heeft een bijzonder plekje op het Britse label. Hij is geobsedeerd door de technische aspecten van muziekproductie. In zijn muziek vertaalt zich dit in veel knip- en plakwerk, sampling en experimentele geluiden. Het laatste volwaardige Jimmy Edgar album stamt alweer uit 2006, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door een niet aflatende stroom aan remixes, samenwerkingen en eigen werk op (vaak obscure) 12”s. 1
Het klinch @ Melkwegprogramma van januari is even sterk als eclectisch: Todd Terje & Dølle Jølle, Clark, Gui Boratto, Modeselektor Soundsystem, Jimmy Edgar, Speedy J, Kenny Larkin, Brodinski, Mathew Jonson, Erol Alkan, Fukkk Offf en Plump DJ’s zijn de grote namen op negen bijzonder diverse clubavonden. Sinds kort is klinch van start gegaan met twee vaste donderdagavonden: electronacht The Undercover Collection op elke eerste donderdag van de maand, en het discogerelateerde Foxes & Wolves op elke derde donderdag van de maand. 10
Rauw @ klinch
1 januari 2010
Een verlaat dubbel Nieuwjaarsfeest in het tweede weekend van januari met een super line up! Rauw heeft iets te vieren: er staat een hele hoop heel veel goeds te gebeuren in 2010, waarvan dit weekend een opmaatje zal zijn. En wat voor één! 1
Rauw
5 december 2009
Het is de laatste Rauw van het eerste decennium van dit millennium en dat zullen we weten, het beloofd een muzikaal spektakelstuk te gaan worden van heb-ik-jou-daar. Met jong Nederlands talent en oude vertrouwde namen en gasten uit de USA en Zuid Afrika wordt het geheid een super feest in de Melkweg. 2
In deze van Sinterklaas doordrenkte week, hebben Melkweg en Effenaar nog een surprise voor je! De Fagget Fairys zijn eindelijk live te bezichtigen in het noorden én zuiden van het land.
Traffic @ klinch
3 december 2009
Van dik hout zaagt men planken bij klinch, ook tijdens de gure novembernachten. Zo ligt er op vrijdag 18 november weer een voortreffelijke Traffic in het verschiet. Techno op het scherpst van de snede, met een dj-set van Britse technoheld Mark Broom en een live-set van Amsterdam's bloedeigen Kabale und Liebe. Vul dat aan met residents Lauhaus en Bart Skils, en je hebt een avond om niet snel te vergeten. 3
Vrijdag aanstaande belooft een special najaarseditie van Electronation Klinch te worden in De Melkweg Amsterdam, met in de hoofdrollen niemand minder dan San Francisco's enfant terrible Claude Vonstroke, Parijse Cocoon-coryfee David K. en resident van het eerste uur Terry Toner. Op zijn drukste dag van het jaar zaterdag 5 december oftewel pakjesavond zal de Boom Chicago, al jaren een begrip als Comedy theater omgetoverd worden tot de locatie voor Electronation’s Middelgrote Sinterklaasfestijn. 4
Modeselektor Soundsystem, Mathew Jonson en 2000 and One zijn vrijdag 22 januari de grote mijnheren op de 8e editie van Electric Deluxe @ klinch in de Amsterdamse Melkweg. Met zo’n line up moet je als technofreak niet gek op kijken dat de kaarten al weg zijn voordat je “Wow, wat vet!” kunt zeggen. 10
Het klinch spectrum is weer een muzikale vertakking rijker. Met de eerste Melkweg-editie van The Undercover Collections wordt een overtuigende mix van elektro, techno en hip hop gebracht. En aan popdiva's Fagget Fairys en beukelektro act D.I.M. de eer om op donderdag 3 december het spits af te bijten. Stoerdere sounds zijn welhaast ondenkbaar.
Crackhouse @ klinch
1 november 2009
Drie jaar van pijp tot pijp; drie jaar van knalfeest tot knalfeest; drie jaar van wervelende dj-set tot wervelende dj-set. Crackhouse heeft wat te vieren! Dat doen ze op donderdag 12 november in de Melkweg. Voor de viering hebben ze niemand minder dan snoeitechno-icoon DJ Rush uitgenodigd voor een speciale house/discoset. 4
Rauw @ klinch
31 oktober 2009
Met meer dan gepaste trots presenteert Meubel Stukken een klassieke ruige opstelling op het Rauw weekend van november. Rauw dauwers vanaf den beginne The Glimmers komen draaien naast Van Bellen en live staat Lady Sovereign het podium uit te beesten. In Amsterdam wordt het programma natuurlijk uitgebreid met de Oude Zaal.
Terwijl buiten de gure wind het laatste loof van de bomen waait, beleven ze binnen bij klinch weer een aantal stomende herfstmaanden. Op vrijdag 16 oktober zet Bar Weinig weer haar beste beentje voor met een vooruitstrevende line-up van allure. Naast Deense deephouse sensatie Lulu Rouge en Britse noisetechnomeester Luke Abbott sieren Grote Prijs winnaar Applescal en Estroe dit veelbelovend affiche. 3
Hooggeëerd publiek! Discodinosaurus Joost van Bellen is een rondreizend circus begonnen om zijn 25-jarig DJ-jubileum te vieren! The Greatest Rock 'n Rave Circus biedt een spectaculaire show met een grootse variëteit aan acts en muzikale acrobatiek. De opening van het circus vindt 9 oktober plaats tijdens Rauw @ klinch in de Melkweg. 1
Foxes & Wolves @ klinch
21 september 2009
Het maanlicht breekt als het schijnsel van de glitterbol door het loofbos. In de duistere nacht verlicht een veelkleurig spectrum de drinkplaats van de foxes & wolves. Een kosmische sterrenregen heeft ze de weg gewezen naar de bron van de universele hartstlag. De eeuwenoude disco beat wordt tot het ochtendgloren geslagen door een roedel uitzonderlijke zilverstaarten. Met hun vitale ritmes eren zij de tradities van de voorouders en geven zij ruim baan aan de strapatsen van de jongelingen. 2
Inmotion @ Klinch
20 september 2009
Nu de R in de maand is, duikt dansend Nederland weer de donkere clubs in voor het nachtelijk raven. Voor technoliefhebber begint de herfst bij klinch, waar op 25 september een Inmotion van allure wordt gehouden. Niemand minder dan Guy Gerber, Einzelkind, Naald & Draad en natuurlijk 2000 and One sieren het affiche.
Met klinch het najaar in
17 september 2009
Je voelt het deze week overal in de lucht hangen: de herfst komt eraan. Alle zomerfestivals zitten er weer op en de vakantie is voorbij. De blaadjes worden bruin en de warme jas kan weer van zolder. Maar het is niet één en al treurnis, want het najaar is ook de perfecte periode om weer de clubs in te duiken! 7
Rauw @ klinch
29 augustus 2009
Een hele speciale aflevering van Rauw om het nieuwe uitgaansseizoen meteen eens flink de oren te wassen: twee geweldige programma’s in twee zalen. Niet te missen! 1
Zijn invloeden waren klassieke muziek, Nirvana en vervolgens Steve Reich en dat is goed terug te horen in de brede sound van Gabriel Ananda: techno, elektro, house en dub in de mangel. Geen Zwarte Zaterdagen, maar Vadsige Vrijdagen bij klinch, waar zelfs het toeristische hoogseizoen een homecoming van formaat is. Op vrijdag 21 augustus heeft Electronation namelijk een zinderende zomerspecial voor je in petto met niemand minder dan Berlijnse technotrots Alexander Kowalski, Keulse minimalmeester Gabriel Ananda en Hollandse househeld Terry Toner op het program. 3
Bar Weinig @ klinch
12 augustus 2009
Ook tijdens de nazomer wordt er bij klinch lustig voortgezinderd, met line-ups waaraan je als rechtgeaarde clubganger slechts het jawoord kunt geven. De avond die Bar Weinig op vrijdag 28 augustus in de Theaterzaal van de Melkweg in petto heeft belooft er nu al een voor in de boeken te worden. 1
MiniRauw @ klinch
26 juli 2009
In het zomer seizoen is Rauw anders dan wat je misschien gewend bent. In de Melkweg is er MiniRauw @ klinch, met een top programmering in de Oude Zaal, en in Tivoli schuift de datum een weekje op ivm het Summer Darkness Festival. Maar dat maakt de pret er niet minder om, het tegendeel is waar! 1
Hoezo beachparties? Wat nou festivals en outdoor evenementen? Bij klinch is het de hele zomer door een indoor feest van jewelste. Op 24 juli gaan alle remmen los tijdens Bar Weinig, als de Duitse Bpitch koning Sascha Funke samen met onze eigen helden Pitto en Estroe de Oude Zaal van de Melkweg op zijn voegen doet schudden. 2
Nu het volop aan het zomeren is en Rauw zich klaar maakt voor het hosten van grote tenten in festival seizoen heeft Rauw besloten in de Melkweg in Amsterdam rigoureus te down sizen. In tegenstelling tot Superrauw presenteert Rauw zich nu als Minirauw, en dat betekent de kleine maar super gezellige Oude Zaal, en weer ruimte voor undergorund en experiment! 1
E.N.X.S
24 juni 2009
Deze donderdag staat E.N.X.S weer voor de deur, na een geslaagde editie met Josh Wink, die zijn album presenteerde, trappen we donderdag 25 juni met een nieuwe E.N.X.S in de Oude Zaal van de Melkweg. 1
Conflict @ klinch
22 juni 2009
Conflict @ klinch zal vrijdag 26 juni de Oude Zaal van de Melkweg weer op zijn grondvesten doen schudden, zoals we dat van Conflict @ klinch gewend zijn. Naast geluiden zoals hiphop, dubstep, baltimore, baile funk, kuduro, electro, bassline, dancehall en fidget, zal deze avond in het teken staan van de een beetje in vergetelheid geraakte UK Garage en 2step sound die aan de wieg stond van het nu zo populaire dubstep genre. Niemand minder dan Ganja Cru´s dj Zinc zal de avond laten knallen met zijn zinderende drum ’n bass sets met een portie hiphop, breakstep, die hij tegenwoordig aanvult met nieuwerwetsche house en fidget. Daarnaast verzorgt Conflict @ klinch de juiste muzikale entourage met bijdragen uit de Rauw- en Vage Gasten-families. 3
Bar Weinig houdt van mooie muziek. En van gedurfde combinaties. Onder de vleugels van danceplatform klinch programmeert de clubavond vrijdag 19 juni techno/electronica-act Ricardo Tobar uit Chili naast het Engelse popbandje Stateless. 3
Rauw @ klinch
31 mei 2009
Op het Rauw weekend in juni twee zeer toon aangevende buitenlandse gasten, naast resident dj en host Joost van Bellen komen uit Moskou Proxy en uit New York Larry Tee over om de Melkweg en Tivoli op hun grondvesten te doen laten trillen als nooit te voren. In de Melkweg staan ook Wannabeastar en vj 00Kaap, in Tivoli versterkt vj collectief JPech uit Berlijn de ruige Rauwse gelederen. 2
Ook in mei gaat Electronation gewoon door waar ze al jaren mee bezig zijn, feesten geven! In de Amsterdamse Melkweg organiseert Electronation wederom een editie van de vaste Klinch avonden. Na een groot succes met Steve Lawler vorige maand, zijn op woensdag 20 mei (de dag voor Hemelvaart) de gebroeders Ali & Basti Schwarz, aka Tiefschwarz, weer van de partij voor een exclusieve 4 uur set!
Op woensdag 20 mei - de avond voor Hemelvaart - haalt Electronation @ klinch weer twee van Duitslands grootste technotroubadours naar Amsterdam. De gebroeders Tiefschwarz zijn beiden graag geziene gasten in de Melkweg, waar zij vorig jaar een uitzinnige Max trakteerden op een daverende vier uurs set. Een passend vervolg kon simpelweg niet uitblijven, dus krijgt het tweetal dit jaar wederom vier uur de tijd. 4
Nauwelijks zijn de stofwolken opgetrokken rond de Queensnight edition van Electric Deluxe, of technoliefhebbers kunnen zich al gaan opmaken voor de volgende aflevering tijdens Hemelvaartsdag. Op donderdag 21 mei keert het technofestijn terug op het Amsterdamse nest: de Melkweg. Op deze zesde editie van Electric Deluxe zullen onder andere Speedy J, Luke Slater, Ben Klock en Claro Intelecto langs komen. 7
Klinch
17 april 2009
Wie dacht dat het Melkweg-avontuur ophoudt bij Koninginnenacht: think again! Want ook op 30 april brengt klinch je de crème der hedendaagse dansmuziek. Naast Cocoon-kopstukken Extrawelt staan local heroes De Man Zonder Schaduw, Esther Dune en Estroe vs. Sebastian Davidson op het program. Samen maken zij deze avond tot de ideale afsluiting van een enerverende Koninginnedag. 2
Na de eerste uitverkochte editie van Electronation @ klinch in januari dit jaar, zal Electronation in het hoofdstedelijke nachtleven in april en mei twee keer een klinch avond hosten in de Amsterdamse Melkweg. Vorig jaar werden grootheden Steve Lawler en Tiefschwarz al eerder uitgenodigd voor een avond in de Melkweg en dit jaar ze zijn ze terug met meer munitie dan ooit tevoren. Beiden zullen speciaal voor Electronation marathonsets van respectievelijk vijf en vier uur neerzetten. 5
Op 24 april schudt de Melkweg op haar grondvesten, als twee zwaargewichten uit de Duitse house-scene Amsterdam tijdens Bar Weinig @ klinch komen trakteren op een vier en een half uur durende back-to-back manifestatie. Mathias Kaden en Daniel Stefanik behoren beiden tot de nieuwste lichting Germaanse house-helden. Wanneer zij samen achter de knoppen staan is vuurwerk gegarandeerd. Support komt van Bar Weinig resident Estroe. 4
Superrauw @ klinch
28 maart 2009
Rauw pakt weer eens groots uit onder de titel Superrauw @ klinch. Er staat een programma waar je terecht U tegen mag zeggen. 3
Maart gaat niet onbewogen voorbij als het aan Electronation ligt, na Electrorated in de Winston en Break-up @ Make-up in het Belgische Gent eerder deze maand komen er nog een aantal goeie avonden aan om te beginnen met deze donderdag Josh Wink, zaterdag het 10 jarige jubileum feest van Global Darkness in de Stubnitz en een speciale 4 urige set van Slam in de Sugar Factory de week erop 1
Bang! @ klinch
9 maart 2009
Liefhebbers van soulvolle techno kunnen op vrijdag 9 april hun harten ophalen. Dan strijkt namelijk het Haagse Bang! neer in de Melkweg met een avondinvulling van allure. Naast resident en oprichter Remy Unger staan niemand minder dan Carl Craig, Ripperton en Nuno dos Santos op het program. 3
Woensdag 29 april in de Melkweg: Traffic & Crackhouse op klinch. Speciaal ter ere van Hare Majesteits verjaardag is de hele Melkweg open voor publiek. Dat betekent Traffic in The Max, Crackhouse in de Oude Zaal, Disco Op Woensdag in de Theaterzaal en tal van andere ludieke activiteiten verspreid door de rest van het gebouw. En met artiesten als DJ Sneak, Marco Carola, Martin Buttrich en Polder wordt je avond gevuld met muzikaal vuurwerk van de bovenste plank. 12
E.N.X.S. @ klinch
28 februari 2009
"Groot gebleven door klein te worden" zou een mooi motto zijn voor ENXS (Electronation Xtra Small), het kleinere broertje van Electronation @ klinch. Op donderdag 19 maart vindt hiervan de eerste editie plaats in de Oude Zaal van de Amsterdamse Melkweg. Keywords zijn gemoedelijkheid, huiskamergevoel, laagdrempeligheid. En met sleutelfiguren als Josh Wink, Benny Rodrigues en Terry Toner belooft het nog een feestje te worden ook. 1
Rauw
21 februari 2009
Om het voorjaar alvast fiks in te luiden heeft Rauw besloten een super frisse energieke line up neer te zetten: dat wordt weer springen en headbangen tot je er bij neer valt. Grote naam is dit keer Slagsmålsklubben uit Zweden, daarnaast staan Roger Seventytwo & The Walk en, terug van weg geweest, Joost van bellen achter de cd spelers. 5
Crackhouse @ klinch
7 februari 2009
Goed nieuws voor verdorven Nederland: crack is back! 2009 werd vorig jaar al door trendspotters getipt als het jaar van de crackrevival. En om dat heugelijke feit te vieren heeft Crackhouse een speciale heldeneditie voor je in petto. Op vrijdag 27 februari staan in de Oude Zaal van de Melkweg niemand minder dan Silicone Soul en Eric de Man aan het roer, uiteraard ondersteund door hun gastheren Brent Roozendaal en Aron Friedman. 3
Op donderdag 19 februari vindt in de Oude Zaal van de Melkweg een bijzondere avond tijdens klinch plaats. Dan treedt Detroit technolegende Kevin Saunderson aan voor een drie uur lange dj-set. Support komt van Dekmantel's Thomas Martojo. Dit is de derde in een reeks donderdagavonden: in februari komen ook Apparat en N.A.S.A. langs. 1
Rauw
31 januari 2009
Rauw staat op springen in het Valentijns weekend met een internationale droom line up from hell die maar zelden in Nederland voor elkaar gebokst kan worden. Resident Joost van Bellen zit voor een mode klusje in New York, dus als de kat van huis is.... Rauw heeft alles op alles gezet om deze jubilerende disco dinosaurus te vergeten voor een keertje. 1
Op donderdag 19 februari vindt in de Oude Zaal van de Melkweg een bijzondere avond tijdens klinch plaats. Dan treedt Detroit technolegende Kevin Saunderson aan voor een drie uur lange dj-set. Support komt van Dekmantel's Thomas Martojo. 7
klinch: Rauw
26 november 2008
Rauw @ klinch pakt uit op pakjes avond! Na super edities met de sterren van het moment als Justice, Erol Alkan, Digitalism en Crookers wordt het hoog tijd om de sterren van de nabije toekomst groots in te zetten voor misschien wel de meest uitbundige en opzwepende Sinterklaas avond ooit. Twee zalen vol van top dj en live muziek, idiote shows, kunst en vliegwerk; het kan niet op op 5 december. 2
Op de herfsteditie van de Amsterdamse clubavond Traffic ook ditmaal weer een keur aan kwaliteitstechno: headliners zijn Christian Smith en Len Faki, naast het Melkweg debuut van live-project District One. 11
Voor het derde jaar op rij organiseert de Melkweg tijdens het Amsterdam Dance Event een avond samengesteld door de succesvolle Brits/Nederlandse dj-producer Dave Clarke. Op donderdag 23 oktober worden beide zalen van de Melkweg gevuld met een zinderende en diverse line-up, met onder andere DJ Hell en Estroe, plus livesets van Abe Duque, Aux 88 en Counterpart en natuurlijk Mr. Clarke himself. 5
Vanavond knalt Traffic het nieuwe technoseizoen in. Amsterdams gezelligste technofeest haalt weer ongenadig hard uit met de langverwachte ‘wiedergutmachungsshow’ van Cari Lekebusch, de populaire Andomat 3000 en de albumrelease van Rotterdams-Amsterdams techno-onderonsje Radial. 6
In het verleden combineerde Clarke al vaker zijn dj-sets al met zijn wekelijkse radioprogramma: zo trad hij op en presenteerde hij live vanaf festivals als Awakenings, I Love Techno en Extrema Network Outdoor. Dit najaar, wanneer zijn radioshow haar tweejarig bestaan viert, gaat hij nog een stap verder met de eerste officiële White Noise Tour! 11
klinch:Rauw
2 juni 2008
Het is tijd voor een razend kleurrijk Rauw @ klinch weekend in juni, met veel Nederlandse talenten, kooropnamen voor het nieuwe Cowgum nummer en een van de beste buitenlandse dj’s op vrijdag in Amsterdam ziet het er naar uit dat het twee legendarische avonden gaan worden. 2
Vrijdag 25 april zullen de bassen van de Max weer volop overuren maken. Amsterdams gezelligste technofeest Traffic vult de Melkweg met haar herkenbare intimiteit en immer aanwezige oog voor kwaliteitsmuziek. Op het programma staan livesets van Radial en Gimikk, en DJ sets van de Italiaanse grootmeester Marco Carola, en Traffic residents Bart Skils en Lauhaus. 6
Op vrijdag 16 mei breekt een nieuw hoofdstuk aan voor het Amsterdamse danceplatform klinch. Dan worden namelijk voor het eerst twee verschillende organisaties op één avond in de Melkweg uitgenodigd. Electronation en Crackhouse slaan de handen ineen voor een programma vol kwaliteitshouse, met in de Max een exclusieve 4 uurs set van de gebroeders Tiefschwarz en in de Oude Zaal de homecoming van dancepionier Orlando Voorn. Samen met de Amsterdamse garde - Applescal, Aron Friedman, Brent Roozendaal, Carlos Valdes en Tron - maken zij deze lenteviering tot een muzikaal spektakel. 21
Klinch
11 maart 2008
Ruzie met je vriendin? Gezeik met de buurman? De oorlog in Irak? In de klinch met jezelf? Een Conflict in de Melkweg? Conflict is de nieuwste avond in de reeks klinch avonden en vindt vrijdag 21 maart voor de eerste keer plaats in de Oude Zaal van de Melkweg onder het motto ‘Retro is van gisteren en vernieuwen doe je morgen maar’. Conflict laat zien, horen en voelen wat de generatie van vandaag bezig houdt. 7
klinch: Rauw
29 februari 2008
Rauw @ klinch staat de trappelen van ongeduld om de zeer bijzondere maart edities te laten knallen als nooit tevoren. Rauw @ klinch in de Melkweg is deze maand de tweede Rauw @ klinch, die in Utrecht is een week eerder. De hoofdmoot van de Rauw @ klinch nacht wordt bestierd door het wereld beroemde Gentse dj duo The Glimmers, met live optredens van Foxy Lane BE en In Flagranti US, en verder dj Joost van Bellen en vj 00Kaap. 3
Junkie XL is een producer die nooit stil zit. Als hij niet met een nieuw album bezig is of voor grote zalen in het buitenland speelt, dan is hij wel bezig met muziek voor een nieuwe game of speelfilm. Op 10 maart komt het nieuwe album ‘Booming Back At You’ uit. Op Paaszondag, 23 maart staat presenteert Junkie XL zijn nieuwe album aan het Nederlandse publiek in de Amsterdamse Melkweg. 8
Na o.a. Traffic, 030303, Crackhouse en Rauw nu ook Magnetronik in de klinch! Het Utrechtse feestcollectief dat grossiert in originele en gedurfde boekingen en een voorliefde heeft voor jazzy house doet vrijdag 22 februari The Max aan voor een avondje minimalhousen van de bovenste plank. 11
klinch: 030303
31 januari 2008
klinch, de electronische dansavond van de Melkweg, staat vrijdag 15 februari in het teken van de betere polderelektronica met oerhollandse geluiden van Kettel, Legowelt en Orgue Electronique. Waar het Utrechtse 030303 collectief vorige keer met Luke Vibert en Mully dikke vette acid door de speakers liet druipen, draagt de organisatie er nu zorg voor dat de ruimte wordt gevuld met knetterend en stuiterend electro- en elektronicamateriaal. 11
klinch: Rauw
8 januari 2008
Rauw begint 2008 vol goede moed: fris, monter, maar ook vilein en ready to rock & rave. Rauw @ klinch vind meteen de 1e keer op vrijdag in de nieuwe Amsterdamse thuis basis van Rauw, de Maxzaal van de Melkweg plaats, de dag erop vertrouwd in het Utrechtse Rave Paleis dat we ook wel Tivoli noemen. Op beide avonden biedt Rauw een overvol programma met maar liefst twee vernieuwende live acts, twee dj's van wereld formaat en een verschrikkelijk goede vj. 3
Klinch: Crackhouse
5 januari 2008
Na een paar memorabele Stubnitz-edities keert Crackhouse op zaterdag 25 januari terug naar de Melkweg met een avondvullend programma van formaat, in samenwerking met klinch. Naast residents Mesjokke en Carlos Valdes is kolderhouseduo Nôze uitgenodigd om het muzikale crackvaandel in de Oude Zaal hoog te houden. Alle remmen los om de uitzinnigheid van voorgaande Crackhousen nog een tandje op te krikken - Christiane F is er verdomme niks bij! 9
Na 030303, Traffic en Crackhouse nu ook Electronation in de klinch! De Amsterdamse organisatie, bekend van feesten in Paradiso, Sugarfactory, Berlijn en Londen, en een radioshow op KinkFM, strijkt vrijdag 23 november neer in de Melkweg. De Oude Zaal is het toneel van een muzikaal programma met Abe Duque als headliner. 3
Klinch: 030303
25 september 2007
Op vrijdag 28 september staat klinch, de progressieve dance-avond van de Melkweg, in het teken van acid. En wie is er verantwoordelijk voor de gezelligste acid feesten in Nederland? Dat is 030303. Met o.a. Luke Vibert en Mully zal dit ongetwijfeld een smiley toveren op de gezichten van menig dance liefhebber. 11
Klinch
22 september 2007
Op vrijdag 12 oktober schudt Amsterdam op zijn grondvesten, als Crackhouse en klinch de handen ineen slaan voor een daverend muzikaal spektakel in de Amsterdamse Melkweg. Crackhouse is een nieuwe organisatie, bestaande uit drie actieve leden van het Nederlandse nachtleven: Carlos Valdes, Brent Roozendaal en Aron Friedman. Op deze avond komt niemand minder dan Moon Harbours Luna City Express draaien. Een ieder die dit tweetal op Sonne Mond Sterne festival heeft mogen horen, weet dat het plafond van de Oude Zaal eraf gaat. 4
Tijdens de eerste avond van het Amsterdam Dance Event presenteert klinch, het danceplatform van de Melkweg, een bijzondere avond die is samengesteld door de Britse top-dj Dave Clarke. In beide zalen staat een indrukwekkende line-up met onder andere de Fransman Vitalic, Nederlands technotrots Jochem Paap a.k.a. Speedy J, de Duitse live-act Alter Ego, en natuurlijk grootmeester Clarke zelf. 14