Partyflock
 
­ Nederland

Wighnomy Brothers in de Melkweg

gepubliceerd door , op
Na o.a. Traffic, 030303, Crackhouse en Rauw nu ook Magnetronik in de klinch! Het Utrechtse feestcollectief dat grossiert in originele en gedurfde boekingen en een voorliefde heeft voor jazzy house doet vrijdag 22 februari The MAX aan voor een avondje minimalhousen van de bovenste plank. Op het programma staan de beruchte Wighnomy Brothers, residents Estroe en Wesdex en de man die eigenhandig het minigenre schlagertechno uitvond: Justus Köhncke.

Na een half jaar van afwezigheid keren de Wighnomy Brothers uit Jena weer terug naar Nederland. Over Robag Wruhme en Monky Maffia is veel te schrijven, maar dat doen we niet. De Wighnomies staan kortweg garant voor minimalistische humortechno, doorspekt met jazz-invloeden. Zoals hun biografie het zegt: Wodka raus, Wighnomy frei!

Eind januari bracht Justus Köhncke zijn nieuwe album ‘Safe and Sound’ uit op thuislabel Kompakt en in het kader van zijn albumtour staat hij deze avond live in de Melkweg. In 1996 scoorde Köhncke als onderdeel van Whirpool Productions een wereldhit met ‘From Disco to Disco’, en sindsdien is hij een belangrijke spil in het muziekweb dat Keulen heet. De koning van de schlagertechno blijft de combinatie tussen house en disco zoeken en creëert daarmee een eigen, kenmerkend geluid.

Support is er uiteraard van klinch resident Estroe, en Magnetronik captain Wesdex. Estroe leidt klinch steevast in met diepe, sfeervolle platen, zoals ze die zelf ook uitbrengt op labels als Connaisseur en Neuton.
Naast plaatjesdraaier is Wesdex overtuigd veganist, en zo mocht hij zich onlangs bij een verkiezing door Stichting Wakkerdier bijna scharen in het rijtje Prince, Shania Twain en Chris Martin als ‘Meest Sexy Vegetarier’: Wesdex werd met ruim 600 stemmen 2e achter cabaretier Guido Weijers. Visuals zijn er deze nacht van VJ Eyekino (Den Haag/Berlijn) en kunstenaarscollectief Vage Gasten neemt de foyer onder handen.

Meer info: www.indeklinch.nl | www.melkweg.nl | www.magnetronik.nl

En binnenkort onder meer in de klinch: Swayzak, Anthony Rother, Autechre afterparty met (Chris) Clark, Justus Köhncke, Estroe, live-painting door Vage Gasten, Steve Lawler, Innasekt vs Sully, Joost van Bellen, Junkie XL, Michael ‘Ille Bitch’ von L., In Flagranti, The Glimmers, Brutuzz, Akkachar, Vahid.

11 opmerkingen

Werkzaam bij Kant & Klaar
Artiest {SHOWLIST artist 39082, 41330}
Magnetronik (Y)

En Wighnomy brothers!!! Goed bezig Wes.
Leuke gasten altijd maar ik hoorde dat ze ruzie hadden. Laten we hopen op een gezellige nacht
Heeel leuk voor Wesdex!!!! Magnetronik in de Melkweg :respect:.

Hoop erbij te kunnen zijn
 
Magnetronik (y)
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 41497, 51180}
Wighnomy Brothers = hele vette sjit!
Melkweg = toch helaas een kutlocatie

Wighnomy Brothers draaien van die muziek waar je niet op stil kan blijven staan. Alleen jammer dat je in de melkweg geen ruimte heb om te bewegen.
dubbel.
laatste aanpassing
Wighnomy Brothers (L) sta nu al te popelen om ze te zien.
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 926, 664, 610}
Artiest Wesdex
Uitspraak van The New Breed op maandag 18 februari 2008 om 19:37:
Alleen jammer dat je in de melkweg geen ruimte heb om te bewegen.

het is in the max, met overigens het beste geluid van nederland..
Uitspraak van The New Breed op maandag 18 februari 2008 om 19:37:
Wighnomy Brothers = hele vette sjit!
Melkweg = toch helaas een kutlocatie
Artiest L.win
Alleen jammer dat je in de melkweg geen ruimte heb om te bewegen.

het is in the max, met overigens het beste geluid van nederland..

sorry, maar waar heb je dat opgebasseerd?
opzeker een goed geluid!!!!!!!!!
maar het beste van nederland??????

suc6 iig...u bent goed bezig!!
ruspekt