Partyflock
 
­ Nederland

Bassclubnacht Hoax met tweede editie in de Melkweg

gepubliceerd door , op
Hoax @ klinch
29 juni 2012
Vrijdag 17 augustus een nieuwe editie van Hoax in de Melkweg. Met Hoax staat de Melkweg in het teken van de nieuwere sounds die hun roots vinden in de dubstep, hiphop en beats: diepe, meeslepende bassen, dubby geluiden, rauwe rave synths, mooie melodiën en percussie waar je onmogelijk stil op kunt staan. Kortom: het rauwere partygeluid van 2012. De afgelopen keer waren Lazersword en Machinedrum op bezoek. Deze tweede editie ook weer een bijzondere rij live optredens met de Brit Slugabed, die onlangs nog één van de spraakmakendere albums van dit jaar uitbracht -, de uit Moskou afkomstige Pixelord en de opkomende sounds van Deft.

De uit Londen afkomstige producer Slugabed kwam in mei nog met een knaller van een album op het fameuze Ninja Tune label. Speels in elkaar gezette tracks met op Dilla geïnspireerde hiphopbeats en dromerige, met chiptunes doordrenkte synths waar stilstaan geen optie is. 3voor12 tipte hem iets meer dan een half jaar geleden naar aanleiding van zijn optreden bij Le Guess Who? als een van de artiesten om goed in de gaten te houden.

De Rus Pixelord is niet voor een gat te vangen. Dubstep, electro en hiphop geïnspireerde beats met een flinke dosis 8-bit geluiden. Daarbovenop een aantal vette UK garage vocalen en het feest is compleet. Slechts één keer eerder opgetreden in Nederland en voor het eerst in Amsterdam.

Het derde live optreden van deze nacht komt van Deft. Deze uit het zuiden van Londen afkomstige producer brengt binnenkort een release uit op Akkachar's Rwina label en is een van de jongens die het geluid van de toekomst in handen heeft. Dubstep en snelle, op Chicago footwork /.juke gebaseerde beats in combinatie met dromerige melodieën en puntige raps op een manier die je nog niet eerder hebt gehoord.

Platendraaiers van de avond zijn het Amersfoortse talent Strye en Hoax resident-dj DJ+. Ook voor deze editie wordt de Oude Zaal weer volledig omgebouwd tot futuristische sferen met een vette 3D-installatie van het Groningse Werc. Voor wie niet zo lang kan wachten: Hoax host de vrijdagnacht tijdens het Amsterdam Bass Festival op 13 juli met o.a. Om Unit en Pinch.