Partyflock
 
­ Nederland

Gabriel Ananda en Alexander Kowalski 21 augustus in de Melkweg

gepubliceerd door , op
Zijn invloeden waren klassieke muziek, Nirvana en vervolgens Steve Reich en dat is goed terug te horen in de brede sound van Gabriel Ananda: techno, elektro, house en dub in de mangel. Geen Zwarte Zaterdagen, maar Vadsige Vrijdagen bij klinch, waar zelfs het toeristische hoogseizoen een homecoming van formaat is. Op vrijdag 21 augustus heeft Electronation namelijk een zinderende zomerspecial voor je in petto met niemand minder dan Berlijnse technotrots Alexander Kowalski, Keulse minimalmeester Gabriel Ananda en Hollandse househeld Terry Toner op het program.

Keulen is ondanks zijn relatief kleine omvang een van de grootste technosteden ter wereld. En hoewel de minimal-parel aan de Rijn grotendeels gedomineerd wordt door Kompakt (label/agenstschap/distributeur), zijn er nog altijd enkelingen die hun onafhankelijkheid bewaren. Gabriel Ananda is met zijn Karma Rouge een vreemde – maar verre van lelijke – eend in de Keulse bijt. Zijn gedragen melodieën en opzwepende ritmes herken je uit duizenden.

De laatste jaren kende het Nederlandse technopubliek Ananda voornamelijk van zijn bombastische livesets. Als dj was de goedlachse Germaan hier zelden te horen. Gezien de brede en diepe muzikale onderlegging van Ananda (als grote invloeden noemt hij onder andere Nirvana en Steve Reich) belooft zijn dj-set voor Electronation @ klinch een verrassend geheel te worden. Maar dat het gaat rocken moge duidelijk zijn.

Na ruim tien jaar is Alexander Kowalski’s ster niet meer weg te denken van het Europese technofirmament. Zijn internationale achterban blijft nog altijd groeien. Misschien heeft dat wel te maken met het tijdloze karakter van zijn eigengereide geluid. Want of het nou zijn debuutalbum Echoes (2001), zijn vierde langspeler Changes (2006) of zijn vorig jaar verschenen Damage EP betreft – al blazende techno-anthems weet Kowalski te overgieten met diezelfde karakteristieke mengelmoes van onheilspellendheid en melancholie.

Dat Kowalski ook op het podium vaak adembenemend uit de hoek komt, mag eigenlijk geen wonder heten, met een legendarische leerschool als Tresor. Dankzij zijn residency voor de wereldberoemde club werd Kowalski eind jaren negentig al geroemd als één van Duitslands beste live techno artiesten. Op menig festival heeft de bebrilde Berlijner inmiddels zijn door Germaanse gromtechno ten gehore mogen brengen – met steevast uitzinnige dansvloeren als gevolg. Een clubshow van Kowalski op Nederlandse bodem is echter schaars dezer dagen, dus mis dit buitenkansje niet.

De vaderlandse strijdkrachten worden zoals gewoonlijk bij Electronation vertegenwoordigd door huis-dj en rots in de branding Terry Toner. Om nog maar te zwijgen van vj-duo Alex et Jeremy, die keer op keer weer een beeldenstorm van jewelste op de meute afvuren. Het resultaat is een ongekend joepiegevoel waar zelfs de vakantieman niet aan kan tippen...


Vrijdag 21 augustus, Melkweg (The Max), 23.00 – 5.00 uur
Electronation @ klinch met Gabriel Ananda / Alexander Kowalski / Terry Toner / Sebastian Sleebos en vj Alex et Jeremy

Kaarten kosten vvk: € 13,00 + lidm / deur: € 15,00 + lidm
Verkoop via www.ticketservice.nl en www.beatfreax.com/ticketshop

3 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 66688, 115763}
mischien aanwezig :)
Werkzaam bij Electronation
not to forget timetable of course :

23.00 Sebastiaan Sleebos

00.30 Gabriel Ananda

02.30 Alexander Kowalski (live)

03.30 Terry Toner
 
Artiest Marmelade
En daar komen ze dan op 17 AUGUSTUS mee.

dat had 17 MAART moeten zijn.