Partyflock
 
­ Nederland

Foxes & Wolves @ klinch
Ost & Kjex

gepubliceerd door , op
Foxes & Wolves @ klinch
21 december 2010
Zowel de glinsterende poolvosjes als de goed geïsoleerde poolwolven navigeren op de twinkelende sterren in hun zoektocht naar de dansvloer. De poolnacht is lang voor de ongedurige boogiebeesten maar de Foxes & Wolves @ klinch prijzen zich gelukkig in de spoedige komst van een paar Scandinavische feestbeesten, gepokt en gemazeld in het in op gang krijgen van elk vastgevroren feestgedruis.

Terwijl de rest van de bosbewoners door hun winterslaap snurken, brengen zij hun ontmoetingsplek in gereedheid in het schijnsel van het flikkerende noorderlicht. Het Noorse duo Ost & Kjex brengt op zaterdag 15 januari zijn knettergekke live-show naar de Melkweg voor de eerste Foxes & Wolves @ klinch van het nieuwe discojaar!

Afgelopen zomer verscheen ‘Cajun Lunch', het tweede album van Petter Haavik en Tore Gjederm alias Ost & Kjex, oftewel kaas en koekjes. Het duo speelde ooit samen in de avantgardistische metalband Beyond Dawn, maar bracht de uren tot de ochtenstond steeds vaker op de dansvloer door en besloot dus uiteindelijk maar als dance-act verder te gaan. De scene in Oslo – waartoe ook Lindstrøm & Prins Thomas, Mungolian jet set en Todd Terje behoren – maalt niet om genreconventies, en zo kon Ost & Kjex zich ontwikkelen tot het Buitenbeentje van de clubmuziek, een groep die de groove nooit uit het oog verliest terwijl het een Flamboyant feestje bouwt.

Precies zoals iedereen het graag ziet op Foxes & Wolves @ klinch, het maandelijkse discotreffen (elke derde zaterdag van de maand!) in de Melkweg. Misschien spelen ze ook nog wel hun onnavolgbare Prince-cover ‘Dirty Mind'. Ja, de zangmicrofoon staat open als Ost & Kjex optreden en alles is mogelijk als de poolster in de discobal reflecteert.