Partyflock
 
­ Nederland

Bar Weinig @ klinch

anoniem gepubliceerd op
Ook tijdens de nazomer wordt er bij klinch lustig voortgezinderd, met line-ups waaraan je als rechtgeaarde clubganger slechts het jawoord kunt geven. De avond die Bar Weinig op vrijdag 28 augustus in de Theaterzaal van de Melkweg in petto heeft belooft er nu al een voor in de boeken te worden. Niemand minder dan alom bejubeld techno-artiest Glitterbug maakt samen met beeldkunstenaar Ronni Shendar 9Glitterbug & Ronni Shendar zijn Nederlandse debuut. Support komt van vaderlandse helden Freek Fabricius, Estroe, Nuno dos Santos en Jorn Liefdeshuis.

Gelukkig worden er ieder jaar weer dijken van albums geproduceerd binnen de electronische muziek. Dit voorjaar plaatste Glitterbug zich met zijn overweldigende debuut direct in de eredivisie van hedendaagse techno artiesten. Zijn indrukwekkende langspeler, vol emotionerende verwijzingen naar de beste momenten van Warp en Detroit, oogstte lyrische recensies in alle toonaangevende media. “Supershelter van Glitterbug is eigenlijk voor iedereen die zijn vertrouwen in techno graag hersteld ziet,” schreef DJBroadcast afgelopen maart. “Een verslavend album.”

Glitterbug mag dan nieuwkomer zijn op release-gebied, hij is al jaren een vaste waarde in het Keulse en Israelische nachtleven. Geroemd om zijn feilloze drie decks dj-sets en zijn enerverende live shows, toont Glitterbug zich een all-rounder die zijn hand niet omdraait voor nieuwe uitdagingen. Als organisator van c.sides in Tel Aviv – “festival for independent music en political media art” – kwam hij in contact met de Israelische videokunstenaar Ronni Shendar. Samen met haar brengt hij een audiovisueel spektakel dat door een feilloze wisselwerking zowel oor als oog bij de lurven grijpt. Een slimme vent is present, want vanavond maakt Glitterbug zijn Nederlandse debuut!

Maar waar zouden we vanavond zijn zonder trouwe support vanuit het thuisland? Uit het vuigste der Domstedelijke rave-getto’s komt 030303-koning Freek Fabricius – wier sets doorgaans even hard flitsen als zijn housebroek. En uit Manhattan a/d Maas komt Bar Weinig resident Estroe, die bezig is aan een niets ontziende internationale opmars. En opper-Utrechtenaar Nuno dos Santos deelt ditmaal de booth met resident/organisator Jorn Liefdeshuis, zonder wie Bar Weinig nagenoeg niets zou zijn.

Volg klinch nu ook op het klinch blog en ga naar www.indeklinch.nl
Vvk ook via www.beatfreax.com/ticketshop

1 opmerking