Partyflock
 
­
afbeelding ID&T, organisator Mysteryland en Awakenings schrapt 40 procent banen
Festivalorganisator ID&T gaat 40 procent van de arbeidsplaatsen schrappen als gevolg van de coronacrisis. De organisatie maakt vandaag in een persbericht bekend dat het personeel is ingelicht over het voornemen om te komen tot een ingrijpende reorganisatie.
afbeelding Eelke Kleijn brengt zijn langverwachte vierde studioalbum 'Oscillations' uit
Na het grote succes van Eelke Kleijn zijn derde album 'Moments of Clarity', is de release van zijn langverwachte opvolger 'Oscillations' eindelijk daar. Het vierde album lag al een hele tijd klaar, nog voor de pandemie de hele wereld op zijn kop zette. De tijd die vrijkwam door het lege tourschema, gaf Eelke de mogelijkheid zijn aandacht volledig te richten op het maken van zijn volgende meesterwerk.
afbeelding Lost Frequencies breekt 25 jaar oud record en is meest succesvolle top 40-ac uit België
Dat Lost Frequencies zijn hand niet omdraait voor gigantische muzikale mijlpalen is inmiddels al een tijdje bekend, maar sinds deze maand mag de Belgische dj en producer een toch wel heel bijzondere prestatie op zijn palmares zetten. Door deze week met zijn recent singles 'Love To Go' (met Zonderling en Kelvin Jones) en 'Don't Leave Me Now' (met Mathieu Koss) een plekje in de Nederlandse Top 40 te bemachtigen, breekt hij het 25 jaar oude record van Clouseau en is hij vanaf nu de meest succesvolle Belgische act in de Top 40.
flyer Daisy & Vunzige Deuntjes
Nu de zomer op haar einde loopt, is het hoog tijd voor een laatste groet aan de langere, warmere dagen. Daarom slaan Daisy, bekend van uitverkochte club-edities door heel Noord-Brabant, en Vunzige Deuntjes op zondag 20 september de handen ineen voor een Silent Sit Down-festijn aan de oevers van de IJzeren Man in Eindhoven.
Atlantic Records en Big Beat Records zijn erg trots om aan te kondigen dat superster DJ/producer Tiësto is getekend en toegevoegd is aan hun baanbrekend roster. De GRAMMY® Award-winnende producer viert dit met de release van zijn langverwachte nieuwe single, 'The Business', die vrijdag 25 september verkrijgbaar is bij alle DSP's en streamingdiensten.
afbeelding Don't Let Daddy know kondigt nieuwe show aan in de Ziggo Dome in Amsterdam
Het succesvolle internationale dance-evenement Dont Let Daddy Know keert terug naar hun vaste thuisbasis, de Ziggo Dome in Amsterdam. E&A Events maakt bekend dat de achtste editie zal plaatsvinden op zaterdag 6 maart 2021 en belooft er weer een spectaculaire show van te maken.
afbeelding Lucas & Steve brengen een nieuwe single én album uit
Lucas & Steve releasen morgen hun nieuwe single Another Life op het label van Spinnin' Records. Een feel-good track die je weer even meeneemt in een heerlijke nazomer. Het nummer is een voorproefje op hun debuutalbum. Dit album, dat Letters to Remember gaat heten, staat vol met nieuwe muziek en komt uit op 16 oktober. Another Life is vanaf morgen te beluisteren op onder meer Spotify.
afbeelding Amsterdam Dance Event (ADE) bevestigt eerste sprekers voor digitale conferentie en kondigt ADE Specials aan.
Het Amsterdam Dance Event (ADE), 's werelds grootste clubfestival en belangrijkste conferentie voor elektronische muziek, vindt als digitale conferentie plaats van woensdag 21 tot en met zondag 25 Oktober. De eerste sprekers voor het ADE Pro programma zijn vandaag bekend gemaakt. Het aanbod wordt daarnaast aangevuld met een select aantal fysieke zitconcerten en multidisciplinaire kunstprojecten onder de ADE Specials banner, conform de huidige overheidsmaatregelen rondom Covid-19 en in nauw overleg met de gemeente Amsterdam.
afbeelding WWF-Ambassadeurs Armin van Buuren en Jessie Jazz slaan handen ineen voor #beatplastic
De wereldwijde plasticvervuiling is nog steeds een gigantisch probleem. Elk jaar komt er maar liefst 8 miljoen ton plastic in de zee terecht, en ondanks meerdere initiatieven blijkt het bijzonder lastig om deze enorme hoeveelheden terug te dringen. Om die reden sloegen Global Oceans Ambassador Armin van Buuren en het Wereld Natuur Fonds (WWF) vorig jaar al hun handen ineen voor #Beatplastic, en daarbij krijgen ze nu ook steun van Jessie Jazz Vuijk.
afbeelding Amsterdamse club Westerunie opent per 1 september zijn deuren als Virtual Reality Arcade Westerunie
Dinsdag 1 September opent de Amsterdamse nachtclub Westerunie in samenwerking met VR Arcade B.­V.­ de VR Arcade Westerunie op het Westergas-terrein.­ VR Arcade B.­V.­, een van de meest geavanceerde Virtual Reality ontwikkelaars ter wereld opent daarmee, naast Londen, Helmond, Delft en Amsterdam Noord alweer zijn 5de locatie in 3 jaar.­
afbeelding Eelke Kleijn draait 9-uur durende set voor de eerste virtuele editie van Burning Man
Op 4 september draait de Nederlandse DJ en producer Eelke Kleijn een 9-uur durende set voor de online editie van Burning Man: Multiverse, in de Amsterdamse Marktkantine.­ Voor het eerst in haar geschiedenis verplaatst Burning Man het festival naar een virtuele wereld.­ Waar voorheen eerder alleen een beperkt aantal bezoekers kon komen, stelt Burning Man zich met een virtuele editie open voor een miljoenenpubliek.­
afbeelding ID&T wint rechtszaak: wél verzekerd tegen corona-annulering
Evenementenorganisator ID&T heeft de rechtszaak gewonnen tegen verzekeraars NN, Reaal, Amlin en Chubb. De verzekeraars moeten nu een voorlopig voorschot van 1,3 miljoen aan ID&T uitkeren voor geleden schade door geannuleerde evenementen.
afbeelding A Day at the Park binnen enkele minuten uitverkocht
Evenementenorganisatie ALDA heeft het voor elkaar gekregen om het enige Rotterdamse festival van dit jaar binnen enkele minuten uit te verkopen: A Day at the Park Mini-festival. Vanmorgen gingen de kaarten in de voorverkoop en de animo bleek enorm. Alle tafels waren binnen mum van tijd uitverkocht.
afbeelding Vengaboys & Timmy Trumpet droppen last minute soundtrack van de zomer
Vengaboys droppen dé last minute soundtrack van de zomer. Dit keer hebben ze niemand minder dan de Australische dj-sensatie Timmy Trumpet aan boord gehaald voor een upgrade van de wereldhit 'Up &­ Down'.
afbeelding Prorgramma Lowlands Free:United is bekend
Lowlands, NPO 3FM, en VPRO 3voor12 ontketenen op 21 +­ 22 +­ 23 augustus 2020 de potentieel allergrootste Lowlands ooit: Lowlands free:united.­Vandaag worden het programma en blokkenschema van de voor iedereen gratis toegankelijke streams bekendgemaakt.­ Lowlands Free:United is te volgen via 3fm.­nl/lowlands en ook via NPO 3FM en VPRO 3voor12 wordt uitgebreid verslag gedaan.­
flyer Stay Loud
Op zaterdag 22 augustus komt de organisatie van Decibel Outdoor met een zeven uur durende livestream: Decibel Outdoor: Stay Loud. Tijdens de stream, waar diverse artiesten optreden, wordt ook de line-up van Decibel Outdoor 2021 aangekondigd.