Partyflock
 
­ Nederland

Traffic at klinch

gepubliceerd door , op
Traffic @ klinch
30 november 2010
De wintermaanden worden bij klinch getrotseerd op de dansvloer. Vrijdag 17 december haalt Traffic uit met een killer van een line-up. Zware techno voert vanavond de boventoon, met Johannes Heil, Mauro Picotto, Bart Skils en Lauhaus in de hoofdrol.

Johannes Heil staat al sinds de late jaren negentig bekend als toonaangevend producer. Zijn heftige, emotionele geluid is symbool komen te staan voor Duitse techno in zijn zwaarste vorm. Sinds zijn pionierende debuutalbum Reality To MIDI uit 1998 heeft Heil zich almaar verder ontwikkeld. Op zijn laatste album Lovin' voor het gerenommeerde Cocoon slaat Heil duidelijk een nieuwe weg in. Hedendaagse tech house is hier het devies. Boze tongen beweren dat Heil hiermee slechts een graantje probeert mee te pikken van de nu zo populaire sound. Maar wie het album aandachtig beluistert, hoort een veel breder palet aan geluiden en een typisch Heiliaanse inslag, die menige andere producer het nakijken geeft.

Mauro Picotto geldt als één van de bekendste Italiaanse crossover artiesten tussen mainstream en underground. In een grijs verleden was Picotto het brein achter de succesvolle top-40 act Cappella. Later vond hij zijn eigen sound in het schemergebied tussen techno en trance en collaboreerde onder andere met trance artiesten als Tiësto en Mario Piú. Maar de laatste tien jaar neigt Picotto's stijl steeds meer naar techno en tech house. Zijn releases voor Alchemy en Bakerloo gaan wereldwijd als warme broodjes over de toonbank. De dj-sets van deze door de wol geverfde Piedmontaan lenen zich uitstekend voor bacchanalen en dansmarathons.

Bart Skils en Lauhaus zijn al bijna tien jaar lang de residents en organisatoren van Traffic. Beide heren hebben zich de afgelopen jaren internationaal in de kijker gespeeld met toonaangevende releases voor Amsterdamse labels en daarbuiten. Skils is net terug van zijn Australische tour, waar hij zijn laatste release All Day/All Night aan de man bracht. En Lauhaus heeft zich de laatste tijd toegelegd op een hoop remixen voor labels als Alchemy, Murmur en zijn eigen Soweso Records. Op Traffic spelen de heren een welkome thuiswedstrijd. De liefhebber weet waar hij op 17 december moet zijn.

2 opmerkingen

 
Artiest Arrivée
Ik moest echt even google-en wat een Piedmontaan is... :)