Partyflock
 
­ Nederland

Bang! @ klinch
Met Carl Craig, Ripperton en Remy

gepubliceerd door , op
Bang! @ klinch
7 februari 2009
Liefhebbers van soulvolle techno kunnen op vrijdag 9 april hun harten ophalen. Dan strijkt namelijk het Haagse Bang! neer in de Melkweg met een avondinvulling van allure. Naast resident en oprichter Remy staan niemand minder dan Carl Craig, Ripperton en Nuno dos Santos op het program.

Hagenees en Dutch DJ van het eerste uur Remy startte drie jaar terug Bang! om een standpunt te maken tegen de toenmalige vertrutting van het Haagse uitgaansleven. Inmiddels is er van vertrutting nog weinig sprake, maar van Bang! des te meer. Na een aantal succesvolle edities in Het Paard kon een avond in de Amsterdamse Melkweg niet ontbreken.

Headliner van deze eerste Bang! @ klinch is technolegende Carl Craig, die begin jaren negentig deel uitmaakte van de tweede golf Detroit techno-producers; en die met zijn label Planet E een onuitwisbare stempel op de hedendaagse dansmuziek heeft gedrukt. Craig wordt gezien als één van de beste producers die het dance genre ooit heeft voortgebracht. Niet voor niets heeft hij als een avn de weinigen de studio gedeeld met jazz-icoon Herbie Hancock. Als geen ander heeft Craig de electronische muziek cachet gegeven: hij heeft het simplisme van de vierkwartsmaat verheven tot hogere kunst.

Rond de tijd dat Carl Craig zijn label opstartte, begon de Duitse Raphaël Ripperton als dj. Vijftien jaar later behoort hij tot de happy few die platen produceerden voor Planet E (onder Lazy Fat People). Ripperton staat te boek als een van de talentvolste producers en remixers die Duitsland het afgelopen decennium voortbracht. Inmiddels heeft hij tracks van grootheden als Laurent Garnier, Radiohead en Beanfields overgoten met zijn karakteristieke Ripperton-sausje: sexy, dromerige grooves met hart en ziel op de juiste plaats. Op Bang! trakteert hij de bezoekers op een minstens zo enerverende live-set.

Ook de vaderlandse strijdkrachten zijn vanavond weer rijkelijk vertegenwoordigd. Zo weet Nuno dos Santos ook vanavond weer zijn weg te vinden naar de draaitafels van de Melkweg. De sympathieke Utrechter is al jaren een vaste waarde van het Nederlandse nachtleven, maar oogst dankzij zijn recente hits met Tj Kong op het Duitse Compost-label succes tot ver over de grenzen.

En wat zou Bang! zijn zonder de bezielde begeleiding van DJ Remy? Deze 'last man standing' van de oude garde (samen met grootvader Bam Bam) reist nog immer stad en land af om zijn stuwende technoklanken over dansvloeren wereld te laten weergalmen. Vanavond laat hij zien dat hij behalve een indrukwekkend producer ook een dj van wereldformaat is.

3 opmerkingen

ripperton (Y)
 
Artiest {SHOWLIST artist 26887, 27322}
Echt vette line-up.. Alleen de Melkweg is gewoon ruk..