Partyflock
 
­ Nederland

De diepte in tijdens de nieuwe Balans in de Melkweg

gepubliceerd door , op
Darko Esser's Balans is na wat uitstapjes in den lande op vrijdag 12 april weer terug op haar vertrouwde stek in de Melkweg. Voor deze editie komt de crème de la crème binnen de techno naar de Oude Zaal. Allereerst DVS1, de charismatische Amerikaan die doorgebroken is door zijn marathonsets in het technomecca Berghain. De tweede grote headliner is de Italiaanse 'hypnotic techno' legende Donato Dozzy, wiens album 'Voices From the Lake' op Resident Advisor album van het jaar 2012 werd. Let op: Sinds januari is het voor klinch-avonden niet langer nodig een lidmaatschap te kopen en geldt in de meeste gevallen een leeftijdsgrens van 18 jaar.

Sinds DVS1 mede door Ben Klock uit de anonimiteit is getreden, is hij in rap tempo een wereldwijd fenomeen geworden. Hij is een absolute specialist in het afsluiten in de Berghain, met marathon sets van soms wel 12 uur, schitterende gestripte producties en veel charisma en skills achter de decks. Er zijn weinig artiesten die zo aanstekelijk en met zoveel vreugde hun beroep uitoefenen als DVS1.

De tweede grote headliner is de Italiaanse techno legende Donato Dozzy! Donato Dozzy mag misschien een relatief nieuwe naam zijn op het internationale podium, in Italië wisten ze al sinds de jaren '90 wat deze favoriete Romein aan uitzonderlijke kwaliteiten in huis heeft. Hij wordt niet voor niets de tripkoning genoemd, zijn sets geven het begrip 'hypnotic techno' een compleet nieuwe lading. Vorig jaar bracht hij het magistrale 'Voices From the Lake' album uit, die in alle relevante jaarlijsten hoge ogen gooide en werd zelfs op de grote Resident Advisor poll het album van het jaar! Ogen dicht en je lekker laten gaan is dan ook het advies als Donato zijn eerste klanken los laat.

Darko Esser neemt de warm-up voor zijn rekening. Dit keer onder zijn alias; Tripeo. Dit alter ego staat voor purisme, hypnotisme en 100% techno en sluit naadloos aan bij de artiesten van vanavond. In april zal ook zijn nieuwe release 'Third Trip' het licht zien, waarop deze avond zeker een voorproefje kan worden verwacht. Wat ook leuk is om te weten is dat Darko elke maand een niet eerder uitgebrachte track uit zijn archieven gratis weg geeft op zijn SoundCloud pagina.

Balans is niet alleen het technolabel van Darko Esser, maar ook een clubconcept dat hij door heel Nederland en zelfs daarbuiten organiseert. Muzikaal is de avond stevig geworteld in de diepere en rauwere vormen van techno, maar uitstapjes naar andere genres en stijlen worden ook zeker niet geschuwd. De artiesten hebben altijd een connectie met Darko. Dat kan persoonlijk zijn, maar ook bewondering of natuurlijk allebei. Op vorige edities stonden onder meer Oscar Mulero, Josh Wink, Mr G, James Ruskin, Tommy Four Seven, Sigha, Jonas Kopp Benny Rodrigues, Len Faki, DVS1, Peter Van Hoesen en Sandwell District.

Tickets à € 15 / € 13 (leden) verkrijgbaar via Melkweg, Ticketservice en de bekende voorverkoopadressen.
Er is tevens een beperkt aantal early bird tickets verkrijgbaar à € 11 / € 9 (leden)
Deurprijs: € 17 / € 15 (leden)
Melkweg lidmaatschap is niet verplicht en minimumleeftijd 18 jaar!

klinch is het electronic music platform van de Melkweg. Al vijf jaar lang is het de plek voor relevante, vernieuwende elektronische muziek: van beukende techno en warme indie-electronica tot rauwe beats en bassgeluiden. Onder klinch vallen diverse clubavonden: HOAX, Rara Aves, 50Hurtz, WIRED, Major League, Electric Deluxe, Gem Session, Balans en daarnaast verschillende showcases en label nights.