Partyflock
 
­ Nederland

Foxes & Wolves @ klinch

gepubliceerd door , op
Foxes & Wolves @ klinch
16 januari 2012
FeestFoxes & Wolves @ klinch · In Flagranti
Datumzaterdag 21 mei 2011
LocatieMelkweg Site
Het duurt nog minder dan een maand, maar Foxes & Wolves waant zich al in de zomer. Een ontzettend hete, zweterige zomer, als het warme lenteweer ook maar enigszins een indicatie is. Wat dat betreft is het niet meer dan gepast dat op 21 mei het Zwitserse duo In Flagranti - Alex Gloor en Sasa Crnobrnja - te gast is bij Foxes & Wolves . De vuige disco van het ietwat vunzige duo - 'In Flagranti' betekent letterlijk 'op heterdaad', maar is ook een eufemisme voor 'betrapt tijdens de seks' - staat namelijk garant voor plakkerige vossen- en wolvenvachten op de dansvloer van de Melkweg.

In Flagranti is ontstaan in 1990 en heeft sinds 2002 drie albums, een compilatie, ruim twintig singles en ep's en een hele stapel remixes - voor uiteenlopende artiesten als Black Devil Disco Club, WhoMadeWho, Bottin, Headman, Crystal Fighters, Riton & Primary 1, Ajello, Bag Raiders, The Glimmers en Jupiter - uitgebracht. Voornamelijk op hun eigen label Codek Records, maar ook op labels als Rvng Intl., Gomma en Kitsuné. Hun laatste album 'Worse For Wear' is net verschenen.

Die productiviteit is opvallend, want het tweetal bevindt zich eigenlijk alléén als ze samen optreden op dezelfde plek. Alex woont sinds 2002 weer in Basel - na decennialang in New York te hebben gezeten - en Sasa heeft vrij recent New York voor Londen verruilt. Al hun productiewerk doen ze - heel modern - via internet. Het zijn echter juist de gruizige kanten van de jaren zeventig en tachtig waar In Flagranti de inspiratie vandaan haalt, wat een eclectische mix van cosmic disco, italo, new york disco, house, new wave en electro oplevert - met een punkerige knip-en-plak-mentaliteit.

Dat is ook terug te zien in de enorme hoeveelheid artwork en video's van In Flagranti - allemaal gemaakt door Alex: veel uit tijdschriften geknipte softcore porno en fragmenten van obscure VHS-tapes. Voor hun show op 21 mei maakte Alex ook speciaal een flyer. Dat belooft gruizige zweterigheid. Precies goed.