Partyflock
 
­ Nederland

Foxes & Wolves @ klinch

gepubliceerd door , op
Foxes & Wolves @ klinch
21 december 2010
De Foxes & Wolves worden steeds talrijker! Elke derde zaterdag van de maand toveren ze de Melkweg om in een glinsterende discodansvloer en zulk nieuws verspreid zich als een lopend vuurtje door het nog zo koude bos. Op de as van het vorige feestje wordt nu al getimmerd aan de fundering van het februarifestijn. Discobollen hangen aan de bomen, knipperende lichten in primaire kleuren verlichten de hemel. Alles wijst erop dat het een hete editie gaat worden met niet één maar twee speciale gasten: uit Engeland komt dj-veteraan Greg Wilson over voor één van zijn befaamde edit-heavy disco-sets, en uit Scheveningen ontvangen we de cybernetische synthesizersounds van Legowelt!

Met de wederopstand van de disco van de afgelopen jaren heeft ook de carrière van Greg Wilson een nieuwe vlucht genomen. Hij dacht waarschijnlijk dat hij al met pensioen kon, maar in plaats daarvan was de Brits ineens weer een superhotte dj. Het is al meer dan 35 jaar geleden dat hij als tiener zijn eerste plaatje opzet in clubs in Noord-Engeland. Soul, disco en funk is er de sound van een levendige scene waar massa's mensen zich elk weekend in het zweet werken. In de jaren tachtig is Wilsin er als de kippen bij met de nieuwste electronische clubsounds uit New York, en wordt hij de eerste resident in de befaamde Haçienda-club in Manchester. Met zijn dj-edits en clubremixen maakt hij naam als producer maar met het uitbreken van de houserevolutie verdwijnt zijn naam uit de scene.
Het duurt tot 2003 voordat de mixmeester heel voorzichtig weer van zich laat horen. Met zijn Credit to the Edit-compilaties vindt Greg Wilson weer helemaal de aansluiting met de disco-sound van de 21ste eeuw en de dj-boekingen stromen steeds harder binnen. Nostalgie is maar één aspect van zijn waanzinnig gezellige dj-sets, want met zijn nieuwe remixen van o.a. Simian Mobile Disco, The xx en Escort is Greg Wilson weer helemaal van het hier en nu.

Legowelt is slechts één van de vele pseudoniemen van de Nederlander Danny Wolfers, maar het is wel de bekendste (al is Nacho Patrol met een aardige opmars bezig, zie bijvoorbeeld de afro-disco van zijn nieuwe e.p. The Africa Jet Band Experience). Als Legowelt heeft de Scheveninger een internationale reputatie als producer van meeslepende house- en electrotracks die diep geworteld zijn in de klassieke tradities van Chicago en Detroit. Ook acid en vage soundtrack-electronica behoren tot zijn repertoire. Een live-optreden van Legowelt staat hoe dan ook te allen tijden in het teken van het, eh, bouwen van een feestje.

1 opmerking