Partyflock
 
­ Nederland

Electric Deluxe #8 @ klinch

gepubliceerd door , op
Modeselektor Soundsystem, Mathew Jonson en 2000 and One zijn vrijdag 22 januari de grote mijnheren op de 8e editie van Electric Deluxe @ klinch in de Amsterdamse Melkweg. Met zo’n line up moet je als technofreak niet gek op kijken dat de kaarten al weg zijn voordat je “Wow, wat vet!” kunt zeggen.

Na een succesvolle (en eveneens stijf uitverkochte) editie in de Nijmeegse Doornroosje keert de technokaravaan in het nieuwe jaar onder leiding van gastheer Speedy J weer terug op het Amsterdamse nest. Het is bijna twee jaar geleden dat Modeselektor voor het laatst in de hoofdstad te zien was. Het Duitse duo Gernot Bronsert and Sebastian Szary toerde de afgelopen zomer samen met Apparat als Moderat waardoor het vlammetje van hun eigen machine tijdelijk wat minder hard brandde. Maar met hun kersverse single Art & Cash domineert het tweetal wederom de Europese dansvloeren. Wie Modeselektor wel eens op het podium zag, weet dat de fik er in gaat op 22 januari. Hun vuige fusie van electro, techno en hiphop is op de albums Hello Mom! (2005) en Happy Birthday (2007) al licht ontvlambaar, op het podium kan alleen de brandweer totale paniek voorkomen.

De Canadees Mathew Jonson gaat wat dat betreft subtieler te werk. Zijn vloeiende en melodieuze techno heeft echter een duistere ondertoon, die je na verloop van tijd bedwelmt als een goed glas tequila. In tegenstelling tot andere muzikanten laat Jonson bij live optredens z’n laptop thuis en gebruikt analoge bakken en een enorm mengpaneel waarop hij z’n weergaloze sets a la Underworld afmixt. Niet voor niets wordt Mathew Jonson door kenners gezien als een van de beste techno live acts ter wereld.

De Amsterdammer Dylan Hermelijn speelt als 2000 and One een thuiswedstrijd. Zijn platenlabels 100 % Pure en Remote Area gooien hoge ogen in de internationale (minimal) technoscene en als dj in vorm draait hij dansvloeren in Berghain, Trouw en op Voltt moeiteloos kapot. In de Max zal de Rotterdamse technodiva Estroe openen. Ze heeft net haar goed ontvangen debuutalbum Elemental Assets uit, waarmee ze onlangs in Karotte's Kitchen en in de Frankfurtse Cocoon stond.

Gastheer Speedy J neemt de Oude Zaal voor z'n rekening voor een all nighter waarin hij het hele technospectrum zal bestrijken, van complex en delicaat tot bruut en snoeihard.

10 opmerkingen

 
Wow, wat vet!
 
En, zijn ze al weg?

Maar inderdaad een erg vette lineup (y)
 
Vooral 'Art' doet het inderdaad erg goed bij de trommelvliezen : )
Whoei Mathew Jonson live, nog steeds kippenvel van z'n set op Time Warp :-D
MOET IK BIJ ZIJN!!!
Uitspraak van Saiko op donderdag 26 november 2009 om 14:21:
Whoei Mathew Jonson live, nog steeds kippenvel van z'n set op Time Warp

Die was inderdaad super dik
Geef Pfadfinderei ook even wat credits in die aankondiging zeg!!
Uitspraak van Techgenoot op vrijdag 27 november 2009 om 00:31:
Geef Pfadfinderei ook even wat credits in die aankondiging zeg!!

wie?

aanwezig, speedy j 5 uur in oude zaal, betere shit.
 
Artiest Roman Coskun
Uitspraak van Techgenoot op vrijdag 27 november 2009 om 00:31:
Geef Pfadfinderei ook even wat credits in die aankondiging zeg!!

Uitspraak van anders op donderdag 3 december 2009 om 14:23:
wie?

PFADFINDEREI! hoe chill.