Partyflock
 
­ Nederland

Non Night @ klinch

gepubliceerd door , op
Non Night @ klinch
13 juli 2010
Vrijdag 23 juli 2010 vindt de tweede Non Night plaats. Na het succes van de eerste editie (met o.a. Zombie Nation) betreden twee Non artiesten het podium. Aangevuld met twee internationaal bekende artiesten belooft het een gevarieerde avond te worden. Het Amsterdamse label NON Records houdt zich bezig met een breed spectrum aan muziek, maar de popinslag blijft immer overeind.

Late of the Pier (Phantasy) is een band uit Castle Donington Verenigd Koninkrijk die elektronische elementen toepast binnen de setting van een band. Ze hebben zowel met bands (Kaiser Chiefs) als met dance acts (Justice) getourd. De band is vergeleken met/heeft invloeden van Gary Numan, Brian Eno en Klaxons. In plaats van de gebruikelijke live performance, zullen zij op deze avond een speciale DJ set ten gehore brengen.

Alan Braxe (Vulture) is een van de ongekroonde koningen van de Franse house/electro/disco sound. Talloze klassiekers (remixen en orginals) staan op zijn naam. Franse beats en warme klanken waarvan je niet weet of ze nou modern of vintage zijn staan in zijn muziek centraal. Voor de mensen die het niet weten: Braxe zit ook achter de hit "Music sounds better with you" van Stardust, een collaboratie tussen Braxe en Thomas Bangalter (Daft Punk).

Comtron (Black label) is een Nederlands electro/funk duo bestaande uit Bas Bron & Rimer Veeman. Bas Bron is ook bekend als Seymour Bits, Bastian en hij heeft natuurlijk nationale faam verworven als producer van De De Jeugd van Tegenwoordig. Rimer Veeman heeft op zijn beurt veel geprezen producties voor LeLe op zijn naam staan. Samen vormen zij de ijzersterke collaboratie Comtron. Live nog beter dan op cd (of mp3, of wat het medium van vandaag de dag ook is).

Bear (NON Records) zal na zijn DJ set van de vorige NON Night dit keer een live performance geven. Catchy popnummers vormen de kern van zijn act. Dit is tevens de eerste keer dat er nummers van de tweede (upcoming) Bear EP gespeeld zullen worden. Een combinatie van dans bare beats, melancholische sferen en meeslepende vocals. Deze elementen worden door bijna kapotte mixers gehaald voordat ze terug in de mix komen en hun gruizige plek vinden.

Palmbomen (NON Records) heeft zich al bewezen met de uiterst populaire mixtape die hij voor Vice in elkaar draaide. Weer die combinatie van oud en nieuw, modern en vintage. Ergens tussen new wave, (italo) disco, NDW, ouderwetse electro en de hypenaam "chillwave" beweegt Palmbomen zich in het muzikale spectrum. Tropische vogels zingen mee met de muziek, terwijl de reptielen zich nog dieper in het moeras laten zinken.

Melkweg in samenwerking met NON Records staat dus garant voor een avond vol goede muziek. Net als bij de eerste editie van NON Night staat de line-up in het teken van variatie en de samenkomst van verschillende genres; een van de belangrijkste aspecten van NON Records. De vorige NON Night was een ontspannen sfeer, met de mogelijkheid om compleet los te gaan op "live-acts die barsten van de energie" (aldus Dance.nl).

1 opmerking