Partyflock
 
­ Nederland

Mathias Kaden vs. Daniel Stefanik
Vrijdag 24 april in de Melkweg

gepubliceerd door , op
Op 24 april schudt de Melkweg op haar grondvesten, als twee zwaargewichten uit de Duitse house-scene Amsterdam tijdens Bar Weinig @ klinch komen trakteren op een vier en een half uur durende back-to-back manifestatie. Mathias Kaden en Daniel Stefanik behoren beiden tot de nieuwste lichting Germaanse house-helden. Wanneer zij samen achter de knoppen staan is vuurwerk gegarandeerd. Support komt van Bar Weinig resident Estroe.

In zijn thuishaven Thüringen (Oost-Duitsland) staat Mathias Kaden al ruim zeven jaar te boek als local hero. Toen hij in 2005 zijn debuut maakte op het gerenommeerde label Vakant kon een internationale doorbraak niet uitblijven. Inmiddels heeft hij tientallen releases en remixen op zijn naam staan op toonaangevende labels als Freude Am Tanzen, Freak ’n Chic en Get Physical. En ook als dj is Kaden immens populair tot ver over de Duitse landsgrenzen. Het Nederlandse publiek kent hem vooral van zijn overtuigende sets op Awakenings, Welcome To The Future en Static, waarmee hij telkens heeft bewezen zijn dwingende ritmes aan iedere dansvloer te kunnen slijten.

Daniel Stefanik heeft het draaien in zijn bloed zitten. Vaderlief was al ver voor de val van de muur een gevierd disco-dj in zijn thuisstad Dresden. Dankzij hem hoorde Daniel voor het eerst platen van Tangerine Dream, Pet Shop Boys en Yazoo en besloot hij in 1994 zelf ook te gaan draaien. Vijf jaar terug maakte hij kennis met Matthias Tanzmann van Moon Harbour Recordings in Leipzig. Deze sleepte hem mee de studio in, wat in hun Them People resulteerde, hun eerste EP. Inmiddels heeft Stefanik talloze tracks en remixen uitgebracht op labels uiteenlopend van Kompakt tot Mobilee en van Liebe Detail tot Get Physical.

Zowel in zijn producties als in zijn wervelende dj-sets blijft de invloed van Daniel Stefaniks disco-dad immer hoorbaar. Ook voelt Stefanik een verbondenheid met de technoproducers uit Detroit. “Ik denk dat die muziek veel Oost-Duitsers aanspreekt, omdat ze in eenzelfde soort omgeving leven met veel grauwe industrie,” zei hij eens in een interview met DJBroadcast Magazine. Misschien is dat wel wat hem zo met Mathias Kaden verbindt. De twee belandden een aantal jaar geleden dankzij een cancellation van James Holden samen zeven uur lang achter de decks. De set staat nog steeds alom te boek als een van de beste die ooit zijn gedraaid op het toonaangevende Duitse festival Nachtdigital. Het belooft dan ook een mooi weerzien te worden.

En wat zou Bar Weinig zijn zonder muzikale begeleiding van haar geliefde resident Estroe. Al sinds de jaren negentig heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de Amsterdamse technoscene. En nu haar internationale carrière een hogere vlucht neemt dankzij sterke releases op Connaisseur, Mezzotinto en haar eigen label Eevo Next, is Estroe simpelweg unstoppable!

Kaarten kosten vvk: €11,00 + lidm / deur: €13,00 + lidm
Verkoop via www.ticketservice.nl en www.beatfreax.com/ticketshop

4 opmerkingen

 
Kaden?? Lekker hoor!!!!!!!!!!!!!!! :bounce:
Artiest {SHOWLIST artist 34182, 38944}
vet op de 25e ook in het nimweegse planet rose