Partyflock
 
­ Nederland

Timo Maas at klinch
Balance 017 Tour

gepubliceerd door , op
Ook na het ADE valt de klinchganger weer met zijn neus in de boter. Op vrijdag 5 november doet één van Duitslands meest gevierde techno-artiesten de Amsterdamse Melkweg aan. Timo Maas draait een extra lange set ter gelegenheid van zijn nieuwe mix-cd voor Balance. Support komt van Hollandse geweldenaar Warren Fellow.

In de afgelopen twintig jaar heeft Timo Maas zich bewezen als begenadigd en genre-overschrijdend artiest. Eind jaren negentig steeg hij naar eenzame hoogten dankzij een aantal toonaangevende clubhits. Zijn definitieve doorbraak bewerkstelligde hij met het nog altijd even tijdloze als dansvloervullende Mamakonda (1997 – onder zijn alias Orinoko), een plaat die in de tassen van Roger Sanchez tot Sasha eindigde en waarvan tienduizenden exemplaren werden verkocht. De platen die volgden waren allen even succesvol, met als grootste klapper Azzido Da Bass – Doom’s Night (2001), waarmee hij wederom een breed publiek aansprak, van speedgaragefreaks tot progressive liefhebbers.

Nog altijd spreekt Maas tot de verbeelding van velen. Zijn discografie omspant inmiddels tientallen releases en wekelijks reist hij de wereld rond om zijn eigenzinnige sound aan de man te brengen. Met een goednieuwe mix-compilatie voor de succesvolle Balance serie (eerder door Joris Voorn, James Holden en Will Saul gemixt) bewijst Maas zich wederom als toonaangevend dj en artiest. Zijn typerende geluid is doorontwikkeld maar nog altijd even kenmerkend. Naar progressive neigende house en atmosferische techno wisselen elkaar moeiteloos af op deze van dynamiek barstende verzameling tracks. Er kan geen twijfel over bestaan dat Maas klinch volledig op zijn kop komt zetten met deze extra lange dj-set.

Techno-grootheden van eigen bodem te over, maar wie beter te vragen voor deze klus dan Warren Fellow? Als er iemand op Hollandse bodem genre-overschrijdend en dansvloermennend te werk kan gaan is het deze held uit ‘s Gravenhage wel. Met zijn stuwende techno-sound appeleert Fellow zowel aan de under- als overground. Zijn releases op labels als EC, Rejected en Dual Block konden rekenen op support uit binnen- en buitenland. Om nog maar te zwijgen over zijn indrukwekkende optreden als onderdeel van Synergy, afgelopen Lowlands. Tel daarbij op zijn ontwapenende Haagse smile, en je kunt niet anders dan verzuchten: “Oh oh Fellow!”

2 opmerkingen

Dit gaat een mooi feest worden!!!
 
Balen :(... Kan er niet zijn.... Veel plezier voor de mensen die er wel heen gaan (Y)!