Partyflock
 
­ Nederland

Maandprogramma Melkweg

gepubliceerd door , op
Vrijdag 4 mei vindt de eerste editie plaats van de nieuwe driemaandelijkse clubnacht Hoax. Met Hoax staat de Melkweg in het teken van de nieuwere sounds die hun roots vinden in de dubstep, hiphop en beats: diepe, meeslepende bassen, dubby geluiden, rauwe rave synths, mooie melodiën en percussie waar je onmogelijk stil op kunt staan. Kortom: het rauwere partygeluid van 2012. Deze eerste editie zijn twee internationale acts ingevlogen om dit nieuwe geluid binnen de Melkweg vorm te geven. Lazersword uit L.A. - die deze avond hun nieuwe album 'Memories' op het label van Modeselektor presenteren - en Machinedrum uit New York.

Drum 'n bass staat in 2012 in het teken van 10 Years of Major League. Op vrijdag 11 mei viert het bekendste drum 'n bass feest van Nederland dit met een exclusief optreden van Andy C: Alive. Tijdens deze tour draait Andy C met drie draaitafels in zijn eigen audiovisuele decor dat het hele podium van de Melkweg zal vullen. Uniek is dat hij live het licht en de projecties aanstuurt. Voor deze speciale avond heeft Andy C nog een drum 'n bass grootheid uitgenodigd, namelijk Virus Recordings labelbaas Optical.

James Holden's Border Community label is al negen jaar een van de meest originele en boeiende technolabels. Vrijdag 11 mei is er een speciale Border Community editie van Closer en komen Fairmont en Ricardo Tobar op bezoek, die beiden al een flink aantal mooie releases op het label hebben uitgebracht. Verder DJ-sets van Jorn Liefdeshuis en Olff & Luc Mast.

Woensdag 16 mei is de eerste editie van Burn! in de Melkweg. Dit jackin' house concept, gepresenteerd door Pete Bandit & Jason Shae, vond eerder al een keer plaats in de Amsterdamse Chicago Social Club en landt deze dag voor hemelvaart voor het eerst in de Melkweg. Voor de gelegenheid is de Amerikaan DJ Rush uitgenodigd voor een speciale house en discoset. Ook de steeds succesvollere Amsterdamse DJ en producer Boris Werner is van de partij.

Drum & bass en dubstep veroveren in rap tempo de dansvloeren. Het zijn de oude helden die eind jaren '80 hiervoor de basis hebben gelegd. Zij hadden de moed en de creativiteit een nieuwe sound te ontwikkelen. Eén van die mensen is LTJ Bukem. Hij mag zich scharen in het rijtje van pioniers. Op vrijdag 18 mei geeft hij in de Melkweg geschiedenisles in de evolutie van drum 'n bass tijdens Logical Progression @ klinch. Hij wordt bijgestaan door een rijtje andere grootheden, namelijk E-Z Rollers, DJ Marky en Fabio.

Dit is slechts een kleine greep uit het programma. Voor een volledig overzicht, zie Melkweg.nl.