Partyflock
 
­ Nederland

Undercover Collections @ klinch

gepubliceerd door , op
Het klinch spectrum is weer een muzikale vertakking rijker. Met de eerste Melkweg-editie van The Undercover Collections wordt een overtuigende mix van elektro, techno en hip hop gebracht. En aan popdiva's Fagget Fairys en beukelektro act D.I.M. de eer om op donderdag 3 december het spits af te bijten. Stoerdere sounds zijn welhaast ondenkbaar.

Wat krijg je als je een pas verloofd stel - de één mc en ex-model gevlucht uit Sarajevo, de ander gevierd dj uit het Kopenhaagse nachtleven - samen op een podium plempt? Fagget Fairys laat zich luisteren als een hedendaagse versie van Chicks On Speed, maar dan lekkerder en op de ketamine. In Denemarken worden de dames al op handen gedragen en met hun debuutalbum Feed The Horse gaat de rest van de wereld geheid overstag.

Feed The Horse schittert van de diversiteit: dubstep, grime, elektro en zelfs wat Balkaninvloeden zijn erop terug te horen. De Bosnische MC Ona rapt af en toe in haar moedertaal, wat het geheel een bijzonder tintje geeft. Tel daarbij op de weerbarstige beats en onheilspellende synthlijnen van DJ Sensemilla, en de succesformule Fagget Fairys is compleet. Verwacht een overweldigend live-optreden, waarmee de dames zich op de kaart zetten in Amsterdam.

D.I.M. heeft zich op het label van Boysnoize op de kaart gezet als een veelbelovende act aan de hardere kant van het elektrospectrum. Met meerdere toonaangevende releases heeft hij zich ook als remixer erg geliefd gemaakt bij een breed publiek. Iedereen van Tiga en Junkie XL tot Depeche Mode heeft zijn werk aan de Berlijner toevertrouwd. En achter de draaitafels heeft D.I.M. zich eveneens geprofileerd als heer en meester - dansbaarheid verzekerd.

Undercover dj's Cleo en Vance completeren deze indrukwekkende line-up. Na een aantal succesvolle feesten in de Flexbar besloten zij een editie te organiseren onder de hoede van klinch in de Melkweg. Het resultaat mag er wezen! Noteren dus: donderdag 3 december, links vooraan, Oude Zaal.

Voor meer informatie:
www.indeklinch.nl