Partyflock
 
­ Nederland

Soirée Risquée @ klinch

gepubliceerd door , op
Soirée Risquée @ klinch
10 november 2011
Het klinch clubseizoen opent met een paar rake klappen. Amper zijn de strandballen opgeborgen, of de herfst staat voor de deur met een paar avonden van formaat. Op vrijdag 17 september strijkt het Canadese Soirée Risquée neer in de Melkweg met op haar affiche niemand minder dan Akufen, The Mole, Bob Nagel en Maarten Bloem. Eenentwintigste eeuwse clubmuziek met een Frans-Canadees randje is hier het devies.

Sinds haar geboorte in 2003 heeft Musique Risqée zich geprofileerd als toonaangevend platform voor Canadese techno en house. Gestationeerd in de Noordamerikaanse hoofstad voor elektronische muziek Montreal en opgericht door onder anderen Akufen en Deadbeat heeft het label in zeven jaar tijd een hoop artiesten van eigen bodem voor het voetlicht gebracht. Met de Soirées Risquée brengt het label haar ‘crunchy and burlesque alternative to classic house en techno' aan de man in alle delen van de wereld – next stop: Amsterdam!

Eén van de kopstukken van Musique Risquée is Colin de la Plante alias The Mole. Met zijn dwingende housegeluid werkt hij al enkele jaren aan een niets ontziende verovering van het Europese vasteland. The Mole's producties krijgen support van de groten der Aarde. Zijn dj-sets staan wereldwijd te boek als meeslepend, eigengereid en eclectisch. Alles van de meest ingetogen Pruttelplaat tot de uitbundigste discoklassieker weet deze kleine Canadees aaneen te rijgen in een dansbaar en uitdagend geheel. Komt dat zien, komt dat zien.

Oprichter Akufen heeft zo zijn eigen hersenkronkels om muzikaal tot uiting te brengen. Wereldwijd staat hij te boek als pionier van het eenentwintigste minimalisme. Met zijn all-round gefreakte geluid weet Akufen ook in het post-minimalistische tijdperk futuristisch en edgy uit de hoek te komen – zijn stoere geluid op zichzelf staand als altijd. Akufen staat vooral bekend om zijn producties en live-sets, maar vanavond toont hij dat ook achter de decks zijn spookachtige technogeluid maar al te overtuigend klinkt.

De Canadezen worden geflankeerd door twee van de jongste talenten die momenteel furore maken in hun hoofdstad. Met hun feesten Punt NL en hun nieuwe concept Lost Boys doen de heren Bob Nagel en Maarten Bloem veel stof opwaaien. Stuwende house is het devies voor deze jonge honden, die hard op weg zijn het Nederlandse clubcircuit te veroveren. Soirée Risquée, een typisch gevalletje hoppakée. Komen dus!