Partyflock
 
­ Nederland

Electric Deluxe @ klinch
Queensnight edition

gepubliceerd door , op
Electric Deluxe @ klinch
8 februari 2011
FeestElectric Deluxe @ klinch · Queensnight edition
Datumvrijdag 29 april 2011
LocatieMelkweg Site
Konningenacht in Amsterdam biedt dit jaar een zeldzame gelegenheid om Collabs een avond lang aan het werk te zien, tijdens de elfde editie van Electric Deluxe Presents. Gastheer Speedy J zal samen met Chris Liebling zeven uur de fundamenten van de Max in de Melkweg op de proef stellen. In de oude zaal staan Simian Mobile Disco, Marcel Fengler en Lucy op het affiche.

EDL-gastheer Speedy J is iemand van de lange adem, zeker als hij naast zijn goede vriend Chris Liebling staat. Hun Collabs-sessions zijn legendarisch maar zeldzaam. Met allebei een drukke agenda is het lastig om gezamelijke gigs te plannen. Maar voor de elfde editie van Electric Deluxe Presents is het gelukt. De twee voelen elkaar zo goed aan dat hun energieke sets (een hybride mix van een dj-gig en een live optreden) keer op keer een verpletterende indruk achterlaten. In de Max-zaal neemt het duo maar liefst zeven uur de tijd voor hun verhaal. Uit Duitsland komt eveneens een sterke delegatie. Zo zijn Lucy en Berghain-resident Marcel Fengler present in de Oude Zaal. Fengler is een jeugdvriend van Marcel Dettmann en draait al jaren mee aan de top in Berlijn, waar hij in legendarische clubs als E-Werk, Tressor en Arena stond. Inmiddels speelt Fengler met zijn veelzijdige technostijl in de eredivisie van de techno: de roemruchte club Berghain, waar hij een maandelijkse avond heeft.

Zijn naam leidt nogal eens tot verwarring voor de dj-booth. Maar Lucy is toch echt het alter ego van een jongen uit Parijs: Luca Mortellaro. Een Duitser die vanuit Parijs Stroboscopic Artefacts bestiert, een opmerkelijk technolabel dat met singles van Perc, Xhin en Chevel heel wat golven maakt in de zee waar melodieuze techno en elektronische dub ronddobberen. Ook zijn dj-sets zitten in die hoek. Warm, veelzijdig en vol avontuur.

Simian Mobile Disco (SMD) verzorgt op de Koninginnenacht-editie van Electric Deluxe Presents een dj-set. Het Britse duo James Ford en Jas Shaw speelt al jaren mee in de eredivisie van de dance en bewees vorig jaar met hun singleserie Delicacies dat hun technohart nog altijd op de juiste plaats zit. Voor hun livesets sjouwen ze kasten vol synthesizers mee maar ook als dj-duo staat SMD garant voor verrassingen en een explosieve energie op de dansvloer.

Estroe zal het bal op Koninginnenacht openen. Met haar elegante en warme stijl is de Rotterdamse de ideale opener voor Electric Deluxe Presents. Vorig jaar bracht ze haar debuutalbum Elemental Assets uit, een album waarop melodieuze techno hand in hand gaat met slimme arrangementen en vloeiende beats.

Electric Deluxe Presents staat al vier jaar garant voor het allerbeste op technogebied. Met een uitgekiende programmering van avonturiers en grote namen, een fantastisch sound system en een fanatieke en toegewijde crowd. De organisatie heeft haar thuisbasis in de Amsterdamse Melkweg. Bezoekers aan Electric Deluxe Presents #11: Queensnight edition krijgen het advies om niet te lang te wachten met kaarten kopen. Vorige edities verkochten steevast uit.

5 opmerkingen

lucy en fengler..vet hoor!
 
Artiest {SHOWLIST artist 51833, 65138}
Pfoe, nu al een legendarische nacht :D
Boh man dit gaat em echt zo hard worden. Er is maar 1 ding jammer en dat is dat ik moet kiezen tussen collabs en lucy straks :(
Uitspraak van RiK :bounce: op zondag 20 februari 2011 om 13:31:
Boh man dit gaat em echt zo hard worden. Er is maar 1 ding jammer en dat is dat ik moet kiezen tussen collabs en lucy straks :(

Collabs draait 7 uur en Lucy 2 uur (?), even een uitstap moet kunnen hoor!