Partyflock
 
­ Nederland

Techno-icoon Surgeon bij Balans in de Melkweg

gepubliceerd door , op
Darko Esser's techno-platform en clubnacht Balans organiseert op vrijdag 20 september zijn zesde editie in de Melkweg. Grote headliner voor deze editie is de Britse dj/producer Surgeon, die voor het eerst in negen jaar in de Melkweg staat. Staffan Linzatti is de tweede gast van de avond en komt een liveset spelen. Deze Zweed bracht onlangs nog een plaat uit op het Balans label, die overal zeer positief werd ontvangen. Darko Esser komt zelf draaien onder zijn alter ego Tripeo. Tickets zijn nu verkrijgbaar.

Surgeon is al meer dan 15 jaar een van de belangrijkste en meest bijzondere namen binnen de techno. Door zijn constant vernieuwende sound en brede muzikale smaak en heeft hij altijd zijn plek in de spotlight weten te behouden. Surgeon heeft zijn legendarische status niet alleen aan zichzelf te danken. Samenwerkingen met Regis als de British Murder Boys en Ben Sims als Frequency 7 zorgden in het verleden al voor lyrische reacties en kolkende dansvloeren. Surgeon heeft begin dit jaar nog een andere, hele speciale samenwerking gehad, namelijk met Blawan. Blawan is misschien wel de hotste techno-producer en dj van het moment en samen brachten zij een EP uit onder het alter ego Trade. Surgeon en Blawan treden deze zomer smane op bij diverse festivals, waaronder Dekmantel Festival. Naast het feit dat hij een begenadigd producer is, wordt Surgeon altijd geroemd om zijn strakke maar toch diverse dj-sets.

Tweede headliner van de avond is de Staffan Linzatti. Met zijn pas uitgebrachte plaat op Balans mocht hij deze editie natuurlijk niet ontbreken. De plaat kreeg fantastische feedback van artiesten zoals Jeff Mills, Laurent Garnier, Ben Klock, Surgeon en Blawan en een 9/10 te scoren op Clubbinspain.com. Het belooft dan ook een goed jaar te worden voor de Zweed.

Last but not least is Darko Esser's succesvolle alter ego Tripeo. Met zijn meeslepende, hypnotiserende producties staat Tripeo symbool voor het typische Balans-geluid.