Partyflock
 
­ Nederland

De Melkweg verwelkomt Darko Esser's technoplatform Balans

gepubliceerd door , op
Op de ongetwijfeld prachtige vrijdagnacht van 6 juli maakt Darko Esser's Balans haar debuut in de roemruchte hoofdstedelijke club de Melkweg. Een eerste indruk maak je uiteraard maar één keer, dus is er voor alle Amsterdamse technofreaks een zeer speciale avond in elkaar gezet. Gastoptredens komen van man-of-the-moment Tommy Four Seven en de Engelsman Shifted.

De kroonprins van Chris Liebing's CLR imperium wordt hij genoemd en met elk optreden onderstreept het Engelse wonderkind Tommy Four Seven deze eretitel. Het niveau van deze jongeling is ongekend hoog, zowel op het podium als in de studio. Zijn debuutalbum 'Primate' deed vorig jaar het nodige stof opwaaien vanwege de ongebruikelijke werkwijze die hij hanteerde. Op haast Spartaanse wijze stripte hij het muzikale proces tot op het bot, door enkel gebruik te maken van geluiden die hij met zijn fieldrecorder opnam. Deze geluiden werden vervolgens bewerkt, soms zelfs vernietigd en weer opnieuw opgebouwd tot industrieel complexe techno composities. Het resultaat is op zijn minst verbluffend. In de DJ booth gaat hij niet minder hardhandig te werk en sloopt elke dansvloer waarvoor hij aantreedt. Een grootheid in de making.

Tweede gast van de avond is de mysterieuze Engelsman Shifted. Niemand weet precies wie er achter dit pseudoniem schuil gaat, maar als men de wandelgangen mag geloven is dit het alter ego van een zeer bekende Drum & Bass producer/DJ. Kortom: iemand die het klappen van de zweep kent en zeker niet de New Kid On The Block is. Hij bracht onlangs zijn debuutalbum 'Crossed Paths' uit op Luke Slater's Mote Evolver label. Een uitermate spannende, haast fysieke trip langs de donkere uithoeken van techno. Een naar binnen gerichte plaat, waarbij aangeraden kan worden de ogen te sluiten en de oren te openen. Niet vaak op vaderlandse bodem te aanschouwen bovendien.

Gastheer en Balans opperkaas Darko Esser opent het bal voor beide heren. Ook hij heeft niet stil gezeten in de studio. Er komen remixen aan voor o.a. Samuli Kemppi en voor zijn twee alter ego's Onionboy en Tripeo zullen nog voor de zomer de gelijknamige vinyl only labels worden gelanceerd. Hoe dat allemaal gaat klinken? Nog even geduld alstublieft!

Balans is niet alleen het technolabel van Darko Esser, maar ook een event concept dat hij in samenwerking met We Are E door heel Nederland en zelfs erbuiten organiseert in verschillende clubs. Muzikaal is de avond stevig geworteld in de diepere en rauwere vormen van techno, maar uitstapjes naar andere genres en stijlen worden zeker niet geschuwd. Gasten zijn altijd artiesten met een connectie naar Darko. Dat kan persoonlijk zijn, maar ook bewondering. Of allebei. Op vorige edities stonden onder meer Josh Wink, Mr G, James Ruskin, Benny Rodrigues, Len Faki, DVS1 en Sandwell District.

Voor deze eerste editie is een beperkt aantal early bird tickets verkrijgbaar voor € 10 + lidmaatschap.

2 opmerkingen

 
Vette lineup zeg (Y)
Jammer genoeg tegelijk met Pitch Festival :(
En met 8Bahn... Had Shifted graag gezien in de kleine zaal.