Partyflock
 
­ Nederland

Traffic @ klinch

gepubliceerd door , op
In mei leggen alle vogels een ei, behalve bij klinch, want daar raven ze lustig mee met de rest van de bezoekers. Op vrijdag 21 mei laat Traffic weer van zich horen met een kneiter van een editie. Niet alleen oudgediende Ben Sims is eindelijk weer eens van de partij. Ook technotalent van eigen bodem Quince komt de Max trakteren op een van zijn overweldigende live sets. Tel daarbij op de muzikale strapatsen van Bart Skils en Lauhaus en het ideale Traffic plaatje is weer compleet.

Al sinds het prille begin in 2001 is Ben Sims een vaste waarde voor het Traffic publiek. Zijn releases voor eigen labels Theory, Hardgroove en Killa Bite worden gezien als mijlpalen in de techno. Jarenlang was Ben Sims toonaangevend met zijn compromisloze roffelgeluid. Een paar jaar terug werd het stiller rond Sim, deels omdat de techo avant garde zich had gestort op minimalere sounds. Maar nu de vierkwartsmaat overal weer een rauwer randje krijgt, laat Ben Sims ook weer onherroepelijk van zich horen. Zijn nieuwste release voor Drumcode, genaamd Hypnosis is een regelrechte schot in de roos, met Beatport Top 100 notering en al. Ook achter de decks blijft Ben Sims een ware goochelaar, dus maak je borst nat voor een avondje techno met een hoofdletter T.

Held van Utrechtse bodem en fervent voorvechter van het diepere Detroit technogeluid Quince is vanavond ook van de partij. Met zijn laaiend goed ontvangen releases voor Delsin en zijn onlangs verschenen klapper Noodles op het toonaangevende Green heeft Quince binnen enkele jaren een cult status verworven in zowel binnen, als buitenland. Vooral het laatste jaar is hij erg spaarzaam geweest met het weggeven van live sets, maar op Traffic duikt hij graag achter de knoppen voor een uurtje Motor City and beyond.

Hij wordt bijgestaan door Traffic-residents Bart Skils en Lauhaus. Beiden zijn zich steeds meer in het buitenland aan het profileren, waardoor ze nog maar weinig weekenden in Amsterdam doorbrengen. Maar voor hun eigen Traffic maken ze graag een pitstop aan het thuisfront. Voor een nachtelijke visite, compleet met koekjes bij de thee, weet je waar je vrijdag 21 mei moet zijn.