Partyflock
 
­ Nederland

10 Years of Major League

gepubliceerd door , op
Drum 'n bass staat in 2012 in het teken van 10 Years of Major League. Op 11 mei viert het bekendste drum 'n bass feest van Nederland dit met een exclusief optreden van Andy C: Alive. Met de Alive tour brengt Andy C drum 'n bass naar een nieuwe dimensie. Tijdens de tour draait Andy C met 3 draaitafels in zijn eigen audiovisuele decor dat het hele podium van de Melkweg zal vullen. Uniek is dat hij ook live al het licht en de projecties aanstuurt. Voor deze avond heeft Andy C nog een drum 'n bass grootheid uitgenodigd, Virus Recordings labelbaas Optical.

Drum 'n Bass, Dubstep, Drumstep, ongeacht het sub-genre, op dit moment draait het in de dance scene om knallende beats en diepe bassen. In het centrum van deze sound staat een van de oprichters van de scene: Andy Cno problem...the price is 6000. Twintig jaar geleden begon Andy C op 16 jarige leeftijd zijn label Ram Records. Sindsdien heeft hij tientallen artiesten gelanceerd, van Noisia tot Chase & Status, van Sub Focus tot Fresh. Als DJ draait hij ieder weekend op de grootste raves en beste festivals en behoort tot de top 10 dance DJs in de wereld.

In 2012 start Andy C met zijn nieuwe baanbrekende project: Andy C Alive. "This multi-media audio visual experience will feature bespoke technology, including new interactive and audio and visual elements created especially for A(live), which will be conducted by Andy within a large, unique stage structure, with a set that will be built and rebuilt for each venue".

Precies 10 jaar geleden was Andy C de headliner op de allereerste Major League. Om dit te vieren is hij op 11 mei terug voor een exclusief optreden met Andy C Alive. But there's more, ook Optical is van de partij. Als labelbaas van Virus Recordings heeft Optical samen met partner in crime Ed Rush de basis gelegd voor Drum 'n Bass anno 2012. Hun album Wormhole uit 1998 was een instant classic met dancefloor killers die nog steeds gedraaid worden. De jaren daarna is Virus uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende labels binnen de scene. DJ's Proxima en Crispy en Major League residents Pamb & Harsh, Mynor en Dart maken de avond compleet.

Voor een impressie, bekijk onderstaand filmpje maar eens