Partyflock
 
­ Nederland

Ricardo Tobar & Stateless in de Melkweg

gepubliceerd door , op
Bar Weinig houdt van mooie muziek. En van gedurfde combinaties. Onder de vleugels van danceplatform klinch programmeert de clubavond vrijdag 19 juni techno/electronica-act Ricardo Tobar uit Chili naast het Engelse popbandje Stateless.
Bar Weinig is sinds de zomer van 2008 ‘lid’ van klinch, en bracht o.a. Apparat, Cobblestone Jazz en Efdemin naar het podium van de intieme Oude Zaal van de Melkweg. Later deze zomer staan Sascha Funke en Glitterbug (A/V set) nog op het programma.

Ook overdag doet Bar Weinig inmiddels van zich spreken. De 100ste post op het http://www.bar-weinig.nl/]eigen blog is een feit en de maandelijkse podcast (dit maal van resident Estroe[/url]) een succes. Ook het maken van een twee-wekelijkse radioshow op Rooms of Redbull Radio behoort tot de bezigheden. Toevallig valt de derde show samen met de clubavond: de show is aanstaande vrijdag van 20.00 tot 22.00 te http://www.roomsofredbull.nl]beluisteren.

Het gaat goed met Ricardo Tobar. De Chileen brak in recordtempo door met ‘El Sunset’ en ‘Boy Love Girl’ op het Border Community label van James Holden. Een tour met Holden zelf volgde en ook live bleek de jonge producer een ware sensatie – met een zinderende set op het Amsterdamse 5 days off festival als bewijs. De mix van electronica, acid en techno zit vol met emotie, maar zet toch dwingend aan tot dansen.

In de vroege nacht, rond 23.45, doet het Britse popbandje Stateless een acoustische set. Bloedmooie electronische pop/rock uit Leeds van het roemruchte !K7 label. In de dancewereld vooral bekend geworden door Henrik Schwarz’ remix van het nummer Bloodstream, maar door concertpubliek in de armen gesloten met hun in 2007 uitgebrachte titelloze debuutalbum.

Jorn Liefdeshuis draait Stateless en Tobar aan elkaar, waarna Estroe de avond afsluit.
Gioia de Bruijn exposeert in de foyer met ‘For Our Eyes Only’, een backstage fotoreportage van de Bar Weinig clubavonden.

De visuals worden zoals gebruikelijk verzorgd door het I Eat Normal VJ collectief.

Het programma van deze vanavond ziet er als volgt uit:
22.00 - 23.45 Jorn Liefdeshuis
23.45 - 00.30 live: Stateless
00.30 - 02.00 Jorn Liefdeshuis
02.00 - 03.00 live: Ricardo Tobar
03.00 - 05.00 Estroe

3 opmerkingen