Partyflock
 
­ Nederland

Superrauw @ Klinch

gepubliceerd door , op
Superrauw @ Klinch
24 maart 2010
Superrauw is een almachtige allegaar van topariesten. In de Max: Shout Out Out Out Out (live), GOOSE (live), Uffie (live), Green Velvet en Harvard Bass. In de Oude Zaal: Tom Trago, M.E.N. (live),Aeroplane en Rory Phillips. Resident-dj, host en muziekmagiër Joost van Bellen is beide nachten van de partij om de boel in goede banen te leiden en er voor te zorgen dat alle registers open gaan; oren, ogen en hopelijk de monden, want er is geboekt zoals men eerder niet durfde op Rauw.

Op Superrauw spreken de namen eigenlijk voor zich. Toch een korte introductie voor het lees-plezier.
Shout out out out is een Canadese punk/elektronica-band die in 2006 debuteerden met Not Saying/Just saying. Live alleen al een enorme sensatie door de berg apparatuur die het podium opgesleept wordt.GOOSE, en dan vooral hun live-reputatie, zijn al lang bekend bij de vaste rauwdauwers. Meesters van de crossover die dance live weten te rocken. Uffie keert tijdens deze Superrauw terug op een vertrouwd nest, want al als puberend sterretje in wording trad zij aan bij Rauw. Het leek een lief en verlegen hijg-meisje tot ze het podium opstapte en heel Club 11 plat speelde. Nu terug om in de Melkweg te laten zien of ze zo mogelijk nog beter is geworden door de jaren heen. Green Velvet zal bij de meeste mensen vooral bekend zijn van zijn het ‘LaLa-land’, maar de man die goed te omschrijven is als een samensmelting tussen Kraftwerk en Prince is zoveel meer. Als DJ neemt hij je mee op een muzikale reis over de hele LaLa-wereld. Als heerlijk toetje staat Harvard Bass in de Max. Deze dj/producer was in 2009 misschien wel dé man. Een single was eigenlijk niet af als er niet ‘Harvard Bass Remix’ op de tracklisting te vinden was.

Het zal een avond van moeilijke keuzes worden, want de Oude Zaal doet niet onder voor de Max.

Vele kenners voorspellen voor 2010 de doorbraak voor Tom Trago. Hij komt laten zien en horen waarom de specialisten zo over hem denken. Wie reikhalzend naar zijn aankomende album uitkijkt mag dit absoluut niet missen. M.E.N. komt voor een knetterend optreden over uit Brooklyn en gooien disco-House, reggae en punk in een grote live-Blender. Dit alles ook nog eens met sociaal bewogen teksten, dus verantwoord de voetjes van de vloer. Zuiderburen Aeroplane hebben recentelijk nog hun ongeëvenaarde dj-kunsten vertoond in de Rauw-tent op Valtifest. Met hun sets nemen ze het publiek mee op een wilde rondvlucht waarin geen tijd is voor tussenlandingen. Rory Phillips was een tijd lang de protégé van Erol Alkan tijdens de legendarische Trash-avonden in Londen en dat is te horen ook. Inmiddels aan de andere kant van de Noordzee zo groot dat hij de opvolger van Trash, genaamd Durr, onder zijn hoede heeft. Rauw is enorm trots dat hij overkomt om deze supernacht af te sluiten.

1 opmerking

tis wat, green velvet