Partyflock
 
­ Nederland

Klinch met Detroit technolegende

gepubliceerd door , op
Klinch met Detroit technolegende
26 januari 2009
Feestklinch · Kevin Saunderson 3 uur set
Datumdonderdag 19 februari 2009
Winactieklinch actiegesloten
LocatieMelkweg Site
Op donderdag 19 februari vindt in de Oude Zaal van de Melkweg een bijzondere avond tijdens klinch plaats. Dan treedt Detroit technolegende Kevin Saunderson aan voor een drie uur lange dj-set. Support komt van Dekmantel's Thomas Martojo.

De technobijbel houdt er zo zijn eigen geboorteverhaal op na. In deze vertelling wordt het kindje Jezus verruild voor een 909 en komen de Drie Wijzen niet uit het oosten, maar uit de Amerikaanse Midwest. The Belleville Three - Juan Atkins, Derrick May en Kevin Saunderson - kenden elkaar al van hun gelijknamige middelbare school in Detroit. Daar deelden zij een passie voor Europese electronica-bands als Kraftwerk. In wezen stond deze hoekige computermuziek haaks op de zwarte funk en soul uit hun jeugd. Maar uit de combinatie ervan smeedde het drietal eind jaren tachtig een geheel nieuw muziekgenre.

Detroit - tegenwoordig synoniem voor alle techno die warm, funky en analoog klinkt - vond zijn oorsprong op de zolderkamers van deze Belleville Three. Over wie van de drie nou precies het invloedrijkst was, valt te twisten. Maar feit blijft dat Saunderson de meeste commerciële successen had. Zijn tracks Goodlife en Big Fun (geproduceerd onder het alias Innercity) waren wereldwijde chartklappers en gelden nog altijd als twee der grootste houseclassics. Maar ook onder Master Reese en natuurlijk onder zijn eigen naam bracht Saunderson een hoop steengoede platen uit. Jarenlang domineerden releases op zijn label KMS dansvloeren wereldwijd. Saundersons stijl kenmerkt zich door zware baslijnen, opzwellende synths en dwingende drumpartijen - ideale dansmuziek. Deze sound weet hij niet alleen in de studio over te brengen, maar ook van achter de decks. Een ieder die deze levende legende eens op het juiste tijdstip op de juiste plaats heeft mogen aanschouwen, moet toegeven dat zijn sets aan genialiteit grenzen. Geef die man drie uur de tijd en hij veegt de dansvloer met je aan. En dat is precies wat klinch op donderdag 19 februari doet...

Met zijn 22 jaar levert Thomas Martojo het bewijs dat Detroit techno nog steeds actueel is. Samen met een aantal gelijkgestemde vrienden heeft hij Dekmantel (feestorganisatie/boekingsbureau/platenlabel) opgezet, dat onder andere grossiert in deze puristische vorm van techno. In zijn rol als opener van de avond kan Martojo laten zien dat hij naast een sublieme platencollectie ook een ongekend draaitalent bezit.

De laatste anderhalf jaar heeft klinch, het danceplatform van de Melkweg, een zeer diverse programmering op de vrijdagavond verzorgt. Vanaf februari zijn er incidenteel klinches op donderdag. Bar weinig @ klinch met Apparat (5 februari) en deze avond met Kevin Saunderson zijn de eerste twee klinch –avonden op donderdag.

7 opmerkingen

 
Artiest Chris tc
Nice 8)

Als optie (Y)
Ehm...verkeerde flyer is gelinkt volgens mij...
Klinch!! Super concept!! :respect:
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 926, 664, 610}
Artiest Wesdex
draaide voor hem in de winkel van sinkel en had eigenlijk wel iets meer verwacht dan een middelmatige laptop set van deze detroit legende.
Was wel een gruwelijke gruwelijke held op Awake laatst (WEER!) :)