Partyflock
 
­ Nederland

Foxes & Wolves @ Klinch

gepubliceerd door , op
Elke derde donderdag van de maand vinden de Foxes & Wolves @ klinch hun weg naar die magische open plek, diep in het bos. Waar de discobol hoog aan de hemel staat en de boogie tot de morgenstond het ritme slaat. Maar wat doen ze als ze in hun holen schuilen voor regen, bliksem en boswachter? Dan spelen ze silent-disco met de dubbel-lp van Metro Area op de koptelefoon en pinken ze een traantje weg, trillend van verrukking bij de wetenschap dat Metro-chauffeur Morgan Geist deze maand in hoogst eigen persoon de lange wandeltocht naar hun feestje zal ondernemen. Anders gezegd: de New Yorkse godfather van de moderne disco draait op donderdag 15 april op Foxes & Wolves @ klinch in de Melkweg.

Het titelloze debuutalbum van Morgan Geist en Darshan Jesrani, samen Metro Area, verschijnt in het najaar van 2002. Het is voor menigeen dé eye-opener van het decennium, en het startschot voor een langzaam maar zeker om zich heen grijpende wederopleving van de discobeat. Eén die bijna acht jaar later nog immer niet zijn hoogtepunt bereikt lijkt te hebben. De twee producers zijn volgende laatste berichten goed op weg met de langverwachte opvolger, die volgens Geist een opgewekte plaat belooft te worden met ‘een weirde synthpop-vibe' en veel vocalen. Dat het allemaal zo lang duurt zal er vast mee te maken hebben dat Metro Area een kwaliteitsmerk pur sang is. Het is overigens ook niet zo dat Geist de afgelopen jaren nergens anders mee bezig geweest is. Er zijn 12-inches verschenen, met en zonder Jesrani, een Metro Area-mixalbum in de Fabric-serie en ‘Double Night Time', een ‘solo'-album in samenwerking met junior Boys-zanger Jeremy Greenspan. Om nog maar te zwijgen van de talloze dj-optredens, waar een bonafide danceheld als Geist natuurlijk niet om verlegen zit. Ondertussen vertonen Metro Area-classics als ‘Miura', ‘Dance Reaction' en ‘Orange Alert' nog geen enkele slijtageplek.

Stap uit op het Leidseplein en navigeer naar de Melkweg voor de boogie, disco en house van een echte pionier, en voel de hartslag van de metropool synchroniseren met die van de Foxes & Wolves @ klinch.

Ook vvk via www.beatfreax.com/ticketshop

1 opmerking