Partyflock
 
­ Nederland

Klinch in juni

gepubliceerd door , op
50Hurtz @ klinch
9 mei 2011
Klinch werkt al sinds 2008 samen met het prominente Border Community label. Het label van James Holden richt zich op muziek die niet in een hokje valt te plaatsen en dat sluit naadloos aan op de filosofie van klinch. Een natuurlijke vriendschap, die al heeft geresulteerd in een aantal geslaagde Border Community avonden in de Melkweg. Naast de grote baas zelf stonden eerder onder andere Fairmont en Luke Abbott op het podium. Op 10 juni keert Border Community terug in de Melkweg met wederom een mooie line-up, deze keer tijdens Closer. Verwacht diepe, melodieuze sets van Margot, Kate Wax en Closer-resident Jorn Liefdeshuis.

Klinch is een platform dat ruimte en ondersteuning biedt aan een breed palet van avonden en stijlen. Nieuwe stijlen worden met liefde omarmd en genres die beginnen als niche kunnen binnen klinch doorgroeien tot publiekslievelingen. Waar een paar jaar geleden veel aandacht was voor techno en electro, is het programma nu een stuk breder en is er veel ruimte voor vernieuwende elektronische muziek: dubstep, electronica, beats, etc.

Dubstep is wellicht het snelst opgekomen genre van de laatste jaren. Binnen klinch wordt al jaren aandacht besteed aan de vernieuwende en meer experimentele kant van het genre met de altijd spannende Sonic Warfare avonden (volgende editie: 16 sep met o.a. Fantastic Mr. Fox en Dark Sky). Onlangs werd een nieuwe avond gelanceerd aan de andere kant van het dubstep-spectrum: 50HURTZ met de toepasselijke slogan: Dubstep. Hard. De eerste editie, in april, was al een doorslaand succes en leverde een uitverkochte en dampende Oude Zaal met een flinke pit op de pompende tracks van Borgore. op vrijdag 17 juni is het tijd voor de tweede editie, deze keer met Dub Police's Emalkay, Bare Noize en Gomes, de Amsterdamse dubstepburgemeester. Gaat los!

Op 18 juni zal The Magician zijn opwachting maken tijdens Foxes & Wolves. De persoon achter The Magician is niemand minder dan Stephen Fasano die zijn strepen in de muziekwereld reeds heeft verdiend als onderdeel van Aeroplane. In 2010 besloot Stephen Fasano uit Aeroplane te stappen en solo verder te gaan als The Magician. De muziek van The Magician is het beste te omschrijven als electronische futuristische disco pop. Op zijn soundcloud (http://soundcloud.com/themagician) zijn verschillende mixtapes te beluisteren die goed worden ontvangen. The Magician is een karakter waar Fasano goed over heeft nagedacht, zo komt hij bijvoorbeeld alleen 's nachts te voorschijn. Perfect voor Foxes & Wolves.