Partyflock
 
­ Nederland

Wired terug in Melkweg met Robert Hood en Kyle Hall

gepubliceerd door , op
Op vrijdag 25 januari een nieuwe editie van Wired in de Melkweg met maar liefst twee grote namen uit Detroit, namelijk Robert Hood en Kyle Hall. Daar waar Robert Hood al sinds jaar en dag een van de vaandeldragers is van het technogeluid uit de motorstad, daar is Kyle Hall het grote talent van de nieuwe generatie dj's en producers uit Detroit. De line-up wordt compleet gemaakt door Amsterdammer Tom Ruijg. Tickets zijn vandaag in de voorverkoop. Let op: Vanaf januari is het voor klinch-avonden niet langer nodig een lidmaatschap te kopen en geldt in de meeste gevallen een leeftijdsgrens van 18 jaar.

Robert Hood is een levende legende in de technoscene. Hij is een van de oprichters van het beroemde Underground Resistance en behoort samen met Carl Craig en Jeff Mills tot de tweede generatie technomuzikanten uit Detroit, de generatie die het genre vernieuwde en uitbouwde. Recent bracht Hood nog een nieuw album uit, getiteld Motor: Nighttime World 3; een ode aan zijn geliefde Detroit en het verval van deze stad.

Kyle Hall is dé grote grote belofte uit Detroit, op handen gedragen door onder andere Derrick May, Kevin Saunderson, Omar S en Theo Parrish. Zijn vernieuwende geluid, dat de grenzen van de huidige Detroit Techno sound blijft opzoeken en verleggen, brengt hij onder andere uit op zijn eigen Wild Oats label. Samen met FunkinEven vormt hij daarnaast het duo Funkinevil, dat deze zomer de eerste, spraakmakende release uitbracht.

Amsterdamse versterking komt van de zich steeds meer vestigende Amsterdamse house producer Tom Ruijg. Wired is binnen de Melkweg de nieuwe nacht voor house en techno in de allerbreedste zin en vindt een aantal keer per jaar plaats.