Partyflock
 
­ Nederland

Non Night @ klinch

gepubliceerd door , op
Vrijdag 19 maart vindt de eerste Non Night van het label NON Records plaats tijdens klinch in de Melkweg. NON Records is een platenlabel, opererend vanuit Amsterdam, dat een breed spectrum aan muziek uitbrengt. De muziek varieert van diepe analoge pop tot classic vintage popsongs met elektronische invloeden en moderne dance noise. Het label heeft live spelen torenhoog in het vaandel staan. Op deze avond passeren dan ook maar liefst drie live-acts de revue.

Speciale gast op deze Non Night is Zombie Nation (UKW Records/Turbo Recordings). Deze Duitser is al meer dan tien jaar actief in de electroscene. De nodige hits (zoals ‘Kernkraft 400’) staan op zijn naam, maar op een podium komt hij pas echt goed tot zijn recht. Op de Non Night zal hij een speciale live-act ten gehore brengen. Orgue Electronique (Bunker Records/Creme) is één van de boegbeelden van de Haagse electroscene. Hij heeft zowel alleen als met zijn partner in crime Legowelt, de nodige Nederlandse electro/disco/house klassiekers op zijn naam staan. Geïnspireerd door Detroit techno en Chicago house zal Orgue Electronique een dj-set geven die je niet in de koude kleren gaat zitten.

The Benelux (NON Records) is een eigenwijze vierkoppige band uit Amsterdam. Ze maken nummers met zeer aanwezige popstructuur, maar altijd met een zeer dansbare inslag. Drums, gitaar, elektronica en zang vullen elkaar naadloos aan. Verfrissend, maar dan niet op een pretentieuze manier. Verwacht enorme hoeveelheden energie. Palmbomen (NON Records) maakt tracks die een kruising zijn tussen Italo disco en 60's pop. Met oude synthesizers, live zang en geluiden die rechtstreeks uit de Amazone lijken komen, verzorgt Palmbomen een dansbare live-act. Een genreduiding is moeilijk te geven, maar het zou waarschijnlijk iets worden als "psychedelic chillwave italopop".

Bear (oprichter NON Records) heeft een breed scala aan electro-, disco- en houseplaten paraat staan om over het publiek uit te storten. Electrohits van nu en obscure 80's klassiekers wisselen elkaar in rap tempo af. Zijn uitermate flexibele dj-set zal de avond openen en afsluiten. Deze avond dus nog niet (!) live.

klinch is het danceplatform van de Melkweg. klinch beperkt zich niet tot één stroming, maar biedt een serie feesten met diverse soorten elektronische muziek. Van beukende techno en diepe house tot scheurende electro en gefreakte electronica, klinch biedt voor elk wat wils. Het neerzetten van bekende, internationale namen is hierbij net zo belangrijk als plaats bieden aan talentvolle locals. Er wordt samengewerkt met diverse organisaties, die samen de muzikale breedte van klinch weerspiegelen: Electronation, 030303, Traffic, Rauw, Bar Weinig, Crackhouse en Electric Deluxe.