Partyflock
 
Nieuws · september 2006
­ Nederland
Na het geweldige Eyes Wide Sins feest afgelopen voorjaar heeft Little Sins besloten om nog één keer terug te keren naar dezelfde droomlocatie. Bij de vorige editie van Eyes Wide Sins is ruimschoots bewezen dat deze unieke locatie veruit de meest speciale en spectaculaire locatie is die ze tot nu toe hebben gevonden en die zelfs de mooiste Little Sins locaties uit het verleden heeft doen verbleken...
Nog maar een paar dagen en dan barst het hotste feest los in de Lexion. De vorige succesvolle editie op Koninginnedag in de Borchlandhallen staat nog vers in het geheugen bij heel veel mensen. Nu dan in de Lexion, de vetste club met de mooiste zalen. Dit zal de meest wildste nacht ever worden van 15 uur lang!
Rotterdam Electronic Music Festival
donderdag 28 september 2006
Het is bijna zover en de geboorte van het Rotterdams Electronisch Muziek Festival is een feit. Donderdag 9, Vrijdag 10 en Zaterdag 11 November zal er een electrische schokstoot door de Maasstad stromen en krijgt Rotterdam alvast een klein voorproefje van wat haar in Juni 2007 te wachten staat.
Het is alweer een jaar geleden dat Nederland werd geïntroduceerd met een nieuwe organisatie. Een organisatie die soft erotische dansavonden wilde gaan neerzetten waarbij waarden als vrouwvriendelijk, passie en uitvoerig genieten tijdens het uitgaan hoog in het vaandel staan. Een organisatie die zich wilde onderscheiden van de rest door erotiek op een sensuele manier te verwerken in de feesten. Door veel aandacht te schenken aan de muziek en de opbouw van de avond. Door exclusieve shows en entertainment te laten zien en door een strikt deurbeleid te voeren. Nu een jaar later kan men zeggen dat deze targets zijn behaald. Club Sensual heeft zich in een jaar tijd meer dan bewezen en heeft met het eerste concept Sensual een duidelijk plek in de wereld van het erotisch uitgaan veroverd.
Putsch
dinsdag 26 september 2006
’T is weer voorbij die mooie zomer... De herfst jaagt ons alweer de kale duisternis in vol gure en regenachtige avonden. Maar hiertegen is er geen betere remedie dan een heerlijk Putsch-stamppot.
Over een paar dagen is het dan eindelijk zover. Supersized zal dan in thuisbasis Outland haar éénjarig bestaan vieren. Naast het gebruikelijke en vertrouwde portie hard vertier zullen de bezoekers hun ogen uitkijken naar de verbluffende en indrukwekkende decoraties, wordt er tot 0.00 gratis champagne geschonken en zal als klapper op de vuurpijl een Mystery Guest het publiek op ongebruikelijke wijze overdonderen.
Lovebase on tour
maandag 25 september 2006
Al jarenlang is Lovebase een van de meest bekende afterparties van de Loveparade. Een uitgebalanceerde combinatie van de verschillende dancestijlen die er zijn, bezorgen sinds jaar en dag de bezoekers in Berlijn een spetterende avond: Trance, Hardstyle, Hardhouse, Techno en meer. Lovebase heeft nu zijn vleugels uitgeslagen en gaat “On Tour”.
Escape viert 20-jarig bestaan groots
maandag 25 september 2006
In oktober is het dan eindelijk zover, de bekende Amsterdamse club Escape bestaat maar liefst 20 jaar! Een uniek gegeven in de Nederlandse uitgaanswereld. Want waar discotheken en clubs komen en gaan verwelkomt Escape al sinds 1986 wekelijks duizenden bezoekers op populaire concepten als Franchise, Framebusters, Glam en Sundae. Maar ook exclusieve feesten zoals onlangs nog de officiële Madonna afterparty en opnames voor Top of the Pops hebben hier plaatsgevonden, evenals de wekelijkse Chemistry avonden zoals Rush.
HappydayZZ Venue presents: dj Tiësto
maandag 25 september 2006
Eindelijk is het officiële bericht daar. Velen hebben de geruchten al gehoord. HappydayZZ Venue zou bezig zijn de beste DJ ter wereld naar haar club te halen. Vandaag kunnen ze met trots vertellen dat de geruchten dan ook waar zijn....
Thirteen: by Zodiak Commune
zondag 24 september 2006
Op zaterdag 21 oktober keert Zodiak Commune terug naar haar roots in Dynamo voor Zodiak Commune, de dertiende verjaardag van deze Eindhovense acid organisatie. En terecht, want nergens in Eindhoven leeft de underground cultuur zo sterk als hier, in een locatie met schappelijke prijzen, een industriële uitstraling en waar loepzuiver en lekker stevig gedraaid kan worden. Tijdens Zodiak Commune zullen de gebundelde krachten van de dierenriem het lot bepalen. Krachten die dit jaar voor het eerst bijgestaan worden door artiesten uit de stal van Kxstarter Records, WirWar en Mononom en... het mysterieuze, dertiende teken van de dierenriem.
De 11e editie van het inmiddels befaamde Amsterdam Dance Event (ADE) staat alweer voor de deur. Van 19 t/m 21 Oktober zal de hele internationale Dance industrie zich weer in onze hoofdstad scharen en zal het 3 dagen bol staan van spectaculaire clubavonden en feesten. Het is natuurlijk meer dan logisch dat ook Armada dit niet ongemerkt aan jullie voorbij zal laten gaan en daarom organiseert Armada op Zaterdag 21 Oktober voor de 1e keer in ons inmiddels dik 3 jarig bestaan de “Armada Label Night”.
Brutal Underground in Hemkade
vrijdag 22 september 2006
Het geplande feest Brutal Underground op 14 oktober in de O'Daniels te Utrecht is verplaatst. In verband met een overname kan O'Daniels helaas niet garanderen dat de benodigde vergunningen op tijd verstrekt worden. Daarom heeft Orange Events in goed gezamenlijk overleg met O'Daniels besloten om het feest te verplaatsen naar een andere datum en locatie.
Ruffneck trakteert: 1=2
vrijdag 22 september 2006
Komende zaterdag zal met the Ruffneck Alliance een onvergetelijk hardcore evenement worden neergezet in de Vechtsebanen. DJ Ruffneck zelf heeft er erg veel zin, en wil daarom iedereen met een entreebewijs uitnodigen om een vriend of vriendin mee te nemen. Wanneer je dus een kaartje hebt voor The Ruffneck Alliance is dit geldig voor twee personen. Een ongekende line-up voor slechts €17,50 per persoon! Deze actie geldt uiteraard ook als je nog een kaartje moet kopen.
Zaterdag Oldschool Gangsters!
vrijdag 22 september 2006
Morgen is het weer zover, dan is het alweer zaterdag 23 september en "Time 4 Some Action!"
Underground Shock kent als het om verleden gaat nog niet zo'n lange geschiedenis, zaterdag 5 februari 2005 was alles begonnen in een lokale studenten discotheek te Leiden. Vanaf het begin was het meteen raak, uit heel de omgeving kwamen jongeren naar de studenten discotheek. Artiesten zoals Dano en Meagashira gesteund door wat lokale helden zorgde ervoor dat dit een nacht werd om nooit te vergeten. Helaas moesten er vele mensen geweigerd worden, omdat het simpelweg te druk was om er nog iemand bij te laten.
Mega Nite – special - in Megaclub ZAK
woensdag 20 september 2006
Al sinds jaar en dag is Megaclub Zak voor velen dé "place to be"!!
Gezellige avondvullende programma, die tot de volgende ochtend vroeg doorgaan. Alle stylen muziek komen aan bod en is er voor iedereen wat te vinden.
Zaterdag 25 november bieden meerdere organisaties het feest Brain cracker #4 vs T-Time aan. De dj’s Dennis R vs Wouter B zullen tegelijkertijd op dit feest ook hun verjaardag vieren.
Een feest der herkenning
woensdag 20 september 2006
De zomer is weer voorbij en dat betekent dat het clubseizoen in alle hevigheid is losgebarsten. Ook Know your classics ontwaakt uit een zomerslaap en zal vanaf zaterdag 14 oktober maandelijks plaatsvinden in de Villa Thalia in Rotterdam. Lekker genieten van de allerbeste classics uit de house geschiedenis. Tijdens de eerste editie van het nieuwe seizoen van dit inmiddels zeer populaire concept kan je genieten van de beste klassiekers uit de platenkoffers van Miss Monica, Jean, Quinten de Rozario, 2 O'Clock Ron en Chris Rox. Met deze iconen uit de Nederlandse Dance achter de decks belooft het weer een zeer spetterende editie te worden.
Poltergeist Y2k Hardcore
woensdag 20 september 2006
Zaterdag 30 september zal de tweede editie van Poltergeist gehouden worden in HappydayZZ. Dit is een feest voor de echte liefhebber van Hardcore. Niet alleen Present Hardcore of alleen Early Hardcore, maar een feest voor de nieuwe generatie Hardcore freaks met Hardcore uit hun begin periode. Door de periode tussen het jaar 2000 en 2005 een eigen area te geven, kan nu iedereen teruggaan naar zijn of haar eerste Hardcore beleving.
Je herkent het vast wel. Herinneringen aan feesten die je echt nooit meer wilt vergeten. Remember real moments of time. Er zijn van die feesten waar je al weken, misschien wel maanden naar toeleeft. Het zijn de Mega Parties die indruk hebben gemaakt, maar vaak zijn het juist de kleinere feesten die je juist dat waanzinnig en ultieme gevoel hebben meegegeven. Het gevoel dat je nooit meer wilt loslaten. Niemand had het verwacht, maar de eerste zaterdag van de maand is er zo’n avond.
Industrial Techniks slaat terug
dinsdag 19 september 2006
Wikipedia: Industrial Hardcore is een muziekstijl die is voortgekomen uit de techno en gabberhouse. Deze muziekstijl wordt gekenmerkt door een eigen klank die tot stand komt door het gebruik van overstuurde geluiden en effecten uit de synthesizer en drumcomputer, waarvan de Roland TR-909 het meest gebruikt wordt. Hierdoor ontleent Industrial Hardcore zijn ‘kil en donker karakter’.
D.D.O.D. - Thunder & Consolation
maandag 18 september 2006
Het kan soms erg lastig zijn om een feest te plannen, de ene keer is er bijna niets te doen op een datum, een andere keer blijf je schipperen en wikken en wegen tussen verschillende data. Zo ook deze keer voor de D.D.O.D. van oktober, die aanvankelijk 14 oktober zou gaan plaatsvinden, echter een paar maanden geleden werd bekend gemaakt dat Partynight de 15e een reis naar Londen zou gaan verzorgen.
Eye on the Future
maandag 18 september 2006
Zaterdag 7 oktober neemt Eye on the future weer één van Nederlands mooiste party locaties in, de monumentale Lichtfabriek. Op deze bijzondere plek net buiten het pittoreske centrum zullen door middel van onvervalste house & techno de historische fundamenten weer getest gaan worden. Met in de grote Turbinehal gevestigde namen en in het intiemere Oliehuis de toekomstige Nederlandse dance top met dj’s.
Kort nieuws van de KNIP-dienst
zaterdag 16 september 2006
Het is wederom weer zaterdag, dus tijd voor de wekelijkse KNIPsels van de KNIP-dienst!
Op 25 November presenteert Anotherstage, Las Vegas delight at Lexion Venue in Westzaan. Een wervelend feest dat garant staat voor show, entertainment en ondeugende elementen. Showgirls, prachtige vrouwen en mooie mannen in de classy omgeving van Las Vegas. Speciaal voor deze avond wordt Lexion compleet omgetoverd tot de befaamde stad die bekend staat om zijn ongrijpbare sfeer, extravagante casino’s en nightclubs.
Pure Sessions
vrijdag 15 september 2006
Nog maar één week te gaan en dan staat de herfst weer voor de deur. De dagen worden korter en de zon zal zich steeds minder laten zien. Pure zal ervoor zorgen dat de zon lekker blijft schijnen. Pure organiseert iedere vierde zondag van de maand Pure sessions. Vijf uur lang kan je genieten van de beste en de lekkerste Ibiza sounds. Een avond voor de échte house liefhebber dus.
Stel, je hebt nog geen keuze gemaakt wat je dit weekend gaat doen. Dan kun je natuurlijk altijd naar je vaste kroeg of club gaan. Maar ja, dat is ook altijd weer dezelfde muziek met dezelfde mensen. Zoek het daarom eens wat hoger op en kom dit weekend naar Groningen! Daar zul je zaterdag namelijk niet alleen de beste dj’s van dit moment gaan horen maar ook een hele hoop nieuwe mensen gaan ontmoeten, want het prachtige en luidruchtige Simplon zal dan het toneel zijn van de ‘battle’ tussen twee van de meest gezellige concepten uit het noorden, namelijk Turntable Junkies vs Hardbeater!
Intoxicated: Outdoorstage gaat door
vrijdag 15 september 2006
Het was even afwachten hoe het weer zich de afgelopen week zou ontwikkelen. Na een week van mooi weer in combinatie met hoge temperaturen is nu duidelijk dat het ook zaterdag nog prima weer blijft. De knoop is dan ook officieel doorgehakt en de Jump & Oldschool area zal buiten plaatsvinden!
Donkey Rollin’ Euphoria!
woensdag 13 september 2006
Terwijl de mailbox volstroomt met persaanvragen en de telefoon van popcentrum 013 roodgloeiend staat, wordt er achter de schermen keihard gewerkt aan de laatste voorbereidingen voor de jongste editie van Euphoria. Dat het jump en hardstyle feest in de steigers staat, is inmiddels wel duidelijk! Wat zouden de Donkey Rollers dit keer weer in petto hebben? Eén ding is zeker, aan hun aanstaande act ging een intensieve voorbereiding vooraf! En wat zou er dit keer weer voor spectaculair decor zijn bedacht? In ieder geval zal deze keer een laser de 013 van voor tot achter doorkruisen, om maar alvast 'n tipje van de sluier te lichten.
Todaysart Festival 2006
woensdag 13 september 2006
Internationale videokunst en grafische hoogstandjes zetten muziekprogramma van Todaysart Festival in een nog sterker licht Het Todaysart Festival, dat plaats vindt gedurende de avonden en nachten op 22 en 23 september in Den Haag, brengt dit jaar toonaangevende internationale artiesten op het gebied van visuele kunst (van grafische vormgeving tot videokunst) naar Nederland.
Chakra Party wordt 1 jaar!
woensdag 13 september 2006
En wel op 24 september. Dit gaat natuurlijk gevierd worden, en niet zo´n klein beetje ook! In een jaar tijd is Chakra Party uitgegroeid tot een feest met een geheel eigen gezicht. En als we vragen om dit feest te omschrijven is het grappig om te kunnen zeggen dat het moeilijk in een hokje te plaatsen valt, vooral anders is, en daarmee is een hoop gezegd.
Technoboy in Silverdome
woensdag 13 september 2006
Het gonsde al langer van de geruchten, maar nu kan het met zekerheid worden gezegd; op zaterdag 9 december haalt b2s Technoboy voor een grootschalige solo naar Nederland!
De geruchten worden nu bevestigd! Het hing al een tijdje in de lucht en eindelijk is het dan zover. Met veel herrie en kabaal presenteren wij, Deepack, op zaterdag 28 oktober dan eindelijk ons eerste echte eigen feest; Speakerfreaxz.
Masters of Hardcore - Face your fear
dinsdag 12 september 2006
Een uniek evenement in een unieke locatie, dat is de spijker op zijn kop als je praat over Masters of Hardcore in de Westfalenhallen in Dortmund. Net als je denkt dat je alles wel hebt gezien en vooral alles wel hebt gehoord, staat er nu een evenement voor de deur dat al je eerdere feest ervaringen op zijn kop zet.
Omdat de kaartverkoop van Erotic Festival Vibe in de Lexion erg hard gaat, heeft Erotic Vibe besloten om het feest maar liefst drie uur langer te laten duren. Dat is vijftien uur lang feesten, tot 12.00 uur in de ochtend! Wel is het mogelijk als het feest is uitverkocht om om 6 uur in de ochtend op de afterparty van Vibe te komen. Zoals je gewend bent van de Lexion.
The Darkraver & Ruffian Birthday Bash
maandag 11 september 2006
Zoals natuurlijk bij iedereen bekend (en anders weet je het nu), vieren de The Darkraver en MC Ruffian op zaterdag 16 september hun verjaardagsparty in de Outland te Rotterdam. Omdat dit twee van de mafste, gekste, idiootste maar ook gezelligste heren van de scène zijn, kan je wel raden dat dit een spetterend knalfeest gaat worden.
Hij is dè aangewezen DJ voor een exclusieve, buitengewoon lange set: ROOG! Want er zijn maar weinig DJ's die zoveel zorg steken in de opbouw en climax van hun muziek als deze sympathieke Amsterdammer. ROOG doet dat, en ROOG kán dat. Hij laat het horen tijdens een oversized set op XXclusive in The Matrixx op zaterdag 30 september. Waarbij hij superieure ondersteuning krijgt van DJ Prom, Jeroenski, Lacroix, Sidney Samson en Norman Soares (percussie).
Shadowblaster
maandag 11 september 2006
Het einde van de periode met de vele buiten-festivals loopt ten einde en Static Movement is er alweer klaar voor om het begin van de reeks indoor-feesten in te luiden met al weer de 2e editie van Shadowblaster in Jinx in Deurne op vrijdag 15 september.
Op alle gebieden het best denkbare. Dat is het motto van Intoxicated aankomende 16 september. Dan zijn de Amsterdam Studio's het decor van een zeer veelzijdig evenement, waarbij veel aandacht gaat naar een goede beleving. Cyndium zal laten zien dat zij weet wat nodig is om naast het muzikale aspect, ook de overige essentiële aspecten goed in te vullen. En aangezien op dat terrein veel te winnen is, lijkt een groot succes aanstaande.
Sommige feesten zijn te leuk en te origineel om vaak te organiseren. Daarom hebben Chemistry en CluBBack een half jaartje gewacht met de volgende editie van het sinds 1991 succesvolle Night of the Proms.
Wat in 2002 startte als een klein gezellig feestje in een lokale discotheek, veranderde al snel in een van de toonaangevende feesten van de regio. Nu 4 jaar en 9 edities later is het tijd om dit succes te vieren! Voor deze gelegenheid zal een zeer exclusieve locatie getransformeerd worden en in het teken komen te staan van deze 10de editie: Theater de Schalm in Veldhoven.
De zomer heeft ons al een enkele tijd verlaten en de podia, clubs en overige donkere holen zijn weer in trek. Heroes of Techno was al voor de zomer druk bezig om het programma in de winter compleet te maken en zodoende zijn er drie data goed gevuld met artiesten die hoog op het verlanglijstje stonden van Heroes.
Na de intens drukke periode voorafgaande aan de succesvolle 3de editie van het Illegal Vibes Outdoor festival maakt Forces of Dance zich alweer op voor het hosten van de dance-zaal op het volgende festival. Op 23 september 2006 is het namelijk alweer tijd voor de 10de editie van het Freeze Festival, dat word gehouden op één van de mooiste locaties die Leeuwarden rijk is te weten stadsschouwburg De De Harmonie.
Hard, Duister en Underground is het gevoel wat velen vandaag de dag met zich meedragen, helaas worden die drie begrippen door veel op geld beluste organisaties totaal verkeerd overgedragen! De feesten die tegenwoordig ook daadwerkelijk underground ademen zijn op twee handen te tellen en de mainstream party’s rijzen als paddenstoelen de grond uit!
Confusion – survival of the fittest
woensdag 6 september 2006
Afgelopen zomer presenteerde Confused Events gedurende zes weken lang iedere maandag een editie van Monday madnezz in de Hooizolder in Westkapelle, de nummer 1 discotheek van Zeeland. De avonden bleken een doorslaand succes en nagenoeg alle edities waren goed voor een tot de nok toe gevulde Hooizolder.
Mono’s zinderende nazomer
dinsdag 5 september 2006
Toen Mono begin juni neerstreek in de 11, was de zomer pas net begonnen. De hittegolf die maandenlang over Nederland piekte die avond al vroeg met het zorgvuldige opwarmwerk van Mesjokke DJ’s, de innemende liveset van Audio Werner en de knallende afsluit-back-to-backer van Lauhaus en Boris Werner. Het geheel smaakte naar meer...
A Nightmare Outdoor – De timetable
dinsdag 5 september 2006
Na een totaal verregende en zeiknatte augustus maand lijken de weergoden, net zoals de doorgewinterde festivalbezoekers, het dan eindelijk zat te zijn. We hadden het al gemeld in een vorig bericht en het lijkt nu ook uit te gaan komen: de maand september brengt ons een zeer aangename nazomer met prima temperaturen die zelfs hoger liggen dan de gemiddelde septemberwaarden! En laat dat nou helemaal goed uitkomen met nog een paar dagen te gaan voordat het enige nachtelijke hardcore-only festival van Nederland gaat losbarsten op 9 september!
Intuition Invites at Club Poema
zondag 3 september 2006
Met een uiterst positief gevoel, neemt Intuition Recordings langzaam afscheid van de wisselvallige zomer van 2006. Met de succesvolle evenementen United in trance, de Intuition FFWD Afterparty en het magistrale Intuition bewees Intuition Recordings wederom dat trance én zomer een gouden combinatie is.
ADHD Sessions
zaterdag 2 september 2006
Er komt eindelijk weer een editie van het gezelligste technofeest van Amsterdam. Na de vorige ADHD sessions, eind juni was het hoog tijd om uit te kijken naar een nieuwe locatie voor de feesten. Maar dat de volgende ADHD party in een nieuwe club meteen zo uniek zou zijn, had niemand aan zien komen!
Erotic Sensitive exclusive & sexy
vrijdag 1 september 2006
Erotic Sensitive exclusive & sexy, nu al “het” event met de meest besproken flyer van 2006. De uitstraling van de flyer staat gelijk aan wat Erotic Sensitive exclusive & sexy je zal bieden, een sensitive feest met exclusieve, sexy ingrediënten. Zaterdag 23 september kun je in HappydayZZ Venue te Culemborg getuige zijn van dit uitdagende event, waar alleen de toppers uit de housescene ten tonele zullen verschijnen.
30 september 2006
LittleSins presents: Eyes Wide Sins part II
29 september 2006
Erotic Festival Vibe hotter, sexier en gekker dan ooit!
28 september 2006
Rotterdam Electronic Music Festival
27 september 2006
De tijd vliegt als je het naar je zin hebt… Club Sensual bestaat 1 jaar!!
26 september 2006
Putsch
Supersized 1 Year Anniversary: De timetable en informatie
25 september 2006
Lovebase on tour
Escape viert 20-jarig bestaan groots
HappydayZZ Venue presents: dj Tiësto
24 september 2006
Thirteen: by Zodiak Commune
23 september 2006
Armada label night - The fabulous Amsterdam dance event
22 september 2006
Brutal Underground in Hemkade
Ruffneck trakteert: 1=2
Zaterdag Oldschool Gangsters!
21 september 2006
Underground Shock – Hardcore will never die
20 september 2006
Mega Nite – special - in Megaclub ZAK
Brain Cracker#4 vs T-Time – the Subway reunion
Een feest der herkenning
Poltergeist Y2k Hardcore
7 Oktober; The Night of the DJ’s, the special edition
19 september 2006
Industrial Techniks slaat terug
18 september 2006
D.D.O.D. - Thunder & Consolation
Eye on the Future
16 september 2006
Kort nieuws van de KNIP-dienst
15 september 2006
Las Vegas Delight – Seductive, Stunning & Stylish
Pure Sessions
Iedereen is dit weekend welkom op de battle van het noorden!
Intoxicated: Outdoorstage gaat door
13 september 2006
Donkey Rollin’ Euphoria!
Todaysart Festival 2006
Chakra Party wordt 1 jaar!
Technoboy in Silverdome
12 september 2006
Deepack organiseert 28 oktober eerste editie Speakerfreaxz
Masters of Hardcore - Face your fear
11 september 2006
Erotic Festival Vibe gaat 3 uur langer door
The Darkraver & Ruffian Birthday Bash
Oversized set op XXclusive in The Matrixx
Shadowblaster
Intoxicated – Time-table en overige info
9 september 2006
Night of the Proms XXXII in De Waakzaamheid
8 september 2006
Ignition - The 10th Edition: Tribute to 4 years of Igniton!
7 september 2006
Heroes of Techno pakt 3 keer uit dit jaar met hoogtepunt 5 jaar P60 jubileumspecial!
FOD host de Friesland Bank zaal op 10de editie Freeze Festival
Forces of Nature - Your hurricane supplyer
6 september 2006
Confusion – survival of the fittest
5 september 2006
Mono’s zinderende nazomer
A Nightmare Outdoor – De timetable
3 september 2006
Intuition Invites at Club Poema
2 september 2006
ADHD Sessions
1 september 2006
Erotic Sensitive exclusive & sexy