Partyflock
 

TrouwAmsterdam

op de kaart
TrouwAmsterdam
28 november 2013
Locatie is gesloten.
AdresWibautstraat 127
1091 GL
Amsterdam
Nederland 🇳🇱
Telefoon+31 20 463 77 88
Linksfacebookpagesoundcloudxyoutube

Informatie

Trouw is temporary: Amsterdam based club, restaurant, cultural space and label
Boek een overnachting in of in de buurt van TrouwAmsterdam via Booking.com.

Uitgaansagenda TrouwAmsterdam

Laatste feest was op vrijdag 2 januari 2015: Until the Music Stops

Elders

Laatste feest was op maandag 29 december 2014: Trouw Book Launch, Struik, Amsterdam

Statistieken

805·feesten
geen·in de toekomst
805·in het verleden
2·feesten elders
166·nieuwsberichten
1·fotoshoot
93·foto's
22·video's
31659·bezoekers · herkomst
6710·unieke bezoekers
2371Partyflockfans
181·albumfoto's
112·opmerkingen
34·waarderingen
zeer goed·stemresultaat (1377.7274 stemmen)

Nieuws

Eerder was al aangekondigd dat eind dit jaar TrouwAmsterdam haar deuren zal sluiten, maar nu is er dan echt een officiële datum voor de allerlaatste keer dat je de locatie kan bezoeken: zaterdag 3 januari 2015. 13
We kennen allemaal de DJMAG Top 100 waar het om dj's gaat. De Nederlandse Hardwell staat daar fier op de nummer 1 positie. Maar het magazine heeft ook elk jaar een verkiezing voor beste club. In deze lijst van honderd vooraanstaande uitgaansgelegenheden staan dit jaar vier Nederlandse locaties.
Rauw begint het jaar goed met op vrijdag 10 en zaterdag 11 januari twee kakelverse edities van Rauw. De grote man van de avond is The Magician. Hij verwierf bekendheid als helft van het duo Aeroplane, maar sinds 2010 koos hij zijn eigen weg, en met succes. The Magician is een ware tovenaar die disco, funk en diepe bassen met elkaar vervlecht in wervelende sets waar je je vingers bij aflikt.
Rauw heeft heel 2013 zijn tienjarig bestaan gevierd. In december is het dan eindelijk tijd voor de laatste twee edities van het jubeljaar. Bijna alle grote namen die ooit op Rauw stonden zijn de revue gepasseerd, van Boys Noize tot Brodinski tot 2ManyDJs, maar er misten nog wat beroemdheden. Als atoombom op de verjaardagstaart staan op dit laatste weekend drie wereldtop dj's te draaien, verdeeld over twee nachten.
RODnacht is terug in de heetste club van Nederland! Na de uiterst succesvolle lancering tijdens Hemelvaart waar ROD (aka het technobroertje van Benny Rodrigues) uiteindelijk een zinderende acht uur set neerzette, mocht het geen verrassing meer heten dat RODnacht @ Trouw een vervolg zou krijgen. 2
Na al het internationale geweld op de afgelopen edities van Rauw in Tivoli en het ADE is het tijd voor twee oer-Hollandse afleveringen in het tweede weekend van november. Naast de maandelijks editie in Utrecht (deze keer in De Helling), keert Rauw de komende drie maanden weer terug in Trouw Amsterdam.
Na vier stijf uitverkochte edities in Rotterdam probeert het 'kindje' van Benny Rodrigues' techno alter ego ROD het nu ook in onze hoofdstad. En niet zomaar ergens in Amsterdam, maar in de inmiddels legendarische Trouw!
Rauw viert de vijfde aflevering van zijn tienjarig bestaan dubbel en dwars in Trouw en Tivoli. Op beide locaties staan naast gastheer en resident-dj Joost van Bellen ook de Engelse helden Justin Robertson en niemand minder dan Erol Alkan achter de knoppen.
Op vrijdag 19 april staat er een topprogramma gepland in TrouwAmsterdam. De editie wordt extra speciaal omdat niet enkel het label Voyage Direct van gastheer en resident Tom Trago centraal staat, maar ook omdat het moederschip Rush Hour de beste rave kelder van heel Nederland zal vullen, De Verdieping.
Na maanden van spanning kunnen ze het nu officieel van de daken schreeuwen: TrouwAmsterdam krijgt een 24-uursvergunning! Wat kunnen jullie de komende tijd verwachten en wat gaat er veranderen? 19
In Trouw, Overhoeks en de Tolhuistuin kun je vanaf 2013 het klokje rond dansen. Ook De Overkant in de Kromhouthal op het oude Storkterrein en de horecaondernemers in Westerpark krijgen toestemming 24 uur te programmeren. 5
Tien jaar Rauw
20 december 2012
Rauw gaat groots vlaggen in 2013, de befaamde electro-acid-house-techno clubavond met ballen bestaat 10 jaar! Het hele jaar staat in het teken van de 10 jaar die Rauw er ondertussen op heeft zitten. De kick-off van het feestjaar 2013 is in het tweede weekend van januari, op de thuisbases in TrouwAmsterdam in Amsterdam en Tivoli in Utrecht. 1
Rauw zit er knus bij in december, een dubbele editie, zowel in Trouw te Amsterdam als Tivoli te Utrecht met niemand minder dan The Magician als headliner. Ook opperhoofd van Bellen is weer op beide locaties van de partij, in Amsterdam draaien de mannen van SHMLSS de boel warm.
Rauw in november
30 oktober 2012
Rauw doet voor het eerst in lange tijd weer een dubbele aflevering, zowel in TrouwAmsterdam als in Tivoli Utrecht gaat de vermaarde feestmachine van Rauw huishouden. Het wordt een hele speciale aflevering!
Zaterdag 16 juni zullen beide zalen van TrouwAmsterdam open zijn en het wordt een moeilijke keuze in welke van de twee je de avond gaat doorbrengen. In de bovenzaal (Trouw) heeft het jonge Amsterdamse techno label Indigo Aera de Nederlandse techno legende Steve Rachmad staan met een exclusieve Nederlandse show van zijn album tour. Terwijl San Proper de benedenzaal (De Verdieping) onder handen zal nemen samen met Zip. Ook Proper viert een speciaal release feest.
Rauw
19 mei 2012
Het typische Rauwgeluid heeft altijd bol gestaan van smerige analoge synthesizers, sinds een jaar beïnvloeden ook drummachines en synthesizers uit het prille begin van dance de Rauwsound. 1
Rauw komt op het tweede weekend van mei met een topprogrammering. Opperhoofd en resident dj Joost van Bellen is het weer gelukt: uit Parijs komt het meest hotte label van het moment Bromance met niemand minder dan Brodinski en Gesaffelstein. In Trouw gaat ook de Verdieping open met Wannabeastar, Nima Tahmasebi / NT89 en TWR72 die draaien onder de vlag van de Barkersbar. 1
Objektivity baas Dennis Ferrer komt eindelijk weer een keer naar Nederland. Voor zijn vierde optreden in Trouw neemt hij deze keer zijn studiovriend Jerome Sydenham mee en ook het jonge Duitse talent André Hommen is er weer bij. Op vrijdag 27 april staan de drie in Trouw te Amsterdam.
Fiber Festival gaat voor zijn tweede editie en brengt op zaterdag 24 maart de diepere kanten van genres zoals techno en elektro samen met videomapping, media kunst, installaties en een line-up van diverse VJ's. Waar kan dat beter dan in de rauwe kelderruimte 'De Verdieping' van TrouwAmsterdam? 2
Ratio? de residentavond in Trouw van Amsterdamse house dj Melon heeft een kleine winterslaap gehouden en niet geheel zonder resultaat. Integendeel. Op zaterdag 10 maart wordt de lente van 2012 vervroegd ingezet met Osunlade, Prommer & Barck (live) en Melon in de line-up.
Alweer ruim een jaar staat Amsterdamse clubnacht Late Night Society voor uitgaan in stijl met een trashy randje. Onovertroffen zijn de edities met oa een allnighter van Visionquest, de meesterlijke set van Hitmachine Maceo Plex en de tropische Hot Creations nacht van het label van Jamie Jones in een tot jungle omgetoverde Trouw. 1
Techno, techno, techno. Als je op zaterdag 26 november naar Trouw komt, kunnen fans van verschillende soorten techno heel hun hart ophalen in zowel de boven- als de benedenzaal. Waar boven de rauwe techno avond Imprint van Sandrien de dansvloer bezighoudt, heeft Serge met zijn Clone beneden het heft in handen. Sandrien heeft de uit Singapore afkomstige Berghain resident Xhin samen met haar in de dj-booth staan en Serge gooit de gouden combinatie met Omar S nog een keer in de strijd.
Als je dacht dat de Amsterdamse clubscene na het ADE 2011 op z'n gat zou liggen, heb je het goed mis. Op zaterdag 29 oktober staat, zoals iedere laatste zaterdag van de maand, Imprint op het programma bij Trouw.
Op zaterdag 1 oktober is het een bijzondere dag voor de groep mensen die zich 'Trouwe Hond' mogen noemen. Zij die in het bezit zijn van een echte hondenpenning van Trouw mogen die avond namelijk helemaal gratis naar binnen.
Oktober 2011 wordt een speciale maand voor Rauw. Naast een editie met superster Green Velvet en Rauw in Barcelona is er tijdens het ADE (Amsterdam Dance Event) de Rauw ADE Monster Mash.
Als Kirk Degiorgio belt om te vragen of hij zijn nieuwe clubavond Machine mag komen houden in Trouw, dan zeg je geen nee. Zeker niet als hij niet te beroerd is om dat samen met Imprint, de avond van Sandrien te laten vallen. Want wat krijg je als je twee van de beste clubavonden op het gebied van techno samen laat komen? Juist. Een avond waarbij de betere techno je gegarandeerd om de oren vliegt. Op zaterdag 24 september komt dat van Surgeon, Kirk Degiorgio, Darko Esser, Viktor Palmer en Sandrien zelf natuurlijk. 1
De uitdrukking 'time flies when you're having fun' is niet voor niets ooit de wereld in gebracht. Het is inmiddels alweer een mooi jaar geleden dat Late Night Society de eerste stapjes zette in Trouw en zich ontwikkelde tot een graag geziene waarde in het Amsterdamse nachtleven. LNS hosts Boris Werner en William Djoko hebben met de 'dress up chic, act like trash' attitude en dresscode van de avond bewezen dat kwaliteitshouse en lol maken op een feest meer dan goed samengaan.
Joris Voorn en Edwin Oosterwal aka Rejected hebben wat te vieren en dat doen zij op zaterdag 17 september in Trouw. De mannen draaien inmiddels al 15 jaar samen, en dat voelt toch een beetje als een huwelijk. 2
Vrijdag 23 september is het tijd voor een nieuwe Rush Hour Label Night met ditmaal het Nederlandse live debuut van het Zweedse techno-duo Skudge, een pompende set van Tom Trago en de Bulgaar KiNK is ook weer terug.
Het is alweer een tijdje geleden sinds de laatste Drukpers in Trouw. Het feest dat alleen de krenten uit de pap pikt, houdt de avonden liever exclusief. Op vrijdag 16 september heeft Drukpers twee Berghain/Panoramabar bekenden over de vloer. Efdemin en Nick Höppner stonden beide al eerder en afzonderlijk van elkaar in Trouw en aangezien dit in alle twee de gevallen meer dan een succes was, werd het tijd voor een tweede ronde.
In september is het festivalseizoen misschien voorbij, maar dat betekent nog niet dat je direct in de herfstsferen hoeft te raken. Mocht je dit jaar ook niet naar Ibiza geweest zijn, dan val je helemaal met je neus in de boter. 2
Als het eerste weekend van september Trouw haar deuren na vijf weken weer opent, moet er natuurlijk direct flink gefeest worden. Op zaterdag 3 september gebeurt dit zowel in de clubzaal van Trouw als in de Verdieping.
De vorige editie van Colors in Trouw is alweer een tijdje geleden. Helemaal heb je ze niet hoeven missen, want met een eigen stage op een uitverkocht Appelsap hebben de mannen het Oosterpark spreekwoordelijk gesloopt.
Wanneer de drijvende kracht achter de Berlijnse house scene (Tobi Neumann) en die van de Nederlandse (Melon) samen op één avond de dienst uitmaken, is het niet moeilijk te bedenken hoe dat eruit komt te zien.
Als je als techno dj ook wel het 'geheime wapen van Berlijn' genoemd wordt dan weet je dat je iets goed doet. Als lid van de OstGut Ton familie is dat geheime wapen inmiddels niet zo'n heel groot geheim meer, en weet iedereen die wel eens in de Berghain komt dat het hier over resident Norman Nodge gaat. Diezelfde Nodge ruilt voor één keer de Berghain in voor het equivalent ervan in Amsterdam en komt voor Imprint naar Trouw op zaterdag 30 juli. 3
Voor komende Late Night Society van vrijdag 22 juli zit er wederom wat bijzonders in het vat. Ditmaal in de vorm van één van de meest in het oog springende live acts van dit moment: Maceo Plex.
Trouw aan Roosje
7 juli 2011
Wat krijg je als de twee beste clubs van Nederland een uitwisselingsproject aangaan en -letterlijk- bij elkaar over de vloer komen? Juist, een heel, heel, heel erg fijn weekend. 3
DJB50
6 juli 2011
Op donderdag 14 juli aanstaande geeft DJBroadcast haar 50e nummer uit, dat op dezelfde dag wordt geproduceerd in TrouwAmsterdam. Overdag gaat een groep van 50 creatieven aan de slag om het nummer te maken. 's Avonds barst de club uit zijn voegen met sets van 50 dj's die door de jaren heen een band met het magazine hebben opgebouwd. 2
Na een dampende editie tijdens een koude winteravond in januari, was het duidelijk dat De Man Zonder Schaduw weer uitgenodigd zou worden in Trouw. In de uitverkochte club vertoonde De Man zijn kunsten achter de draaitafels zoals alleen hij dat kan en die avond trilde Trouw op haar grondvesten
DJ legende Harvey komt voor het eerst naar Nederland en 360 wordt Youri het eerste weekend juli in Trouw.
Dat een festival met 60.000 man, 17 areas en 186 artiesten begint te lijken op de bio-industrie onder de festivals, hebben ze bij Nachtdigital goed begrepen. 11
Was het maar weer vast de laatste zondag van de maand. Niet omdat de maanden te lang duren, maar omdat het dan weer tijd is voor Trouw op Zondag. Trouw opent dan vroeg op de avond haar deuren om het weekend nog net eventjes iets langer uit te rekken. 4
Trouw gaat in augustus een maand dicht, maar niet voordat er in juli groots afscheid wordt genomen. Met een programma waarin binnen- en buitenlandse namen prijken als: Dixon, DJ Harvey, Larry Heard, Cobblestone Jazz, Tobi Neumann en Maceo Plex wordt er al een goed begin gemaakt. 3
Het is alweer bijna een jaar geleden dat Sandrien haar maandelijkse technoavond Imprint in Trouw is gestart. Vanaf het begin was één ding duidelijk: het was niet de vraag óf Surgeon op Imprint moest komen draaien, maar de vraag wanneer. 2
In 2009 verraste G-Shock de wereld met de aftrap van 'Shock The World' in Tokio en wist meteen direct vele harten te veroveren voor dit iconische merk dat weer terug van weg geweest is. Tijdens Shock The World komen diverse elementen uit de belevingswereld van G-Shock aan bod. Een sterke mix van progressieve muziek, kunst, sport en de ontstaansgeschiedenis van G-Shock, het eerste digitale horloge, maakt de avond uniek. Dit resulteerde in een snelle verspreiding van Shock The World en steden zoals New York, Sydney, Londen, Mexico City en Berlijn volgden rap. 2
Vrijdag 1 juli 2011 is het tijd voor de derde editie van de Jagerland Tour en wel in een van Amsterdams meest industriële clubs; namelijk Trouw. Verwacht een experimentele Indie DJ set van niemand minder dan Caribou, Franse electro van Joakim, live vintage flavoured lazer disco van Fransozen Jupiter en electronisch geluid van Bear die bekend is van het Non Records label. Kaarten zijn uiteraard weer gratis, maar alleen verkrijgbaar via inschrijving op www.jagerland.nl?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock.
BAF
4 juni 2011
Na zaterdag 18 juni is niets meer heilig. Het BAF circus strijkt dan namelijk neer in Trouw voor de Holy Shit Edition. Met de vol getatoeëerde Fransman Ivan Smagghe en zijn vette techno/electro geluid in de dj booth en heilig schendende performances hier omheen, zal de bijbel flink dor de mangel worden gehaald. Ook The Heykids, de jongens achter het populaire feest Katapult, zijn aanwezig om tegen een paar heilige huisjes aan te trappen. 1
Dat Nederland behoorlijk bovenaan te vinden is op de internationale dance ladder is een feit. Behalve dat ons land supersterren als Tiësto en Armin heeft voortgebracht, zijn er ook producers die iets minder opvallend te werk zijn gegaan, maar minstens net zo veel betekenen in hun niche voor Nederland als een Tiësto bij het grote publiek.
Rauw
1 juni 2011
In juni doet Rauw weer waar het goed in is: artiesten boeken die de meeste mensen nog niet kennen maar die wereldwijd getipt worden als de hotsten van de aller-aller-hottentotste. Resultaat: een te gekke avond vol van verrassingen en geweldige nieuwe toekomstmuziek. Bijwerking: een jaar later kent iedereen ze.
Ratio?
31 mei 2011
Waar je de afgelopen jaren je portie kwaliteits-house vandaan moest halen, is een duidelijk verhaal. Bij Londen based ras producer en dj jimspter. Zijn label freerange records bestaat inmiddels 15 jaar en dat gaat zaterdag 11 juni gevierd worden op het feest waar niets dan eerder genoemde house iedere maand te horen is: ratio? host van de avond, melon, staat tevens weer in de booth om samen met jimpster het feest compleet te maken. En als extraatjes zijn er gastenlijstplekken en een exclusieve jimspter edit te winnen. 1
Daar waar 360 vorige maand zelf de enige live act was, hebben de mannen van 360 het op zaterdag 4 juni goed voor elkaar met niet één, maar twee live acts van het hoogste niveau: Chymera en Aril Brikha. Brikha keert na vier jaar weer terug naar 360 om dit keer in Trouw een live set neer te zetten. Met dertien jaar onder de riem als producer, heeft de maker van vele klassiekers meer dan genoeg materiaal om uit te putten. Chymera komt wat dat betreft aardig in de buurt van zijn maatje Brikha en gaat ook live op 360. 6
Na een heftig verjaardagsfeestje ter gelegenheid van het eenjarig bestaan met een b2b set van gelegenheidsduo JoyMaster (Jackmaster en Joy Orbison), zou je verwachten dat Colors het even rustig aan doet.
Tijdens ADE 2010 had Tensnake niet het grootste geluk en zijn fans daarbij helemaal niet. Een ontstoken verstandskies kluisterde hem aan zijn bed en zijn live gig in Trouw werd gecanceled. 1
Natuurlijk is de wereldbol niet opgemaakt uit muziekdelen in plaats van werelddelen, maar als muziekgenres landen zouden zijn, dan zou Duitsland techno heten met Berlijn als absolute technohoofdstad. Berlijn heet gewoon Berlijn en geen techno, maar met het grote aantal ambassadeurs van het genre dat uit die stad afkomstig is, had het zomaar gekund. Ambassadeurs Sascha Rydelll en Mike Dehnert reizen in ieder geval even af naar Amsterdam. Dehnert heeft net zijn laatste album afgeleverd en beiden debuteren op 28 mei op Imprint in Trouw.
Als je een tijdje niet zoveel hebt gehoord van Melon, dan kan dit kloppen. Buiten internationale gigs en zijn vaste maandelijkse Ratio? avond in TrouwAmsterdam, heeft de Zwitserse Amsterdammer het afgelopen half jaar vooral in de studio doorgebracht. Naast remixen, eigen producties en afmix werk, heeft hij ook zijn platencollectie afgestoft en aangevuld. Op zaterdag 14 mei zal hij een selectie van deze collectie meenemen voor een soloset in TrouwAmsterdam.
Rush Hour
11 mei 2011
Vrijdag 27 mei organiseert Rush Hour haar label night in Trouw (Amsterdam). Een XL editie met Lil'Louis, de legende uit Chicago die met zijn vele hits nog steeds menig dansvloer rockt. Binnenkort zal er niet eerder gereleased materiaal van deze grootheld te vinden zijn op de Rush Hour release 'Chicago Dance Tracks'.
20 mei wordt een heel speciale aangelegenheid voor Late Night Society. Niet alleen kan op de affiche worden gepronkt met het Nederlandse debuut én een all nighter van Visionquest. 1
360 heeft voor de verandering geen live act uit het buitenland op zaterdag 7 mei in Trouw staan. 360 staat, voor het eerst ooit, namelijk zelf live in de club. De gastartiest draait deze keer dus een dj set en dit wordt een Italiaanse aangelegenheid. Donato Dozzy komt over uit Rome voor het uitwisselingsproject DIME (Dutch Italian Music EXCHANGE). De nieuwe 360 resident Mykaz opent de avond in de bovenzaal van de club. Alsof dit nog niet genoeg is, gaat ook De Verdieping open op zaterdag 7 mei voor de eerste verjaardag van Colors. In de kelder van TrouwAmsterdam staan die avond Cinnaman én een bijzondere samenwerking op het programma: JoyMaster. 1
Rauw
3 mei 2011
Het jaarlijkse bezoek van de inmiddels wereld beroemde dj en producer Boys Noize aan Rauw gaat het tweede weekend van mei plaats vinden. Rauw's resident dj en circusdirecteur Joost van Bellen nodigde Boys Noize als eerste in Nederland uit. Hij was toen nog maar een heel klein Boys Noizeje, en heeft sindsdien elk jaar de Rauw locaties volkomen aan gort gedraaid. 1
De Roemenen komen zich vestigen in Trouw. Op vrijdag 6 mei is de eerste [a:rpia:r] labelnight in de Amsterdamse club met deze editie Rhadoo in de hoofdrol. De Roemenen staan bekend om hun lange sets' dus ook deze avond zal Rhadoo zeker vier uur achter de decks staan met zijn vinyl collectie. Rhadoo draait samen met de Amsterdammer Tom Ruijg, die de avond zal starten. Tom Ruijg heeft al op verschillende avonden in Trouw gedraaid en weet inmiddels exact wat de bezoekers van de club willen horen.
Op donderdagavond 28 april staat het gabberpunk-duo Aux Raus voor de derde keer in TrouwAmsterdam. Want waarom zou je ook afwijken van een 'winning formule' als je zoiets belangrijks te vieren hebt als de release van het derde album? 'All Creeping Things Stopped Creeping' heet het album, dat de volgende dag (29 april dus) uitkomt op Top Notch. 3
Vrienden die keer op keer een feestje maken in je club, zijn altijd van harte welkom. En als ze net een hele vette mix cd de wereld in hebben geholpen, nodig je ze natuurlijk uit om dit feit te vieren.
Sandriens eigen clubavond Imprint in Trouw is behoorlijk 'on a roll'. Elke maand weet zij met haar internationale gasten te bewijzen dat techno in Amsterdam weer hoog op de agenda staat.
Als de dansvloer van Trouw op Ratio? het rijk is, is Melon de absolute koning. Elke tweede zaterdag van de maand nodigt de 'Don Melon' gast DJ's en artiesten uit die weten wat ze moeten doen om diezelfde dansvloer te laten zweten en smachten naar meer.
Er is iets te vieren in Trouw. Niet zozeer dat het eindelijk weer lente is, maar wel dat Colors op thuisbasis Trouw terugkeert voor een nieuwe editie. 3
360 doet altijd haar best de meest bijzondere artiesten uit te nodigen die buitengewone live optredens verzorgen, maar dit keer overtreft 360 zichzelf met een lang gekoesterde droom die uitkomt: Monolake komt naar trouw. 1
Trouw op zondag
22 maart 2011
De oh zo fijne Trouw op Zondag staat weer bijna voor de deur: op zondagmiddag 27 maart is het Omar S die voor de tweede keer op de zondag plaatsneemt achter de draaitafels van Trouw. Laatste keer dat hij in Trouw over de vloer kwam was Serge, de man achter het Clone label, net als aankomende zondag, ook van de partij. Dit bleek een gouden combinatie en beide heren zorgden ervoor dat iedereen tot in de late uurtjes compleet los stond te gaan. 9
De clubnacht Imprint van Sandrien is de maandelijkse technoavond in Trouw, en dat is altijd reden tot een feestje. Op zaterdag 26 maart is er tijdens Imprint nóg meer reden tot feest: dit is namelijk de avond waarop Sandrien haar verjaardag viert. Wie jarig is deelt uit, en Sandrien deelt op Imprint uit in de vorm van haar live debuut in Trouw.
Late Night Society
12 maart 2011
Het lijkt als de dag van gisteren dat Late Night Society een, alles behalve, stille nacht beleefde tijdens Kerstavond. Zo chique gekleed als dat iedereen op kwam dagen, zo trashy verliet men Trouw aan het einde van de nacht. En met een Jamie Jones die vanachter de dj booth op de subs klom, werd de toon voor het nieuwe jaar gezet. 1
Ontrouw
11 maart 2011
'Ik wandel op een wereld die zwart, hoog en vierkant is. Of eigenlijk zweef ik erboven. Het is diep donker met hier en daar glinsteringen, alsof de sterrenhemel zich in asfalt weerspiegelt. Dan houdt de grond onder mij op te bestaan en dreig ik naar beneden te vallen. Maar dat gebeurt niet. Op dat moment lijk ik wakker te worden, maar toch ook weer niet. Ik ga verder met mijn droom en omdat ik me dat realiseer, kan alles.' 2
Cassy is een clubster in hart en nieren. Zo komt ze geregeld bij Trouw langs. Gewoon, om even te dansen of om spontaan mee te draaien. De laatste keer dat ze hier was ging ze samen met Melon back2back op de Trouw op Zondag van het ADE. 1
De kogel is door de kerk. Op zondag 6 maart wordt Meester Moeilijk bekroond tot Prins Rogier I van Amsteldonk, tijdens De Raad Van 2011 in Trouw. Kaarten voor deze epische episode van Mokums Carnaval vliegen in rap tempo de deur uit. 6
Afgelopen jaar verkoos o.a. het dance platform Resident Advisor, Rush Hour als label van het jaar. Op Vrijdag 18 maart organiseert dit Amsterdamse label haar labelavond in de Trouw waar naast lokale namen ook Chicago legend Gene Hunt te vinden is. 1
Volgens velen is dat niet de labelbaas James Holden, maar Luke Abbott. En die laatstgenoemde komt naar Trouw op zaterdag 5 maart om tijdens 360 een live set ten gehore te gaan brengen. In 2010 heeft hij zijn debuut 'Holkham Drones' uitgebracht, dat een typische Border Community plaat te noemen is 2
11 (super) Rauw
25 februari 2011
Rauw in maart wordt een speciale. Op vrijdag 11 maart staan in Amsterdams leukste club, Trouw, de franse Busy P en dj Mehdi van het franse Ed Banger label met hun nieuwste project; let the children techno.
Planet Delsin in Trouw
20 februari 2011
Tik 4 maart in op Wikipedia en er komt een rijtje gebeurtenissen uit als: in 1966 zei John Lennon, "We (The Beatles) are more popular than Jesus", en, in 1877 werd het Zwanenmeer voor het eerst uitgevoerd. Nu willen we de volgende editie van Planet Delsin in Trouw niet direct naast dit soort culturele hoogtepunten plaatsen, maar wie weet, staat hij er zo maar eens tussen over een jaartje of 50: 'op vrijdagavond 4 maart 2011 werd in Trouw een Planet Delsin avond gehouden met Actress (live), Kassem Mosse (live), Alchemist en Newworldaquarium.' 1
Op zaterdag 26 februari krijgt Imprint in Trouw een behoorlijk Duits tintje. En als het om techno gaat wordt een kleine Duitse nuance al snel gewaardeerd, dus in dit geval kun je helemaal je lol op. Er komen namelijk flink wat afgevaardigden uit de Berghain en het bijbehorende kwaliteitslabel Ostgut Ton over de vloer: 1
Trouw op Zondag
19 februari 2011
De tweede Trouw op Zondag van 2011 is er eentje die geheel in het teken staat van het label van Dennis Ferrer: Objektivity. Uit deze stal neemt hij The Martinez Brothers en André Hommen mee. Op zondag 27 februari zal de Amerikaan zo uit het vliegtuig de dj-booth instappen. Uit de stal van Trouw komt Melon deze zondag ook naar de club, hij was de eerste die Ferrer in Trouw had staan op zijn Ratio? avond. 1
Op vrijdagavond 25 februari staan drie zwaargewichten van Luciano's label op de Cadenza labelnight in Trouw. Of liever gezegd vier, want Digitaline bestaat uit het Zwitserse dj en producers duo Laps en Gregorythme. Hoe het ook zij, de komst van Reboot, Robert Dietz en Digitaline is reden genoeg om richting Wibautstraat te togen voor een nacht lang dansen op de betere house en techno, Vagabundos stijl. 1
Baf
12 februari 2011
Zaterdag 19 februari is Trouw een veilige haven voor alles wat Aziatisch is, zich Aziatisch voelt of wilt zijn op BAF: the Asian edition. Aziaten zijn over het algemeen geobsedeerd door alles uit het Westen, maar voor één nacht lang is het tegenovergestelde het geval. In Trouw wordt een kleine bi- en gayvriendelijke Aziatische kolonie gesticht door DarkRaum en de zijnen. Wie in ieder geval ook deel uitmaken van 'Little Asia' in Trouw is als vanzelfsprekend Baf resident BIN, maar ook het Belgische DJ-duo Fanklub DJ's. 7
Rauw
4 februari 2011
Vrijdag 11 februari is het weer zover: Rauw in Trouw. Met ook deze editie weer een flink aantal dj's en live acts verdeeld over twee zalen. Boven maakt de Amerikaanse band MEN furore met een live performance van het nieuwe album. Daarnaast komt Rauw favoriet Erol Alkan voor het eerst naar Trouw en zijn uiteraard ook RipTidE, Wannabeastar, Nima Tahmasebi / NT89 en Joost van Bellen erbij.
Op vrijdag 4 februari wordt er een thuiswedstrijd gespeeld in Trouw. Tijdens de 'augustus Locals Only maand' lieten Makcim en Reiss al zien en horen hoe het er dezer dagen aan toegaat in Amsterdam; thuiswedstrijden worden gewonnen. Deze vrijdag verdubbelt het feest zich met een back-2-back set van Breakfast Club mannen Tommy Kornuijt en Jaime Frias. Ga er maar aan staan, dat doen deze vier namelijk ook weekend in – weekend uit. 4
360 Maakte een vliegende start in het nieuwe jaar: van een bomvolle, supergezellige eerste editie met 360 & Friends op 8 januari tot een memorabel optreden van de heren Patrice Bäumel en Nuno dos Santos aka 360 in de Panoramabar op de eerste TrouwAmsterdam labelnight een week later. De toon is gezet, en nu is het tijd om in februari het volgende level te pakken. Met een gastoptreden van Shackleton op zaterdag 5 februari ligt de lat in ieder geval weer een stukje hoger. 1
Als je goede voornemen was om het iets rustiger aan te doen in januari, dan heeft Trouw slecht nieuws voor je. Er lijkt namelijk geen einde te komen aan de clubnachten met line-ups van het hoogste niveau die je gewoon niet kunt weigeren. Dat geldt zeker voor het laatste weekend van januari, waarin Loco Dice, De Man Zonder Schaduw en Gui Boratto ieder een nacht voor hun rekening nemen en één voor één plaatsnemen achter de decks. 1
Na een meesterlijke set op het release feest van Patrice Bäumel's debuut album, was het duidelijk dat De Man Zonder Schaduw terug zou keren naar Trouw 3
Drie weken na 1 januari is het genoeg geweest met je welverdiende rust. De clubavonden in Trouw draaien sinds de eerste dag van het nieuwe jaar al op volle toeren, tijd dus om aan te haken. Vrijdag 21 januari komt de Berliner Onur Özer een extra lange set draaien. Samen met Amsterdamse 'wild boy' William Djoko laat hij zien en horen hoe het er de rest van 2011 aan toe zal gaan.
Er is weer een fijne dubbelaar in Trouw in de nacht van 15 januari. Terwijl boven in de clubzaal het Rotterdamse label Clone is uitgenodigd voelt het in De Verdieping voor de audiovisueel ingestelden onder ons aan als een warm bad.
Rauw
5 januari 2011
De eerste Rauw van 2011 beginnen ze met het geluid van de toekomst. Met 3 afgevaardigden van het franse Sound Pellegrino label, en muziekpionier Joost van Bellen, en een volwaardige cosmic disco line-up klinken op de tweede zaterdag van het jaar de klanken die je de rest van het jaar nog veel gaat horen!
Met de Kerstdagen en de jaarwisseling nog vers in het geheugen is het daarop volgende weekend nou niet echt een hele uitnodigende datum om eens flink te gaan stappen. Maar daar brengt 360 op 8 januari verandering in. 2
Tweede kerstdag, 26 december dus, valt dit jaar op een zondag. Laat het ook nog eens de laatste zondag van de maand zijn, dus reden voor twee feestjes in Trouw. 4
Late Night Society
18 december 2010
De jolige goedzak heeft zijn kerstelven in het Hoge Noorden voorlopig de dagelijkse leiding gegeven en stapt 24 december van zijn pakketroute om Late Night Society van het nodige kerst elan voorzien. 'We hebben vernomen dat hij in smoking is gehesen door niemand minder dan de roemruchte kartrekkers onder de fashionistas: Vixen&Rudolf., 1
Colors x Hessle Audio
17 december 2010
Na een dikke editie op de woensdag van ADE 2010 met de toppers van Night Slugs is nu het vooruitstrevende Engelse label Hessle Audio uitgenodigd voor de laatste Colors editie van het jaar. Naast Untold, die al eerder te gast was tijdens Colors, zijn ook Hessle oprichters Ben UFO en Ramadanman te zien tijdens deze editie. 4
Disco3000
16 december 2010
Interr-Ference aka I-F is er eentje die je nooit zal betrappen op commerciële uitspattingen. Al meer dan twintig jaar is de man uit Den Haag bezig met electronische muziek, met zijn favoriete genres italo en disco voorop. Labels, producties en een tweede radiostation zijn allemaal zaken die I-F zoal van de straat houden.
Op zaterdag 18 december gaan er wederom twee zalen open in Trouw. Deze avond is BAF voor een keertje samen met Imprint; de twee clubavonden die het meest aan elkaar gewaagd zijn qua stijl. Terwijl de gays, hetero's en alles wat daartussenin zit boven getrakteerd worden op electro-sci-fi-techno van Mondkopf en BAF residents BIN en Fraulein Z, is het in de verdieping rauwe techno wat er uit de boksen bonst als Sandrien en haar gast van de avond James Ruskin achter de draaitafels staan. 3
Het is aardig vertoeven aan de Wibautstraat op vrijdagnacht 10 december als de twee respectabele labels Delsin en Ellen Alliens Berlijnse BPitch Control hun onderkomen zoeken in Trouw . In De Verdieping wordt Delsin goed gerepresenteerd met drie waardige afgevaardigden: Conforce gaat live terwijl Newworldaquarium en Delta Funktionen de dj-sets die nacht verzorgen. 1
Matthew Dear
4 december 2010
Een muzikant die veelzijdiger is dan hij vind je niet zo één, twéé, drie. Naast dat hij dj, producer en bandleider is, zingt Matthew Dear ook nog eens zelf en vergeten we bijna nog te melden dat hij tevens labeleigenaar is van zijn eigen Ghostly International.
Op zaterdag 11 december word je voor een lastige keuze gesteld in Trouw. Terwijl de bovenzaal een reis langs de echte house wordt gemaakt, reist één van Duitsland haar beste clubs af naar de Verdieping van Trouw. Voor de bezoekers wordt het naar boven en beneden afreizen, want beide zalen zijn meer dan de moeite waard. 5
Super Rauw
29 november 2010
Rauw pakt groots uit onder de titel SuperRauw met een overdadige internationale line up met bekende namen gemengd met nog onbekend hot talent. De derde SuperRauw van 2010 vind plaats op de nieuwe Amsterdamse thuis basis Trouw op de dag voor Oud&Nieuw: donderdag 30 december. 3
360
27 november 2010
Een jaar geleden viel Sinterklaas exact op de 360 avond. Dit jaar is de goedheiligman een dagje eerder in de Amsterdamse club Trouw. Op zaterdag 4 december laat hij alvast een paar mooie cadeaus achter aan de Wibautstraat. Bij de mannen van 360 staat het duo Coma met een live optreden op het podium en in de kelder van Trouw, ook wel de Verdieping genaamd, staat Berghain heer en meester Marcel Dettmann een nacht lang achter de decks. Het verlanglijstje van Trouw kan met deze line-up voor dit jaar worden afgestreept. 3
Iedere laatste zaterdag verbouwt Sandrien samen met haar internationale gasten Trouw tot een ware technotempel. Eerder nodigde ze hiervoor Sandwell District, Samuel L. Session en Shinedoe uit, en zaterdag 27 november is het de beurt aan een groot favoriet op Sandrien's verlanglijstje: Peter Van Hoesen. 6
Dat dikke Chicago house tegenwoordig niet meer uit die stad hoeft te komen, is een feit nu KiNK uit Sofia steeds bekender is geworden buiten zijn home town om. De Bulgaar hookte dik vier jaar geleden met de Londenaar Neville Watson op. En via de digitale wereld ontstonden er tracks en remixes van de twee waar labels als Rush Hour en Mule wel oren naar hadden. Rush Hour haalt KiNK en Neville Watson op vrijdag 19 november naar TrouwAmsterdam voor een live optreden en dj-set. Cool Chris, voor sommigen beter bekend als de baas van Rush Hour, draait deze avond ook. 2
Ratio?
12 november 2010
Seks en house. Een combinatie die Melon als geen ander onder de knie heeft. De host van Ratio? staat zelfs wel eens naakt voor de spiegel te draaien in zijn eigen huis en het is ook zeker geen droge bedoeling op de dansvloer als zijn maandelijkse Ratio? avond in Trouw aan de gang. Daar denken zijn gastartiesten gelukkig net zo over. Op zaterdag 13 november is de Zwitser Deetron de volgende in het rijtje waar namen als Soul Clap, Dennis Ferrer en Willie Graff hem in vooraf gingen. 1
Het gonst al een poos in clubland, want er staat een grootse verhuizing gepland. Rauw trekt naar het Oosten van Amsterdam en heeft Trouw als onderkomen gekozen. De clubavond van Joost van Bellen dumpt haar spullen in de oude drukkerij aan de Wibautstraat en geeft op vrijdag 12 november een grote housewarming. Beide zalen van Trouw gaan open en Rauw zal laten zien zich direct thuis te voelen in haar nieuwe thuis. 1
De museumnacht verleng je in Trouw met 360, de avond van Nuno dos Santos en Patrice Bäumel die er steevast voor zorgt dat je verrast wordt met nieuwe elektronische juweeltjes. Zaterdag 6 november hebben de heren Bäumel en dos Santos een nieuwe smaakmaker op het program staan: Walls. 9
Met het ADE nog heel vers in het geheugen hoeven de meesten even niet te denken aan clubben, maar Trouw kijkt alweer uit naar aanstaand weekend en gaat voluit met twee gevulde zalen.
Rauw
23 oktober 2010
Na bijna drie jaar de Melkweg er flink van langs te hebben gegeven, is op vrijdag 12 november TrouwAmsterdam aan de beurt om de komende tijd onder handen genomen te worden door Rauw. En daar leent de oude drukkerij aan de Wibautstraat zich perfect voor. Vanaf die datum zal Rauw zich weer focussen op een complete club beleving. Vandaar ook dat direct beide zalen open zijn en de clubber meer te wachten staat dan alleen maar vette acts.
Late Night Society
22 oktober 2010
Boris Werner en William Djoko steken op vrijdag 29 oktober een Cubaantje op. Hun tweemaandelijkse avond ‘Late Night Society' brengt dan het clubben voor de heer met smaak voor de nacht, naar TrouwAmsterdam. Ion Ludwig tovert die avond een live set uit zijn high fashion hoed, een aantal mooie vrouwen staat klaar met speciale drankjes plus sigaren en Boris Werner en William Djoko zijn de hele nacht het heertje vanuit de DJ-booth. De dansvloer en fauteuils staan geheel tot je beschikking, maar kleed en gedraag je zoals een gentle(wo)man, want toegang tot de 'Late Night Society' gaat niet zomaar.
Strawberry Earth
15 oktober 2010
Eerder al meldde Strawberry Earth dat de Zweedse band The Amplifetes komt optreden op de afterparty van SE Wonderland en nu kondigt Strawberry Earth DJ Style of Eye aan als tweede headliner. De afsluiting van SE Wonderland krijgt hiermee nog een extra Zweeds tintje, want ook Style of Eye komt er vandaan.
Colors x night slugs
10 oktober 2010
Midden in de zomer bracht Colors ‘wonderboy' Joy Orbison al naar Trouw. En tijdens de derde editie van Colors zorgt het feest weer voor een heldere line-up. Het vooruitstrevende label Night Slugs is gevraagd een aantal van haar afgevaardigden uit Londen naar de Amsterdamse club TrouwAmsterdam te sturen. Op de eerste officiële ADE dag, woensdag 20 oktober, komen deze artiesten house&bass draaien zoals het bedoeld is.
360 & Rejected
9 oktober 2010
Mocht je zitten te twijfelen wat te doen op de tweede avond van het ADE, dan hakt Trouw de keuzeknoop vast door voor je. Op donderdag 21 oktober slaan vier van Nederlands grootste dj’s en producers de handen ineen. Rejected’s Joris Voorn en Edwin Oosterwal vullen samen met 360 aka Nuno dos Santos en Patrice Bäumel de twee zalen van Trouw. En dan zijn we er nog niet, want Elektro Guzzi, Ewan Pearson en Craig Richards verruilen de Fabric en Panoramabar voor deze avond met Trouw.
Ratio
2 oktober 2010
Elke tweede zaterdag van de maand is de dansvloer van Trouw het domein van Melon en zijn gasten. Met zijn avond Ratio? laat Melon zien, horen en voelen wat zweten op deze dansvloer betekent. Eerder al nodigde hij househelden als Dennis Ferrer, Osunlade, Soul Clap, Âme & Henrik Schwarz uit en werden de bezoekers getrakteerd op kwaliteitshouse. Op zaterdag 9 oktober wordt “Don Melon” bijgestaan door Ibiziaanse Willie Graff die hiermee zijn debuut maakt in Nederland.
Ongeveer vier keer per jaar brengt het interdisciplinaire Optiek een jazz georiënteerde dansavond naar Trouw aan de Wibautstraat in Amsterdam. Eerder al kreeg de avond bezoek van de Japanse house-componist Radiq en een bombastische live-set van The Modern Deep Left Quartet. Daarnaast had Optiek deze zomer haar eerste samenwerking met filmmuseum EYE. Op vrijdag 8 oktober keer Optiek weer terug naar Trouw en heeft Soulphiction hiervoor uitgenodigd.
Gekscherend worden er wel eens opmerkingen gemaakt over de mogelijkheid om op de één of andere manier te overnachten in Trouw tijdens ADE. Commentaren over het opzetten van een tentje in de tuin, overnachten in de catacomben van het gebouw of slapende mensen op de plee lijken te komen van mensen met een rijke fantasie. Maar tijdens het ADE wordt deze fantasie werkelijkheid voor twee gelukkige mensen. Die na dat weekend ook nog eens nooit meer hoeven te betalen voor hun entree in Trouw. 5
Dat op de 360 editie van 2 oktober muzikale grenzen verlegd worden is zeker want de in Luxemburg geboren pianist Francesco Tristano Schlimé komt naar Trouw. In klassieke kringen staat hij bekend om zijn interpretaties van Bach, Ravel of Frescobaldi en heeft hij al plekken zoals de Carnegie Hall in New York en de Berlijnse Philharmonie betoverd. Op 14 februari 2005 speelde Francesco Tristano tijdens een concert in Parijs een repertoire uit moderne klassiek en barok. Als afsluiter koos hij voor een eigen interpretatie van Derrick May's “Strings Of Life”. Met één voet in de elektronische en de andere in de klassieke muziek had Francesco Tristano eindelijk zijn muzikale thuishaven gevonden. Niet voor niks is hij één van de meest unieke artiesten die hun scene rijk is. 1
Samuel L. Session SE is namelijk uitgenodigd door Sandrien voor Imprint op zaterdag 25 september. Onlangs trapte ze in een stampvolle Trouw samen met Shinedoe haar nieuwe maandelijkse technoavond Imprint af. De twee technokoninginnen hebben laten zien dat de start van Imprint tijdens de 'Locals Only' maand geen probleem hoefde te zijn, in tegendeel zelfs. De commentaren "precies wat Amsterdam nodig heeft" en "mooie aanvulling op de programmering" zijn veel gehoord. De maandelijkse residency van Sandrien in Trouw is nu al een succes te noemen. 1
Trouw op zondagmiddag
15 september 2010
Na de lange zomermaanden, kan je vanaf eind september weer uitslapen op de laatste zondag van de maand. Trouw op Zondag verhuist namelijk van de ochtenden weer naar de middag. Op 26 september kan je vanaf 16.00 terecht in de club aan de Wibautstraat waar Ben Klock DE, Benny Rodrigues en Darko Esser op het programma staan. Het devies is nog steeds ‘zolang de voorraad strekt' dus de sluitingstijd kan weleens makkelijk de nacht in glijden. 2
Disco 3000
14 september 2010
Disco 3000 gaat op vrijdag 17 september muzikaal gezien weer de diepte in. Hoe diep? Deep om precies te zijn. Disco 3000 nodigt deze Franse house goeroe uit om in Trouw alle muziekliefhebbers en feestgangers te verenigen op de dansvloer. 1
Op 16 september aanstaande presenteert Red Bull met gepaste trots de Red Bull BPM Player, de dj app voor iPhone, iPad en iPod Touch. Deze app stelt clubbers wereldwijd in staat om te dj'en, waar en wanneer dan ook. De lancering vindt plaats in TrouwAmsterdam met iPad en iPhone sets van een aantal artiesten van de buitencategorie, waaronder Modeselektor, Joris Voorn, Darko Esser, Nuno dos Santos en Brutuzz. 4
Rolando is een naam die klinkt als een van de laatste hitjes van Lady Gaga, maar dat is in deze absoluut niet het geval. We hebben het hier natuurlijk over de Rolando die lid was van de Underground Resistance, je weet wel, het groepje uit Detroit opgericht door Jeff Mills en ‘Mad’ Mike Banks. Maar ook dezelfde Rolando die zich onsterfelijk maakte met zijn release ‘The knights of the Jaguar’ onder pseudoniem ‘Aztec Mystic’. Je geheugen weer opgefrist? Mooi zo. Hij staat namelijk aanstaande vrijdag tijdens Planet Delsin in TrouwAmsterdam.
Op 4 september is er een hele bijzondere editie van 360 op komst met Brandt Brauer Frick (BBF) live. Dit trio ziet er niet alleen vlijmscherp uit maar deze combo lijkt alles mee te hebben. Ver verwijderd van het legio ongeïnspireerde, trendsurfende, copycat-artiesten dat deze scene rijk is timmeren zij hard aan de weg met frisse, unieke ideeën waar de lol en creativiteit vanaf spat. BBF laat zich nog het beste omschrijven als een geslaagde mix invloeden van Mad Men, Charlie Parker en Kraftwerk. 2
Wat nou gepaste trots en hoezo valse bescheidenheid? Trouw heeft het weer voor elkaar met de line-up voor ADE 2010. Zoals altijd origineel, vooruitstrevend en daarbij ook nog eens vijf volle dagen. En dat mag gezegd worden. Sterker nog, Trouw is zo trots als een pauw en bij deze schreeuwt de organisatie het vanachter de oranje letters van het Trouwgebouw. 4
Trouw dubbelt
4 augustus 2010
Of je zaterdag overdag nou op je blote voeten in het gras staat te dansen op een festival in het Het Twiske of op de grachten met de Lesboot meevaart, Trouw heeft de juiste afterparty voor je. Zaterdag 7 augustus doet Trouw namelijk een dubbele met twee leuke uitersten. 360, de in Amsterdam wereldberoemde avond van Patrice Bäumel en Nuno dos Santos vult de bovenzaal. Beneden is in de Verdieping een kleine gaythering: ‘Baise Moi' met onder andere Carlos Valdes, The Heykids en BIN.
Sandrien krijgt een maandelijkse residency in Trouw genaamd Imprint. Ze nodigt op deze nieuwe clubavond diverse gast dj's en live-acts uit die wel uit de voeten kunnen met het wat stevigere werk. Denk aan gevestigde namen uit de techno hoek die hun sporen inmiddels hebben verdiend, maar er zal ook ruimte worden gegeven aan nationaal en internationaal opkomend talent. De spits wordt afgebeten op zaterdag 28 augustus waar Shinedoe als gast dj is uitgenodigd. 5
Mathew Jonson heeft al met verschillende formaties meerdere malen in Trouw gestaan, maar nog nooit eerder solo. De in Berlijn woonachtige Canadees heeft onlangs zijn langverwachte soloplaat uitgebracht op Wagon Repair en keert voor zijn release feestje in Nederland maar wat graag terug naar Trouw. Op vrijdag 30 juli aanstaande is het zover, en kun je hem live aanschouwen samen met Quince en Ryan Crosson. 8
Trouw doet normaliter heel erg hard haar best om 's werelds beste en meest vooruitstrevende dj's en artiesten uit de internationale electronische muziekscene naar Amsterdam te halen. Vaak worden deze grote buitenlandse namen aangevuld met lokale dj's die minstens net zo goed, zo niet beter zijn dan de headliners. Tijd dus om deze jongens en meisjes meer ruimte te geven en extra te supporten. Daarvoor heeft Trouw de ‘Locals Only Month' in het leven geroepen. 2
24 juli is het tijd voor een tweede Colors in Trouw. Na de eerste succesvolle editie in De Verdieping met Roska en Untold als headliners, komt Colors nu met een nog dikker programma. Niemand minder dan London's ‘Hyph Mngo' wonder boy Joy Orbison, die vanwege zijn angst voor vliegen speciaal met de trein door Europa zal touren, komt naar Trouw. Maar hij komt gelukkig niet alleen want ook Glasgow's all rounder Jackmaster geeft acte de presence tijdens Colors. 2
Wat hebben de liefde voor rum, de gedichten van Plato, een potje tennis en racistische afbeeldingen op de hoes van een jazzplaat met elkaar gemeen? Op heb eerste gezicht helemaal niks natuurlijk, maar op 9 juli kun je in TrouwAmsterdam horen hoe Mr. G al deze invloeden heeft laten samenkomen in zijn langverwachte eerste soloplaat. Hij brengt ‘Still Here (Get On Down)' uit in juli op een van zijn favoriete labels: Rekids.
Op 3 juli vindt de Nederlandse première van een van de meest spannende dansacts van het jaar op 360 in TrouwAmsterdam plaats. Zelf noemt Elektro Guzzi zich een ‘technodansband'. Klinkt spannend, maar wat zit erachter?
De tweede Glo-Fi Summer pop night in TrouwAmsterdam is een feit. Op woensdag 14 juli staat de volgende grote naam uit het chillwave genre op het programma, namelijk Toro Y Moi. Maar de uit South Carolina afkomstige man staat er deze avond niet alleen voor. Ook Memoryhouse uit Ontario en de Amsterdamse Palmbomen zijn er deze zomeravond bij. En bij deze indie acid neo pop sound hoort een zonnetje plus bbq, dat wordt dan ook voor je geregeld.
Enfant Terrible Seth Troxler en zijn labelmaatje Shaun Reeves komen op boevenpad naar Amsterdam. Op 26 juni staan zij de hele nacht in Trouw tijdens de Crosstown Rebels labelnight en hopelijk pakken zij dan nog de eerste uurtjes van Trouw op Zondagochtend mee, wat op 27 juni om 06.00 begint.
In de jaren '90 kwam het weleens voor dat Robert Hood geboekt werd, maar een hotelovernachting daarbij vergeten werd. Als de Amerikaan op vrijdag 18 juni in TrouwAmsterdam bij Below staat, hoeft ‘ie niet op de bank te blijven zitten en wordt ervoor gezorgd dat de man uitgeslapen is. Zijn dj set zal ongeveer drie uur duren en daarvoor staan de hosts Mark August en Jarno ook achter de draaitafels. 3
Op zoek naar goeie muziek die de dansvloer niet met rust laat, is op zaterdag 12 juni geen probleem in Trouw. Beide zalen zijn op deze nacht open, waar in allebei een aantal spannende zaken staan te gebeuren. 4
De inmiddels gehypte maandelijkse zondag in Trouw ondergaat in de zomermaanden een verschuiving. De openingstijd wordt vervroegd naar 07.00 en hiermee is Trouw op zondagochtend geboren. Iedere laatste zondag van de maand kan je direct vanuit je zaterdagnachtactiviteiten de club weer inrollen. Op zondag 29 mei is de aftrap met Daniel Stefanik, Melon, Aron Friedman en nog een aantal internationale surprise guests. 9
Rotate; een pasgeboren kindje van Trouw/Studio Soulrock, of is dat wat je doet als je de club uit loopt na een verjaardagsfeest van DJ & Organisator Carlos Valdes? Een mix van beide, komt waarschijnlijk het dichtst in de buurt.
De eerste Trouw op Zondag special was tijdens ADE2009 met techno held Marcel Dettmann. Dat het een ‘niet te vergeten' afsluiter van het 5-daagse feest was, zal bij de bezoekers van die middag/avond nog steeds duidelijk in het geheugen staan. Op zondag 9 mei, een half jaar later, komt de Berghain resident terug naar Trouw om dit dunnetjes over te doen. 1
Op zaterdag 1 mei is het weer tijd voor een superspannende editie van 360 in TrouwAmsterdam. Sebastien Devaud aka Agoria hoort bij een kleine en selecte groep artiesten die zowel als DJ als ook als producer bij de absolute wereldtop behoren. Zijn optreden tijdens ADE 2009 in Trouw staat bij veel liefhebbers nog vers in het geheugen gegrift, een magische set die verleden en toekomst, abstractie en warmte, drama en ontlading met elkaar verweefde. Het was een onophoudelijke stroom van creativiteit en energie, een feestmaal voor de zintuigen van een niveau dat deed denken aan een Laurent Garnier in topform.
Disco3000
14 april 2010
Disco3000 presenteert op 24 april in de TrouwAmsterdam een legendarische Detroit live-act: Moodymann (Kenny Dixon Jr.), Sherard Ingram (Drexciya) en Anthony ‘Shake' Shakir bundelen hun krachten om onder de hoede van hun alter ego urban tribe een unieke live-performance te geven. Het optreden staat in het teken van nieuw werk wat binnenkort op Planet E zal uitkomen. Natuurlijk geen Disco 3000 zonder lokale vertegenwoordiging door Amsterdam's finest: Antal en San Proper. Samen met urban tribe zullen zij alle ingrediënten van House tot Wave brengen.
Op vrijdag 9 april is rondtoeren en losgaan het devies in Trouw, want als twee labelbazen op één avond in dezelfde club staan, dan vraagt dit om ruimte. Dit is dan ook wat Radio Slave (Rekids) en Damian Lazarus (Crosstown Rebels) plus aanhang, zowel letterlijk als figuurlijk krijgen op deze avond. Zowel de boven- als benedenruimte van Trouw zijn op deze avond open en bovengenoemde artiesten krijgen hier de nodige draaiuren tot hun beschikking. 3
Below
18 maart 2010
Precies een jaar geleden startten Jarno en Mark August de nieuwe clubavond Below in de net geopende Trouw in Amsterdam. Deze twee residents van de avond hebben de afgelopen twaalf maanden internationale artiesten naar de hoofdstad gehaald die de diepere kant van house hebben laten horen. Muziek die zowel voor het luisterend oor als de dansvloer zeer geschikt bleek.
Below Invites Efdemin
10 februari 2010
Vrijdag 19 februari vormt TrouwAmsterdam het podium voor een zeer spraakmakende samenwerking tussen de maandelijkse avond Below en Multiplex. De avond begint om 18.00 uur in de Verdieping waar de opening zal plaatsvinden van de vier weken durende Multiplex Transnatural tentoonstelling. Tijdens Transnatural krijg je als bezoeker een frisse en vooral vooruitstrevende visie voorgeschoteld van internationale kunstenaars, architecten en game designers over een rijke en nieuwe wereld van waanzinnige architectuur, installaties en games waarin nieuwe technologieën samensmelten met elementen uit de natuur.
Met speciale gasten Lil' Louis, Pépé Bradock en een solo-set van het eigen Soundsystem in respectievelijk Paradiso, Studio 80 en Trouw presenteert Dekmantel drie clubknallers van formaat waarmee de toon voor het nieuwe jaar grondig wordt gezet: voer voor liefhebbers, in Amsterdams meest vooraanstaande clubs. 4
Below
9 januari 2010
Na 2009 in stijl te hebben afgesloten met een waanzinnige funky set van Kalabrese knalt Below op vrijdag 15 januari het jaar 2010 in met niemand minder dan Marco Niemerski, bij het publiek beter bekent als Tensnake. Niemerski zal thuisbasis Hamburg verlaten om af te dalen naar de Wibautstraat in Amsterdam voor één van zijn spraakmakende live sets in de mooiste club van Nederland, TrouwAmsterdam. 1
Trouwens
17 december 2009
Trouwens... wat doe jíj eigenlijk op Nieuwjaarsdag? In foetushouding uitbrakken tot je oliebollenkater zijn scherpe tandjes heeft verloren? Thuis natafelen met je vrienden totdat je allemaal een ons weegt? Doorknallen in een donker hol, tot van oliebollen slechts nog bergen poedersuiker resten? 7
Below
9 december 2009
Bij de maandelijkse avond Below in Trouw houden ze wel van een vreemde eend in de bijt. Vorige maand stond Dave Aju (San Francisco) op het podium met een waanzinnige funky live set. Deze maand is het de beurt aan alleskunner Sasha Winkler a.k.a. Kalabrese. De Zwitser verlaat zijn hometown Zurich, om naar de Lage Landen af te dalen. 1
Voor de sinterklaaseditie van 360 is bewust gekozen voor een headliner met een hoog fun-gehalte: Rodriguez Jr. (live). Deze fransman uit Montpellier gaat al lang mee als een van de boegbeelden van het befaamde F-Communications label van Laurent Garnier. Zijn eerste echte doorbraak bereikte Rodriguez Jr. als helft van “The Youngsters” rond 2001, een hele vruchtbare periode voor franse techno waarin ook andere landsgenoten zoals Miss Kittin & The Hacker of Agoria een grote bijdrage leverden. Met euforische hits zoals “Place, Race & Face” vertegenwoordigden zij de technokant van de French Touch. 2
Vier keer per jaar brengt de jazz georiënteerde dansavond Optiek een spannende, ´nieuwe´sound naar Trouw aan de Wibautstraat in Amsterdam. Optiek durft wat vele organisatoren niet durven en dat is verder kijken dan het muzikale spectrum breed is. Op vrijdag 27 november doen ze dit door een wel heel speciale act naar Nederland te halen met The Modern Deep Left Quartet. Host en resident dj van de avond Bert de Rooij start en sluit de avond met zijn eigenwijze en enthousiaste sound. 6
Bij de maandelijkse avond Below in Trouw houden ze wel van een vreemde eend in de bijt. Vorige maand stond de ex-tuinman Lawrence nog tot de late uurtjes achter de draaitafels en deze maand, op vrijdag 13 november, is het de beurt aan Dave Aju uit San Francisco. Dave Aju leverde onlangs zijn debuut album af, waarop hij met vervormde geluiden uit eigen mond nummers op zette. Niet verwonderlijk dus dat het album ‘Open Wide’ is genoemd. 1
Zowel clubavond Static als Vinyl People hebben de harten van het Amsterdamse muziekliefhebbende publiek al weten te winnen. Het is echter tijd om de hartjes van Amsterdam een keer extra te doen kloppen met een avond in beide ruimtes van Trouw. Op zaterdag 28 november kan je het hele gebouw door. 5
Trouw op Zondagmiddag
10 oktober 2009
ADE staat voor de deur en met vier zeer uiteenlopende nachtprogramma’s sluit TrouwAmsterdam de vijfde dag het feest op de zondagmiddag af. Vanaf twee uur kunnen de uitgeslapen en doorgehaalde mensen onder ons terecht in de Verdieping. Deze ruimte onder het clubgedeelte van TrouwAmsterdam bleek tijdens andere feesten al de ideale omgeving voor een intieme clubsfeer. 8
360
27 september 2009
Muziek uit IJsland, dat is Bjork, Sigur Ros en natuurlijk GusGus. Dit trio uit Reykjavik heeft met meer dan 5 miljoen verkochte platen sinds 1995 allang wereldwijde sterrenstatus verworven en tour nu met zijn kersverse album "24/7", verschenen op Kompakt, door de beste clubs van Europa. Op zaterdag 4 oktober wordt Nederland getrakteerd op een van hun uitzonderlijke shows. Wij zijn enorm benieuwd naar hun optreden bij 360 in TrouwAmsterdam! 6
Disco3000
26 september 2009
Op 16 oktober in de TROUW Amsterdam geeft Disco3000 alvast een voorproef op ADE. Te gast zijn Chicago house legend: Chez Damier en aanstormend talent Nick Moore a.k.a Linkwood die eind september zijn debuut-album ‘System’ zal uitbrengen op het welbekende label van Trus’Me, ‘Prime Numbers’. De lokale vertegenwoordiging is in handen van Disco3000 co-founder en Detroit connaisseur Antal. Een pompende selectie van deep disco, house en techno tijdens Disco3000 in de TROUW, don’t miss it! 4
Pixel
19 september 2009
Op negentien september viert Pixel het einde van de zomer met wellicht de heetste line-up van de maand. Niet één, maar twee premières zullen zich in TrouwAmsterdam voltrekken.
Ook in de maand september zal Vinyl People weer gaan knallen met house in alle varianten. Bovendien kom je gratis binnen wanneer je een schijf vinyl inlevert aan de ingang. Geen vinyl? Geen nood, wanneer je laat zien dat je het naar je zin hebt in de club krijg je van trouw een hondenpenning, hiermee kom je de eerstvolgende keer binnen voor maar €5! 7
Petar Dundov Live op 360
31 augustus 2009
Romantische, duistere techno. Zo zou je de muziek kunnen omschrijven van Petar Dundov. Zijn volwassen sound en psychedelische tracks zijn een lust voor het oor. Zijn album op Music Man werd zeer goed ontvangen (met daarop de absolute kraker "Oasis"), maar de geschiedenis van deze klankkoning reikt verder, wat onder anderen een album voor Jeff Mill's '"Tomorrow"-label en talloze releases, waaronder voor Cocoon Records, aantonen. Verder is zijn recente remix voor Joel Mull wat ons betreft een van de tracks van 2009. Deze man uit Kroatie zal 360 betoveren met zijn gelaagde en genadeloos stuwende grooves. Zeker omdat Petar Dundov maar zelden als liveact te bewonderen valt, is dit een uitgelezen kans voor alle fans! 8
Drukpers
27 augustus 2009
De laatste vrijdag van de maand staat weer voor de deur en dat kan maar één ding betekenen: het is weer tijd voor Drukpers. De maandelijkse avond, die het begrip 'all night long' weer terugbracht in de Nederlands clubs, haalt op vrijdag 28 augustus Noorse disco legende Todd Terje naar TrouwAmsterdam voor een avondvullende dj set. 7
TrouwAmsterdam
26 juli 2009
Sinds februari 2009 is de Wibautstraat in Amsterdam niet langer een plek waar je liever niet gezien wilt worden. Integendeel, want na het hergebruik van het oude Volkskrantgebouw opende 5 maanden geleden TrouwAmsterdam haar deuren aan de overkant van de straat, ook al in een pand met een kranten verleden. Hoewel lang niet alles af was (of leek dit alleen zo?) gooide het nieuwe nachtrestaurant, club annex kunstruimte de deuren open, zonder dat de verwarming het deed en met een sluitingstijd die niet verder reikte dan 03.00 uur. Maar net als bij voorganger 11 is de looptijd van Trouw beperkt (tot 31 dec 2010) en zat de stad te springen om een nieuwe club die de leegte van 11 kon opvullen. 30
Sinner DC zijn supersterren in wording. Deze zwitserse electronicaband heeft met hun in 2009 verschenen LP "Crystallized" een serieuze kanditaat voor album van het jaar in de strijd gegooid. Het is reeds hun vierde album, en de progressie die deze band met elke plaat maakt is adembenemend. Om hun sound te omschrijven, komen al snel namen als M83, Depeche Mode en zelfs Underworld boven water. Emo-pop van de bovenste plank, muziek met diepgang en drive. 2
Op Vrijdag 19 Juni is de tweede Trouw editie van Disco3000 en zal Rick 'Rick Wilhite' Wilhite als headliner de avond vullen. Rick Wilhite is 1 van de meest bekende namen uit het Detroit circuit. Samen met Moodymann (Kenny Dixon Jr.) en Theo Parrish vormde hij Three Chairs. Als lokale vertegenwoordiging uit Amsterdam staan Antal en San Proper uit het Rush Hour kamp. Detroit-, Chicago en NY house, disco en meer tijdens Disco 3000. 1
Vinyl People zorgt voor ophef in de maand juni. Naast de vaste residents zijn er een aantal internationale primeurs in Amsterdam. Ook is er een houselegende geboekt en wordt er wederom creatief met vinyl omgegaan.Vinyl People heeft in de afgelopen twee maanden heel wat stof doen opwaaien. 'Is vinyl geen stoffige vorm van muziek afspelen?', 'Ben je wel echt een dj als je met cd's of een laptop draait?' 'Is er nog toekomst voor vinyl?' zijn vragen die gesteld werden in de vele discussies op de avond. Tja, niemand weet het. Maar een ding weten we wel; vinyl klinkt gewoon beter, zeker in Trouw. 8
360, het collectief van Nuno dos Santos en Patrice Bäumel, heeft met zijn nieuwe maandelijkse residency in TrouwAmsterdam een waardige opvolger voor hun oude thuishaven Club 11 gevonden. De rauwe, industriele uitstraling en het potente geluid bieden een perfecte voedingsbodem om 360 verder te kunnen ontplooien. In een tijd, waar veel feestorganisaties de orientatie kwijt lijken te zijn ergens in de trendswitch van minimal naar house, richt 360 zijn blik vooruit, naar de "cutting edge" van electronische dansmuziek. 4
Pixel
9 mei 2009
Na een reeks verschillende locaties te hebben aangedaan keert Pixel, trouw als het is, terug naar een nieuwe, maar oude vertrouwde stek op de Wibautstraat 131. Het team achter 11 is daar onder een andere naam verder gegaan in het Trouwgebouw; toepasselijk TrouwAmsterdam genaamd. 3
De afsluiting van de Red Bull Music Academy Taster concert, waarbij muziektalent wordt geïnspireerd door muzikale helden, vindt plaats in TrouwAmsterdam op zondag 10 mei en brengt een uniek en eenmalig optreden van Tony Allen, Jazzanova en een bijzondere lokale act. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar. 1
Onder de naam "Trouw aan Mood Elevator" zal op vrijdag 8 mei de eerste Mood Elevator editie plaats vinden in de nieuwe TrouwAmsterdam. "Trouw is van jou". En zo is het. 6
Vinyl People
24 april 2009
Vinyl People staat nog maar aan het begin van een reeks aan feesten, maar de organisatie van Carlos Valdes heeft van Trouw de gelegenheid gekregen om in samenwerking een Koninginnedag special te organiseren. De avond begint vroeg, zodat de feestvierende bezoeker naar binnen kan om met vinyldraaiers en liefhebbers de koningin te eren. 2
Blijf vinyl trouw
11 april 2009
In tegenstelling van de jaren 80 en 90, toen platenzaken flink uitbreidden, sluiten anno 2009 de vinyldistributeurs juist hun deuren. Er valt niet aan de bittere waarheid te ontkomen door de opkomst van cd en mp3 valt de harde concurrentie moeilijk te bolwerken. Een onacceptabele realiteit voor hen die de nostalgie van de 400 gram wegende ronde schijf terug willen brengen. 51
360, het collectief van Nuno dos Santos en Patrice Bäumel, heeft met zijn nieuwe maandelijkse residency in Trouw Amsterdam een waardige opvolger voor hun oude thuishaven club 11 gevonden. De rauwe, industriele uitstraling en het potente geluid bieden een perfecte voedingsbodem om 360 verder te kunnen ontplooien. In een tijd, waar veel feestorganisaties de orientatie kwijt lijken te zijn ergens in de trendswitch van minimal naar house, richt 360 zijn blik vooruit, naar de "cutting edge" van electronische dansmuziek. 7