Partyflock
 
­ Nederland

Dekmantel ziet 2010 glimlachend tegemoet

gepubliceerd door , op
Met speciale gasten Lil' Louis, Pépé Bradock en een solo-set van het eigen Soundsystem in respectievelijk Paradiso, Studio 80 en Trouw presenteert Dekmantel drie clubknallers van formaat waarmee de toon voor het nieuwe jaar grondig wordt gezet: voer voor liefhebbers, in Amsterdams meest vooraanstaande clubs.

Vrijdag 22 januari staat Trouw in het teken van de draaikwaliteiten van Casper Tielrooij, Jan van Kampen en Thomas Martojo. Onder de noemer Dekmantel Soundsystem draaien de drie jonge heren back-2-back hun favoriete disco, house en techno - en daar waar de avond het toelaat worden ook uitstapjes naar afro beat, jazz funk, wave, electronica of dubvarianten niet geschuwd. In Trouw krijgt het trio de gehele avond carte blanche (het startsignaal luidt al om 22.30 uur) waardoor ze allen nog net iets dieper in hun platentas kunnen graven dan dat dat normaal gesproken mogelijk is.

Een week later, vrijdag 29 januari, is house pionier en levende legende Lil' Louis uit Chicago te gast. Zijn discografie lijkt een haast eindeloze lijst van klassiekers te herbergen. "Video Clash", "Club Lonely", "Black Out", "I Called U", wie kent ze niet? Met "French Kiss" behaalde hij zelfs een wereldwijde nummer 1 hit in de charts. De afgelopen jaren verdween hij daarintegen een beetje uit het zicht. Wat blijkt? Hij heeft zojuist een eigen boek uitgebracht (waarin hij de zoektocht naar de ideale vrouw heeft beschreven). Gelukkig tourt hij momenteel weer als dj de wereld rond en de eerste berichten uit het buitenland beloven dat hij gedurende zijn absentie in ieder geval niet zijn gevoel voor oerdegelijke kwaliteitshouse heeft verloren.

Het drieluik wordt op vrijdag 5 februari afgesloten in Studio 80. Na een uitstapje van de no-nonsense techno in december staat er ditmaal een bijzonder optreden op het programma van de Fransman Pépé Bradock. Al sinds de eeuwwisseling is hij verantwoordelijk voor een bijster originele kijk op de electronische muziek en ze durven zonder blikken of blozen zelfs te stellen dat hij behoort tot de absolute wereldtop. Daar waar anderen na verloop van tijd dikwijls in herhaling vallen weet Pepe zijn geluid continu te vernieuwen, steevast levert hij vlijmscherpe producties af waarmee de verste uithoeken van de vaste vierkwartsmaat volledig worden verkend.

Tot slot zal Dekmantel in maart het drie-jarige bestaan vieren tijdens 5 Days Off (5 maart in Paradiso) en Planet Rose (13 maart in Doornroosje). Op het programma ondermeer Robert Hood, Keith Worthy & Patrice Scott, Linkwood & Fudge Fingas, Daniel Bell, Redshape en Rahaan.

Wederom voer voor liefhebbers, het moge duidelijk zijn dat Dekmantel het nieuwjaar tevredener dan ooit is ingegaan.

4 opmerkingen

Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
(Y)
Nou, dat zijn even 15 favorieten.
Artiest {SHOWLIST artist 93422, 15820}
NICE! (Y)
laatste aanpassing