Partyflock
 
Nieuws 2015
­ Nederland
Mysteryland heeft voor de afgelopen editie een award gewonnen voor de grootste energiereductie onder de Europese festivals. Er is maar liefst 43% per bezoeker per dag gereduceerd: de grootste reductie van alle Europese festivals.
Al jaren wordt er van alles geroepen over de invloed van downloaden en streamen van muziek. Men zou geen geld meer uitgeven aan tracks en albums en alles alleen maar gratis tot zich nemen. Nu is er eindelijk een onderzoek naar gedaan.
Met de aankomende jaarwisseling kan het je niet ontgaan zijn! TIKTAK zorgt ervoor dat je tijdens 31 december bij de grootste eclectic experience van Nederland kan zijn. In Amsterdam is de NYE editie sinds de eerste keer steevast uitverkocht en dit jaar pakt TIKTAK uit door voor het eerst naar Maassilo Rotterdam te gaan. Een beter begin van 2016 kan je je toch niet voorstellen? Of toch wel...
De aanstaande feesten van de Crazylandorganisatie zijn allemaal al uitverkocht. Alleen voor Crazyland Super Heroes 5 maart zijn nog kaarten te krijgen, maar ook de kaarten voor dit feest gaan heel hard! Crazyland, met zijn unieke thema Super Heroes, wordt zo goed ontvangen bij de mensen dat nu al meer dan 2000 mensen zich aangemeld hebben in de Facebookagenda. Met de hostings Timelock Freestyle, Oldschool Gangsters en House Of Tech kan het alleen maar vuurwerk worden.
Zojuist maken Libema en UDC bekend dat op 27, 28 en 29 mei 2016 AREA51 plaats zal vinden op het terrein van Autotron Rosmalen en vakantiepark Dierenbos. Het terrein van het legendarische Autotron, voorheen een automuseum met attractiepark, zal voor de gelegenheid omgetoverd worden in een partyzone dat plaats biedt aan liefst 15.000 techno liefhebbers.
De feestmaand is begonnen! Waar moet je beginnen, Sinterklaas, Kerst, oud&nieuw, familie... Het maakt niet uit want je weet al waar je het gaat eindigen: Zaterdag 2 januari viert club Rodenburg haar dertigjarig bestaan en dat ga jij natuurlijk meemaken! Dames en heren, vroeg of laat, je bent van harte welkom om op 2 januari het feestjaar 2016 gratis in te komen luiden bij de Rodenburg!
Nieuwe releases van vandaag
donderdag 26 november 2015
De mailbox regelmatig nieuwsbrieven met updates over muziek. De leukste, beste, interessantste releases zetten we voor je op een rij!
Onder het mom 'vroeg beginnen is het nieuwe doorhalen' opende Dagverblijf drie jaar geleden voor het eerst zijn deuren. Op zaterdag 14 november wordt dit gevierd met een jubileumeditie waarbij het beste van de afgelopen jaren staat geprogrammeerd. Waarom tot diep in de nacht doorfeesten en de hele zondag brak in je bed liggen als het ook anders kan?
DOTF gaat on tour
donderdag 15 oktober 2015
DOTF a.k.a. Defenders of the Faith startte ruim veertien jaar geleden met hun beruchte oldschool radioshows op de vrijdagavond. Een groep fanatiekelingen zonder enige vorm van winstoogmerk draaiden puur voor de passie en het plezier nachten lang vanuit een omgebouwde zolder studio in het Rotterdamse.
Op vrijdag 16 –en zaterdag 17 oktober geeft BASIS als tegenhanger van ADE twee legendarische avonden met house legends DJ Spen en Tyree Cooper. De meeste clubs in Utrecht zijn gesloten tijdens ADE, maar BASIS gooit eigenzinnig haar deuren open voor ieder clubganger die lekker wil housen.
Onder uitgaanspubliek is het slecht gesteld met het voeren van fietsverlichting. Slechts 41% heeft zowel voor als achter licht op de fiets wanneer zij van of naar uitgaansgelegenheden fietsen. In buitengebieden voert 61% voor- en achterlicht, maar in grote studentensteden is dat slechts 22%.
Nederlandse dj Armin van Buuren is de gevaarlijkste artiest om online op te zoeken. Gebruikers lopen bij een zoekopdracht naar hem het grootste risico om websites met virussen en malware te bezoeken. Dat blijkt uit een ranglijst van Intel Security, waarin de meest gevaarlijke artiesten in zoekmachines op een rij zijn gezet.
Na het succes van de eerste editie in de Factory 010 vindt op zaterdag 26 september de eerste XL versie van Triangle plaats in de Maassilo. Britse supersterren als Lil Silva, Dj Q en Low Steppa staan zij aan zij met lokale helden als Benny Rodrigues en Ronnie Flex voor een bijzondere mix van djsets en liveoptredens
Het drugsgebruik onder 16- en 17 jarigen is met 8% toegenomen als gevolg van de invoering van de nieuwe alcoholwet in 2014. Dat blijkt uit onderzoek dat werd uitgevoerd door bureau Labyrinth in Utrecht in opdracht van 101.TV.
Een aantal weken geleden werd bekend dat Pleasure Lounge organisator Edwin Stokkink een ernstige vorm van kanker heeft. Omdat Edwin op dit moment hard aan het strijden is om zichzelf te genezen hebben zijn vrienden en achterban van Pleasure Lounge hun krachten gebundeld om voor Edwin, Wilma en zijn dochters Isa en Laura een onvergetelijke avond te organiseren.
Dansor, Zagar & Ayden Vice live on stage tijdens de Comport x Hotchpotch presents ADE electronica special op 15 oktober in Sugar Factory
Op vrijdag 18 december wordt het vijfjarig bestaan van Cartel gevierd in de Melkweg. Al 5 jaar lang brengt eventorganisatie Cartel de beste pakhuisfeesten, raves, strand partijen, Koningsdag vieringen, (uitverkochte) festivals en vaste recidencies in verschillende clubs. Met als resultaat: heel veel liefde en onvergetelijke herinneringen. Op vrijdag 18 december vieren ze de afgelopen vijf jaar, maar werpen ze ook een blik op hun goudkleurige toekomst.
Vorig jaar heeft Unity jullie gevraagd de Global Drug Survey (GDS), een wereldwijde vragenlijst over drugs in te vullen. Maar liefst 5805 Nederlanders en 102,000 mensen wereldwijd hebben hem ingevuld. De resultaten zijn binnen!
Na vier weken van voorrondes zijn de deelnemers vrijdag 31 juli aanbeland bij de finale van de Alphense DJ Contest 2015 in De Speaker! Twaalf dj's en producers hebben er om gestreden en er is flink wat talent gespot, maar door de vakjury zijn er uiteindelijk vier DJ's geselecteerd om het tegen elkaar op te nemen in de finale. Sambrosa, Dj Mug en The Dark-Joker zullen het vrijdag 31 juli tegen elkaar opnemen in de grote zaal van De Speaker.
Vrijdag 7 augustus heeft Pllek een feestje waar de sound van het Ibiza uit de jaren '80/'90 centraal staat: Aspirations – Balearic Special met DJ's Phil Mison Verenigd Koninkrijk en Tako. Phil Mison en Tako Reyenga nemen je mee met hun favoriete zomertracks en sun-kissed platen uit Ibiza's gouden tijden.
Een tropisch onthaal, elektronisch oorverwennerij en zonnestralen in overvloed! Districtflamingo maakt op donderdag 23 juli haar debuut op het Zwarte Pad in beachclub Whoosah Beachclub.
Maandag 20 juli organiseert Draaimolen voor de derde keer het gratis Holy Pink Festival. Traditiegetrouw vindt dit festival plaats tijdens Roze Maandag in Tilburg. Roze Maandag is het grootste gay evenement in Nederland waar jaarlijks zo'n 300.000 feestgangers op af komen. Overal in Tilburg zijn deze dag gratis evenementen georganiseerd en hier speelt ook Draaimolen jaarlijks op in. Holy pink onderscheidt zich van de andere evenementen door zich puur te richten op kwalitatieve house en techno.
Kort & Bondig
donderdag 2 juli 2015
Lees hier de kleine, korte nieuwsberichten die niet 'het nieuws' haalden. Kort nieuws, snippets, aankondigingen van releases, roddel & achterklap......we verzamelen het voor je! Deze week nieuws over Dave Clarke, Cleavage, de Spinnin' Records Festival 2015 Mix, Kris Kross Amsterdam, W&W, Funkerman, Bougenvilla & KRONO.
Bezoekers van het dancefestival Tomorrowland in Boom kunnen dit jaar alleen met hun polsbandje betalen. Dat is een primeur voor België. Bezoekers krijgen het polsbandje vooraf toegestuurd, en kunnen er geld opzetten met hun bank- of kredietkaart.
Er gaat dit najaar geen Rotterdam Beats plaatsvinden. De conferentie zal opgaan in Amsterdam Dance Event, dat eerder al gezien werd als een 'partner-event'. Het evenement begon als Buma Rotterdam Beats, maar Buma Cultuur trok zich er vorig jaar uit terug. Een zelfstandige doorstart bleek niet levensvatbaar.
Wie produceert de beste dance track en wint een release op 12 inch vinyl? Producers kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor Vinylized, de Nederlandse danceproducerscontest. De winnaar maakt niet alleen kans op een VinylRelease, het prijzenpakket bestaat ook uit studio-uren bij SAE Institute, een presentatie op ADE Next tijdens het Amsterdam Dance Event, studiogear, coaching, managementadvies, pr-begeleiding, perspromotie, op maat gemaakte oordoppen en promotiefoto's. Dit jaar wordt de winnende track ook nog op een one of a kind limited edition 10 inch vinyl gereleased voor de presentatie op ADE Next. Ook zijn er prijzen voor de finalisten waaronder een workshop produceren bij SAE Insitute en tickets voor de Dance Fair.
De eerste editie van Deepbloe is een feit en dit wordt gevierd met een spetterende line-up! Een showcase van opkomend talent en gevestigde namen uit de internationale deephouse/techhouse scene. Maar liefst negen smaakmakende acts zullen acte de présence geven; Watermät Frankrijk, Sam Feldt, Shermanology, Mr. Belt & Wezol, DIMMI Frankrijk, Dante Klein, Cleavage, The Tailors, Pep & Rash, The Voyagers en Lulleaux.
De AStA is terug met een speciale AStA Reünie! Om het ouderwetste gevoel van de AStA avonden terug te krijgen hebben ze een speciale reünie georganiseerd. Zaterdag 13 juni is het dan zover en kun je dansen alsof AStA nooit is weg geweest.
Zaterdag 30 mei organiseert Stereo Sunday voor het eerst in haar geschiedenis een preparty in Roermond. Om 23.00 uur start het feest in Café Le Journal met DJ David Ghetto als headliner.
Let's get white! Het is weer tijd voor een nog specialere editie van Metz, namelijk een white edition en dan ook nog eens op een exclusieve locatie, namelijk met de Metz Cruise op de Rotterdamse Maas! Metz is normaal altijd On Sunday, maar op zaterdag 20 juni wijkt 'The Real House Event' graag even uit naar de zaterdag.
Pleasure Island zal dit jaar het festivalseizoen in Nederland afsluiten. Kruis met dikke viltstift 19 september aan op jouw kalender voor de finale van alle festivals. Pleasure Island zou Pleasure Island niet zijn zonder dat er groot uitgepakt wordt. Vanaf het mooi gelegen terrein langs het water in Zaandam bij de Hemkade kun je deze dag vol genieten en knallen in één van de 6 dikke area's, vele attracties en volop entertainment.
RADION haalt wereldmuziek in huis
woensdag 22 april 2015
Misschien ken je RADION als die nieuwe rauwe bunker waar elke vrijdag en zaterdag flink uit de pan gehoused wordt. 9 Mei maakt RADION een aangenaam uitstapje naar wat wereldser regionen met de clubavond Young World. Headliner van de avond is Jungle By Night.
Op 26 juli 2015 reist Pussy lounge voor de tweede keer af naar het grootste dance-festival van Europa: Tomorrowland in Boom, België. Vorig jaar zorgde het freestyle circus voor twee spectaculaire zondagen met 100% complete madness tijdens de jubileumeditie van Tomorrowland. Het kan niet gek genoeg op Pussy lounge, dus verwacht ook dit jaar weer de vetste freestyle beats, dwaze acties van de residents en een flinke dosis sexy entertainment! Diegene die een kaartje hebben weten te bemachtigen kunnen de Pussy lounge residents, danseressen en gast-deejays vergezellen in de Pussy lounge tent, die weer volledig op zijn kop gezet zal worden.
Foute schoenen uit de kast, glitterbril en Afropruik op: Zaterdag 18 april is Backstage Almere het decor voor de Disco-Train XL Party, hét feest der herkenning, een avondvullend spektakel dat inmiddels is uitgegroeid tot een legendarisch feest.
Pleasure Island werkt hard aan de line-up voor 19 september. Het is het laatste festival van het seizoen en dan moet er geknald worden! De organisatie heeft al leuke opties uitstaan. Ook zijn er weer een hoop dingen te beleven zoals de vele kraampjes, kermisattracties en nog veel meer leuke dingen. De super super early bird en de super early bird waren in een mum van tijd uitverkocht. Maar niet getreurd, want de early bird van €35 is nog van kracht en de early bird VIP voor €42,50 ook!
De leukste Koningsnacht van Utrecht (en misschien wel van heel Nederland) komt weer naar de Domstad! Op zondag 26 april zet iedereen die nu al warm loopt voor deze festiviteit een cirkel om deze datum met een dikke (oranje) stift. Hul je zelf helemaal in oranje en kom samen met je vrienden en vriendinnen naar De Winkel van Sinkel om de hele nacht te dansen op de allerleukste muziek, geheel in de stijl van de concepten We All Love 80s 90s 00s en Het Foute Feest!
Aanstaande zaterdag is Sportpaleis Ahoy het toneel voor Knock Out! 'The Ultimate Battle Night'. Voor het derde jaar op rij haalt een delegatie hedendaagse Hardstyle helden hun strijdbijl onder het stof vandaan om het tegen elkaar op te nemen tijdens acht zinderende battles. Verwacht messcherpe edits, legendarische remixen en heroïsche overwinningen in een bruut decor van vuur, lasers en licht. Voordat je zaterdag naar de battle arena reist, zijn er nog wel een aantal belangrijke praktische zaken die je vooraf dient te weten. Je leest deze laatste informatie, inclusief de time table, in dit bericht.
Geboren in 1981, toegetreden tot de wereld van elektronische muziek in de midden jaren negentig en sinds een aantal jaar een van de grote jongens in het mondiale landschap van house en techno. Met Daniel Bortz (Permanent Vacation) heeft Grenswerk een meer dan waardige headliner te pakken.
Latest info Reverze · Illumination
dinsdag 24 februari 2015
Aanstaande zaterdag vindt in het Anwerpse Sportpaleis en Lotto Arena de tiende editie plaats van Reverze: België's grootste harder styles event. Reverze, met dit jaar als thema 'Illumination', is voor het tiende jaar op rij volledig uitverkocht, er kunnen dus geen tickets meer gekocht worden aan de inkom. Als bezoeker is het handig om deze belangrijke laatste informatie door te nemen als je dit weekend afzakt naar België.
Beachboom · 100% Pure Winter Party
maandag 23 februari 2015
100% Winter Party. 100% Beachboom. Dit mag dan wel de wintereditie zijn, maar ze beloven je een avond waar je het warm van krijgt! De DJ's hebben één doel: Sportcentrum Westerschouwen op haar grondvesten laten trillen. Met een mooie mix van nationale en internationale namen belooft Beachboom Winter een feest te worden waar je bij wilt zijn!
SlapFunk Label Night in Toffler
vrijdag 20 februari 2015
Vanavond maakt Toffler zich op voor een Slapfunk Label Night. Het Utrechts label trekt ten strijde met een mix van gevestigde orde en aanstormend talent in de vorm van Samuel Deep, U Know The Drill en Julian Alexander!
Gaaf, uniek, nieuw en toch oud? Dat is de nieuwe editie van Metz on Sunday op zondag 15 maart. Waarom? Nou, deze avond heeft The Real House Event namelijk een wel heel bijzonder thema: Vinyl Edition!
Electic Mansion, jouw oplossing voor de volgende uitgaansproblemen: je wil graag met je broer/zus gaan stappen, een leuke collega of met een goede vriend(in). Omdat jullie muziekvoorkeur enorm verschilt, zit een gezellige avond stappen met z'n allen er vaak niet in. Een ander voorkomend probleem is dat men niet de hele avond R&B of House wil horen, maar op zoek is naar de juiste balans tussen deze twee muziekstromen.
Frenchcore s'il vous plait. Sinds 2011 een begrip in Europa. Komende zaterdag is het tijd voor alweer de zevende editie van dit frenchcore spektakel.
Toffler Festival 2015 is een feit
donderdag 29 januari 2015
Na ruim drie succesvolle clubjaren, waarbij diverse grootheden binnen het house en techno-genre in de tunnel hebben gestaan, vinden ze het de hoogste tijd om als toonaangevende Rotterdamse club een stapje groter te gaan en een bijdrage te leveren aan allereerst het Rotterdamse en ook het Nederlandse festivallandschap. Zaterdag 16 mei 2015 organiseert Toffler haar allereerste festival in het Roel Langerakpark in Rotterdam.
Utrecht, 16 januari 2015 - Er is licht aan het einde van de tunnel. Vers Vermaak organiseert in samenwerking met Hoog Catharijne alsnog de allereerste editie van Stekker in de Tunnel! In 2014 heeft vrijwel iedereen het meegekregen: Stekker in de Tunnel kon destijds op het laatste moment toch niet doorgaan.
De muziekstroming die nog steeds vele harten doet kloppen en mensen nog steeds de energie geeft om elk weekend helemaal los te gaan: hardcore! Dat is waar Definition Hardcore, het nieuwe concept van High Energy Events feitelijk om draait. Check hieronder de teaser, de timetable en het laatste nieuws en zorg dat jij er bij bent!
Na het bekendmaken van de area's voor de zaterdag van Intents Festival, maken ze nu alle area's voor de zondag bekend! Ook voor deze dag hebben ze weer een paar dikke primeurs voor je in petto!
Na een heftige strijd het afgelopen jaar, ze hebben meer dan 500 inzendingen beluisterd en meer dan 140 optredens in verschillende clubs in Amsterdam beoordeeld, staan de laatste vijf deelnemers tegenover elkaar in de finale van de TWSTd DJ Contest 2014.
22 december 2015
Mysteryland wint award voor hoogste energiereductie Europese festivals
16 december 2015
Britten doen onderzoek naar hoe streaming muziekconsumptie beinvloedt
14 december 2015
TIKTAK steekt Atlantische oceaan over naar Curaçao
8 december 2015
Booming Sexy New Year & B.I.T.C.H uitverkocht · Tijd om je kaartje te bestellen voor Crazyland op 5 maart
4 december 2015
Area51: nieuw meerdaags technofestival
3 december 2015
Vier jij op 2 januari de 30 Years Golden Anniversary met Club Rodenburg mee?
26 november 2015
Nieuwe releases van vandaag
6 november 2015
Zaterdagmiddagfeest Dagverblijf viert driejarig jubileum
15 oktober 2015
DOTF gaat on tour
14 oktober 2015
Club BASIS in Utrecht maakt statement door eigen ADE te vieren
5 oktober 2015
59 Procent uitgaanspubliek fietst zonder licht
29 september 2015
Armin van Buuren wereldwijd gevaarlijkste artiest in zoekmachines
23 september 2015
Tijdens Triangle XL slaan Rotterdams meest invloedrijke cluborganisaties de handen ineen
D66 lid Vera Bergkamp stelt kamervragen over alcoholwet door 101.TV reportage
17 september 2015
Pleasure Lounge Infinity Love & Friends Forever Edition
9 september 2015
Hongaarse live electronica op Amsterdam Dance Event
4 september 2015
Cartel viert vijfjarig bestaan in de Melkweg
14 augustus 2015
Resultaten Global Drug Survey 2015 bekend
31 juli 2015
Vanavond finale Alphense DJ Contest in de Speaker
24 juli 2015
Ervaar het hippie eiland Ibiza uit de jaren '80/'90
17 juli 2015
District25 en Discoflamingo samen naar het strand
7 juli 2015
Draaimolen organiseert derde editie gratis Holy Pink Festival
2 juli 2015
Kort & Bondig
30 juni 2015
Tomorrowland voert betalen met polsbandjes in
25 juni 2015
Rotterdam Beats gaat op in Amsterdam Dance Event
18 juni 2015
Inschrijving Vinylized 2015 van start
5 juni 2015
Eerste edtie Deepbloe bij Bloomingdale
4 juni 2015
De AStA is terug met een speciale AStA Reünie
28 mei 2015
Eerste officiële Stereo Sunday preparty in Roermond
30 april 2015
Metz'n allen in het wit tijdens de Metz cruise
23 april 2015
HardClassics host een mega-area op Pleasure Island Festival · Early hardstyle fans opgelet!
22 april 2015
RADION haalt wereldmuziek in huis
21 april 2015
Pussy lounge madness op Tomorrowland
15 april 2015
Terug in de tijd met hét ultieme disco feest voor de 25-plusser
14 april 2015
Pleasure Island festival super early bird al uitverkocht
18 maart 2015
Koningsnacht Utrecht in de Winkel van Sinkel
16 maart 2015
Knock Out! 'The Ultimate Battle Night' latest info
11 maart 2015
Aanstaande zaterdag Border Collective in Grenswerk
24 februari 2015
Latest info Reverze · Illumination
23 februari 2015
Beachboom · 100% Pure Winter Party
20 februari 2015
SlapFunk Label Night in Toffler
17 februari 2015
Metz laat zijn DJs de platenkoffer uit de kast halen
6 februari 2015
Eclectic Mansion: topavond met verleidelijke mix van muziek en publiek
5 februari 2015
Timetable uitverkocht Frenchcore s'il vous plait
29 januari 2015
Toffler Festival 2015 is een feit
17 januari 2015
Expeditiestraat Hoog Catharijne toneel voor Stekker in de Tunnel
9 januari 2015
Hardcore is terug in Hedon Zwolle: 17 januari - Definition Hardcore
7 januari 2015
Intents Festival zondag · Stijlen, hostings & concepten
3 januari 2015
TWSTd DJ Contest: de Grote Finale 2014