Partyflock
 
­ Nederland

RADION haalt wereldmuziek in huis

gepubliceerd door , op
Young World
21 april 2015
Misschien ken je RADION als die nieuwe rauwe bunker waar elke vrijdag en zaterdag flink uit de pan gehoused wordt. In dat geval heb je hoogstwaarschijnlijk al een of meerdere memorabele avonden beleefd aan de Louwesweg. In dat geval heb je ook nog maar een klein deel meegemaakt van wat RADION echt is. Er wordt namelijk ook wel eens wat anders geprogrammeerd dan vooruitstrevende house en techno. 9 Mei maakt de club een aangenaam uitstapje naar wat wereldser regionen met de clubavond Young World.

Headliner van de avond is Jungle By Night Soundsystem. Hoewel afrobeat de stevige basis is van de formatie zijn ze niet bang om hier een beetje hiphop, funk of techno aan toe te voegen. Wat RADION betreft een fraaie mix. Bang hoeven de Amsterdammers sowieso niet meer te zijn. Ze zijn misschien wel een van de snelst groeiende bands van het afgelopen jaar. North Sea Jazz, PITCH en het voorprogramma van The Roots & John Legend is een kleine greep uit het grote aantal boekingen dat Jungle By Night tot nu toe gehad heeft.

Om deze wereldse line-up te completeren zullen ook Robert Bergman, Umoja en Jules de la Courgette hun opwachting maken. Eerstgenoemde staat getekend onder Rush Hour. Als hij niet met muziek bezig is, is hij dat toch vanwege zijn studie Muziekwetenschappen. Laatst werd Bergman al gesignaleerd door DJBroadcast en als zij voorspellen dat dit een grote gaat worden, dan wordt het een lastig verhaal om daar tegenin te gaan.
Umoja valt onder INI movement. Het label draagt een filosofie uit van een interessant kaliber. INI komt namelijk van het Rastafari en houdt kort gezegd in dat iedereen één is. Ze geloven dat een groep artiesten welke verschillende vibes en genres uitdragen samen mooiere en grotere projecten kan ontwikkelen dan wanneer dit solo gebeurt.
Als laatste neemt Jules de la Courgette plaats achter de knoppen. Zijn setjes variëren van tropical tot disco-house en weer terug.

Voor een beetje culturele muzikale verbreding moet je dus negen mei in RADION zijn, maar wees niet bang, het dak zal er nog steeds vanaf gaan.