Partyflock
 
­ Nederland

Cartel viert vijfjarig bestaan in de Melkweg

gepubliceerd door , op
Op vrijdag 18 december wordt het vijfjarig bestaan van Cartel gevierd in de Melkweg. Al 5 jaar lang brengt eventorganisatie Cartel de beste pakhuisfeesten, raves, strand partijen, Koningsdag vieringen, (uitverkochte) festivals en vaste recidencies in verschillende clubs. Met als resultaat: heel veel liefde en onvergetelijke herinneringen. Op vrijdag 18 december vieren ze de afgelopen vijf jaar, maar werpen ze ook een blik op hun goudkleurige toekomst. Met een line-up van o.a. George Fitzgerald, Levon Vincent en Prosumer gaat Cartel voor een memorabele avond zorgen met hun welbekende motto: 'Our house is your house'. De kaartverkoop start woensdag 9 september om 12:00 uur via de website van Melkweg en Ticketmaster.

Cartel is het houseconcept van Rust Roest Producties dat sinds augustus 2010 op verschillende locaties in Amsterdam plaatsvindt. De muzikale invulling is altijd een combinatie van nieuw en gevestigd dj- en livetalent. Wytze Dijk (Cartel): 'Op 18 december vieren wij het vijfjarig bestaan van Cartel, omdat wij dit met ons publiek willen vieren zijn we de afgelopen tijd op zoek geweest naar een speciale locatie voor een speciaal feest. Na een aantal loodsen, de Chicago Social Club, Amsterdam Roest, Woodstock, Studio 80 en natuurlijk tegenwoordig Closure hebben wij het voor elkaar gekregen ons jubileum tot zeven uur in de ochtend in de alom bekende poptempel De Melkweg te mogen vieren! Bij een locatie als deze hoort ook een programma van formaat. We hebben gekozen voor een mix van oude bekenden en nieuwe gezichten. Één ding hebben ze gemeen; ze hebben de afgelopen jaren een stempel weten te drukken op onze muziek beleving!'

Line up met nieuwe gezichten
Één van die nieuwe gezichten is de in Berlijn woonachtige Brit George Fitzgerald, hij gooide de afgelopen jaren hoge ogen met zijn releases op Aus Music en Hotflush Recordings. Hij verraste vriend en vijand toen hij zijn album vorig jaar tekende op Domino Records, het label van o.a. Franz Ferdinand en Arctic Monkeys. Het tweede nieuwe gezicht op deze avond wordt Levon Vincent, net zoals Fitzgerald voor weinigen nog een vreemde. De ook in Berlijn woonachtige Vincent kwam dit jaar ook met een album. Doordat hij deze de dag voor de release gratis weg gaf op het internet trok hij erg veel aandacht en haalde hij zelfs een aantal kranten. Zijn rauwe en ongenuanceerde mix van house en techno maakt hem de uitgelezen kandidaat om de Melkweg van een passende afsluiter te voorzien. De derde Cartel debutant komt uit Chicago en noemt zichzelf The Black Madonna. Waar zij begin dit jaar voor velen nog een onbekende was, heeft zij binnen no-time haar plekje verdiend en draait zij haar onwijs dansbare Chicago georiënteerde house in de grootste clubs over de hele wereld. Het Rotterdamse house icoon Gerd stond al jaren op het lijstje Cartel. Back in the day draaide Gerd onder zijn Literonmoniker al de pannen van het dak, maar sinds hij house is gaan produceren onder zijn eigen naam, Gerd, dropte hij platen zoals 'Friendly Fire' en 'Bang it'. Het vijfde en laatste nieuwe gezicht op deze avond is de Dollkraut. Deze alleskunner uit het Oosten profileert zich al jaren als één van de meest getalenteerde producers van ons land, maar kwam bij het grote publiek pas op de radar na zijn release op het Permanent Vacation en zijn Album 'Schimanski's Black Lullabies' op The Gym Records. Deze releases hebben van Dollkraut een grote speler gemaakt - wat hem zelfs tot Lowlands bracht.

Vrienden en oude bekenden
Een verjaardag kan niet gevierd worden zonder vrienden en oude bekenden. Met dat idee in het achterhoofd heeft de organsiatie van Cartel z'n best gedaan om Prosumer en Murat Tepeli dit jaar een live set te laten spelen in Nederland. Daniel Hobbelink (Cartel): 'Beide Duitsers veroverden onze harten al jaren terug. Zowel Prosumer als Murat speelden dit jaar al eens op Cartel en deden dit niet onverdienstelijk. Zo speelde Prosumer op onze eerste en uitverkochte feest in Closure en Murat op de Cartel stage tijdens het eveneens uitverkochte Buiten Westen Festival. Dit waren twee van de beste sets die wij dit jaar hoorden, wij kunnen daarom ook niet wachten op hun back to back debuut bij ons! Voor Interstellar Funk, een ander bekend gezicht voor ons, is er veel veranderd sinds zijn optreden bij ons vorig jaar Koningsdag. Zo releasde hij zijn Housetrain hit op Tom Trago's Voyage Direct, trapte hij af met zijn eigen Tape Records en als kers op de taart maakt hij nu deel uit van het selecte gezelschap talenten dat op Rush Hours heeft gereleased!' Tot slot zullen beide zalen worden geopend door twee goede vrienden van Cartel: Mark Antoni en Mino Abadier. Mark draaide jaren terug voor het eerst bij een editie van Cartel in de Chicago Social Club en is dit door de jaren heen blijven doen. DJ Broadcast signaleerde hem onlangs als aanstormend talent en zij waren niet de enige. Zo staat hij bijvoorbeeld deze maand in de club der clubs, de Berlijnse Tresor. Mino Abadier maakte begin dit jaar pas zijn debuut bij Cartel, maar sindsdien is hij niet meer weg te denken; in de DJ-booth of op de dansvloer, Mino is er altijd. Deze toewijding in combinatie met zijn uitstekende muzieksmaak zorgt ervoor dat hij deze avond ook aanwezig is bij de verjaardag van Cartel.

Line up