Partyflock
 
­ Nederland

Resultaten Global Drug Survey 2015 bekend

gepubliceerd door , op
Resultaten Global Drug Survey 2015 bekend
21 november 2014
Vorig jaar heeft Unity jullie gevraagd de Global Drug Survey (GDS), een wereldwijde vragenlijst over drugs in te vullen. Maar liefst 5805 Nederlanders en 102,000 mensen wereldwijd hebben hem ingevuld. De resultaten zijn binnen!

Enkele bevindingen:

  • De Nederlandse deelnemers blijken aardig gezond te zijn. We sporten veel en hebben minder vaak overgewicht.
  • We houden van uitgaan en gaan vaker op stap naar een club of feest dan de deelnemers uit andere landen.
  • In de afgelopen maand had twee derde ten minste 1 illegale drug gebruikt.
  • Wat opvalt bij de verschillende middelen is dat we veel alcohol drinken, en maar weinig plannen hebben om hier mee te minderen. Dit zou kunnen komen omdat er onder de Nederlandse deelnemers veel studenten zaten.
  • Deelnemers die MDMA gebruiken kiezen veel vaker voor een pil dan voor MDMA poeder. Gemiddeld gebruiken ze per sessie 1,6 pil of 240 mg MDMA poeder. Dat is niet veel meer of minder dan in andere landen. Maar als je bedenkt dat de gemiddelde hoeveelheid MDMA per pil en de puurheid van MDMA poeder hier (veel) hoger is, krijgt de Nederlandse ecstasy gebruiker toch waarschijnlijk meer MDMA binnen dan in andere landen het geval is.
  • We zijn echt de grootste lachgasgebruikers van de wereld. Maar we maken ons ook het meeste zorgen om ons gebruik. Van alle deelnemers die wel eens lachgas gebruikt, gaf 3% aan voor langere tijd (>2 weken) een blijvend verdoofd of tintelend gevoel te houden na (veel) gebruik.


Wil je meer lezen over de resultaten van de Global Drug Survey? Check dan deze website.

Volg Unity op Facebook, daar worden de komende tijd meer artikelen geplaatst over deze onderwerpen.

5 opmerkingen

 
Zeer verrassende dingen allemaal, not.
 
Wel geinig om te lezen
 
Artiest Ralphie J
Uitspraak van actief op zaterdag 15 augustus 2015 om 22:52:
Zeer verrassende dingen allemaal, not.


Kortzichtig antwoord voor een leraar. Jij weet zelf alles al? Zelfs als deze getallen bevestigen wat je al dacht dan is het goed dat dit eens met feitelijk onderzoek gestaafd wordt, toch?

Voor mij is het niet zo vanzelfsprekend dat we in verhouding tot andere landen veel alcohol gebruiken en dat de gemiddelde gebruiker hier (denkt) evenveel MDMA binnen te krijgen als de gemiddelde gebruikers in andere landen. En dat met die lachgasconsumptie vind ik eigenlijk ook best interessant - en ook niet zo positief dat we de grootste gebruikers zijn, want het gevaar van dat spul wordt onderschat.
 
Uitspraak van verwijderd op zondag 16 augustus 2015 om 16:27:
Kortzichtig antwoord voor een leraar. Jij weet zelf alles al? Zelfs als deze getallen bevestigen wat je al dacht dan is het goed dat dit eens met feitelijk onderzoek gestaafd wordt, toch?


Pardon? Wat heeft mijn werk hiermee te maken? Qua onderzoek ben ik het zeker met je eens, maar het blijven open deuren imo en dat moet jij als dj zeker weten ;)
laatste aanpassing
Uitspraak van actief op zondag 16 augustus 2015 om 18:10:
en dat moet jij als dj zeker weten ;)
:lol: