Partyflock
 
­ Nederland
De commerciële dubstep hype zoals we die in Nederland hebben gekend lijkt een beetje over. De stijl is weer terug naar de echte liefhebbers en de meelopers hebben een nieuwe stijl gekozen. Zitten we dan nog te wachten op een cd als deze of is het mosterd na de maaltijd?
Deathmachine - Engines of Creation
maandag 23 december 2013
Films als Robocop, Universal Soldier, Oblivion, Johnny Mnemonic, Bladeruner, Terminator en de ultieme voorloper Frankenstein's Monster hebben allemaal op de een of andere manier getracht de relatie tussen mens(elijkheid) en machine te bespreken, bekeken vanuit verschillende perspectieven. Nu is het Deathmachine die een poging waagt om beide begrippen te combineren tot een nieuw concept.
Armada – 10 Years
zaterdag 21 december 2013
Het jaar 2013 is feestelijk voor Armada, want ze bestaan namelijk alweer tien jaar. Daarom is er een handje vol classics op een compilatie gezet om dit 10 jarig jubileum kracht bij te zetten.
Andy Moor komt nu met een remixeditie van zijn succesvolle 'Zero Point One', een album waar hij maar liefst vijftien jaar over heeft gedaan. Kunnen de remixers het niveau van Andy halen of zelfs overtreffen?
Vensun – The Dragon Flies EP
donderdag 5 december 2013
Vensun, een nieuwe naam in de EDM scene. Een alias van David Vendetta en Sylvia Tosun. Zij brengen ons hun nieuwe EP onder dit illustere alias.
Portrait – Mixed by Richard Durand
donderdag 5 december 2013
Richard Durand komt met een voorproefje van zijn plannen voor 2014, in de vorm van de Portrait compilatie, die exclusief beschikbaar was bij de ADE editie van het befaamde DJ Mag tijdschrift.
Om de tienjarige samenwerking van Marco Freivogel en Ingo Gansera kracht bij te zetten, hebben deze heren onder hun welbekende alias Exercise One een nieuw studioalbum uitgebracht. Dit studioalbum is de opvolger van 'In Cars We Rust' dat begin 2009 het levenslicht zag.
25 jaar Dance In Nederland en dat in maar een boek? Je leest het in deze recensie hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen.
Q-Base 2013
donderdag 7 november 2013
Q-Base sloot zoals steeds ook dit jaar weer de festivalzomer af voor de hardere stijlen. Het feest in Duitsland was weer een succes. Ran-D, Mad Dog, Acti en Hellfish werden uitgenodigd om van de cd release een even groot succes te maken.
Mood Mode - The Best Of Monte La Rue
donderdag 31 oktober 2013
De in Amsterdam residerende Belg Monte La Rue is van onschatbare waarde geweest voor de brede omhelzing van de downtempo/loungestroming, zo rondom de ingang van het nieuwe millennium. Zijn geprezen "Lounge Deluxe" compilaties en radioshows op Slam FM/ID&T Radio waren erg succesvol in die tijd. Nu komt hij met zijn Best Of album, genaamd 'Mood Mode - The Best Of Monte La Rue.'
Tigerskin - All Those Goodbyes
donderdag 31 oktober 2013
Tigerskin geldt als één van de meest consistente producers die Duitsland rijk is. Al sinds midden jaren negentig heeft hij vele tracks uitgebracht onder verschillende pseudoniemen. Na de afgelopen zeven jaar de belangrijkste artiest geweest te zijn op het Dirt Crew Recordings label heeft Tigerskin met 'All Those Goodbyes' voor het eerst in negen jaar een artiestenalbum weten samen te stellen.
Het nieuwe album van Ulrich Schnauss en Mark Peters, genaamd 'Tomorrow Is Another Day' belooft alles wat je morgen gaat krijgen en vandaag niet gehad hebt.
Dapayk & Padberg - Smoke
donderdag 10 oktober 2013
Dapayk en Padberg hebben afgelopen jaren samen drie studioalbums afgeleverd en met 'Smoke' is hun nieuwste album verschenen. Beiden staan bekend om hun dansvloer gerichte producties, maar met 'Smoke' presenteren ze een fraai downtempo luisteralbum.
Wie denkt dat de rust na het Dominator Festival is wedergekeerd heeft het goed mis. Art of Dance & Q-Dance hebben samen met een aantal vooraanstaande artiesten weer een representatieve verzamel-cd afgeleverd, die voorlopig nog wel voor wat luidruchtige uurtjes plezier zal zorgen.
Together - Ibiza 2013
woensdag 11 september 2013
Alweer voor het derde seizoen is Together in Amnesia iedere donderdagavond het walhalla voor de feestganger op Ibiza. Met de cd krijgen we een impressie wat de sound van Together 2013 is.
Washerman - Raw Poet
zondag 8 september 2013
Gianni Siravo gaat al heel wat jaren mee, onder verschillende namen. Nu komt hij met zijn album 'Raw Poet' , onder de artiestennaam Washerman. Gemaakt met onder andere een Roland 909, een Juno 60 en wat andere synths levert hij een uniek album af, wat menig voetjes van de vloer zal brengen.
Defected In The House Ibiza 2013
woensdag 4 september 2013
Geen zomer zonder de Ibiza compilatie van houselabel Defected en dus ligt er ook deze periode een 3 cd's tellende box, uiteraard met het thema Ibiza, voor het grijpen.
Moderat - II
zondag 1 september 2013
Moderat is weer terug! Het Duitse supertrio, in 2009 nog verkozen tot beste live-act, presenteert nu het tweede studioalbum. Weten Gernot Bronsert, Sebastian Szary en Sascha Ring met 'II' weer zoveel lof te oogsten?
Bobina – Same Difference
zaterdag 17 augustus 2013
Dmitry Almazov brengt ons nu zijn vierde artiestenalbum, genaamd 'Same Difference'.
David Guetta: misschien wel de meest besproken, bekiritiseerde en geroemde artiest in de EDM. Ook dit jaar stond hij weer met zijn F*** Me I'm Famous concept op partyeiland Ibiza. Een nieuwe mix cd kon natuurlijk niet uitblijven.
Token - Introspective (Mixed by Kr!z)
donderdag 1 augustus 2013
Op het Belgische label Token waren al grote namen te horen als Oscar Mulero, Surgeon, Xhin en Ben Klock. Zes jaar na de oprichting vond labelbaas Kr!z dat de tijd rijp was voor een compilatiealbum, dus dook hij achter zijn platenspelers. 'Introspective' is het eindresultaat.
Drumcell - Sleep Complex
zaterdag 20 juli 2013
Het lijkt wel of ze er bij CLR een neus voor hebben; Abstracte indringende techno. Na de ontdekking van Traversable Wormhole slaan ze ook deze keer de spijker op z'n kop met het binnenhalen van "Drumcell".
In Rusland is het al jaren Bobi voor en Bobina en ook daarbuiten weet hij inmiddels boven het muzikale maaiveld uit te komen. Zijn tracks worden getekend op vooraanstaande labels en zijn radioshow Russia Goes Clubbing bereikt steeds meer luisteraars. Bobina's mixcompilatie serie met dezelfde naam is toe aan deel 6.
MK - In The House
woensdag 3 juli 2013
MK (Marc Kinchen) heeft eigenlijk geen introductie nodig. Al sinds eind jaren tachtig is hij actief binnen de house scene en heeft een waslijst aan (succesvolle) producties en remixes op zijn cv staan. Naar aanleiding hiervan is hij door Defected labelbaas Simon Dunmore gevraagd om na MK's 'House Masters' dubbel-cd nu een mixcompilatie samen te stellen voor Defected.
Ezechiel Pailhès - Divine
donderdag 27 juni 2013
Ezechiel Pailhès is vooral bekend als de ene helft van het duo Nôze. Op 'Divine' bewijst de Fransman in staat te zijn om ook solo briljante muziek te produceren.
Airhead – For Years
maandag 24 juni 2013
'For Years' is het debuutalbum van Airhead (Rob McAndrews) en zet definitief een punt achter zijn fase als student producer. Hij is nu een echte internationale musicus.
De 18e verjaardag van The Gallery In Londen mag natuurlijk niet ongezien voorbijgaan. Judge Jules, Simon Patterson en Gavyn Mytchel zijn ingevlogen om deze knalfuif op cd vast te leggen.
Patchy - Illuminations
vrijdag 21 juni 2013
Het debuutalbum van electropop zangeres Patchy is recentelijk uitgekomen op het Manual Music label van Paul Hazendonk.
Jawel hoor. Daar is Cloud 9 alweer. Het is weer de tijd van het jaar om met de tweede serie aan The Ultimate Collections te komen. Beat Providers mochten alweer opdraven voor het samenstellen en mixen van de hardstyle afdeling van deze reeks.
Major Lazer - Free The Universe
woensdag 12 juni 2013
Major Lazer, het dancehall project van Diplo is terug op aarde met een nieuw album. Met een bonte verzameling artiesten uit Afrika, Amerika en zelfs ons eigen kikkerlandje probeert hij het universum te bevrijden en de zomer in je huis te brengen. Of de ruimtereis een geslaagde eindbestemming heeft kun je hier lezen.
FabricLive 69 - Fake Blood
zondag 9 juni 2013
De beroemde FabricLive serie is alweer aangekomen bij nummertje 69. Ditmaal de beurt aan Fake Blood om zijn gevarieerde draaikunsten te vertonen. Eens kijken of dit seksueel getinte getal ons op kan winden
Born Out Of Resistance
vrijdag 31 mei 2013
13 jaar "The Third Movement". Dat is zeker niet onopgemerkt gebleven. Nu we aangekomen zijn bij de 200e release op het label, is dat natuurlijk een mooi moment om even stil te staan bij het punt waarop het allemaal begon. Een nieuw geluid brengen binnen de hardcore-scene van toen en nu. Een open blik naar de toekomst. Born Out of Resistance vat 13 jaar 'verzet' samen in 16 nieuwe tracks.
Marco Faraone draait al een tiental jaren mee in de scene en is vooral in de zuiderse contreien een hele populaire jongen. Op zijn veertiende brak hij door en nu, een decennium later, is hij er eindelijk met zijn eerste studioalbum. Zij het wel in samenwerking met vertrouwensvriend Piegaja.
Slam! Hardstyle Volume 3
donderdag 23 mei 2013
We zijn alweer aangeland bij het derde deel van de hardstyle compilatie van Slam!FM.
Lifesaver - Robert Johnson
woensdag 8 mei 2013
Lifesaver is de eerste compilatie CD van club Robert Johnson te Frankfurt. In een uur wordt de sfeer weergegeven die in deze club heerst. Het 'van middernacht naar zonsopkomst-gevoel'. Als je wilt ervaren hoe dat is, moet je zeker deze recensie lezen.
Het onofficiële startschot van het nieuwe club- en festivalseizoen, de 'Music Conference' in Miami, ligt nu een maand achter ons. Het roemruchte progressive label Bedrock Recordings brengt ter ere van het begin van het clubseizoen een nieuwe verzameling aan exclusieve tracks uit. Met als bonus de door Stelios Vassiloudis in elkaar gedraaide mix van deze selectie.
Cloud 9 Dance is bekend van een heleboel compilatiereeksen, ook in de hardere stijlen. The Ultimate Collection is er daar slechts eentje van. Zowel in de hardcore als in de hardstyle zijn ze daar al een tijdje in actief. En zoals het de traditie betaamt, zijn ze er ook dit jaar met een eerste deel van Hardstyle - The Ultimate Collection.
Balance Presents Jozif
woensdag 24 april 2013
De beruchte 'Balance' serie krijgt een jonger broertje, gericht op de talentvolle kroonprinsen van de house scene. De eerste 'Balance Presents' editie liet een bewogen Jozif een emotievol debuut maken.
Rub A Duck staat garant voor kwaliteitsvolle dubstep en drum 'n bass. Al sinds 2011 laat het vele fans meegenieten van de top in de scène. Nu presenteert het Bass In Ya Face: The Loudest In Bass, Dubstep and Drum 'n Bass.
Cosmin TRG - Gordian
zondag 21 april 2013
De uit Roemenie afkomstige Cosmin TRG (Cosmin Nicolae) kwam met zijn debuut in 2011, genaamd Simulat onder het label 50 Weapons. Nu komt hij met zijn nieuwste wapenfeit, vol met innovatieve producties, dus laat je verrassen door 'Gordian'.
De uit Mannheim afkomstige Nick Curly bracht vorig jaar zijn langverwachte album 'Between The Lines' uit welke gevolgd werd door enkele remix LP's. Nu is zojuist de 'Bonus Edition' van zijn debuutplaat verschenen, op het welbekende 'Defected' label. Het is tijd voor een prima potje (deep)house lijkt ons.
De afgelopen maanden is er weer het nodige gebeurd in de hardcorescene. Voor Cloud9 dus genoeg reden om weer een muzikale samenvatting te geven. Voor 2013 is dit het eerste deel van de 'Hardcore The Ultimate Collection' serie.
Manuel Le Saux - First Light
zondag 24 maart 2013
Manuel Le Saux wordt veelal geroemd vanwege zijn uplifting trance geluid. Op zijn debuutalbum 'First Light' krijgen we een stevig portie trance te horen van de Italiaan.
Na hun eerste Warung avontuur uit 2008 presenteert het Nederlandse 16 Bit Lolitas duo een tweede Warung compilatie. Dit maal volledig bestaande uit eigen progressive materiaal. Hoe Braziliaanse vrouwenkont moet dat schoppen?
Fabriclive 67 - Ben UFO
donderdag 28 februari 2013
Fabric is er weer met een 67ste deel. In al die jaren heeft Fabric al een stevige reputatie opgebouwd en ook het 67ste deel van Fabric zelf is alweer een juweeltje. Ben UFO kreeg de eer deze Fabriclive 67 aan elkaar te rijgen.
Het Britse label Darkroom Dubs bestaat tien jaar en dat moet gevierd worden! Labelbazen Craig Morrison en Graeme Reedie trappen dit jubileumjaar af met de derde editie van de serie Darkroom Dubs.
Dancegrootheid Paul van Dyk heeft uiteraard een eigen radioshow, Vonyc Sessions geheten. Jaarlijks brengt hij een overzicht uit van het beste dat in die show te horen is geweest, inclusief vooruitblik naar belanghebbende releases die nog op stapel staan. Wat Vonyc tussen de post? Juist, de 2012-editie van deze dubbele mixcompilatie!
Met de derde nacht uit zijn hooggeplaatste 'Once Upon A Night' serie neemt Ferry je weer persoonlijk mee in zijn nachtleven.
Fabric 67 - ZIP
woensdag 23 januari 2013
De nummer één club van Londen, Fabric brengt alweer de 67e mixcompilatie uit onder het label Fabric Records. Deze keer komt hij uit handen van de Duitse techno producer Thomas Franzmann, beter bekend als DJ ZIP.
Korsakoff - Stiletto
zaterdag 12 januari 2013
In 2012 kwam Korsakoff nog net met een nieuw album op de proppen. "Stiletto" is alweer het vierde studioalbum, en daarmee houdt ze een traditie van een tweejaarlijks album in ere.
This Is The Sound Of Dubstep Volume 423 dec 2013
Deathmachine - Engines of Creation23 dec 2013
Armada – 10 Years21 dec 2013
Andy Moor – Zero Point One: The Remixes12 dec 2013
Vensun – The Dragon Flies EP5 dec 2013
Portrait – Mixed by Richard Durand5 dec 2013
Exercise One - Tales Of Ordinary Madness2 dec 2013
Mary Go Wild – 25 Jaar Dance in Nederland29 nov 2013
Q-Base 20137 nov 2013
Mood Mode - The Best Of Monte La Rue31 okt 2013
Tigerskin - All Those Goodbyes31 okt 2013
Ulrich Schnauss & Mark Peters – Tomorrow Is Another Day17 okt 2013
Dapayk & Padberg - Smoke10 okt 2013
Dominator 2013: The Hardcore Festival - Carnival of Doom11 sep 2013
Together - Ibiza 201311 sep 2013
Washerman - Raw Poet8 sep 2013
Defected In The House Ibiza 20134 sep 2013
Moderat - II1 sep 2013
Bobina – Same Difference17 aug 2013
F*** Me I'm Famous Ibiza 2013 - Mixed By David Guetta10 aug 2013
Token - Introspective (Mixed by Kr!z)1 aug 2013
Drumcell - Sleep Complex20 jul 2013
Bobina – Russia Goes Clubbing: Stage 00612 jul 2013
MK - In The House3 jul 2013
Ezechiel Pailhès - Divine27 jun 2013
Airhead – For Years24 jun 2013
The Gallery 18 Years – Mixed By Judge Jules, Simon Patterson & Gavyn Mytchel24 jun 2013
Patchy - Illuminations21 jun 2013
Hardstyle - The Ultimate Collection 2013 Volume 215 jun 2013
Major Lazer - Free The Universe12 jun 2013
FabricLive 69 - Fake Blood9 jun 2013
Born Out Of Resistance31 mei 2013
Marco Faraone feat Piegaja - I Will Wait29 mei 2013
Slam! Hardstyle Volume 323 mei 2013
Lifesaver - Robert Johnson8 mei 2013
Bedrock Underground Sound Of Miami Series 2 (Unmixed / Mixed by Stelios Vassiloudis)30 apr 2013
Hardstyle The Ultimate Collection 2013 - Volume 128 apr 2013
Balance Presents Jozif24 apr 2013
Rub A Duck presents Bass In Ya Face: The Loudest In Bass, Dubstep and Drum 'n Bass21 apr 2013
Cosmin TRG - Gordian21 apr 2013
Nick Curly – Between The Lines (Bonus Edition)4 apr 2013
Hardcore The Ultimate Collection - Volume 1. 201327 mrt 2013
Manuel Le Saux - First Light24 mrt 2013
16 Bit Lolitas - Warung Brazil 201210 mrt 2013
Fabriclive 67 - Ben UFO28 feb 2013
Darkroom Dubs Vol. 3 - Mixed by Silicone Soul10 feb 2013
Paul van Dyk – Vonyc Sessions 201227 jan 2013
Ferry Corsten – Once Upon A Night Vol. 323 jan 2013
Fabric 67 - ZIP23 jan 2013
Korsakoff - Stiletto12 jan 2013