Partyflock
 
Nieuws · februari 2014
­ Nederland
Plug & Play to the rescue
vrijdag 28 februari 2014
Het loopt uit de hand in freestyle city. De meest stoute figuren lopen rond in de Pas in Heesch, dus het is tijd voor de Plug & Play superhelden om in actie te komen! Op 19 april zal de Pas in Heesch weer gevuld worden met house, trap, jump, early, hardcore en alles wat ertussen zit.
Zaterdag 5 april komt De De Sluwe Vos naar Rotterdam voor een 'all night long' editie in Toffler! Deze reizende ster in de house en techno scene vergaart momenteel een grote populariteit door zijn intrigerende en bombastische geluid in zijn sets en producties. Een week later is het de beurt aan A1 Bassline.
De Tijdmachine · All you need to know
donderdag 27 februari 2014
Het is bijna zover, we gaan eindelijk weer terug in de tijd. Om je goed voor te bereiden heeft de organisatie alle informatie nog even voor je op een rijtje gezet. Check de timetable en een Q&A in dit bericht!
Zaterdag 1 maart staat er een geweldig lekker feest op je te wachten in Almere. Het sexy zusje van Decisions is weer terug maakt zich op voor een nieuwe uitdagende editie: Soundsexy is back! Wie zich de laatste keer nog herinnert in mei vorig jaar weet als geen ander dat dit een feestje is om niet te missen. Zoals ze het zelf zeggen: geen erotic party, maar een sexy feest. Een feest waar je fantasie geprikkeld wordt en iedereen zich als een vip kan voelen. Laat je verleiden door het lekkerste feest op 1 maart!
Vrijdag 16 mei viert dj/producer Darko Esser de albumrelease van zijn liveproject Tripeo in de Amsterdamse Melkweg. Speciaal voor deze gelegenheid komt techno legend Ben Sims overgevlogen uit de UK. Daarnaast zijn er dj-sets van eigen bodem door Doka en Mirella Kroes. Tickets zijn nu in de voorverkoop.
Be Famous in De Loft XL te Hengelo
woensdag 26 februari 2014
Lady's & Gentlemen, zaterdag 8 maart is het dan eindelijk weer zover. Op deze dag zal de eerste Be Famous van het jaar plaats vinden!

Meer dan een feestje, meer dan alleen een avondje uit. Het is een lifestyle. Be yourself, live and Be Famous!
Eerste editie Sky City festival
woensdag 26 februari 2014
Op zaterdag 2 augustus vindt de eerste editie van Sky City Festival plaats in het ArenA Boulevard, Amsterdam. Sky City richt zich op liefhebbers van de grootste DJ's en elektronische (live)acts, met een knipoog naar popmuziek. Avicii, Afrojack en Knife Party behoren tot de allereerste namen. De kaartverkoop start donderdag 27 februari om 19:00 uur.
We all love 80's 90's 00's
dinsdag 25 februari 2014
We all love 80's 90's 00's duikt op zaterdag 29 maart weer in het verleden alsof het de dag van gisteren was dat Wham! en The Village People de hitlijsten bestormden. Verlang jij ook zo terug naar de tijd dat je urenlang zoet was met je rubik cube, je een apart laatje met schoudervullingen had en je eerder opstond om je flippo verzameling te ordenen?
Zaterdag 12 april zal de legendarische locatie Kardinge weer een waardige transformatie ondergaan! Duizenden feestgangers hebben in de voorgaande jaren al kennis gemaakt met Indicator, maar voor deze editie wordt de lat hoger dan hoog gelegd. Onder meer zullen Noisecontrollers, Frontliner, Frequencerz, Radical Redemption en Digital Punk het dak van de ijshockeyhal eraf blazen.
Als er één land vol met Passie zit dan is het Brazilië wel! Met swingende moves, het wereldwijd bekende Braziliaanse carnaval, de mooiste vrouwen en de oneindige passie voor ritme is het niet gek dat 'Brazil' een thema van Passie zou worden! Ben jij klaar voor Passie – the Brazilian – edition?
Leave the world behind
vrijdag 21 februari 2014
Bereid je voor op de laatste 'electric' momenten van de wereldwijde muzieksensatie Swedish House Mafia, te zien in een muziekdocumentaire waar reikhalzend naar uit wordt gekeken. Leave the world behind beleeft z'n Nederlandse première op 14 maart 2014 in Amsterdam, ver voor de bioscooprelease later dit jaar. Een beperkt aantal tickets voor dit evenement in De Balie is beschikbaar via Leave the world behind.com. Fans hebben ook de kans om tickets te winnen door mee te doen aan prijsvragen via de verschillende mediapartners.
Hed Kandi viert haar wereldwijde 15e verjaardag in Amsterdam. Bij dit unieke feit in Kandi history hoort natuurlijk de állermooiste locatie. Hed Kandi verplaatst mede daarom haar verjaardagfeest van zaterdag 29 maart in het Muziekgebouw naar de Pinksterzondag 8 juni in Het Concertgebouw met op maandag een nationale vrije dag!
Knock Out – update
donderdag 20 februari 2014
Vorig jaar vond Knock Out!! voor het eerst plaats in een nieuwe locatie, namelijk Sportpaleis Ahoy te Rotterdam. Na deze meer dan geslaagde editie, is het op 22 maart tijd om deze arena opnieuw te betreden met de 'Battle for Glory'. Tijdens acht zinderende battles zullen 16 artiesten, die de huidige Hardstyle scene vertegenwoordigen, met elkaar de muzikale strijd aan gaan!
10 jaar Bladenbal
woensdag 19 februari 2014
De dag voor dat in de Stadsschouwburg de grachtengordel en literaire
elite bijeenkomt voor het ietwat stoffige Boekenbal, verzamelt het schuim van de stad zich in de Sugarfactory voor het Bladenbal.
Technonacht Junction naar Melkweg
woensdag 19 februari 2014
Vrijdag 28 maart strijkt Junction voor de eerste keer neer in de Melkweg. Na het waardige afscheid van Pand14 met o.a. Dario Zenker en Etapp Kyle wordt er nu teruggekeerd naar het centrum van Amsterdam. De Melkweg wordt daar 11 uur lang het toneel van de vooruitstrevende techno van Junction.
Na het succesvolle feest van Kierewiet en Club Waanzin eind 2013 in Factory 010 in Rotterdam, kon een vervolg eigenlijk niet uitblijven. Voor de tweede editie heeft Kierewiet dan ook meteen de hele vloer afgehuurd en er organisaties bij uitgenodigd die al sinds de vroege jaren '90 luidruchtig rondwaren door de underground; SP23 en Zodiak Commune (i.s.m. Zinloos Geluid).
De eerste 16 van in totaal zo'n 50 namen voor Indian Summer Festival 2014 zijn bekend: Tom Odell, Birdy, Crystal Fighters, Novastar, Chase & Status (DJ set), Milow, Parov Stelar Band, De Jeugd van Tegenwoordig, Kensington, Jacqueline Govaert, Chef'Special, DI-RECT, Jett Rebel, Taymir, Town of Saints en Niels Geusebroek. Indian Summer vindt plaats op 14 en 15 juni a.s. in Broek op Langedijk. De komende maanden worden nog zo'n 35 dj's, bands, artiesten en comedians bevestigd. Dagtickets kosten €49, weekendtickets €64 (excl. servicekosten). De kaartverkoop start zaterdag 22 februari a.s. om 10:00 uur.
Techno Cruise
zondag 16 februari 2014
Schip Ahoy! Geen zin in carnaval maar wel om te feesten? Reis dan 1 maart af naar Rotterdam voor de derde Technocruise! Het muzikale geweld dat op deze avond ten gehore wordt gebracht zal je het gevoel geven alsof je wordt gekielhaald!
Op zaterdag 1 en 8 maart zullen 4DSOUND en NGHTDVSN twee evenementen organiseren in een serie van Artist-In-Residency optredens met niemand minder dan de Noorweegse Ambient legende Biosphere en de Duitse "sonic house' pionier Pantha du Prince
Zaterdag 22 februari viert 7th Heaven Events bij Club Rodenburg in Beesd maar liefst haar honderdste editie! Dat het feest nog springlevend is hebben zij net nog bewezen in januari, toen zij voor het eerst meer dan 1000 bezoekers een topavond wisten te bezorgen.
XO Belgium maakt podia bekend
donderdag 13 februari 2014
Onder meer tv-persoonlijkheden Tanja Dexters en Johnny de Mol, chef-kok Nick Bril en Studio Brussel nethoofd Jan van Biesen kondigden podia aan voor Extrema Outdoor Belgium 2014. Naast de vaste waarden van vorige jaren, worden er enkele nieuwe concepten toegevoegd aan het driedaagse festival. XO Belgium vindt ook dit jaar plaats op het recreatiestrand De Plas in Houthalen-Helchteren tijdens het pinksterweekend op 6, 7 en 8 juni.
F*ck it, niet meer dat gedoe. Lekker drum & bass en dubstep weer terug samen op één avond. Zoals het een flink aantal jaren terug ook begon. De drum & bass heren van Future Flavour en dubstep hero's van Strijkijzer brengen samen de avond van je leven.
2013 Stond in het teken van de hegemonie van SFX Entertainment. Overnamegesprekken, fusies, nieuwe festivallocaties, de beursgang....het was vooral positief nieuws dat de media domineerde. Niet iedereen was enthousiast over deze (poging tot) werelddominantie of de manier waarop het concern te werk gaat. Deze week is SFX voornamelijk in het nieuws door twee rechtszaken. En zoals het de US of A betaamt, gaat het om een flinke bom dollars...
Het openbaar ministerie in Duisburg gaat tien mensen vervolgen voor de massapaniek tijdens de Loveparade van juli 2010. Dat heeft het OM woensdag bekendgemaakt. Bij het drama kwamen destijds 21 mensen om het leven.
Een van Amsterdams meest uitgesproken underground electronic dance music organisaties steekt op 14 maart met kop en schouders boven de grond uit.. En hoe?! Met een goed feest natuurlijk! White Rabbit Celebrates @ A'DAM Toren!
Nachtsport viert driejarig bestaan
dinsdag 11 februari 2014
Drie jaar geleden trapte Nachtsport af in de Old Cave, waarna Merleyn en Doornroosje hun vaste stek zijn geworden. Helaas verhuist dit bekende poppodium binnenkort naar een nieuw pand. Daarom verovert Nachtsport op vrijdag 28 maart voor de aller, allerlaatste keer het oude vertrouwde Doornroosje. Deze editie staat dus in het teken van verjaardag, afscheid en ode, waarin rauwe, diepe en donkere techno de overhand nemen.
Cosmopop, de organisatie achter Time Warp en Love Family Park, organiseert dit jaar voor de tweede keer het Sonus Festival in Kroatië. Het festival vindt plaats op Zrce beach, Pag Island en zal starten op 18 augustus en eindigen op 22 augustus. De gehele Sonus Festival line-up is nu ook bekend gemaakt en bevat meer dan vijftig internationale artiesten.
Line-up Harmony of Hardcore 2014 bekend! Met zeven area's en meer dan tachtig artiesten knalt het meest spraakmakende hardcore-festival het seizoen in. Op 7 juni op festivalterrein De Roost in Erp staat de hardcore liefhebber weer een waanzinnige line-up te wachten.
Bij vele is Het Stuiterbal inmiddels een begrip geworden, hossen & stuiteren op carnavalsmaandag in het pittoreske centrum van Haghorst. De combinatie van muzikaal doorgekoppelde trucks, carnaval en hardere sounds van zowel vroeger als nu zorgt iedere jaar weer voor memorabele momenten.
Elke editie kan je wel weer iets anders verwachten van Royal Madness. Vernieuwing van bekende en onbekende artiesten zitten diep verankerd in het concept. Met de komst van Italiaanse hardstyle-leider The R3belz zorgen ze weer voor een groot spektakel. Daarnaast is er een speciale verjaardagsactie. In februari betaal je €25 voor een duoticket!
Op 22 februari zal in Eindelijk Weer wederom een early hardcore & oldschool editie van Decade 1990-2000 plaatsvinden. Tevens ook de Leviathan aka Tellurian & Tommy Decade Birthday Bash. Samen met Vince, Dr. Z-Vago, Leviathan, Bass-D, Rheeza, Skorp, Jordens, Raoul - D.K.C., Damian, Baba, Backfire, Riddles, Tellurian, RDK, Mainstage Maffia & MC I See wordt dit weer een reis terug in de tijd.
Nog maar een paar maanden te gaan en dan wordt het weer beestachtig knallen geblazen en mag early-lievend Nederland weer losgaan in de Duycker: Een moddervette line-up, en dikke early, oldschoolklappers en ouderwetse raveclassics van Mental Theo, Bass-D, Buzz Fuzz, El Bruto & more.
Na een uiterst succesvolle eerste editie tijdens Bevrijdingsdag 2013, bundelen Amsterdam Roest en Cartel wederom hun krachten en presenteren op 5 mei voor de tweede keer Vrijland Festival. Samen met partners Backstage, Thump en Moderne Hippies nodigt Vrijland jonge Amsterdammers uit om gezamenlijk hun vrijheid te vieren, temidden van kunstzinnige en muzikale acts, performers en de lentezon.
De kick off van de Djax it Up 25th Anniversary Tour komt steeds dichterbij. Het tourschema breidt zich uit en de spanning stijgt. Bij de kick off hoort natuurlijk een toast. Een echte Djax Daniels toast. Maak kans op gratis entree en toast met Miss Djax en de rest van de artiesten.
DGTL Festival update
vrijdag 7 februari 2014
Ook dit jaar opent DGTL festival het Amsterdamse festivalseizoen. In 2014 is DGTL festival een tweedaags festival dat op zaterdag 19 en zondag 20 april weder- om zal plaatsvinden op de NDSM-Werf. De camping in het nabijgelegen Vliegenbos in Amsterdam-Noord biedt onderdak aan ruim 1000 festival bezoekers.
Het langst durende eendaags-festival van Nederland, 18hrs Festival, mag uiteraard niet ontbreken in je festivalplanning. Na een uitverkocht en zonovergoten 18hrs Festival 2013, gaat de organisatie op 12 juli 2014 de uitdaging aan om de 2013 editie te overtreffen. Uiteraard op het vertrouwde Balkenhaven terrein, onder de rook van Amsterdam, aan het Noordzeekanaal in Zaandam.
DOTF Radio Reunion
vrijdag 7 februari 2014
Gelukkig voor de liefhebbers van het fenomeen DOTF, komt het hele zooitje traditiegetrouw eenmaal per jaar nog eens bij elkaar, en wel tijdens de verjaardag van 'Mar'. De datum waarop dit fijne avondje zal plaatsvinden is vrijdagavond 4 april. En zoals dat vroeger ook ging, maken de DJ's absoluut geen concessies aan het originele format! 'Oldschool in hart en nieren', waarbij de onderlinge strijd nog steeds 'draait' om de meest onbekende dan wel heftige plaatjes.
Genomineerden IDMA bekend
vrijdag 7 februari 2014
Ieder jaar in maart vindt in Miami Verenigde Staten de Winter Music Conference plaats met daar omheen ook de Miami Music Week. En natuurlijk ook de International Dance Music Awards (IDMA). Met ruim twee miljoen stemmen en een gechiedenis van 28 eerdere edities belangrijke prijzen in de dance-industrie. Op 27 maart valt de prijzenregen weer. Hier een greep uit de genomineerden.
Tijdens Fast and the Fabulous op 1 maart staat de race en alles met tuning centraal. Daarbij horen natuurlijk ook de mooie pitspoezen en goede muziek. Nu heeft de organisatie al wat mooie raceauto's, maar de vraag is of iemand die jullie kennen ook heel iets bijzonders heeft. Deze mag namelijk gratis met zijn vriendin als VIP naar dit feest!
Line-up release Paradox
donderdag 6 februari 2014
De voorbereidingen voor Paradox, dat wordt gehouden op 12 april 2014, zijn in volle gang. Paradox is het dance-evenement voor alle millennium hardcore, freestyle en raw hardstyle fanatiekelingen. De historische locatie, die geheel in de stijl van het concept past, maakt deze editie van Paradox nu al legendarisch. Cyndium heeft het voor elkaar gekregen dat de sporthallen van USC De Boelelaan nog eenmaal fungeren als danstempel voordat deze in december 2014 definitief de deuren sluit.
Het stijgende Rampage-succes is uiteraard te danken aan de consequent kwalitatieve line-up. Op elke editie staan telkens de toppers van het moment uit de DnB en Dubstep scène. Ook deze editie brengt een reeks exclusieve nationale en internationale acts naar Antwerpen.
De WesterUnie staat 14 maart a.s. weer volledig in teken van het leukste feest van Nederland. Het is de dag van vreugde, gekke outfits en keiharde melodieën. Met die gedachte in het achterhoofd is Pi-Pa-Powerrr in het leven geroepen. Een party waar chaos een kernwoord is. Alle omliggende feest- en verkleedwinkels zijn al bijna uitverkocht en daarom rest nog een ding: de di-da line-up.
Rechtstreeks uit het nachtleven van Londen ontvangt Toffler op vrijdag 14 februari het muzikale duo Dusky! Een naam die zich inmiddels ontwikkeld heeft tot synoniem voor UK house en techno. Inmiddels hebben zij de internationale dansvloeren veroverd en hun plek in de underground house-scene geclaimd.
Bax-shop.nl organiseert in samenwerking met EMstudios de Red Bull Studio Sessions. Op 19, 20 en 21 februari worden er in de Red Bull Studio in Amsterdam drie dagen lang gratis masterclasses gegeven over produceren, mixen en masteren.
Club After in het Amerikaanse Las Vegas heeft een lijst opgesteld waarin staat dat het verboden is muziek te draaien van enkele bekende Nederlandse dj's. Naast de draaitafels in de nachtclub hangt een lijst met regels waarin staat dat muziek van onder andere Chuckie, Tiësto, Hardwell, Afrojack en Martin Garrix niet na drie uur 's nachts gedraaid mag worden.
Woensdag 1 januari presenteerde Free2party haar eigen visie op 'verplicht gezellige' nieuwjaarsrecepties: Hardcore classics 1992/2002. Een goed begin is het halve werk en om meteen maar door te pakken kan de organisatie jullie alvast een volgende editie aankondigen: zaterdag 10 mei 2014 kun je alvast vrijhouden in je agenda, dan zal de Amsterdamse The Sand namelijk wederom het decor vormen voor een Hardcore classics 1992/2002 - A trip down memory lane.
Beginnen de kriebels al door je lichaam te gieren? Met nog een paar dagen te gaan, is het tijd om de time table van Winterkriebels bekend te maken. Check hieronder de timetable van Studio 1: the next generation DJ's en Studio 2: hosted by Eclectic Paradise. Naast de time table vind je in dit bericht ook de laatste info en dé tip om voordelig twee keer volledig los te gaan.
Op zaterdag 5 april 2014 keert ST8MENT voor de tweede keer dit jaar terug met een vernieuwde ST8MENT presents Music is Melody editie! Met meester van de melodie; Noisecontrollers en onder andere aankomende sterren Atmozfears en Audiotricz in de gelederen moet dat geen enkel probleem zijn. Daarnaast presenteert ST8MENT de volledige agenda voor 2014 met een dikke 'outdoor' editie op de planning!
Een grote delegatie van raw-helden en talenten zullen op zaterdag 19 april afreizen naar Eindhoven. In de beukfabriek van het zuiden, het Klokgebouw, wordt het negen uur lang non-stop losgaan tijdens een nieuwe editie van Loudness. Dit populaire concept van b2s staat bekend om haar verrassende line-ups en dat is bij deze editie dan ook zeker niet anders.
Vrijdag 3 januari is Escape's nieuwe wekelijkse clubavond House Rules met veel succes gelanceerd! En deze maand wordt Rae, bekend van haar fantastische Defected live sets, ingevlogen om House Rules bezoekers in februari muzikaal te verwennen.
28 februari 2014
Plug & Play to the rescue
Toffler presents De Sluwe Vos & A1 Bassline
27 februari 2014
De Tijdmachine · All you need to know
26 februari 2014
Soundsexy by Decisions spettert zaterdag 1 maart in Club Eindelijk Weer
Tripeo Album release party met Ben Sims in de Melkweg
Be Famous in De Loft XL te Hengelo
Eerste editie Sky City festival
25 februari 2014
We all love 80's 90's 00's
Indicator haalt 12-04 een lading hardstyle toppers naar Kardinge (incl zwembad)
21 februari 2014
Brazilie komt naar The Vip Room Rotterdam
Leave the world behind
20 februari 2014
Hed Kandi 15 YRS verplaatst naar Het Concertgebouw
Knock Out – update
19 februari 2014
10 jaar Bladenbal
Technonacht Junction naar Melkweg
18 februari 2014
Kierewiet invites SP23, Zodiak Commune & Zinloos Geluid
17 februari 2014
De eerste 16 van in totaal zo'n 50 namen voor Indian Summer Festival 2014 zijn bekend:
16 februari 2014
Techno Cruise
15 februari 2014
De 4DSOUND Artist Residency met Pantha Du Prince, Biosphere, Vladislav Delay en Stimming
14 februari 2014
100ste editie 7th Heaven op zaterdag 22 februari wordt geweldig
13 februari 2014
XO Belgium maakt podia bekend
Future Flavour vs Strijkijzer morgen in Perron55
Rechtszaken tegen SFX entertainment stapelen zich op
12 februari 2014
Tien mensen vervolgd om Love Parade-drama
White Rabbit Celebrates in Toren Overhoeks
11 februari 2014
Nachtsport viert driejarig bestaan
Sonus Festival 2014 presenteert line-up met meer dan vijftig internationale artiesten
Harmony of Hardcore presenteert line-up
Hossen & stuiteren op carnavalsmaandag tijdens Het Stuiterbal 2014
10 februari 2014
NRG VIBE update: Royal Madness en toekomstige events
Decade 1990-2000 met early hardcore en oldschool · Leviathan & Tellurian b-day bash
9 februari 2014
Earlyrave & Oldstyle voor maar 10 euro
Vrijland Festival pakt groots uit tijdens tweede editie
8 februari 2014
Timetable kickoff Djax it Up 25th Anniversary Tour
7 februari 2014
DGTL Festival update
18hrs Festival 2014 early bird verkoop start 8 februari om 12.00 uur
DOTF Radio Reunion
Genomineerden IDMA bekend
6 februari 2014
Wie heeft er een mooie race- of tuningauto voor Fast and the Fabulous 1 maart?
Line-up release Paradox
Drum&Bass en dubstep event Rampage verdubbelt bezoekersaantal
5 februari 2014
Line-up Apenkooi Pi-Pa-Powerrrrparty; een explosie door het oor
Toffler ontvangt vrijdag 14 februari Dusky
Bax-shop en EMstudios organiseren Red Bull Studio Sessions
4 februari 2014
Amerikaanse club stelt regels op om standaard muziek uit te bannen
Hardcore Classics met Shadowlands Terrorists, Stunned Guys, Viper en The Dream Team
3 februari 2014
Winterkriebels timetable, laatste info en superdeal
ST8MENT presents Music is Melody & verrassing agenda 2014
2 februari 2014
Loudness keert terug naar Eindhoven
1 februari 2014
Chicago house-avond House Rules in Escape groot succes