Partyflock
 

De 4DSOUND Artist Residency met Pantha Du Prince, Biosphere, Vladislav Delay en Stimming

gepubliceerd door , op
Op zaterdag 1 en 8 maart zullen 4DSOUND en NGHTDVSN twee evenementen organiseren in een serie van Artist-In-Residency optredens met niemand minder dan de Noorweegse Ambient legende Biosphere en de Duitse "sonic house' pionier Pantha du Prince

Voor deze speciale gelegenheid zullen ze een speciale en een eenmalige show voor maar 250 mensen op het unieke 4DSOUND systeem: Een ware one-of-a-kind ervaring waar geluid beweegt in een ruimtelijke omgeving. Na het optreden zal er een vraag en antwoord mogelijkheid zijn met de artiest.

Wat is het 4DSOUND systeem?
Het 4DSOUND systeem geeft je de mogelijkheid om door een ruimte te lopen en geluid vanuit alle kanten te beleven. Geluid lijkt te zweven in de ruimte – als een geest. Geluid beweegt, boven, onder en tussen de luisteraars. Geleid door je oren zal je worden aangespoord om de ruimte te ontdekken. Je kan je tussen blokken van geluid begeven, lijnen van geluid aanraken en dwars door een muur van geluid lopen.

4DSOUND nodigt jou uit om je oriëntatie kwijt te raken en overstijg de ruimte waarin je je begeeft. Geluiden kunnen intiem-dicht op je worden afgespeeld waardoor het lijkt alsof iemand in je oor fluistert – of zo ver weg dat het lijkt alsof de geluiden aan de horizon worden afgespeeld. Geluiden kunnen rond je cirkelen waardoor het lijkt alsof je omringt wordt door vogels of om je heen dwarrelen als veren.

4DSOUND laad, ontlaad en explodeert energie in de ruimte. Je hoort niet alleen geluid maar je beleefd het.

De 4DSOUND Artist Residency is een programma dat artiesten ondersteund in het maken van nieuwe repertoires op het 4DSOUND systeem. Het voorziet artiesten van een unieke kans om hun muzikale ideeën te ontwikkelen – in een compleet nieuwe context. Met uitgebreide technische faciliteiten om volledig de ruimtelijke geluidsomgeving te kunnen gebruiken, worden de artiesten uitgenodigd om uit te vinden, te ontdekken, nieuwe relaties te ontwikkelen tussen geluiden, de omgeving en de luisteraars.

Opkomende Artist-In-Residency
Biosphere – 1 maart
Pantha du Prince – 8 maart
Vladislav Delay - TBA
Stimming – 10 mei

Biosphere is de tweede in een serie van Artist Residency optredens met het 4DSOUND systeem

Biosphere is de naam van de Noorweegse Geir Jenssen, 1 van de pioniers in ambient elecontrische muziek sinds het begin van de 90'er jaren. Hij is bekend voor zijn 'ambient techno' en 'arctic ambient' stijlen, zijn gebruik van loops en samples uit Sci-Fi bronnen. Zijn album Substrata uit 1997 is in 2001 door de gebruikers van de Hyperreal website verkozen tot all-time classic ambient album.

Biosphere rolt over oppervlaktes, maakt machines en ontrafelt microscopische elektronische patronen.
Zijn architectonische benadering accentueert ruimte, op een hyper level of wijd open velden. Biosphere zijn arctische thuisland Noorwegen zet de omgeving van zijn vele muzikale projecten. Maar ook andere locaties en situaties zijn onderwerp van zijn werk geweest, zoals de kerncentrales in Japan.
Biosphere creëert grote atmosferen waarin tijd en ruimte worden ontleed.

De Duitse electronic producer Hendrik Weber is actief onder de naam Pantha du Prince sinds 2002. Van zijn recentelijk uitgebrachte "Elements of Light" in samenwerking met The Bell Laboratory – tot zijn eerdere releases op het Dial label, Pantha du Prince laat zijn gretigheid zien om elektronica, technologie, akoestiek en natuur te combineren.

'Muziek is altijd al aanwezig, ook zonder mensen'. Pantha du Prince zijn definitie van muziek kent geen grenzen. Voor hem is muziek er altijd in alle vormen en maten. Zijn missie is om klanken te creëren die nog niet eerder gehoord zijn. Improvisatie en technologie zijn in zijn vakgebied niet weg te denken. Elektronisch-akoestische omgevingen verplaatsen van vaste vormen naar complexe harmonieën, van lieve melodieën tot willekeurige geluiden, en naar stilte.

Kaarten voor 1 maart kosten € 17.50 excl. transactie kosten en zijn verkrijgbaar via Paylogic.nl. Voor 8 maarten kosten de kaarten ook € 17.50 en die zijn verkrijgbaar via Paylogic.nl.