Partyflock
 
­ Nederland
F15teen Years Of Goodgreef
maandag 21 december 2015
Trance en de UK, het is een geslaagd en hartstochtelijk huwelijk dat blijft fascineren. Goodgreef is een van die begrippen uit de UK dance/trance scene en viert nu haar 15 jarig bestaan met een feestelijke 3-cd mixcompilatie.
10 Years - Noisecontrollers
donderdag 17 december 2015
Hoe ga je tien jaar NC op een paar schijfjes drukken? Het duo, en later Bas alleen, heeft zo ontzettend veel materiaal voortgebracht! Maar het is gelukt hoor. Bijna 130 nummers op drie cd's en een Bluray met de documentaire die Editz over de Noisecontrollers maakte.
Yellow Claw – Blood for Mercy
dinsdag 8 december 2015
Het album is consistent en vloeiend. Er is duidelijk zorg besteed aan de samenstelling. Het album is zeker een uithangbord van verschillende stijlen, maar het blijft te allen tijde herkenbaar Yellow Claw.
Hardcore Top 100 - Best of 2015
vrijdag 4 december 2015
Neem een handjevol labels, zorg dat je eind oktober 2 mixen gereed hebt en je bent de eerste die met een "Best of 2015" op de proppen komt. Cloud9-Dance doet het hem weer met hun Hardcore Top 100, Best of 2015.
Ray Slijngaard – My Unlimited Life
donderdag 3 december 2015
Voordat ik de biografie ter hand nam, had ik al wat reacties gelezen. Het boek heeft namelijk aardig wat stof op doen waaien. Anita Doth sprak zich al snel negatief uit over de inhoud en ook de moeder en stiefvader van Ray zijn niet te spreken over het opgetekende verhaal. Ik was dus zeker extra geprikkeld en nieuwsgierig wat ik wijzer zou worden van de 264 pagina's.....
We zijn een jaar verder en "Masters in The Mix" Vol II ligt klaar om deel 'één' op te volgen.
De eer aan Noize Suppressor en Day-Mar om menig huiskamer om te toveren tot Main-Hall.
Laidback Luke - Focus
vrijdag 20 november 2015
Laidback Luke is misschien wel de meest onderschatte grote naam uit ons kikkerlandje. Dat neemt echter niet weg dat zijn trouwe fans hem door zijn enthousiasme en skills alleen maar méér waarderen. Om díe fans en zichzelf te belonen is hier Luke's nieuwe album Focus.
Heftig, paranoïde en meeslepend. Zo zou het nieuwe album "The Oddments of Delirium" van "Mystification" omschreven kunnen worden. Uitgebracht op Noisj.LTD en waarschijnlijk 1 van de laatste releases van het label.
Altijd spannend, de release van zo'n tweede volwaardige album. Zeker als je werkt onder de naam Disclosure en weet dat alle ogen vanuit de mondiale house scene op jou gericht zijn.
'Le Freak' is een compilatie die geïnspireerd is door het discogeluid uit de jaren zeventig en begin jaren tachtig waarop Nile Rodgers een grote inbreng had. Nile Rodgers was in 1977 mede oprichter van Chic, een formatie die meer dan 100 miljoen platen wist te verkopen.
Oliver Englafjord - Myrki Heima
vrijdag 30 oktober 2015
Ijsland, het land van sneeuw en ijs vormde de inspiratie voor Oliver Englafjord, een alias van Marcus Schössow. Ik bezocht ooit het koude, noordelijke land midden in januari en de titel van het album is daarom meer dan treffend: donkere wereld.
The Black Dog - Neither/Neither
donderdag 29 oktober 2015
Niet het één en ook niet het ander, maar wat dan wel? Laidback electro/IDM/ambient met een techy sausje.
Defqon.1 2015 - No Guts, No Glory
dinsdag 6 oktober 2015
Met een kleine vertraging heeft ook de Defqon.1 compilatie van dit jaar het PF hoofdkwartier weten te bereiken. Wat tornado's, windvlagen en de postbezorging al kunnen doen met een compilatie..
Dronelock & Ontal - The Topics
woensdag 30 september 2015
Onlangs is de naam Dronelock al voorbij gekomen binnen de recensie sectie in de vorm van 'The Eternal Now', een technoalbum geproduceerd in samenwerking met T_est. Dronelock hebben eerder dit jaar ook een ander album uitgebracht in samenwerking met Ontal en een recensie van dit album kon niet uitblijven.
20 Years Of Being Skint
maandag 28 september 2015
Het uit Brighton afkomstige (sub)label Skint Records bestaat dit jaar alweer twintig jaar. In deze twintig jaar zijn op dit label honderden platen uitgebracht. X-Press 2, Fatboy Slim en Dave Clarke zijn enkele namen die een belangrijke bijdrage gehad hebben aan het succes van dit veelzijdige label.
Pussy Lounge - Part 4
maandag 21 september 2015
Freestyle is hot en dat zullen we weten ook. De vierde verzamelaar van Pussy Lounge is hier en natuurlijk mogen dan de kroonprinsen van dit evenement niet ontbreken. Darkraver en Ruthless warmen je op waarna hardcore helden Paul Elstak en The Viper de boel vakkundig dicht timmeren.
Global Experience – Global Experience
donderdag 27 augustus 2015
Het tienjarig bestaan van 'Global Experience', dat moet natuurlijk gevierd worden. Roger Shah en Brian Laruso brengen daarom een gelijknamig artiestenalbum uit op het befaamde Black Hole Recordings.
Tiefschwarz - Left
zaterdag 1 augustus 2015
Tiefschwarz, bestaande uit de broertjes Ali en Basti Schwarz, brengen al sinds 1997 gezamenlijk muziek op de markt. Onlangs is hun vierde studioalbum verschenen op het befaamde Watergate label van de gelijknamige Berlijnse club.
Het is alweer vijftien jaar geleden dat Fatboy Slim de wereld wist te verblijden met het album 'Halfway Between The Gutter And The Stars'. Naar aanleiding van dit jubileum is onlangs een hernieuwde uitgave verschenen met daarbij ook een cd met remixen van het legendarische origineel.
Bryan Kearney en Will Atkinson kennen we natuurlijk uit de trance hoek. Op Kearney's eerste mixcompilatie gelieerd aan zijn eigen, gelijknamige label Kearnage krijgen we een iets ander geluid te horen.
Snoop Dogg - Bush
zondag 12 juli 2015
Snoop Doggy Dogg, Snoop Lion, Snoopzilla... De laatste tijd staat Calvin Broadus echter weer gewoon op het podium als Snoop Dogg. Het rap icoon heeft de laatste jaren van allerlei stijlen mee geproefd en doet op zijn nieuwe album Bush wederom wat anders.
Gelukkig hebben we altijd nog mensen die geen boodschap hebben aan rustig aan doen en subtiliteiten. Donker en duister zijn de kernwoorden als we het hebben over Julien Billaud oftewel Desolation. "Darkness is where I shine" zou zomaar wel eens zijn lijfspreuk kunnen zijn.
Fort Romeau - Insides
zaterdag 6 juni 2015
Mike Greene aka Fort Romeau, woonachtig in Londen, is een jonge producer met een voorliefde Chicago house. Vanuit deze voorliefde is het album 'Insides' ontstaan dat uitgebracht is op het label Ghostly International.
Enkele maanden geleden vond Qapital plaats. Bij het evenement hoort natuurlijk ook een cd!
Er zijn zat ongepolijste diamantjes te vinden binnen de muziekwereld. Je moet alleen weten waar te zoeken. Één van deze groeibriljantjes heeft nu zijn eerste album afgeleverd op het Dark Descent Label. Doomcore in z'n puurste vorm, laat dat maar over aan Starving Insect.
Karin Park kennen we voornamelijk van haar vocale inbreng bij Maya Jane Coles' 'Everything'. De Zweedse heeft inmiddels haar vijfde album uit, getiteld 'Apocalypse Pop'. En wat een verdomd goed album is het geworden!
1996 – 2015, van de Hemkade naar de Brabanthallen, 37 cd's en een ontelbare hoeveelheid shirtjes en vlaggen verder. Masters of Hardcore mag zijn 20ste verjaardag vieren. Niet met een 'Best of 20 Years', maar gewoon met het beste wat het eigen label momenteel te bieden heeft.
Zoo Brazil mag zich rekenen tot de betere house artiesten die Zweden heeft voortgebracht. Met zijn Songs For Clubs compilatie is John Andersson beland bij het derde deel. Laten we eens beluisteren of John net zoals zijn landgenoot Zlatan Ibrahimovic een hattrick kan scoren.
Onbekend maakt vaak onbemind. Echter niet altijd terecht. Deze keer mogen we een kijkje nemen in de Nederlandse keuken van het Kurrupt Recordings Hard label. Zet je oma op de trein en stuur je ouders naar de overburen, want het gaat los!
Na zijn Dog Blood alter ego met Boys Noize wist Skrillex opnieuw iemand te strikken voor een collab. Ditmaal werkte Sonny samen met goede vriend Diplo wat resulteerde in het debuutalbum van Jack Ü.
Slam! Hardstyle Volume 8
zondag 3 mei 2015
Het nieuwste deel in de hardstyle verzamelaar van Slam!FM. Eens kijken wat deel 8 voor ons in petto heeft.
Pearson Sound – Pearson Sound
woensdag 29 april 2015
David Kennedy kennen we voornamelijk als Ramadanman en Pearson Sound. Ramadanman is (even) niet meer, maar Pearson Sound is hier dan eindelijk met een langverwacht experimenteel debuutalbum.
Julie Thompson, de Engelse zangeres die we in verscheidene trance producties horen schitteren, lanceerde onlangs haar tweede studioplaat.
Argy & Mama - Dominonation
donderdag 16 april 2015
In januari kwamen Argy & Mama op de proppen met Dominonation. Het eerste studioalbum van de twee samen. Voor Argy is dit al het derde studioalbum.
Drum&Bass Arena - 18 Years
dinsdag 14 april 2015
In 1996 is er enorm veel gebeurd. Zo ook in de UK. Een van de meest memorabele dingen is het schapen van kloon Dolly, maar een van de meest succesvolle was het opstarten van Drum&Bass Arena. Achttien jaar later viert het label dat met een mooie release.
Macchina Nera – Collage LP
woensdag 8 april 2015
Collage LP van Macchina Nera, is alles wat je niet verwacht. Wat je dan wel kan verwachten, lees je in deze recensie.
SCNTST - Puffer
maandag 30 maart 2015
Twee jaar na het debuutalbum Self Therapy is SCNTST terug met zijn nieuwste wapenfeit Puffer. Laten we eens luisteren of de 21 jarige Bryan Müller opnieuw weet te verbazen met zijn experimentele sound.
Één van de leukste en meest bomvolle compilaties van de afgelopen tijd presenteert ons een derde release. Pure Deep House 3 is uit en dat is reden genoeg om bijzonder vrolijk te worden.
'Elements of Life' van Tiësto, het is alweer even geleden. Nu komt Black Hole Recordings met een nieuwe uitgave op Blu-Ray met audiokwaliteit waar je wild van wordt.
2014 was een zeer goed jaar voor The Vision. Hij bracht meer singles uit dan ooit en zag dat beloond worden met een eerste deel van Visions of Hardstyle; zijn eigen compilatiealbum. Veel hardstyle, maar vooral ook raw hardstyle.
Watergate 18 - Butch
donderdag 19 maart 2015
Butch is een alias Bülent Gürler, is alweer een jaartje of acht flink aan de weg aan het timmeren binnen de technowereld. Hij geniet binnen de technoscene de nodige bekendheid en mede daarom heeft hij het achttiende deel van Watergate samen mogen stellen.
House Masters - Masters At Work
dinsdag 17 maart 2015
Masters at Work zijn een houseduo, bestaande uit 'Little Louie' Vega en Kenny 'Dope' Gonzalez. Dit duo behaalde vooral in de jaren negentig grote successen binnen de housescene. Naar aanleiding hiervan hebben beide heren de kans gekregen om hun catalogus op een uit vier cd's bestaande compilatie uit te brengen.
De allereerste editie van Hard Bass vond alweer zo'n 14 jaar geleden plaats in Tropicana (te Rotterdam) en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grotere hardstyle feesten met als thuisbasis het Gelredome. We zijn inmiddels aangeland bij de 2015 editie!
Sven Väth vierde afgelopen jaar het feit dat hij alweer vijftien jaar actief is als DJ op Ibiza en tevens zijn (alweer) vijftigste levensjaar mocht aanvangen. Tevens is eind 2014 het vijftiende deel van de befaamde 'Sven Vath - The Sound Of The Season' dubbelaar verschenen.
De Rixos resorts zijn een begrip in de toeristische sector. Met vestigingen in onder andere Turkije, Rusland en Libië is de hotelketen wereldwijd gevestigd. Om het gevoel van het Egyptische resort te krijgen, mixte Chadash Cort de zomerse vibe aan elkaar.
Deadmau5 - 5 Years of Mau5
zaterdag 7 februari 2015
deadmau5' Mau5trap bestaat vijf jaar en dat vraagt om een feestje. Voor 5 Years of Mau5 koos de muis zelf voor zijn dikste hits van de laatste jaren en vroeg hij vrienden en collega's deze in een nieuw jasje te stoppen.
Den Bosch, geen Carnaval, geen voetbal, geen Bosche Parade, geen bevrijdingsfestival, zelfs geen Masters of Hardcore. Wat dan wel? Een leger aan "Angerfist"-volgelingen die nietsontziend "The Deadfaced Dimension" kwamen binnen marcheren. Wat volgde, is nu geschiedenis en ligt verspreid over drie schijfjes voor ons.
Hardwell - United We Are
woensdag 28 januari 2015
De inmiddels 27 jarige Hardwell had als 16 jarige jongen maar één droom: de beste dj van de wereld worden. In 2013 slaagde hij hier in. In 2014 wederom. In die tijd heeft Hardwell geen album uitgebracht, wat best opvallend is. Tot nu, want 'United We Are' is daar!
Jensen - Holographic Demons
dinsdag 27 januari 2015
Daar waar de ene artiest graag binnen een bepaalde sfeer wil blijven om een zo samenhangend mogelijk album te produceren, zo divers en kleurrijk is de ander. Met behulp van Dark Ambient, Electro, Doomcore, Industrial, Noise en Speedcore wordt op "Holographic Demons" een excentrieke mengelmoes gecreëerd, welke weer menig industrialliefhebber zal kunnen bekoren.
PH#14: Lekker hard en lekker up-tempo! Noize Bangerz en F. NøIzE zijn de mannen die het 'em doen. Verdeeld over 2 schijfjes brengen zij 2 gevarieerde mixen die na afloop nog wel even blijven nagalmen.
F15teen Years Of Goodgreef21 dec 2015
10 Years - Noisecontrollers17 dec 2015
Yellow Claw – Blood for Mercy8 dec 2015
Hardcore Top 100 - Best of 20154 dec 2015
Ray Slijngaard – My Unlimited Life3 dec 2015
Masters In The Mix Vol II - Mixed by Noize Suppressor & Day-Mar26 nov 2015
Laidback Luke - Focus20 nov 2015
Mystification – The Oddments Of Delirium18 nov 2015
Disclosure - Caracal (Deluxe Edition)16 nov 2015
Le Freak: Music Inspired by Chic - compiled by Joey Negro9 nov 2015
Oliver Englafjord - Myrki Heima30 okt 2015
The Black Dog - Neither/Neither29 okt 2015
Defqon.1 2015 - No Guts, No Glory6 okt 2015
Dronelock & Ontal - The Topics30 sep 2015
20 Years Of Being Skint28 sep 2015
Pussy Lounge - Part 421 sep 2015
Global Experience – Global Experience27 aug 2015
Tiefschwarz - Left1 aug 2015
Fatboy Slim - Halfway Between The Gutter And The Stars (15th Anniversary)30 jul 2015
This Is Kearnage - Volume 001 (Mixed By Bryan Kearney & Will Atkinson)27 jul 2015
Snoop Dogg - Bush12 jul 2015
Desolation - Darkness Is Where I Shine26 jun 2015
Fort Romeau - Insides6 jun 2015
Qapital 2015 - Mixed By E-Force1 jun 2015
Starving Insect - The Great Nothing29 mei 2015
Karin Park – Apocalypse Pop22 mei 2015
Masters of Hardcore Chapter – 20 Years of Rebellion13 mei 2015
Zoo Brazil - Songs For Clubs 311 mei 2015
Kurrupt Recordings Hard presents - The Dutch Connection Album8 mei 2015
Skrillex & Diplo present: Jack Ü7 mei 2015
Slam! Hardstyle Volume 83 mei 2015
Pearson Sound – Pearson Sound29 apr 2015
Julie Thompson - Eye Of The Storm17 apr 2015
Argy & Mama - Dominonation16 apr 2015
Drum&Bass Arena - 18 Years14 apr 2015
Macchina Nera – Collage LP8 apr 2015
SCNTST - Puffer30 mrt 2015
Pure Deep House 3 – The Very Best Of Deep House & Garage29 mrt 2015
Tiësto – Elements Of Life (High Fidelity Pure Blu-Ray Audio)25 mrt 2015
The Vision - Visions of Hardstyle24 mrt 2015
Watergate 18 - Butch19 mrt 2015
House Masters - Masters At Work17 mrt 2015
Hard Bass 2015 - Mixed By Audiotricz, Brennan Heart, Adaro & Titan16 mrt 2015
Sven Väth - The Sound Of The 15th Season9 mrt 2015
Rixos Sharm El Sheikh - Mixed By Chadash Cort27 feb 2015
Deadmau5 - 5 Years of Mau57 feb 2015
Angerfist - The Deadfaced Dimension2 feb 2015
Hardwell - United We Are28 jan 2015
Jensen - Holographic Demons27 jan 2015
Project Hardcore #14 - Mixed by Noize Bangerz & F.Noize13 jan 2015