Partyflock
 
­ Nederland
Het overzicht van de muzikale hoogtepunten en dieptepunten van het afgelopen jaar!
House Masters - MK
dinsdag 27 december 2011
MK (Marc Kinchen) heeft eigenlijk nauwelijks een introductie nodig. Sinds eind jaren 80 heeft deze levende houselegende zijn onuitwisbare stempel op de elektronische muziekscene gedrukt. Nu zijn alle klassiekers verzameld op het nieuwste deel uit de "House Masters" reeks.
De Flamingo is geland en hoe. Ditmaal hebben Fedde Le Grand en Funkerman twee nieuwe talenten de vrijheid gegeven om de Flamingo sound ten toon te spreiden. Deze eer is weggelegd voor Nicky Romero en Deniz Koyu.
15 Years Of Drumcode
zaterdag 17 december 2011
Het is alweer vijftien jaar geleden dat het label Drumcode opgericht werd door techno pionier Adam Beyer. Om te vieren dat het label alweer 15 jaar bestaat is er onlangs dubbel-cd bestaande uit 20 tracks en een digitale release uitgekomen bestaande uit 28 tracks. Met deze release wordt niet teruggekeken op het verleden, maar passeren recente producties de revue.
Het vierde deel van International Hard Dance Sessions is uit en ligt in de (digitale) schappen. Na Fausto, Phil York en Alex Kidd is het nu de beurt aan Shock:Force, Wragg & Log:one, Thera en Geck-O om de wereld kennis te laten maken met onvervalste harddance, de sound die zij met alle liefde omarmen.
Sublieme tracks, veel afwisseling, een eigen sound en twee mixen die ieder hun eigen verhaal vertellen. Dat is Streamlined 2011 van Leon Bolier in een notendop. Meer weten over deze ijzersterke dubbelaar? Lees dan deze recensie!
Buraka Som Sistema - Komba
maandag 21 november 2011
Het Portugese Buraka Som Sistema levert op haar tweede album wederom een mix af tussen kuduro, hiphop, fidget house en dubstep. Klik hier om te lezen hoe dat klinkt...
Enhanced 100 - Mixed by Will Holland
maandag 14 november 2011
Ter ere van de honderste release van het label verscheen zojuist deze jubileumdubbelaar van Enhanced Recordings. Met één cd samengesteld door de fans en één vol verse remixen biedt kopman Will Holland een interessante verzamelaar niet alleen voor de fans van Enhanced, maar zeker ook voor iedere trancefan out there.
De nog altijd gestaag doordenderende "In Trance We Trust" serie presenteert het inmiddels 18de deel in successie. Voor deze hagelnieuwe episode wordt het stokje doorgegeven aan de Nijmeegse DJ/Producer Marc Simz.
W&W - Impact
woensdag 19 oktober 2011
Na anderhalf jaar hard werken, bloed, zweet en tranen is het dan eindelijk zover. Het debuutalbum van Willem van Hanegem en Ward van der Harst, beter bekend als W&W, gaat de wereld veroveren. Op "Impact" verleggen de heren grenzen als het gaat om dancemuziek.
First State - The Whole Nine Yards
woensdag 19 oktober 2011
First State brengt ons een mixcompilatie die een verscheidenheid aan facetten van het dance spectrum laat horen. Van house tot trance en alles wat daar tussenin zit.
Gui Boratto - III
zondag 16 oktober 2011
Het derde album van de gelauwerde Braziliaanse producer is een stuk donkerder dan zijn voorgaande twee albums. Kan het nieuwe album de torenhoge verwachtingen waarmaken?
Phonique, één van de grote namen uit de deephouse wereld, verraste afgelopen jaar met het zeer aansprekende album 'Kissing Strangers'. Dit album werd door vele recensenten warm ontvangen. Nu heeft hij onlangs de eer gekregen om het derde deel van de 'Systematic Colours' reeks samen te stellen.
Vele danceliefhebbers onder ons waren blij verrast met de reünie van het bewierookte Amerikaanse prog/trance koppel Gabriel & Dresden. Met hun gloednieuwe compilatie brengen zij hun hernieuwde 'Gabriel & Dresden-formula' voor het voetlicht.
Kompakt - Total 12
dinsdag 20 september 2011
Twaalf is een mystiek nummer. Er zijn twaalf sterren op de Europese vlag, twaalf apostelen, twaalf ridders aan de ronde tafel en nu ook alweer twaalf edities van de 'Kompakt Total' serie. Dit in 1998 opgerichte label is al jaren één van de grootste labels binnen het technogenre. Op het twaalfde deel van 'Kompakt Total' wordt deze keer de focus gelegd op de belangrijkere producers die verbonden zijn aan het label.
Berghain 05 - Mixed by Marcel Fengler
woensdag 14 september 2011
Marcel Fengler is een van de gerespecteerde dj's uit de Berghain stal, de beruchte techno club uit Berlijn. Aan hem was de eer deel vijf uit compilatiereeks van de club samen te stellen en te mixen.
House Masters - Chocolate Puma
maandag 22 augustus 2011
Inmiddels zijn er meer dan tien edities uit de "House Masters" serie verschenen. Sommige daarvan bleken essentieel, andere slechts nuttig en bruikbaar. Als we ons niet vergissen is de Chocolate Puma editie de twaalfde uit de reeks. En wat een uitstekende keuze van het Defected label!
Armada Lounge Volume 4
zaterdag 6 augustus 2011
In een periode van vrijaf hebben na een periode hard (*kuch*) werken of studeren is er weinig beter dan tot rust komen in de oud-vertrouwde luie ligstoel of verre exotische hangmat. Lekker chillend met een paar koude kleppers of cocktails in de hand met op de achtergrond een relaxte soundtrack. Deze lounge soundtrack van Armada wellicht?
Sinds het einde van de jaren tachtig is Ibiza gegroeid tot partyeiland nummer één. Een van de meest populaire clubs op Ibiza is DC10, alwaar vele legendarische Circoloco feesten plaatsgevonden hebben. Na een paar jaar radiostilte rond de Circoloco compilaties is er dit jaar weer één verschenen en wel door resident dj's Davide Squillace en Matthias Tanzmann.
DJ Eco - M(You)sic
woensdag 27 juli 2011
De 23 jarige DJ Eco brengt ons zijn debuutalbum "M(You)sic", wat zijn verhaal vertelt, mede geïnspireerd door zijn hectische leven in New York.
BT - These Re-Imagined Machines
woensdag 20 juli 2011
In maart vorig jaar bracht BT zijn zeer succesvolle album 'These Hopeful Machines' uit. Een bijzonder album dat is geprezen om de gevoelige melodieën, schitterende vocalen en de boeiende en soms experimentele arrangementen. Een keur aan topproducers heeft de tracks van dit album nu in een nieuw jas gestoken.
Sensation - Innerspace
maandag 18 juli 2011
Ieder jaar wordt de Amsterdam Arena in wit gehuld. "Innerspace" wass dit jaar het thema en vertegenwoordigt je innerlijk, waarmee je volop van Sensation geniet.
Met 'Trance Essentials' is weer een nieuwe compilatiereeks geboren bij de toch al uit zijn voegen barstende platenstal Armada Music. Hoe essentieel is deze dubbelaar met 40 tracks in de mix in het trancegebeuren van vandaag de dag?
JES - Unleash The Beat
vrijdag 15 juli 2011
JES, ook wel bekend als "The Queen of Rocktronica", presenteert haar vierde studioalbum, getiteld "Unleash the Beat". Een langspeler vernoemd naar een single van haar vorige album "High Glow", vol met nieuwe tracks en remixen.
Het afgelopen jaar bracht Armin van Buuren met 'Mirage' niet alleen zijn vierde studioalbum uit, het was ook zijn meest succesvolle release tot nu toe. Het album kende een geslaagde combinatie van pure trance tracks en meer popgerichte nummers. Bovendien was 'Mirage' het grootste project waar Armin aan gewerkt heeft. Met dit remix album wordt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het al imposante 'Mirage' verhaal.
Avicii, het megatalent uit Zweden, presenteert op geheel eigen wijze de sound van Miami. Dit had natuurlijk alles te maken met het jaarlijks muziekfestijn in Miami. De Winter Music Conference ligt alweer een flinke tijd achter ons, maar door leveringsproblemen hadden wij niet eerder de beschikking over deze release. De recensie wilden we jullie echter niet onthouden.
DJ Tony Star - Knalluh!
dinsdag 21 juni 2011
Oh Oh Cherso is hét programma waarmee Tony Star vorig jaar grote bekendheid mee scoorde. De alcohol als water wegdrinkende Hagenees mocht tijdens de opnames van het programma optreden op Starbeach en mede door het succes van Oh Oh Cherso is hij nu een veel geboekt dj in vele (plattelands)discotheken.
Emalkay - Eclipse
donderdag 16 juni 2011
Binnen de dubstep scene is het Dub Police label een van de grote spelers, maar hoewel het label al de nodige jaren bestaat, is er in die tijd geen enkel artiestenalbum op het label uitgebracht. Daar is nu verandering gekomen en het is niemand minder dan Emalkay die het spits afbijt.
Hij begon in de harder styles scene met jumpstyle, scheerde hoge toppen en boekte enkele successen. Maar sinds kort is ook hij overmeesterd door het hardstyle virus. In 2009 kwam de grote ommezwaai voor Digital Punk en na enkele jaren is hij er met een solo-album.
Armada Trance 12
maandag 6 juni 2011
Al meer dan vier jaar presenteert de Armada Trance reeks een topselectie van tracks uit de eigen stal. We zijn aanbeland bij deel twaalf, met tracks van de grootheden der aarde, maar ook van nieuw opkomend talent.
FabricLive 57 - Jackmaster
vrijdag 3 juni 2011
De hier nog vrij onbekende Schotse DJ Jackmaster neemt ons op de nieuwste editie in de FabricLive reeks terug naar begin jaren '90.
Vele Ministry of Sound releases zijn "Late Night Sessions" al voorgegaan en dat is niet voor niets. Ministry of Sound is een succesvolle Londense club en de op het Ministry of Sound label uitgebrachte cd's gaan van oudsher als warme broodjes over de toonbank.
Guy J - 1000 Words
donderdag 26 mei 2011
De momenteel in Antwerpen wonende Israëliër Guy J staat bekend als innovatieve producer, dj en live-act. Met dijken van tracks als 'Under Pressure', 'Save Me' en 'Lamur' heeft hij afgelopen jaren flink naam gemaakt. Na zijn in 2008 uitgebrachte debuutalbum 'Esperanza' is Guy J nu weer terug met een nieuw album getiteld '1000 Words'.
Secret Cinema - Minerals
maandag 16 mei 2011
Jeroen Verheij produceert al dansvloerkneiters sinds mensenheugenis onder zijn aliassen Secret Cinema, Grooveyard en Meng Syndicate. Tracks als Timeless Altitude, Mary Go Wild, Another Sweater en Kurzweil hebben bij vele dansliefhebbers een warm plekje in hun hard gekregen. Het album Minerals, geproduceerd onder zijn alias Secret Cinema, is het eerste studioalbum dat Jeroen Verheij op zijn in 2009 gestarte label Gem Records uitgebracht is.
Oude rot Pete Tong en rijzende ster Riva Starr samen op een compilatie? Dat moet wel botsen. Niets is minder waar, want wie er de komende maanden warmpjes bij wil zitten op funky (tech)house gebied moet deze compilatie zeker checken!
Het Engelse trancelabel Enhanced Recordings heeft de laatste jaren een bescheiden plek in het wereldwijde tranceveld weten te veroveren. Met dit vierde deel uit de 'Digitally Enhanced' reeks laat kopman Will Holland opnieuw horen waarmee.
House Masters - Blaze
zondag 8 mei 2011
House Masters is dé verzamelserie waarop (een deel van) het repertoire van legendarische houseproducers in de schijnwerpers gezet wordt. Deze keer hebben de heren van Blaze een editie mogen samenstellen voor het befaamde Defected label.
Het Poolse producers talent Jacek Sienkiewicz levert met "On The Road" alweer zijn vierde studioalbum af. Naast deze studioalbums heeft hij ook al meer dan dertig releases op zijn naam. Tot op heden zijn drie van zijn albums uitgebracht op het Cocoon label van Sven Väth en het onlangs uitgebrachte "On The Road" is hiervan het laatste wapenfeit.
Een van de compilatieseries van het Engelse Defected label is de 'Most Rated' reeks, welke drie keer per jaar verschijnt. Wij hebben hier nog de 'Most Rated Miami 2011' liggen, behorende bij de Winter Music Conference van enige tijd geleden.
Knights of The Playboy Mansion
zaterdag 30 april 2011
Dimitri from Paris en Bob Sinclar geven hun visie op de feesten gehouden in de Playboy Mansion van Hugh Heffner. Allebei niet onbekend met dit fenomeen, laten ze met deze mix vervlogen tijden herleven met de klassieke disco samen met de pareltjes van de jaren '80 en '90.
Triax - Audioslave
dinsdag 26 april 2011
Triax heeft enkele weken geleden het album 'Audioslave' uitgebracht. Een nobele onbekende zou je zeggen, maar toch draait hij al enkele jaren mee in de scene, op zowel productioneel als dj vlak. En dat hij perfect zijn mannetje kan staan in de hardere wereld van de hardcore wil hij koste wat het kost bewijzen.
September vorig jaar gloorde eindelijk het debuutalbum 'Northern Lights' van de Engelse Gareth Emery aan de horizon. Nu, een half jaar verder, werpt Partyflock een licht op het remix album.
Boy George, jaren '80 icoon van het eerste uur, brengt zijn eerste solo-album in tien jaar uit in de vorm van 'Ordinary Alien'. Het resultaat is... apart.
Richard Durand - Wide Awake
dinsdag 22 maart 2011
In 2009 voegde Richard Durand een nieuw wapenfeit aan zijn cv toe; zijn eerste artiestenalbum Always The Sun. Met de smaak te pakken, begon hij een jaar later al aan zijn nieuwe studiomissie; een tweede album dat geenszins op de voorganger mocht lijken maar een nieuw en eigen geluid moest krijgen. Dat album is er nu en luistert naar de naam Wide Awake.
Armin Only - Mirage
woensdag 16 maart 2011
Op 13 november vorig jaar was het weer zover: Armin Only in de Utrechtse Jaarbeurs, alwaar Armin van Buuren op grootse wijze de release van zijn in september 2010 verschenen artiestenalbum 'Mirage' vierde. Het vormde tevens het startschot van de Armin Only wereldtour, met shows in meer dan vijftien landen op vijf verschillende continenten.
Armada House 2011
donderdag 27 januari 2011
We kennen Armada Music natuurlijk als trance-grootmacht, maar ook het housegenre is voor het label niet onbekend.
Decibel 2010 - The Live Registration
zaterdag 22 januari 2011
We hebben er weer even op wachten maar daar is hij eindelijk, de registratie van Decibel 2010. Tijd om flink te beuken vanuit je luie stoel!
Marco Bailey - Dragon Man
maandag 17 januari 2011
Zes jaar na zijn laatste album is Marco Bailey terug met de langspeler 'Dragon Man'. Een draak van een album, of een die ons in vuur en vlam kan zetten?
Het is de JVT en ze zijn terug! Hun nieuwe album De Lachende Derde ligt in de winkels en de mannen zijn weer in bloedvorm. Hengels, bitches, supermercado's, het zit allemaal in de nieuwe cd van De Jeugd Van Tegenwoordig.
Mr. Sam - Opus Quarto
donderdag 6 januari 2011
De immer strak in het pak gehesen Fransman Mr. Sam is laatst gesignaleerd op weg richting Jeruzalem. Voor het vierde deel van zijn fijnzinnige Opus expeditie is het muzikale reisplan dit maal ietwat aangepast.
Partyflock Recensies Jaaroverzicht 201131 dec 2011
House Masters - MK27 dec 2011
Flamingo Nights 3: Amsterdam - Mixed by Nicky Romero & Deniz Koyu27 dec 2011
15 Years Of Drumcode17 dec 2011
International Hard Dance Sessions - UK vs Holland3 dec 2011
Leon Bolier - Streamlined 2011: Tunis21 nov 2011
Buraka Som Sistema - Komba21 nov 2011
Enhanced 100 - Mixed by Will Holland14 nov 2011
In Trance We Trust 18 – Mixed by Marc Simz9 nov 2011
W&W - Impact19 okt 2011
First State - The Whole Nine Yards19 okt 2011
Gui Boratto - III16 okt 2011
Systematic Colours Volume Three - Mixed by Phonique10 okt 2011
Gabriel & Dresden - Mixed For Feet Vol. 128 sep 2011
Kompakt - Total 1220 sep 2011
Berghain 05 - Mixed by Marcel Fengler14 sep 2011
House Masters - Chocolate Puma22 aug 2011
Armada Lounge Volume 46 aug 2011
Circoloco @ DC10 Ibiza 2011 - The Next Level31 jul 2011
DJ Eco - M(You)sic27 jul 2011
BT - These Re-Imagined Machines20 jul 2011
Sensation - Innerspace18 jul 2011
Armada presents Trance Essentials 2011 Vol. 118 jul 2011
JES - Unleash The Beat15 jul 2011
Armin van Buuren - Mirage 'The Remixes'10 jul 2011
Avicii presents Strictly Miami 20118 jul 2011
DJ Tony Star - Knalluh!21 jun 2011
Emalkay - Eclipse16 jun 2011
Digital Punk - Escape From Reality8 jun 2011
Armada Trance 126 jun 2011
FabricLive 57 - Jackmaster3 jun 2011
Ministry of Sound - Late Night Sessions28 mei 2011
Guy J - 1000 Words26 mei 2011
Secret Cinema - Minerals16 mei 2011
Pete Tong & Riva Starr - Future Underground16 mei 2011
Digitally Enhanced Vol. 4 - Mixed by Will Holland11 mei 2011
House Masters - Blaze8 mei 2011
Jacek Sienkiewicz - On The Road5 mei 2011
Defected Most Rated Miami 20113 mei 2011
Knights of The Playboy Mansion30 apr 2011
Triax - Audioslave26 apr 2011
Gareth Emery - Northern Lights (Re-Lit)5 apr 2011
Boy George - Ordinary Alien: The Kinky Roland Files28 mrt 2011
Richard Durand - Wide Awake22 mrt 2011
Armin Only - Mirage16 mrt 2011
Armada House 201127 jan 2011
Decibel 2010 - The Live Registration22 jan 2011
Marco Bailey - Dragon Man17 jan 2011
De Jeugd van Tegenwoordig - De Lachende Derde15 jan 2011
Mr. Sam - Opus Quarto6 jan 2011