Partyflock
 
Nieuws · mei 2005
­ Nederland
Zaterdag 23 Juli is het weer zover. Intuition Recordings, het trance platenlabel van Menno de Jong en Paul Moelands, keert terug naar de Asta voor een avond met kwaliteits Trance en Progressive. De organisatie achter Intuition het de afgelopen feesten telkens weer voor mekaar gekregen een vernieuwende internationale line-up neer te zetten terwijl de entree gewoon gratis blijft en er freebees uitgedeeld worden!
A.S.S.
zondag 29 mei 2005
Vrijdag 10 juni wederom een vette editie van de techno avond A.S.S. in de Boerderij te Zoetermeer. De technopioniers British Murder Boys zetten namelijk hun beste platen op. Deze Britten, misschien nog beter bekend als Surgeon en Regis, staan al jaren als twee van de meest baanbrekende producers en dj's aan het stoerdere techno front. Met z'n tweeën verkennen ze het kleine gebied dat ligt tussen een dj-set en een live show, vol overtuiging, bij vlagen buitenaards maar nooit teleurstellend.
Op 4 juni zal in Enschede het leger in hoogste staat van paraatheid worden gebracht, er zal op deze avond een ware veldslag plaatsvinden in het complex van Go Planet (voormalig Condor City). Uit heel Europa en daarbuiten zullen soldaten aantreden om het gevecht met elkaar aan te gaan op de "Army edition" van Oldschool Madness, georganiseerd door de Eastside Underground.
Exposure gaat verhuizen
vrijdag 27 mei 2005
In november 2003 begon Exposure een nieuwe progressieve clubavond met telkens een verassende line up. Diverse DJ’s die hoog in de top 100 staan passeerde de revue. Ook in de toekomst kan het publiek weer heel wat verwachten want terwijl dit persbericht werd geschreven kwamen de bevestigingen binnen voor James Zabiela op 30 juli en Desyn Masiello voor 27 augustus.
Het grootste elektronische muziek festival in de Verenigde Staten zal komend weekend, na de succesvolle samenwerking met de Nederlandse organisatie The Generator tijdens de editie in 2004, weer een flinke Nederlandse impuls krijgen. Op 28, 29 en 30 mei 2005 host de Haagse Generator Foundation samen met Detroit’s label Soft-Curls opnieuw een podium op het Detroit Electronic Music Festival. Met dit podium biedt The Generator alvast een voorproefje van datgene wat de organisatie in Den Haag zal bieden tijdens de officiële opvolger van het North Sea Jazz Festival; TodaysArt op 23 en 24 september 2005.
Na een tweetal succesvolle edities in de Amsterdamse clubs Jimmy Woo (met Louie Vega en Raoul Midon) en Rain (met dj Deep & Kerri Chandler) gaat de organisatie nu naar Rotterdam. Zaterdag 28 mei zal de kleine zaal van de Las Palmas het decor vormen voor de 3e editie van Luvdancin. Voor de gelegenheid is een bijzonder programma samengesteld.
Eindelijk is het zover... de langverwachte release van het doorbrekende label Hardcontrol ligt sinds 20 mei 2005 in de winkels. De tracks ‘Check ya head’ van Nasty D-Tuners is nu al een superplaat.
Vinylized is een nieuwe competitie voor Nederlandse talentvolle makers en producers van dance muziek. De competitie wordt georganiseerd door Stichting GRAP.
Sneakerz
donderdag 26 mei 2005
Sneakerz organiseert niet minder dan zes evenementen in deze eerste echte zomermaand; als de temperatuur stijgt, dan gaat ook de frequentie Sneakerz feestjes omhoog! De [loction=Rechter] (Eindhoven), BLM 9 (Bloemendaal) en natuurlijk Panama (Amsterdam) komen allemaal aan bod tijdens ‘Sneakerz Summertime’ in juni
Multigroove sprak alle Hardcore liefhebbers in de zomer van 2004 tot verbeelding met de bekendmaking van het Hellbound Hardcore Festival. Exact een jaar later is het vervolg een feit. Met de titel Global Hardcore Fest, staat zaterdag 16 juli 2005 in het teken van 10 jaar Hellbound, vertegenwoordigd door het hardste netwerk ter wereld.
Voor de liefhebbers van een stevige trance sound heeft Xtra Large op zaterdag 11 juni iets unieks in petto. Die dag heeft Cor Fijneman uitgekozen voor de aftrap van zijn internationale tour ‘Stereo out mono in’, ter promotie van zijn eerste officiele artiesten-album ‘Monologue’!
Discotheek The Livingroom heeft niemand minder dan Dazzle en DJ Ocean weten te strikken voor een betoverende avond. Trancemuziek van het hoogste niveau, die zowel afwisselend als puur is, moet ervoor zorgen dat zowel de echte tranceliefhebber als het reguliere publiek een onvergetelijke avond wordt bezorgd.
Crazyland verplaatst
maandag 23 mei 2005
Doordat de programmering niet goed uit kwam bij de Hemkade 48 wordt het feest verzet naar 1 oktober. Ondanks dat het feest nog erg lang duurt hadden er al veel zich aangemeld voor dit bijzondere feest. Alle leden die op 8 oktober stonden aangemeld bij het feest in de agenda zijn dan ook overgezet naar 1 oktober.
Park Avenue breidt uit
vrijdag 20 mei 2005
Op zaterdag 28 mei wordt de mooiste schouwburg van Nederland voor de derde maal omgetoverd tot een waar danspaleis. Funky, club en progressive house vormen de ingrediënten van deze avond. Zoals je van Park Avenue gewend bent, zijn er veel live artiesten aanwezig om de sfeer nog beter te maken! Daarnaast kun je volop genieten van dansspektakel, professionele cocktailshakers, theatrale acts en strakke videobeelden.
Voor de tweede editie van Pandemonium (11-06-05) konden nieuw talent, maar ook DJ's met een redelijke draai-geschiedenis, meedoen aan de 'New Generation' demo contest. In een tweede zaal (area 2) mogen zij het publiek trakteren op een serieuze en kwalitatieve set, variërend van oldstyle tot early hardcore. Een uitgelezen mogelijkheid om eindelijk eens te kunnen komen met een set waarbij weinig concessies gedaan hoeven worden.
Op zaterdag 30 juli is het recreatieterrein Het Rutbeek bij Enschede het domein van 8 live-acts en 73 DJ’s. De datum was al bekend, de locatie eveneens en wat de opzet wordt van het eerste serieuze hardcorefestival ter wereld zal inmiddels ook wel duidelijk zijn. Er ontbrak dus nog maar één belangrijk punt van informatie.
Op zaterdag 20 augustus 2005 vindt de vierde editie plaats van het succesvolle Decibel festival. Dit jaar wordt dit door b2s georganiseerde evenement voor het eerst gehouden op het Lingebos.
De line up liegt er niet om!
Vrijdag 10 juni is het zover: Gouden Kabouter-winning-club Poema zal worden omgetoverd tot een vrolijk minimaal festijn. De naam doet anders vermoeden, maar Magnetronik is not your average opwarmmaaltijd. Onze koks staan bekend om hun culinaire en muzikale hoogstandjes! Magnetronik staat voor minimale techno in de breedste zin van het woord, zodat je van verschillende walletjes kunt eten.
Op 25 juni a.s. is het zover!! Op deze dag zal het dance-evenement ‘Pulsate’ plaatsvinden in Quelderduyn te Den Helder. Dit sport- en evenementencentrum is als sinds jaar en dag een belangrijke en historische locatie voor het organisatoren van dance-evenementen en word niet voor niets de ‘house tempel’van den helder genoemd. Na twee jaar afwezigheid brengt DJ’s United het begrip ‘dance-evenement’ terug in ‘house tempel’ Quelderduyn.
Vrouwen en Techno is een huwelijk dat slechts bij een klein gedeelte gekenmerkt wordt door onbeheersbare hartstocht. Hoewel in de afgelopen jaren een groot aantal vrouwen verliefd zijn geworden op Techno, bestaat het technopubliek toch nog voor circa 70% uit mannen.
Wat krijg je als de #1 vrouwelijke DJ, de #1 Nederlandse Hardstyle DJ, de #1 Jump-DJ en de #1 MC samenvoegt in de #1 locatie van Noord Brabant? Euphoria – Serious Excitement Marked By extraordinary Happiness!
Summertime bij Woodstock '69
woensdag 18 mei 2005
De zomer is begonnen, het is weer Woodstock '69 tijd... Het bekendste strandpaviljoen van Bloemendaal aan Zee is helemaal klaar voor de zomer! Het strandpaviljoen Woodstock '69 met de unieke sfeer heeft een spetterend muziekprogramma inclusief diverse live acts in de Live On the Beach concerten op zondag.
Asta bestaat 2 jaar
dinsdag 17 mei 2005
Asta bestaat 2 jaar. Dit wordt uitgebreid gevierd tijdens het jubileum weekend. Vier dagen lang feest!
Intuition Summer Event 2005
dinsdag 17 mei 2005
23 juli is het weer zover, na een spetterende launch party van het platenlabel van Menno de Jong en Paul Moelands (Intuition Recordings) in de AStA, zal deze zomer weer een Summer Event plaatsvinden. Het is een niet geheel onbekend fenomeen. Afgelopen zomer werd door dezelfde organisatie (versterkt door Trance.nu) de “Trance.nu Summer Dance Events” georganiseerd in Q-Beach, gesierd door DJs zoals Mark Norman, Misja Helsloot, Signum, Menno de Jong, Perry O’Neil en vele anderen.
Met Siberia gaan Gofetish en Cosmic Events een stapje verder dan de erotisch getinte feesten die op dit moment populair zijn. Dit feest is namelijk een zogenaamd full fetisch feest.
De tijd vliegt en het duurt niet meer lang voordat vrijdag 20 mei is aangebroken. Die avond zal voor de tweede maal Serious Damage worden georganiseerd door Damage Lab Events in de Galouppe te Gulpen.
Cube in Hoogeveen
zaterdag 14 mei 2005
Zaterdag 28 mei aanstaande zal State of Mind voor de derde keer CUBE organiseren in Het Podium in Hoogeveen. De vorige editie van 13 november 2004 werd goed bezocht wat resulteerde in een perfecte sfeer.
TerrorVille #3 - The Hattrick
zaterdag 14 mei 2005
Vrijdag 20 mei is het zover TerrorVille #3, de Hattrick wordt dan vol gemaakt! Na het succes van TerrorVille #1 en TerrorVille #2 wordt er op 3 wederom een vernieuwende en afwisselende line up gepresenteerd. Tevens zal er wederom getracht worden om het geluid op een zo hoog mogelijk kwaliteitsniveau te krijgen. Het decor van deze party zal voor de derde keer de Close up zijn in Vlaardingen. Terreur gegarandeerd.
Op 25 juni 2005 bundelen alle bekende Nederlandse hardcore artiesten hun krachten tegen racisme en discriminatie op Hardcore United! De boodschap is duidelijk:

HARDCORE HEEFT NIKS MET POLITIEK TE MAKEN !!!
Erotic Pinkster Vibe preparty
woensdag 11 mei 2005
Pinksterweekend 2005 wordt de heetste ooit met een superlange marathon speciaal voor alle echte party-animals! Maar liefst 27 uur zinderend partyspektakel, spetterend van passie en verspreid over twee van de heetste locaties die er zijn. Het is heet, het is lang, het is spannend, sexy en hartveroverend. Het is de Erotic Pinkster Vibe.
FriskyNight
woensdag 11 mei 2005
Mixes van de DJ’s Yao en Bart Integro werden al geruime tijd uitgezonden door het hoog aangeschreven Frisky Radio. Ongeveer 2 maanden terug besloten beiden iets terug te doen voor het radiostation dat hen een internationaal podium en internationale aanhang gaf. De DJ’s besloten samen aan een concept te gaan schrijven, wat snel gebeurd was aangezien beide al eerder werkten aan een eigen concept.
Lexion presents Orgasm
woensdag 11 mei 2005
Het orgasme van de vrouw blijft een lastig onderwerp. De natuur heeft de noodzaak van het orgasme bij de man gekoppeld aan de voortplanting van de mens. Dit fenomeen kost in de in de praktijk dan ook een stuk minder moeite. Toch kan het vrouwelijk orgasme gunstig beïnvloed worden door verschillende factoren; een bruisend bubbelbad, een intense massage en heel belangrijk, de juiste achtergrondmuziek….
Bij de terugkeer van High Energy begin maart bleek al snel dat er een vervolg op moest komen want de reacties na afloop waren bijzonder positief. Men had genoten van de sfeer die als vanouds was en veel bezoekers lieten merken dat ze het feest toch wel gemist hadden.
Dj Tristan & Neostar draaien weer een jaartje langer mee. Een jaar waarin veel gebeurd is. Zo waren zij één van de winnaars van de DefQon 1 Talent voorrondes en draaiden ze op het DefQon 1 festival. Nadien werden ze resident van de Hard Pulse feesten en volgden enkele bookings in onder meer Utrecht, Groningen en in de bekende discotheek The Bridge te Meppen.
The Fine Tune Festival
maandag 9 mei 2005
De afgelopen drie jaar hebben duizenden bezoekers kunnen genieten van de Free OutdoorZone op het strand Wolderwijd in Zeewolde. In overleg met politie en gemeente is besloten om de voortgang van The Free OutdoorZone in die hoedanigheid te stoppen.
R’thz Raves on Tour
maandag 9 mei 2005
Voor de mensen die nog geen kennis hebben gemaakt met dit programma op DOTF radio, een mooie kans. R’thz Raves zendt sinds november 2004 iedere vierde vrijdag van de maand de lekkerste Early Rave en Early Hardcore sounds uit over de stream, en gaat dit nu in het oude Cargo in Spijkenisse ook doen.
Illegal Vibes Outdoor 2005
maandag 9 mei 2005
Na het succesverhaal van 2004 zal Forces of dance zaterdag 9 juli 2005 opnieuw met trots Illegal Vibes Outdoor presenteren. Op het Oostpoort te Harlingen zullen op deze tweede editie opnieuw drie area’s, met de beste internationale artiesten van dit moment, het toneel zijn van het enige echte Friese Harddance Festival! Forces of dance wil ook dit jaar weer met de outdoor versie van het beruchte Illegal Vibes opnieuw het onmogelijke mogelijk maken, namelijk het underground gevoel naar buiten verplaatsen.
Eind 2003 staken vijf techno liefhebbers uit Zoeterwoude de hoofden bij elkaar. Na een belabberd weekend op lokaal gebied vonden ze het tijd worden voor een Techno feest. Niet zo lang daarna werd in Utopia´s Cascade een goede partner gevonden en werd het concept Intenisve geboren. De gedachten achter Intensive waren vrij simpel. Breng jong DJ talent en nationale Techno helden samen om zo een avond Techno plezier te beleven !
Sounds Of Hardcore On Tour
maandag 9 mei 2005
Pinksterzondag 15 mei zal de tweede editie van Sounds of Hardcore plaatsvinden. De eerste editie, gehouden op 22 april in de Waakzaamheid in Koog aan de Zaan, was een groot succes. Tijdens deze avond werd het publiek getrakteerd op de snelste, hardste en meest duistere platen, gedraaid door dé topnamen in Hardcoreland.
Underground Techno Beats
zondag 8 mei 2005
Meer dan 4 jaar geleden stond Beats @ Demo garant voor uiteenlopende avonden met diverse housestromingen, niet veel later is de nadruk op de hardere stijlen gelegd. Er is echter wel iets onveranderd gebleven. Vanaf het begin is het standaard de opzet geweest om dj’s en producers met verschillende ervaring uit te nodigen.
Ferry Corsten heeft L.E.F.
zaterdag 7 mei 2005
Op party-eiland nummer 1 zijn ze een graag gezien duo: Ferry Corsten en Judge Jules. Ze hebben er hun eigen vaste avond in The Club Eden op Ibiza. L.E.F. (Loud Electronic Ferocious) is de naam van de energieke Sound van Ferry. Maar Ferry blijft Nederland trouw, en dus komt hij op zondag 15 mei (Eerste Pinksterdag) naar The Matrixx om de opening van het zomerseizoen in stijl te vieren!
Vjology is het eerste Europese vj-festival wat zowel overdag als ’s nachts plaats zal vinden. In samenwerking met Heroes of Techno, Electronation en P60 is er gekozen voor een dagprogramma van 12.00 tot 17.00 met verschillende workshops, showcases, panels & exposities van Studio Frank & Lisa, Vision Impossible, Drifter TV, Beamsystems, Pioneer (DVJX1 scratchmachine), Resolume, Creative Commons en vele andere partijen.
Blizz - Blazing techno
vrijdag 6 mei 2005
Zaterdag 14 mei wordt een zaterdag om te onthouden, dan breekt het feestgedruis weer los in het Westergasterras (tegenover de Gashouder)!De naam: ‘Blizz, blazing techno’. Al vanaf 22.00 uur ben je welkom. De dj’s zijn dit maal heel divers. Estroe met wat rustigere Detroit techno, Greg Martini met zijn opzwepende funky techno, Nickolas Quartez: een gewaagde mix-stijl: drum&bass en techno, Zaven met ambient breaks, maar ook de hardere techno in het laatst uurtje, het dak eraf!
Ruim 3 jaar geleden is het allemaal begonnen……uit onvrede over het kleine aanbod van house in de kop van Noord-Holland besloot een groepje vrienden dat het tijd was daar wat aan te doen, te beginnen in Hoorn …..de feesten in het cultureel muziek platform Manifesto werden al snel een begrip!
Een kwart van de programmering van Solar Weekend Festival is al bekend! Het tweedaagse festival zal plaatsvinden op zaterdag 13 en zondag 14 augustus aan het strand van de Roermondse Maasplassen. Solar heeft in hartje zomer een superbreed programma dat bol staat van binnen- en buitenlandse muziektoppers.
SonneMondSterne 2005
woensdag 4 mei 2005
Veel van de grotere festivals vinden vorig jaar 1 week eerder dan voorgaande jaren. Dit jaar zijn alle festivals weer terug op hun ‘oude, vertrouwde’ stek en zo ook SMS, oftewel SonneMondSterne, welke dit jaar op 12, 13 en 14 augustus zal plaatsvinden op het schitterende terrein, gelegen aan het Bleilochtal stuwmeer.
Voltt is back! Op dinsdag 17 mei zal er in de Amsterdamse club/restaurant 11 een nieuwe Voltt editie plaatsvinden. Ditmaal niet in de vertrouwde Paradiso maar in Club/Restaurant 11. De reden dat we hebben gekozen voor deze fantastische industriële locatie op de elfde verdieping van het voormalige TPG gebouw in Amsterdam komt omdat deze avond anders is dan gewoonlijk.
Op Woensdag 4 mei is Yves de ruiter Jarig, hij zal dit vieren samen met vrienden/collega's: Cosmic Gate, Randy Katana en Bas&Ram in de Happydayzz in Culemborg.
Het begon allemaal in ’93 in club Carte Blanche te Weert. Toen werd op Vrijdag 13 Augustus de 1e editie gehouden van “Night Of Total Darkness.” Inmiddels is dit concept een begrip geworden, zeker in Weert en omstreken! Met o.a. DJ Dano & DJ Red Alert achter de decks ging het dak er compleet af! Traditioneel worden de “Night of Total Darkness” feesten altijd op Vrijdag 13e gehouden
Zaterdag 14 mei gaat Elusive Productions door met het organiseren van Hardstyle 4 Free. Elke keer dat er hardstyle 4 free word georganiseerd probeert Elusive er wat speciaals van te maken. Elusive`s vaste bezoeker weet ook dat kwaliteit altijd hoog in het vaandal staan.
30 mei 2005
Intuition Summer Event lineup en info bekend
29 mei 2005
A.S.S.
28 mei 2005
Oldschool Madness - The Army Edition
27 mei 2005
Exposure gaat verhuizen
Detroits Electronic Music Festival
26 mei 2005
Luvdancin deze keer in Rotterdam
Hardcontrol records - The Legendary Release Party
Vinylized - Get yourself on a 12"
Sneakerz
Hellbound Global Hardcore Fest - Destination Disaster
25 mei 2005
Opening Stereo out mono in tour Cor Fijneman
24 mei 2005
Tranceparance met Dazzle en Ocean
23 mei 2005
Crazyland verplaatst
20 mei 2005
Park Avenue breidt uit
19 mei 2005
Pandemonium - Namen bekend New Generation area
Line-up en zaalindeling Dominator
B2S maakt line up Decibel bekend
18 mei 2005
Magnetronik - Minimaltechno uit de haute cuisine
DJ's United presents Pulsate 25 juni
Vrouwen gratis toegang bij Reactor op 28 mei
Tilburg maakt kennis met Euphoria
Summertime bij Woodstock '69
17 mei 2005
Asta bestaat 2 jaar
Intuition Summer Event 2005
Siberia - Oogverblindend, egostrelend en superfetish
Serious Damage - Timetable en laatste nieuws
14 mei 2005
Cube in Hoogeveen
TerrorVille #3 - The Hattrick
12 mei 2005
Hardcore United wordt gekkenhuis
11 mei 2005
Erotic Pinkster Vibe preparty
FriskyNight
Lexion presents Orgasm
10 mei 2005
High Energy - Club & Trance Classics
Dj Tristan & Neostar’s Birthdayparty
9 mei 2005
The Fine Tune Festival
R’thz Raves on Tour
Illegal Vibes Outdoor 2005
Intensive - One year anniversary
Sounds Of Hardcore On Tour
8 mei 2005
Underground Techno Beats
7 mei 2005
Ferry Corsten heeft L.E.F.
6 mei 2005
Heroes of Techno & Electronation present VJ-ology 2005
Blizz - Blazing techno
5 mei 2005
Niet geschikt voor luisteraars onder de 18
Eerste namen Solar Weekend Festival bekendgemaakt
4 mei 2005
SonneMondSterne 2005
Voltt special met Matthew Dear en Magda
3 mei 2005
Yves Deruyter verjaardags feest
Night OF Total Darkness part VI
Hardstyle 4 Free European edition