Partyflock
 
­ Nederland

Detroits Electronic Music Festival

gepubliceerd door , op
Detroits Electronic Music Festival
27 mei 2005
Het grootste elektronische muziek festival in de Verenigde Staten zal komend weekend, na de succesvolle samenwerking met de Nederlandse organisatie The Generator tijdens de editie in 2004, weer een flinke Nederlandse impuls krijgen. Op 28, 29 en 30 mei 2005 host de Haagse Generator Foundation samen met Detroit’s label Soft-Curls opnieuw een podium op het Detroit Electronic Music Festival. Met dit podium biedt The Generator alvast een voorproefje van datgene wat de organisatie in Den Haag zal bieden tijdens de officiële opvolger van het North Sea Jazz Festival; TodaysArt op 23 en 24 september 2005.

Het Detroit Electronic Music Festival, voorheen bekend als Movement festival en dit jaar de naam Fuse-In dragend, zal op aanstaande zaterdag, zondag en maandag de Motorcity weer doen herleven en eer betonen aan deze plek waar de Techno en diverse andere muziekstromingen ontstaan zijn. De line-up van het TodaysMusic podium is samengesteld door Soft-Curls' frontman Sharif Zawideh. Dankzij Soft-Curls, een vooruitstrevende organisatie en label uit Detroit, kan er komend weekend genoten worden van de artiesten van labels als Underground Resistance (Detroit, USA), Clone (Rotterdam, Nederland), Bunker (Den Haag, Nederland), Shitkatapult (Berlijn, Duitsland) en vele anderen. Ondermeer Legowelt, Orgue Electronique, TLR, Serge, Klen, Cosmic Force, Bankok Impact, Benny Rodriguez en Michel de Hey zullen de Nederlandse creativiteit op het gebied van elektronische muziek in Detroit vertegenwoordigen.

! ! ! De totstandkoming van het TodaysMusic podium op Fuse-In is het resultaat van een intensieve internationale samenwerking tussen The Generator en MusicLogical, de organisatie achter Fuse-In. Zo trad vorig jaar een zware Detroitse delegatie op in het Haagse poppodium ’t Paard tijdens een van de evenementen van The Generator; de CultuurNacht. Voorzitter van The Generator, Olof van Winden, is dit jaar ook toegetreden tot het bestuur van het Fuse-In Detroit Festival als International Festival Director.

De samenwerking tussen Detroit en de Haagse organisatie beperkt ook dit jaar zich niet alleen tot het podium op het festival in de Verenigde Staten. In het derde weekend van september zal er opnieuw een keur aan artiesten uit de Verenigde Staten en Detroit op TodaysArt. TodaysArt is het resultaat van de uitbreiding in creativiteit, locaties en dagen van de voormalige CultuurNacht en zal dit jaar op 23 en 24 september in op 35 locaties in Den Haag plaatsvinden.

- Meer informatie over het TodaysMusic podium in Detroit, de artiesten, timetables en het laatste nieuws kan worden gevonden op http://www.todaysmusic.nl.
- De laatste ontwikkelingen over TodaysArt: International Festival for Art, Music & Technology zijn te lezen op http://www.todaysart.nl
- Informatie over de organisatie van deze initiatieven is te vinden op http://www.thegenerator.org

18 opmerkingen

Dat lijkt me een erg leuk festival!... alleen jammer in de USA.. ben ook benieuwd naar de edite in den haag!!
Werkzaam bij Arctic Boogie
Artiest Endfest
Ticketje USA zit d'r helaas niet in ... maar ik kijk uit naar de Haagse editie ;)
 
geld dit jaar eindelijk een keer kunnen realiseren om er heen te gaan...krijg ik opeens een fuckin hernia:S
Vorig jaar is het door kunnen gaan door MTV Nederland. Daaruitvloeiend is de samenwerking met The Generator gekomen.

Dit jaar is de organisatie die eerst uitsluitend uit Derrick May (en zijn medewerkers) bestond uitgebreid met Stacey Pullen (en medewerkers). De stad Detroit heeft totaal geen geld en ziet niet in dat ze met investeren terug kunnen verdienen. Wie er dit jaar dmv sponsoring voor doorgang heeft kunnen zorgen weet ik zo niet.
Artiest ScuL
vergeet ook niet het WEMF in Canada
http://www.wemf.com/
Toch wel HET electronische festival van de wereld. Jammer genoeg is detroit niet ff zomaar om de hoek.

Verrassend wel weer dat zo'n item op partyflock maar 5 reacties krijgt...
 
Wel beter dat het doorgaat! Eerst zou het bijna afgelast worden
Artiest Dacato
Heb van vorig jaar nog een film op me computer staan van DJ Rolando die het festival afsloot op 4 decks!!!Echt geniale set :respect: :respect: :respect:
Duurd dik 2.5 uur!!!
laatste aanpassing
Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
Jaaaah vet festival dat, zag die set van Carl Cox ooit, lekker buiten, :D wie weet ooit eens een keer, alleen dit jaar zit dat er niet in... We zijn aanstaande en wachten op de komst van ons 2e kind, m/v (Y) spannend.......
Hier staat altijd een boeiende line-up.
Heb diverse goeie sets die daarvan afkomstig zijn.
Pff dits erg vet. Begin nu alvast met sparen om het hopelijk een andere keer mee te maken :P

Ben benieuwd naar TodaysArt :D
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 48346, 59806}
Hhmm net gemist, anders had ik er even heengevlogen!

Lekkere line-up, dat zeker! (Y)
Dit jaar is de organisatie die eerst uitsluitend uit Derrick May (en zijn medewerkers) bestond uitgebreid met Stacey Pullen (en medewerkers). De stad Detroit heeft totaal geen geld en ziet niet in dat ze met investeren terug kunnen verdienen. Wie er dit jaar dmv sponsoring voor doorgang heeft kunnen zorgen weet ik zo niet.


Joehoe, de heer K. Saunderson doet ook mee in de organisatie.. Vorig jaar waren het vooral Saunderson en May die de kar trokken, uitdeindelijk wel onder de leiding van May maar toch...

Vorig jaar was echt super! Ik vind alleen de line up van dit jaar wel veel beter... Maar goed, het was vet om eens geweest te zijn... Een van de beste sets ooit gehoord van dhr. Pullen... (L)
 
Een goede reden om naar Detroit te gaan, oh ja, het zou ook leuk om mijn familie weer te zien na 2 jaar:)
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op maandag 30 mei 2005 om 22:46:
Een goede reden om naar Detroit te gaan, oh ja, het zou ook leuk om mijn familie weer te zien na 2 jaar


Ik ga dan wel gezellig mee :yes:
 
Artiest {SHOWLIST artist 53746, 54390, 44415, 55262}
check het verslag ervan maar eens op beatfreax