Partyflock
 
­ Nederland

Heroes of Techno & Electronation present VJ-ology 2005

gepubliceerd door , op
Heroes of Techno & Electronation present VJ-ology 2005
6 mei 2005
FeestHeroes of Techno & Electronation · VJ-ology edition
Datumvrijdag 20 mei 2005
LocatieP60 Site
Vjology is het eerste Europese vj-festival wat zowel overdag als ’s nachts plaats zal vinden. In samenwerking met Heroes of Techno, Electronation en P60 is er gekozen voor een dagprogramma van 12.00 tot 17.00 met verschillende workshops, showcases, panels & exposities van Studio Frank & Lisa, Vision Impossible, Drifter TV, Beamsystems, Pioneer (DVJX1 scratchmachine), Resolume, Creative Commons en vele andere partijen.

Het nachtprogramma van 22.00 tot 06.00 zal in teken staan van de vj contest. Zoals bekend zullen artiesten Ben Sims, Michel de Hey, James Ruskin en Terry Toner & Herr Arter achter de draaitafels te vinden zijn. De avond zal beginnen met heerlijke electrosounds en knallend eindigen met de techno waar Heroes of Techno om bekend staat. Maar deze avond gaat toch iets anders verlopen dan ‘normaal’. In plaats van de dj, staat nu de vj in het middelpunt van belangstelling. Aan de hand van de vele demo’s die allemaal nauwkeurig bekeken zijn, heeft de jury 6 vj’s uit 5 verschillende Europese landen geselecteerd. Deze Visual Jockeys gaan strijden voor zeer unieke en interessante prijzen. Behalve een optreden op Awakenings in de legendarische Westergasfabriek 7 of 8 oktober, ontvangt de winnaar van Vjology 2005 de beruchte en nu al het technisch mirakel op vj-gebied: de DVJX1 videomixer van Pioneer!

De volgende Europese vj’s zij geselecteerd voor Vjology 2005:

  • VJ Zanne (NL)
  • Cinemata Crew (Duitsland)
  • Lisbon Image Shooters (Portugal)
  • Eye Supply (NL)
  • VJ Anyone (Engeland)
  • Pause VJ (SP)

  • Deze vj’s gaan op een zeer opvallende manier het publiek trakteren. In de zaal gaan 80 (!) computermonitoren 11 (!) enorme flatscreens het visueel genot opleveren. In de tweede zaal zal visueel gehost worden door de Kijkbuiskinderen (www.kijkbuiskinderen.nl). Ook in deze zaal staan de vj’s centraal door de vele monitoren, maar niet zonder de muzikale inbreng van [dj=15298]{Artiest met ID 15298 bestaat niet!}, Jouk en de Trainwreckers Crew.

    Voor meer informatie over het gehele festival en tijdschema’s, surf naar www.p60.nl/vjology

    15 opmerkingen

    Vorig jaar ook genoten van de beelden. Hoewel er af en toe wel heftige dingen tussenzaten. Maar grote respect voor de vj's. Ben dit jaar ook zeer benieuwd. En met deze line-up erbij wordt het een topavondje :yes:
    In plaats van de DJ de VJ in het middelpunt? nehhhh!
    Het is zeker een origineel en apart concept. Het zal je verbazen wat voor vette beelden je ziet. Vorig jaar zat je soms echt helemaal in die beelden. Van mij mag best een keer de vj in het middelpunt staan :yes:
    laatste aanpassing
     
    weer vet uit je dak op
    terry toner en herr arter
    helemaal tegek
    Artiest {SHOWLIST artist 53284, 21748}
    hmmm..vette locatie....vette line-up....en volgens droogkloot vette beelden, en dat lijkt me ook wel....Dope! ga denk wel ff kijken!!
     
    :yes: Damn HoT!! Zin in!! :O Sims!!! :D

    1 minpuntje
    dr zit geen 1 vj van tmf bij:(
    :P
    Ja jammer he ik had graag Jeroen Post gezien.Maar ja je kan niet alles hebben he.
     
    Artiest Mile
    Alweer in the news? Anyways ik ben er bij. Meer monitoren meer genot :D
     
    Artiest {SHOWLIST artist 26887, 27322}
    Dit feest wordt zoooo dope :kwijl:

    H O T :respect:
    Zeker erbij !!

    En mag wat plaatjes komen showen :D
     
    hopelijk mag ik met Kevenius aka eyesupply mee:D
    Artiest M10
    VET!
    Uitspraak van verwijderd op dinsdag 10 mei 2005 om 14:41:
    hopelijk mag ik met Kevenius aka eyesupply mee

    Tuurlijk mag dat ! :D