Partyflock
 
Nieuws · oktober 2015
­ Nederland
De wintertijd is ingegaan, de temperatuur zakt weer en de pepernoten vliegen over de toonbank: Winter is coming! Matrixx organiseert zowel op Eerste als Tweede Kerstdag een feest in De Kube in Nijmegen, zodat je jouw familieverplichtingen af kunt wisselen met een vet feest. Of misschien pak je ze gewoon allebei?
Ibiza Goes Hard 2016
vrijdag 30 oktober 2015
Voor het vijfde jaar op rij keert Ibiza goes Hard terug naar het witte eiland om de hardcore-beats te laten klinken! Ze zijn blij te kunnen melden dat de kaartverkoop voor Ibiza goes Hard 2016 is begonnen!
Dj Funk's Hit It From the Back Tour
donderdag 29 oktober 2015
Deze zaterdag: DJ Funk's Hit It From The Back Tour (Dancemania, USA) starring DJ Funk live, Geeeman, F the Funk, DJ-Buffet (10DJ's in 100 minuten).
Na vijf knaledities van SpikSplinter Nieuwjaar is het tijd voor iets nieuws, een nieuwjaarfeest waar nog lang over gesproken gaat worden. Dit jaar gaat de Koekbouw in Veghel helemaal op z'n kop en is alles anders tijdens New Years Eve at The Ballsroom. Alle tradities en verplichtingen gaan over de schutting en iedereen is welkom om het nieuwe jaar op een hele andere manier in te luiden. The Ballsroom, bekend als doldwaze area op 7th Sunday Festival en FestyLand, staat garant voor een diversiteit aan muziek en rariteiten. Je kunt alles verwachten tijdens NYE at The Ballsroom: Het feest van de elektronische smartlap.
Paradise, het legendarische concept van Patrick Soks, mag nu zaterdag 25 kaarsjes uitblazen. Omdat een zilveren jubileum iets unieks is in het nachtleven, wordt dit op grootse wijze gevierd. Hoofdgast voor de festiviteiten is het Zwitsers duo Adriatique, aangevuld door Studio Brussel nethoofd Jan van Biesen, Nick Bril van The Jane, Smith Davis en Eli Rojas uit Ibiza. Natuurlijk mag ook het befaamde Paradise-entertainment niet ontbreken.
Op 4 december vindt de eerste editie van focal plaats in Akhnaton, een intieme locatie gelegen midden in het centrum van Amsterdam. Met het concept streeft de organisatie er vooral naar om de muziek laten spreken en is er bewust gekozen voor een line-up die bestaat uit louter Amsterdamse dj's. Het belooft muzikaal een gevarieerde avond te worden, waarin grenzen zullen vervagen en er flink de diepte in zal worden gegaan.
Vrijdag 6 november komt het hardste urban event van Nederland weer naar Utrecht. Al 13 jaar staat Soixante Neuf aan de top van de scene en vrijdag 6 november gaat weer duidelijk worden waarom! Als headliner hebben we de man achter de grote hit 'Round & Round', F1rstman! Op Bloemendaal liet hij het publiek al helemaal los gaan en hij heeft weten dat hij ernaar uit kijkt om het in Utrecht nog eens dunnetjes over te doen. Zorg dat je er dus bij bent de zesde!
Na een succesvol jaar met edities in Hong Kong, Istanbul en Chili, kondigt Don't Let Daddy Know (DLDK) aan het nieuwe jaar op 5 maart 2016 te starten met een grote show in de Ziggo Dome. De Amsterdam editie is de start van de 2016 DLDK wereldtour, waarbij zoveel mogelijk verschillende wereldsteden op verschillende continenten wordt aangedaan. De line-up voor de Ziggo Dome wordt later bekend gemaakt.
Het zit erop; na vijf succesvolle jaren Girls Love DJs Invites in de AIR georganiseerd te hebben, heeft de organisatie besloten dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk. Met toch wel een beetje pijn in het hart verlaten ze AIR en maken ze de weg vrij voor nieuw talent. Dag Amstelstraat. Tot ooit.
Sonic Planet presenteert deze avond een clubnight die geheel in het teken staat van het legendarische R&S Records. Het label met het 'Ferrari paard' kan met recht gezien worden als meest invloedrijke en belangrijkste platenlabel voor elektronische muziek dat België heeft voortgebracht.
Oud & Nieuw is voor velen de dag van het jaar. We laten het jaar 2015 achter ons en gaan vol positieve zin naar het nieuwe naar 2016, waarin Metz natuurlijk niet mag ontbreken. 'The Real House Event' vindt dan ook dat 31 december keihard gevierd moet worden met een knalfuif en komt speciaal voor deze feestdag met de Metz NYE cruise!
Met de laatste editie nog vers in het geheugen wordt er al reikhalzend uitgekeken naar de volgende Booming, exclusief bij 2 Venue. En daar hoef je niet lang voor te wachten. Zaterdag 31 oktober maakt Booming zich weer op voor een geweldig feest: the house maffia edition. En alweer, het kan gewoon niet op, gratis entree voor iedereen tot 22.30!
Toffler presents Rebekah
vrijdag 23 oktober 2015
De uit Birmingham afkomstige Rebekah is al sinds haar vroege tienerjaren geïnspireerd door techno en dat zal altijd zo blijven. Dit komt dan ook terug in zowel haar compromisloze performance en haar ijzersterke producties op o.a. CLR, Cult Figures, Sleaze Records, Element Records en Soma.
Naast het jaarlijkse Voltt Loves Summer festival zal Voltt de komende maanden op regelmatige basis terugkeren op de NDSM-Werf. Met een serie kleinschalige events zal de focus hierbij liggen op nieuw nationaal en internationaal techno talent waar we in de toekomst nog veel van zullen horen. Op zaterdag 7 november is de kick-off in een van de oude scheepsbouwruimtes op de werf, de ITW Loods-loods.
Op zaterdag 28 november presenteert Fix Party een nieuwe editie van Partyyyy Kicking Time. Het feest zal plaatsvinden in de Duycker. De deuren zullen geopend zijn van 22:00 tot 04:00 en de entree bedraagt €10 aan de deur. Ontmoet jezelf, vrienden en bekenden in een Surrealistische wereld waar vooral beukende freestyle, vrouwen, slingers en bier de klok zullen slaan.
Deze maand bracht De De Jeugd van Tegenwoordig zijn vijfde album uit. 'Manon' is een ode aan de vrouw. Op vier maart komt Nederlands populairste rapformatie naar de Main Stage van Bibelot.
The Code met kerst in Villa Thalia
dinsdag 20 oktober 2015
Vrijdag 25 december 2015 vier je kerst natuurlijk met vrienden en familie bij The Code in een van de mooiste clubs van Nederland: Villa Thalia Rotterdam.
Welcome to the Candyshop
dinsdag 20 oktober 2015
Na een prachtig mooie zomer komt Candyshop kei- en keihard terug! 030 better be ready, want Candyshop pakt gigagroots uit! Op zaterdag 24 oktober is Candyshop weer op haar thuisbasis, de Winkel van Sinkel, met Utrechts mooiste feest en een editie om van te smullen: Ladies Night
Duncan Stutterheim, oprichter van dance- en organisatiebedrifj ID&T, krijgt de IJ-prijs 2015. Het is een prijs van de gemeente Amsterdam en PwC voor een persoon die een belangrijke bijdrage levert aan de economische, maatschappelijke of culturele ontwikkeling van de hoofdstad.
Duncan Stutterheim voerde gesprekken over het terugkopen van ID&T, dat hij onder andere heeft opgericht, van het Amerikaanse SFX Entertainment. Dit zegt hij in een interview met het Financiele Dagblad. Om persoonlijke reden ging een verkoop toch niet door.
Spinnin' Records is vanaf vandaag het eerste label dat onderdeel uitmaakt van 'Spotify Running', een speciale hardloop feature op de streaming-site die kan worden aangepast op het looptempo. Het Nederlandse dancelabel heeft hiervoor een mix gemaakt met bijdragen en speciale tracks van elf van zijn artiesten, waaronder wereldberoemde dj/producers Oliver Heldens, Martin Solveig, Quintino, Firebeatz en Sander van Doorn.
Beats against Cancer
donderdag 15 oktober 2015
Sommige tradities moet je je aan vast blijven houden en sommige mogen iets verwateren. Zo hebben we t concept van" Beats Against Cancer sinds vorig jaar veranderd van een Classics/Oldschool/early rave-concept naar een evenement waar de nadruk meer ligt op Early Rave.
Jouw mooiste feestweekend begint zaterdag 24 oktober om 22:00 in Beesd! Verspreid over vier zalen kun je genieten van alle DJ's die 7th Heaven Events groot hebben gemaakt, maar liefst 21 DJ's in totaal. Natuurlijk blijft het daar niet bij en zal 7th Heaven Events ook goed uitpakken met prachtig gedecoreerde zalen, mooie danseressen, dikke LED schermen, fantastische lasershows, Co2 kannonen, confetti, welkomstdrankjes voor iedereen die voor 23:30 uur binnenkomt, vers gesneden fruit, verfrissend lekkere ijsjes en nog veel, veel meer. Gewoon, zoals altijd bij 7th Heaven Events, maar nu natuurlijk wel met wat extra's!
A frightening demonic black magic ritual
Nerve systems wrecked by a cruel individual
Controlled by possession in all things you do
Accursed by the priest - you're a Victim of Voodoo
Op vrijdag 16 –en zaterdag 17 oktober geeft BASIS als tegenhanger van ADE twee legendarische avonden met house legends DJ Spen en Tyree Cooper. De meeste clubs in Utrecht zijn gesloten tijdens ADE, maar BASIS gooit eigenzinnig haar deuren open voor ieder clubganger die lekker wil housen.
Het mag duidelijk zijn dat Nederland ontzettend veel dj talent kent. Op het moment is Sam Feldt absoluut 'one to keep an eye on'. Nadat hij zijn interpretatie van 'Show Me Love' van Robin S. uitbracht, raakte zijn carrière in een stroomversnelling en inmiddels draait hij op de grootste en meest toonaangevende festivals en feesten wereldwijd. Nu geeft hij tijdens ADE niet alleen zijn eigen feest, maar geeft hij samen met zijn platenlabel Spinnin' Records en Music State jong talent de kans om zijn of haar kersverse demo af te droppen - en te perfectioneren met Spinnin' Records zelf
Sequence & Ominous hebben bekend gemaakt dat zij niet langer samen zullen optreden. Privéleven en andere verplichtingen/verantwoordelijkheden hebben hen tot dit besluit doen komen. Lees het gehele statement van de heren...
Raven op kantoor tijdens ADE
maandag 12 oktober 2015
Het aller-, aller-, allereerste feestje tijdens ADE begint dit jaar al om 07:00! Het kantoor van WeWork Weteringschans opent zijn deuren voor de Morning Rave ism Morning Gloryville Amsterdam!
In aanloop naar het Amsterdam Dance Event later deze week heeft MTV heeft in samenwerking met het UMC Utrecht, Van Boxtel hoorwinkels en Oticon Medical onderzoek gedaan bij de bezoekers van een muziekfestival. Het risico op tijdelijk gehoorverlies na het bezoeken van een muziekfestival kan worden verlaagd door het dragen van oordoppen. Dat concluderen onderzoekers van het UMC Utrecht.
Amsterdam Dance Event (ADE) breidt met zijn internationale tak Global Sessions volgend jaar uit naar India.
Evasion 2015
zondag 11 oktober 2015
Zaterdag 12 december 2015 vindt de eerste editie van Evasion plaats in Club Stairway in Utrecht. Vanaf 22:00 tot 05:00 zal een gevarieerde line-up bestaande uit zes aanstormende talenten en één grote naam de dikste hardstyle en raw hardstyle tracks laten horen.
Het grootste clubfestival ter wereld bestaat in oktober twintig jaar! Ruim 2000 artiesten maken hun opwachting op de jubileumeditie van het Amsterdam Dance Event (ADE). NPO Cultura doet ook nu weer verslag en verschaft een inkijk in de wereld van de elektronische muziek vanuit cultureel perspectief.
Kort & Bondig
vrijdag 9 oktober 2015
Lees hier de kleine, korte nieuwsberichten die niet 'het nieuws' haalden. Kort nieuws, snippets, aankondigingen van releases, roddel & achterklap......we verzamelen het voor je! Deze week nieuws over de Revealed ADE sampler, ANOTR, Christian Smith & Wehbba, HOSH, The Junkies, Noisecontrollers, Steve Aoki & Malua.
Metz on Sunday is back! Voordat al het kabaal los gaat barsten tijdens de XXL editie in het WTC te Rotterdam, houdt 'The Real House Event' nog even een tussenstop met een speciaal tintje. Wat dan? Nou, op zondag 1 november viert Metz namelijk de verjaardag van trouwe resident Chris Rox in de meest intieme club van Rotterdam: Blender! En laat nou net 'Mister Rox' jou uitnodigen om zijn verjaardag mee te vieren!
Slimme ondernemers in Amsterdam verdienen met hun parkeerplaats extra geld tijdens het Amsterdam Dance Event. Ze hebben zich aangesloten bij Parkyourcar, de Airbnb voor parkeerplekken. Het bedrijf wordt genoemd als één van de meest toonaangevende start-ups binnen de deeleconomie. Ook particulieren kunnen via dit platform hun parkeerplaats verhuren, onder werktijd, tijdens een evenement of terwijl ze op vakantie zijn. Danceliefhebbers betalen dankzij Parkyourcar een stuk minder om te parkeren tijdens het vijfdaagse dance-event.
Time Out bestaat dit jaar alweer twintig jaar! De nieuwste aanwinst is NXT. De achterste zaal van Time Out (voorheen 'de sub') wordt vanaf 31 oktober ingezet als evenementenlocatie. Met als opener de première van Gunz for Hire met hun No Mercy tour. Het blijkt een nieuwe, ongekende show te worden! Speciaal hiervoor stelde ze een aantal vragen aan deze gewapende mannen.
BAM! · Act:01
donderdag 8 oktober 2015
BAM! brengt No Nonsense Techno uit alle windstreken samen met techno uit Eindhoven en omstreken. BAM! is een nieuw concept van Eindhovens' oudgediende ZIX, bedoeld om de oude en nieuwe generatie Technoheads gezamenlijk te laten genieten van hoogstaande en kwalitatieve techno.
Planet Rose op Zondag
donderdag 8 oktober 2015
Na een gezamelijke brainstormsessie kwamen Rephlex mede-oprichter Grant Wilson-Claridge en Clone Records founder Serge met plannen voor een aantal muzikale evenementen onder de naam 'colundi'.
Ongpst MaarWel Lkkr
donderdag 8 oktober 2015
Je zit lekker in je ritme en dit jaar is het voor het eerst dat je jouw goede voornemens wel na komt. Is het alleen jammer dat Ongpst helaas als doel heeft om jou maandelijks op een doordeweekse dag volledig uit je voegen te trekken.
Na een drukke Zwarte Koffie maand in september met evenementen in de Paradiso en de TivoliVredenburg staat er ook in oktober weer het één en ander te gebeuren. Niet alleen vierden ze op 2 oktober de derde verjaardag, maar Zwarte Koffie maakt ook haar debuut op het Amsterdam Dance Event!
Metz gaat weer kolossaal uitpakken: zaterdag 28 november Metz XXL! Een van de meest langstlopende concepten van Nederland gaat tijdens haar november editie weer grootser dan groots. Metz is normaal altijd On Sunday, maar voor deze XXL editie wijkt 'The Real House Event' graag even uit naar de zaterdag.
Op 24 oktober wordt voor de eerste keer Timemachine georganiseerd in Eureka in Zwolle. De avond staat geheel in het teken van de jaren '90. Van housefeesten van DJ Per tot de raves van Rave The City, het zal allemaal aan bod komen. Het belooft een avond te worden waar je ouderwets uit je stekker kan gaan.
Massive Attack komt voor maar liefst twee shows naar Nederland. Op woensdag 24 februari staat de Britse elektronicaformatie in het Eindhovense Klokgebouw en op donderdag 25 februari in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 9 oktober om 10 uur via Ticketmaster.
Line-up Sonos Studio ADE bekend
maandag 5 oktober 2015
Ontdek met Sonos tijdens Amsterdam Dance Event de culturele achtergronden en invloeden van gerenommeerde artiesten. Van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 oktober staat de Sonos Studio iedere dag in het teken van een ander thema. Het driedaagse programma bestaat onder meer uit een samenwerking met muziekplatform Resident Advisor, het Nederlandse label Voyage Direct en muziekcurator Pause.
Snowbombing, Europa's meest vooraanstaande winter muziekfestival, heeft zojuist de eerste reek s artiesten aangekondigd voor haar volgende editie. Van 4 tot 9 april 2016 zal Snowbombing het slaperige alpine stadje Mayrhofen doen wakker schudden met een ongekende line - up, bestaa nde uit iconische dance acts zoals The Prodigy, Jungle, Netsky, Andy C, Oliver Heldens, Hannah Wants, Hot Since 82, Henrik Schwarz, Marcel Dettmann en Noisia.
Het Trimbosinstituut waarschuwt bezoekers van het Amsterdam Dance Event (ADE): er zijn op dit moment gele ADE pillen in omloop, die een extreme dosering MDMA bevatten (van 125 mg - 300 mg). In de lichtgele, vierkant pil met het ADE-logo zit twee keer zoveel MDMA dan gebruikelijk / gemiddeld het geval is.
Achter de draaitafel is Amsterdam Dance Event vooral een mannenfeestje. Om dj-ende dames in de spotlight te zetten, organiseert Seré Seesing (Ères) op zondag 18 oktober TechnA in No.129. De slechts 13 jaar oude, maar zeer getalenteerde Kendis trapt de nacht af en deelt de draaitafels met Lia Organa, Lolla Tek, Miss Electric, Xara en Ères.
Na het hosten van een eigen stage op het wereldberoemde Creamfields en Mysteryland afgelopen zomer, voegen ze nu Chili aan de imposante lijst van landen toe. Niemand minder dan Martin Garrix is op 28 november de headliner van deze avond in het beroemde Espacio Riesco in Santiago. Sem Vox en Justin Mylo maken de line-up compleet.
De volledige tracklist van Armin van Buuren's aanstaande artiestenalbum 'Embrace' is onthuld. 'Embrace' is nu digitaal verkrijgbaar als pre-order, in navolging van de fysieke pre-order die vanaf 3 september startte. 'Embrace' wordt officieel uitgebracht via platenmaatschappij Armada Music op 29 oktober.
30 oktober 2015
Matrixx viert Kerst in De Kube, Nijmegen
Ibiza Goes Hard 2016
29 oktober 2015
Dj Funk's Hit It From the Back Tour
Knallend 2016 in op het nieuwe NYE at The Ballsroom
Paradise viert 25-jarig bestaan in Café d'Anvers
28 oktober 2015
Focal nieuw Amsterdams underground concept
Soixante Neuf 6 november weer naar Utrecht
27 oktober 2015
In 2016 keert DLDK terug naar de Ziggo Dome in Amsterdam
26 oktober 2015
Clubavond Girls Love DJs vertrekt na vijf jaar uit AIR
Sonic Planet presents: R&S Records in Grenswerk
24 oktober 2015
Metz viert Oud & Nieuw op nieuw exclusief schip in Rotterdam
Back to the basics: gratis feesten & parkeren
23 oktober 2015
Toffler presents Rebekah
22 oktober 2015
VOLTT keert terug naar de NDSM-werf met serie nacht-events
Freestyle Maniacs gaan los in Hoofddorp
21 oktober 2015
De Jeugd van Tegenwoordig brengt electroglijder 'Manon' naar Bibelot
20 oktober 2015
The Code met kerst in Villa Thalia
Welcome to the Candyshop
19 oktober 2015
IJ-Prijs gemeente Amsterdam voor Duncan Stutterheim
18 oktober 2015
Duncan Stutterheim voerde gesprekken over terugkopen ID&T van SFX
17 oktober 2015
GO! unieke mix van Spinnin' Records voor Spotify's nieuwe hardloop feature
15 oktober 2015
Beats against Cancer
10-Years of 7th Heaven wordt natuurlijk groots gevierd op 24 oktober
14 oktober 2015
Trailer release Ghosttown · Victims of Voodoo
Club BASIS in Utrecht maakt statement door eigen ADE te vieren
Drop een demo en maak kans op een exclusieve dj masterclass van Spinnin' Records en Sam Feldt tijdens ADE
13 oktober 2015
Sequence & Ominous stopt als DJ duo
12 oktober 2015
Raven op kantoor tijdens ADE
Onderzoek van MTV & UMC Utrecht: Gehoorverlies op muziekfestivals bewezen
11 oktober 2015
ADE na Amsterdam en Aruba ook naar India
Evasion 2015
9 oktober 2015
Themaweek NPO Cultura toont dance op TV
Kort & Bondig
Chris Rox viert verjaardag tijdens Metz
Cashen met deelparkeerplaats tijdens ADE
Time Out opent nieuwe evenementenlocatie NXT met Gunz for Hire
8 oktober 2015
BAM! · Act:01
Planet Rose op Zondag
Ongpst MaarWel Lkkr
Zwarte Koffie · Night shift & Deepah Ones
7 oktober 2015
Metz gaat XXL in het World Trade Center Rotterdam
6 oktober 2015
Timemachine brengt tribute aan de housegeschiedenis
Massive Attack naar Klokgebouw en Heineken Music Hall
5 oktober 2015
Line-up Sonos Studio ADE bekend
3 oktober 2015
Snowbombing 2016 maakt eerste reeks artiesten bekend
2 oktober 2015
Trimbos waarschuwt voor gevaarlijke xtc-pil met ADE-logo
TechnA biedt ook tijdens ADE vrouwelijke dj's een podium
Don't Let Daddy Know met Martin Garrix naar Chili
1 oktober 2015
Armin van Buuren werkt samen met Kensington en Gavin DeGraw voor nieuw album