Partyflock
 
Nieuws · oktober 2005
­ Nederland
In Nederland zijn in de afgelopen jaren talloze voorbeelden te noemen van zinloos geweld en dit moet volgens Hague Dance Ministry nu eindelijk eens afgelopen zijn. Laat de muziek maar eens spreken in plaats van de vuisten! In dit kader hebben 8 top dj’s zich belangeloos vrijgemaakt om mee te werken aan “The Battle Against Violence” welke gaat plaatsvinden op 2 december aanstaande in het Paard te Den Haag.
FreshGrooves
maandag 31 oktober 2005
Op donderdag 24 november is het weer tijd voor een volgende editie van FreshGrooves! Na drie zeer succesvolle edities heeft de organisatie besloten om het concept door te zetten. Ditmaal niet in Café Thomas, maar in een veel betere locatie: de Rechter!
Erotic Sunday Vibes
maandag 31 oktober 2005
Zondag 6 november zal de grondlegger van de speciale Sunday Vibes, Crazyland, flink uitpakken. In de HappydayZZ in Culemborg zal het gebeuren.
Welcome to the Chaishop
zondag 30 oktober 2005
Gedurende de maand november heet Namasté je vijf keer een warm welkom in The Chaishop. The Chaishop is een intieme live jam sessie, een ontmoetingsplaats voor freaks, vrienden en familie van over de hele wereld. De Chaishop vindt plaats in Rokerij #4 in Amsterdam, welke op dit moment het hoofdkwartier van Namasté vormen.
Al sinds het prille begin van The Matrixx een doorslaand succes: Academixx, het feest speciaal voor studenten uit de regio. Maar The Matrixx zit nooit stil, en nu heeft ook dit vertrouwde feest een frisse restyling ondergaan. Voortaan is Academixx de eigen ‘groovy stylefull and uplifting’ nacht met de beste DJ’s uit de dance.
Reverze, het grootste harddance-event van België trekt op 21 januari 2006 naar het Antwerpse Sportpaleis Antwerpen, België’s meest heilige danstempel met een capaciteit voor maar liefst 15.000 party-animals!
All Italian Stylez in Megaclub Zak
donderdag 27 oktober 2005
Dat Megaclub Zak vele bijzondere evenementen weet te brengen, is bij velen bekend. De club, net over de grens bij het plaatsje Uelsen, is al meer dan 14 jaar voor legio bezoekers een unieke uitgaansgelegenheid met een heerlijke entourage en een visie in de toekomst. Met de versterking van Bobby V en Rico naast de technisch hoogbegaafde resident Freddy F beschikt Zak momenteel over een droomteam achter de draaitafels.
Het Amsterdam Dance Event is in haar 10e editie omgevormd van B2B-evenement tot een waar publieksgebeuren. In het Stedelijk Museum CS en het Nederlands Instituut voor Mediakunst wordt d.m.v. veejay-performances duidelijk gemaakt dat dance meer is dan muziek.
Tiësto nog steeds nummer 1
donderdag 27 oktober 2005
Tiësto is door lezers van het dancetijdschrift 'Release Magazine' opnieuw tot beste dj gekozen. Het verschil met nummer twee, Armin van Buuren, is dit jaar wel kleiner dan in het voorgaande jaar.
Absolutely Stereo
woensdag 26 oktober 2005
Absolutely Stereo is op het moment Absolutely Hype in Rotterdam! Ook de tweede editie was volledig uitverkocht. Maarliefst 1200 die-hard Miss Monica fans genoten eerst van een geweldige “warm up” set van Natarcia, waarna Monica herself achter de decks verscheen en de zaal compleet los liet gaan. Wat een feest!
Zaterdagavond 5 november zal discotheek Grand Madeira in Nederweert het toneel vormen voor Nitro-gen. Op dit dance-evenement zullen regionaal en provinciaal bekende DJ’s met hun favoriete platen de bezoekers uit hun dak laten gaan, waarbij de ondertitel ‘Welcome to the mad lab’ zeker van toepassing zal zijn, al was het maar vanwege het verfrissende thema.
Rewind Events zal op zaterdag 5 november een nieuw concept gaan lanceren, genaamd Floorfillerz. Floorfillerz zal een mix van hardere stijlen als hardtrance, hardstyle en hardcore gaan vertegenwoordigen en zoals de naam al zegt zal dit nieuwe concept er zeker voor gaan zorgen dat de voetjes non-stop van de vloer gaan.
Zaterdag 12 november viert Xtra Large haar 3-jarig bestaan! De vetste club van Amsterdam presenteert je nu al drie jaar de mooiste, grootste en meest sexy feesten die je kent. Tijd voor een geweldig feest voor alle fans, dj's en bezoekers die Xtra Large in de afgelopen jaren heeft heeft gehad. Een feest van herkenning en een feest met de blik op de toekomst.
Go!Funk
maandag 24 oktober 2005
Elk boek kent zijn laatste pagina en aan al het goede komt een eind! zo ook aan de GO!-edities. Succes is geen garantie op continuïteit en soms kan iets nieuws nog beter zijn. Dus wees niet gevreesd, want Crunc gaat lekker verder met zijn andere daverende spraakmakende concepten! Toch vindt op zaterdag 5 november de laatste GO! Editie in Sinners plaats; Crunc is druk bezig met een nieuwe locatie.
Zaterdag 5 November 2005 is de datum voor een spectaculair feest in AStA. Elusive bestaat maar liefst 5 jaar! En dat moet gevierd worden. De Haagsche evenementenorganisatie zet tijdens deze avond haar favoriete evenement (tevens ook de 5de editie) Backdraft neer. Net als de vorige keer biedt AStA, gelegen aan het Spui in Den Haag, onderdak aan dit evenement. Vanaf 23.00 uur staat AStA deze avond in het teken van vuur.
Op Vrijdag 11 November presenteert Players in Zoetermeer ‘Magik Muzik on Tour’ Het befaamde label van werelds nummer 1 DJ Tiësto presenteert deze avond in, een van Nederlands mooiste club, twee van zijn artiesten. Mark Norman en het Frans / Belgische Mojado zullen deze avond hun langverwachte album presenteren en worden bijgestaan door Twix Talent winner DJ [dj=Anthipus].
Over ruim 2 weken, 5 november 2005, zal het MECC Maastricht worden omgetoverd tot een ware Hardcore arena voor dit 10 jarig jubileum van Raving Nightmare. De voorbereidingen zijn in volle gang. Hieronder de belangrijkste info en antwoorden op een rijtje:
Op een nog geheime locatie organiseert Multigroove zaterdag 26 november de tweede editie van het underground concept Das Boot. Het Oost-Duitse schip MS Stubnitz was tijdens de eerste editie het toneel van een ruige reis terug in de tijd. Menig Oldskool & Early Hardcore liefhebber heeft verstek moeten laten gaan, aangezien het evenement geruime tijd van de tevoren uitverkocht was.
D.D.O.D. 9 - Lost Souls
vrijdag 21 oktober 2005
Er zijn deze maand alweer de nodige Harddance feesten geweest, er was Maximal Power in Café Maxim te Rotterdam, diezelfde avond nog veel Harddance invloeden in de tweede zaal op Xtra Large in Kingdom the Venue in Amsterdam en natuurlijk D.D.O.D. 8. Op 29 Oktober aanstaande is er nog NRG Flash in de Simplon te Groningen. Dit is alweer de derde editie georganiseerd door U4IA en zij hebben al bewezen goede en gevarieerde line ups te kunnen neerzetten die een mengeling van bekend en onbekend Harddance talent zijn.
Na het succes van de eerste twee edities in maart en juni van dit jaar, is het over twee weken weer tijd voor Area 51 in Kerkplein Breda! Op vrijdag vier november zullen Marcel Woods, Dazzle en JOOP je een topavond bezorgen met de beste techhouse, techtrance en trance.
[organization= 232] gaat een speciaal vervolg geven op een succesvolle reeks hardcore evenementen in Unitas. Dit spektakel zal in het teken staan van de finale van The Battle 2005. Deze finale kent ook vijf speciale gasten en natuurlijk onze eigen Core ConneXion DJ’s. Voor deze gelegenheid hebben wij de populairste live act uit de Hardcore scène uitgenodigd en ook zal er een oude bekende terugkeren op het podium van Unitas.
Op 7 oktober j.l. vond in de Tilburgse discotheek “The Blitz” de aftrap plaats voor de nieuwste clubavond van Brabant: Sniper. De eerste editie van dit maandelijks terugkerende concept was meteen een succes voor dance organisator Frequence.
De meest legendarische danslocatie in Den Haag luistert sinds enige tijd weer naar de roemruchte naam Marathon. Na de overname is de programmering zoveel mogelijk in tact gelaten. Maar langzaam aan komt ook de hand van het nieuwe management naar voren. Zo is er ook ruimte voor nieuwe evenementen. In samenwerking met organisator Elusive zal zaterdag 22 oktober 2005 plaats ingeruimd worden voor Club, Trance en Hardtrance.
’t Opzwepende Jumpfeest
donderdag 20 oktober 2005
25 November is het zover, dan zal er weer een Jumpfeest plaatsvinden in de Poema RAW, Utrecht. Na het laatste Jumpfeest “Born II Bounce” is besloten om naast ’t Gezellige Oldskoolfeest en het aanstaande 't Snoeiharde Hardcorefeest, ook hier een terugkerend feest van te maken.
Vrijdag 28 oktober zal de datum zijn dat de grootste discotheek van Enschede - genaamd Discotheek Lunàtic – begint met een nieuw hardstyle concept, genaam SuperBash. De kickoff zal gegeven worden door niemand minder dan DJ Isaac. Tevens zullen DJ’s Vecino en Nickey ervoor zorgen dat de uitdrukking “stilte voor de storm” deze avond zeker niet op gaat want op 28 oktober stormt het de hele nacht. Samen met VJ JK en de alom geprezen MC Syco belooft dit een geweldige avond te worden waarbij er 1 vereiste is, hoe harder hoe beter.
United in Trance
woensdag 19 oktober 2005
Het eerste United In Trance event is nog niet voorbij, en de volgende wordt alweer aangekondigd! Vrijdag 18 November zal de Asta in Den Haag het legendarische UK trance duo Above & Beyond te gast hebben.
Deflect - The dark side of Techno
dinsdag 18 oktober 2005
Vrijdag 18 november gaat het wederom gebeuren, een avond met serieuze techno aan de gracht in Utrecht. Deflect is terug met een (inter)nationale line-up die er niet om liegt. Opnieuw is er in de donkere kelders gezocht en zijn met trots tot de volgende namen gekomen: Mika Hallbäck, oftewel Grovskopa komt over vanuit Zweden, de eveneens jong getalenteerde Luka Baumann vanuit Kroatië, en van eigen bodem hebben we Carlos Rios, Akkachar, Vin-iLL, Dystorsion, Invite en Jonathan Mendiola in de gelederen.
Na een uitverkochte editie van Hard Bass eerder dit jaar in de Zoetermeerse SilverDome, is over iets minder dan 2 weken de Jaarbeurs op zaterdag 29 oktober opnieuw het domein van Hard Bass. Met meer dan 30 artiesten en live-acts zal b2s de Jaarbeurs weer op zijn grondvesten doen laten trillen.
Met enige trots maakt ook Xtra Large dit jaar deel uit van het tienjarig jubileumprogramma van het Amsterdam Dance Event (A.D.E.)! Een groots gebeuren met ruim 300 internationale dj's verdeeld over meer dan 30 clubs en discotheken.
Cruise Control the 7th edition
vrijdag 14 oktober 2005
Zaterdag 12 november 2005 is het weer zover in Gorinchem. Het concept Cruise Control van TXP-Events houdt nog steeds koers met dan al weer de zevende editie op de agenda.
Funk'd
vrijdag 14 oktober 2005
Na alweer 10 succesvolle evenementen in de Amsterdamse Panama is het nu tijd voor de Funk’d organisatie om uit te breiden naar Rotterdam. 22 Oktober aanstaande is het intieme en historische Prinses theater de locatie waar het allemaal moet gebeuren.
Woensdag 26 oktober wordt in club Panama het officiële openingsfeest van het Amsterdam Dance Event 2005 georganiseerd met onder andere een spetterend optreden van het Schotse deephouse duo Silicone Soul, een spectaculair optreden van Jaziah en met Brian S. & Victor Coral als ambassadeurs van de Nederlandse house sound anno 2005.
Het heeft even geduurt maar na een zomer op de werf vaart de Loveboat in november voor het eerst weer uit, en hoe. Zaterdag 5 november meert evenementenschip de Ameland na 2 jaar afwezigheid weer aan achter het Amsterdamse Centraal Station voor een onvervalste Loveboat Classic editie.
Houd je vast en neem even diep adem. Vrijdag 11 november gaat het gebeuren. Buzz Fuzz Solo! Een van de godfathers of hardcore neemt het roer in eigen hand en vult de hele nacht met zijn eigen unieke sound. Waar de vetste bassen en hardste kicks elkaar ontmoeten en het allemaal zeven uur lang draait om één persoon: Buzz Fuzz! Dat is niet niks!
‘Recover Hardstyle’ is de hardtrance, hardstyle en jumpstyle avond die Lexion een aantal keer per jaar organiseert, voor liefhebbers van beukende beats van toen én nu. Na een zomerstop van een aantal maanden vindt de komende editie aanstaande zaterdag 15 oktober plaats in de Zaanse nachttempel.
Ghosttown - The New Years Rave
woensdag 12 oktober 2005
Dit jaar organiseert Dance 2 Eden voor het eerst sinds 1997 weer feest tijdens de jaarwisseling: Ghosttown – the New Years Rave. Als lokatie is gekozen voor de zaal met de meeste oldschool-vibe van het land: de Vechtse Banen in Utrecht. De line-up staat garant voor een spectaculair oud en nieuw.
Zaterdag 22 oktober maak jij opnieuw kans op een vliegles in een heuse helikopter! Voor de tweede keer komen die dag twee organisaties samen om jou een fantastische avond te bezorgen.
Hardcore terug in Arnhem
dinsdag 11 oktober 2005
Arnhem was ooit een echte gabberstad. Denk aan feesten zoals Rave the City in de Opera en de Rijnhal en natuurlijk de Thunderdome en Resurrection of Hardcore feesten in Luxor. Maar sinds vorig jaar de Level gestopt is met hardcore feesten als Mayhem, Legendary Hardcore en To Hard For You is er geen aanbod meer van hardcore feesten. Terwijl er wel veel vraag is vanuit de gabber scène, zoals ook de organisator van het wekelijkse gabbercafé in Willemeen weet te vertellen.
Aanstaande zaterdag organiseert b2s voor het eerst Darkness4life in Nighttown te Rotterdam. Darkness4Life is een evenement dat alleen de donkerste en rauwste kanten van de hardcore aandoet.
Na een succesvolle en uitverkochte Speakerplay tijdens Koninginnenacht pakt de progressieve techno avond opnieuw uit met een zeer bijzondere Amsterdam Dance Event editie met in de hoofdrol Chris Liebing en Speedy J.
Eindelijk
dinsdag 11 oktober 2005
Op vrijdag 11 november 2005 opent club Y-Land in Spijkenisse haar deuren voor een nieuwe editie van Eindelijk. De vierde aflevering alweer, waarmee de serie feesten van Eindelijk nu definitief bestaansrecht heeft verkregen. Een niet meer weg te denken clubavond in het uitgaansleven van Voorne Putten!
No.1 presents - Crazy
dinsdag 11 oktober 2005
Voor de meeste hardstyle, oldschool en hardcore liefhebbers in het noorden van het land is No.1 waarschijnlijk geen onbekend fenomeen meer. De wekelijks terugkerende edities van No.1 zorgen iedere keer weer voor veel gezelligheid én kwaliteit in Sans Souci te Berlikum.
Zaterdag 15 oktober 2005 zal in The Pilot te Ysselsteyn de 1e editie van Timetraveller plaatsvinden. De locatie is vooral bekend geworden door de Apocalypse en Innersection feesten. De tijd is echter aangebroken voor iets nieuws. Strictly-Hard Events denkt dan ook met dit concept een nieuwe weg in te kunnen slaan. Een weg die een poort zal openen naar een nieuwe dimensie … een nieuwe tijd … reis op zaterdag 15 oktober dan ook mee met Timetraveller.
Magnetronik in de Poema
vrijdag 7 oktober 2005
De geslaagde eerste editie en een overheerlijk tussendoortje aan het Scheveningse strand smaakten naar meer. Zaterdag 15 oktober is er daarom weer een ~Magnetronik-avondje voor de fijnproever in de Poema in Utrecht.
Intenze - German edition
donderdag 6 oktober 2005
Na een stilte van 1,5 jaar rondom het succesvolle concept INTENZE zal er op 10 december een Duitse editie plaats vinden. Met de legendarische edities in de Rijnhal te Arnhem in ons achterhoofd was het moeilijk om in Duitsland de juiste locatie te vinden voor deze mega club editie.
Absolutely Fresh is back in Enschede
donderdag 6 oktober 2005
Na een periode van bijna 3 maanden relatieve rust heeft Absolutely Fresh zich weer op en top voorbereid op de laatste helft van 2005. Afgelopen maand heeft Absolutely Fresh er nog voor gezorgd dat op de Universiteit Twente het dak er totaal af ging met Fedde le Grand, Laidback Luke en Don Diablo, tijdens Create Tonight. Een met 1250 bezoekers volledig uitverkochte locatie, kon genieten van een exclusieve avond in Enschede.
Super hot Rush in club Noa
woensdag 5 oktober 2005
Zaterdag 8 oktober wordt er weer een super lekker Rush feestje in club Noa gegeven in Leeuwarden. Deze editie is bomvol met niemand minder dan mixmaster Don Diablo in the house, new kid on the block Mischa Daniels, RUSH Shaper Brian S., en Noa's eigen Ricardo en Dani-L achter de draaitafels. Ook zijn er optredens van de danseressen van de Funkadelic Pussydoll Dancers en Rob the original Trumpetman.
Sounds of Hardcore
woensdag 5 oktober 2005
De Waakzaamheid is de oudste discotheek van Nederland en er zijn al tal van organisaties geweest die hier diverse evenementen hebben georganiseerd. Alles wat je kunt bedenken is al langs gekomen en er zijn weinig artiesten die hier nog niet eerder hun kunsten hebben vertoond.
Vrijdag 11 november kan iedereen die van hard houd zijn hart ophalen bij de Buzz Fuzz solo in de Kingdom the Venue! Vanaf het begin van de house in Nederland is dit een van de kopstukken in de hardcore scene. Dat belooft dus een hels spektakel te worden! Maar liefst 7 uur lang gaat Buzz Fuzz je trakteren op een set waarin hij al zijn capaciteiten tentoon zal spreiden.
ID&T verkoopt Slam!FM
dinsdag 4 oktober 2005
Lex Harding, Ruud Hendriks en Marcel Dijkhuizen nemen met hun media investeringsmaatschappij SLAM!FM over. 2HMedia heeft daarover op hoofdlijnen een akkoord bereikt met ID&T.
31 oktober 2005
The battle against Violence - Dansen tegen zinloos geweld
FreshGrooves
Erotic Sunday Vibes
30 oktober 2005
Welcome to the Chaishop
Academixx - De vernieuwde èn vertrouwde studentenparty
28 oktober 2005
Reverze - Grootste Harddance Event van België, Sportpaleis Antwerpen
27 oktober 2005
All Italian Stylez in Megaclub Zak
Veejays in het Stedelijk Museum en het Nederlands Instituut voor Mediakunst
Tiësto nog steeds nummer 1
26 oktober 2005
Absolutely Stereo
Nitro-gen - Dance laboratorium in Nederweert
Rewind Events presenteert FloorFillerz
25 oktober 2005
Xtra Large viert haar 3 jarig bestaan op grootse wijze
24 oktober 2005
Go!Funk
Backdraft - Elusive`s 5th anniversary
Club Players presenteert albums van Mark Norman & Mojado
22 oktober 2005
Newsflash Raving Nightmare - Nocturnal Rituals
21 oktober 2005
Multigroove presenteert Das Boot II op geheime locatie
D.D.O.D. 9 - Lost Souls
Marcel Woods, Joop! en Dazzle op Area 51
Core ConneXion sluit 2005 af op 26 November
20 oktober 2005
Super Marco May en Ruthless bij Sniper
Sequence - Club, trance en hardtrance in Haagse Marathon
’t Opzwepende Jumpfeest
Lunàtic Enschede begint maandelijkse hardstyle avond
19 oktober 2005
United in Trance
18 oktober 2005
Deflect - The dark side of Techno
17 oktober 2005
Hard Bass laat Jaarbeurs Utrecht weer trillen
16 oktober 2005
Wijziging line-up Amsterdam Dance Capital
14 oktober 2005
Cruise Control the 7th edition
Funk'd
The official ADE 2005 Opening Party
13 oktober 2005
Loveboat vaart weer uit voor een bijzondere editie
Buzz Fuzz Solo - The hardcore event of the year
12 oktober 2005
Recover hardstyle terug van weggeweest
Ghosttown - The New Years Rave
Opnieuw kans op helikoptervlucht bij Xtra Large meets Decision
11 oktober 2005
Hardcore terug in Arnhem
Nighttown zaterdag in het teken van Darkness4Life
Collabs Session special - Speakerplay
Eindelijk
No.1 presents - Crazy
10 oktober 2005
Timetraveller - A Trip to Hardcore History
7 oktober 2005
Magnetronik in de Poema
6 oktober 2005
Intenze - German edition
Absolutely Fresh is back in Enschede
5 oktober 2005
Super hot Rush in club Noa
Sounds of Hardcore
4 oktober 2005
Buzz Fuzz Solo van 4 november naar 11 november
ID&T verkoopt Slam!FM