Partyflock
 
Nieuws · mei 2016
­ Nederland
Releases & Aankondigingen
dinsdag 31 mei 2016
Vandaag lees je meer over de volgende artiesten: : Psyko Punkz, Raiden, KC Lights & Polina.
Nederlandse artiesten als Martin Garrix, Hardwell, Golden Earring en Nicky Romero willen een financiële vergoeding van onlineplatforms als Facebook voor het gebruik van hun muziek en filmpjes. Ruim tweeduizend kunstenaars, artiesten, auteurs en fotografen hebben een brief aan Nederlandse Europarlementariërs ondertekend waarin ze vragen om betere regelgeving.
Inmiddels een welbekend en hysterisch fenomeen: Milkshake! Voor het 5-jarig jubileum een heel weekend lang op zaterdag 30 en zondag 31 juli. Het Westerpark-terrein wordt opnieuw omgetoverd tot een spektakel met wel 18 stages waar iedereen kan genieten zonder hokjes en grenzen. Milkshake presenteert de line-up, met optredens van onder andere Peaches, New York Divas Amanda Lepore en Lady Bunny, Mykki Blanco, Le1f, Tiga, Phalerieau, Nickie Nicole, Willie Wartaal en Egbert-Jan Weeber. Met daarbovenop een uitgebreide randprogrammering belooft het een magisch weekend te worden!
Zaterdag 17 september gaan tijdens Summerlake sowieso de handjes in de lucht! Op vier verschillende area's zullen meer dan 50 artiesten de boel weer gaan laten ontploffen! Wie? Het eerste lijstje kunnen we alvast verklappen:
Universal Music Group neemt voor $1 miljoen cash het marketingbedrijf Fame House van SFX over. Het is het eerste onderdeel van de noodlijdende dance-moloch SFX Entertainment dat van de hand is gedaan. De deal werd op 26 mei goedgekeurd door De Rechter.
Naast de 1 miljoen dollar in contanten zijn er ook afspraken gemaakt over het overnemen van de $400.000 aan schulden en verplichtingen die Fame House is aangegaan.
Directeur bij concertorganisator Mojo Concerts, Wilbert Mutsaers, pleit voor meer hiphop en r&b op Nederlandse popfestivals. Mutsaers ziet liever Beyoncé of Kanye West eens op Pinkpop. Het festival in Landgraaf zoekt het volgens hem te vaak bij de oude rockers. Dat zegt hij vrijdag in een interview met De Volkskrant.
Na een spectaculaire eerste editie op 29 april met de recent getekende House-legende Erick Morillo maakt niemand minder dan Armin van Buuren zijn opwachting als headliner van de tweede editie van 'Armada Invites'. Het nieuwe concept is recent in het leven geroepen door platenmaatschappij Armada Music en host intieme showcases die live te volgen zijn via Armada Music's Facebook-pagina.
Café d'Anvers, vaste waarde in het Antwerpse en Belgische nachtleven, slaat deze zaterdag de handen in elkaar met het oer-Antwerpse Laundry Day. Het festival besloot om dit jaar koers te wijzigen en opnieuw oprichter Luc Carpentier aan boord te halen. In het kader van deze nieuwe, frisse wind, slaan de club en het festival dit jaar de handen in elkaar voor een nieuwe stage: Evoke. Zaterdag krijgt het publiek in Café d'Anvers alvast een voorsmaakje in ware Laundry Day-stijl.
Het 'International Music Summit Ibiza's Business Report' voor 2016 is publiek gemaakt. In dit rapport vinden we een sloot aan statistieken over de huidige positie van EDM/Dance muziek in de wereld. Wat interessante feiten uit dit rapport op een rij....
Jeugdsentiment! Mooi was die tijd waarin je als zestienjarige de eerste stapjes in het uitgaan mocht zetten bij Lobbes in de Haarlemse Smedestraat. Van 1987 tot en met 1997 kon je hier genieten van lekkere muziek, leuke mensen en de gastvrijheid van Pa Lobbes en zijn familie.
Line-up Q-BASE bekend
woensdag 25 mei 2016
Op 10 september daagt Q-BASE je uit voor een 14-uur durende rave-marathon waar alleen de meest doorgewinterde festivalveteranen tegen zijn opgewassen. Op een intense expeditie van licht naar duisternis is het de ware underground mentaliteit die het kaf van het koren scheidt.
Releases & Aankondigingen
woensdag 25 mei 2016
Vandaag lees je meer over de volgende artiesten: Brooks, X-Pander & Abel ft. K19.
Sony onderzocht de muziekvoorkeur van honden. Uit deze wetenschappelijke studie blijkt dat honden liever luisteren naar house- en popmuziek dan naar klassieke concerten. Tegelijk realiseerde Sony ook een video- en geluidsexperiment onder leiding van het productiebedrijf Unit 9. In de video 'Party Animals' wordt geluid gevisualiseerd via de reacties van dieren. Daarbij wordt gebruikgemaakt van het High Powered Audio Systeem GTK-XB7 en Martin Garrix' hit 'Animals'.
In februari van dit jaar viel Paul van Dyk van het podium tijdens A State of Trance in de Jaarbeurs. Daarna is er weinig nieuws naar buiten gekomen, behalve dat hij moest revalideren en zijn optredens gedurende enkele maanden afgezegd werden. Op Facebook lezen we nu een update van de hand van Paul van Dyk zelf.
Indicator in Martiniplaza is een vast gegeven voor duizenden (early) hardstyle liefhebbers en is hét hardstyle-event van het Noorden. Indicator staat onder meer bekend om de dikke stagedesigns en kwalitatieve programmering. Maar ze blijven altijd kritisch en het kan altijd beter en mooier! Dus verwacht zaterdag 8 oktober een editie van Indicator die de voorgaande edities gegarandeerd gaat overtreffen!
Releases & Aankondigingen
dinsdag 24 mei 2016
Vandaag lees je meer over de volgende artiesten: Shelco Garcia & Teenwolf, Yves V & Dimitri Vangelis & Wyman, Sem Vox, Salvatore Ganacci feat. Enya & Alex Aris.
Line-up Dour compleet
dinsdag 24 mei 2016
De line-up van Dour Festival is compleet en staat als een huis met acts zoals Underworld, Floating Points, Richie Hawtin en Sigur Rós. Het grootste en meest toonaangevende muziekevenement van onze zuiderburen vindt plaats tussen 13 en 17 juli. Vorig jaar was een top editie, die in een razend tempo uitverkocht. Naast de acht oude en vertrouwde podia heeft het festival een verrassing in het petto: een negende podium, de Cubanisto Dancing.
SFX Entertainment moet een schikking openbaar maken die het heeft getroffen met het Nederlandse ALDA. Dat vindt de US Trustee, een soort rechter-commissaris die toezicht houdt op de afwikkeling van uitstellen van betaling. Dat blijkt uit een document dat is ingeleverd bij de rechtbank in Delaware.
Aan het eind van het decennium overwoog Moby het einde der dingen, het einde van zijn carrière en de rest van zijn leven. En hij legde al zijn emoties in wat hij als zijn zwanenzang zag. Het album dat hij voorzag als afscheid van alles, werd in werkelijkheid het begin van een verbazingwekkende nieuwe fase in zijn leven: Play. Er werden miljoenen exemplaren verkocht.
Lief festival kon de eerste feitjes niet langer voor zich houden: afgelopen week zijn alle dames en heren op het artiestenlijstje van Lief dan écht verklapt. Verdeeld over zes verrassende area's met muzikaal geluid variërend van zuivere techno tot aan disco en funky ritmes, zijn onder andere Cari Lekebusch, Chocolate Puma, Curbi, De Sluwe Vos, Function, Gaiser, Marcel Fengler, MOTi, Paco Osuna en Sam Paganini hier te vinden. Wie er verder op staat? Ontdek het hier...
Het bloed giert inmiddels door de aderen van de Multigroove crew; De afsluiting van het 25-jarig jubileum in de legendarische Warehouse Elementenstraat is een feit. Het feest maakt al ongekend veel los vanaf de allereerste aankondiging, iedereen snapt immers dat hier geschiedenis geschreven wordt
65.000 Bezoekers worden verwacht op het grootste festival van Duitsland voor elektronische muziek, dat van 5 tot 7 augustus plaatsvindt op de Raketbasis Pydna bij Kastellaun. Vier dagen en drie nachten spelen topacts zoals Robin Schulz, Paul van Dyk, Sven Väth, Adam Beyer, Laidback Luke, Chris Liebing, Sander van Doorn etc. In totaal zijn er 350 DJ's en live acts op 23 podia te zien onder het motto 'Red Dancing Flames'.
Kom naar de ginger controledagen en bemachtig het ticket! Het thema van dit jaar is al enige weken bekend en sindsdien zijn we allemaal non-stop en all-the-time 'On Fire'. Een brandende vraag die tegelijkertijd omhoog kwam: wie zijn de meest vurige types? Dat zijn overduidelijk de roodharigen/redheads/gingers/carrot-tops (hoe je ze ook wilt noemen) van deze wereld. Als klapper op de vuurpijl is het op 3 september 2016 ook nog eens 'RedHead Day'. Ze komen er dus niet onderuit, hoog tijd om gingers in het zonnetje te zetten: Natural redheads mogen gratis naar Valtifest!
Wil je er bij zijn 11 juni? Koop dan nu je kaartje nog bij één van de voorverkoopwinkels in Nederland. De online kaarten zijn allang uitverkocht! Hieronder een lijst waar nog kaarten liggen. Er zijn nog zelfs wat VIP-kaarten te koop! Deze kaarten geven je heel veel extra voor maar 12 euro meer.
Het zal de gemiddelde feestganger als muziek in de oren klinken: een stijlvol 25+ housefeest in een historisch landhuis midden in de Veluwse bossen. Dat het goed aanslaat blijkt uit de vele bezoekers uit het hele land. Het personeel van Princess Hotel de Wipselberg maakt zich nu, na een uitverkochte derde editie, op voor de vierde editie van Wine, Dine & Dance.
Japies Hof pioniert met festivalfood op sterrenniveau; topchefs als Richard van Oostenbrugge, Pascal Jalhay en Syrco Bakker staan naast mooie artiesten als Nick Mulvey, Vaudou Game en Joost van Bellen.
De eerste editie van dit nieuwe festival vindt zaterdag 2 juli plaats op het terrein van de Jaap Eden Baan in de Amsterdamse Watergraafsmeer
Wat gingen jullie lekker tijdens het vijfjarig bestaan van TIKTAK! Een betere verjaardag konden ze zich niet wensen. Op 28 mei komen ze opnieuw met heel veel supersterren. Zo komen o.a Dyna en BIGGI langs. Je weet wat je kunt verwachten, maar ze vertellen het graag nog een keertje: tijdens TIKTAK gaat het van hiphop, house, trap, classics, pop, moombathon en RnB weer terug naar de beukers van dit moment.
De eerste naam uit de line-up voor Out of Control is bekend. Het feest in Walibi Holland viert dit jaar op 9 juli haar vijfde jubileum en trapt met niemand minder dan Ronnie Flex de lijst van bekendmakingen af.
Zondag 15 mei (eerste Pinksterdag) komt Sander Kleinenberg naar Luxor Live voor een exclusieve drie-uurs set tijdens Sundaypeople.
Zaterdag 11 juni is de dag dat de wereld zal veranderen, voor langere tijd worden we er door de media al op voorbereid. Wereldleiders zijn in het diepste geheim bezig de mensheid klaar te maken voor misschien wel de meest schokkende gebeurtenis aller tijden. We zijn niet alleen en onze wereld is niet uniek. De eerste publieke ontmoeting staat gepland en zal niet onopgemerkt blijven. Maar is het wel de eerste ontmoeting?
Of zijn zei altijd al onder ons geweest... Brace yourself for the hardest encounter!
Dit jaar verlegt Ground Zero Festival zijn grenzen. Ground Zero support altijd opkomende en getalenteerde DJ's en producers. Dit jaar heeft Ground Zero een speciale talent stage en bieden we jou de mogelijkheid om te draaien op Ground Zero Festival 2016. Ben jij klaar om jouw grenzen te verleggen en denk je dat jij het in je hebt?
TivoliVredenburg heeft de komende jaren miljoenen van de gemeente Utrecht nodig om te overleven. Dat concludeert het Onderzoeks- en Adviesteam onder leiding van de voormalig Amsterdamse wethouder Carolien Gehrels.
Het advies van de Onderzoeks- en Adviescommissie geeft handvatten om een streep te zetten onder het verleden.
Full Moon Festival wordt georganiseerd op een nieuwe locatie, De Ven in Spaarnwoude! Check wat de voordelen van deze locatie zijn en lees alles over de verschillende, voordelige, ticketopties!
Apple zou van plan zijn om muziekdownloads uit iTunes te verwijderen. Het zou dan alleen nog maar mogelijk zijn om te streamen. Dat stelt Digital Music News op basis van bronnen die met Apple spreken. Het is nog onduidelijk wanneer Apple de downloads precies zou verwijderen. Mogelijk gebeurt dit al binnen twee jaar, maar er zou ook worden gesproken over het uitfaseren van de downloads in de komende drie of vier jaar.
Op zondag 15 mei is het Eerste Pinksterdag en wordt het een echte dikke beachparty op het strand van Hoek van Holland. Op deze vrije dag strijkt Metz on the Beach neer bij de al vier jaar achtereen uitgeroepen beste strandtent van Nederland: Beachclub Royal!
Club Monte Carlo aan de Wijchenseweg in Nijmegen moet definitief een half jaar dicht. Dat heeft burgemeester Bruls bepaald. Volgens hem heeft de club de afgelopen tijd voor te veel overlast gezorgd.
De sluiting was half april al aangekondigd. Bruls reageert daarmee op een reeks incidenten bij club Monte Carlo (voorheen The Matrixx).
Marco Carola is al sinds het begin van de jaren '90 betrokken in de techno-scene alhoewel zijn geluid zich tegenwoordig heeft gevormd tot rollende techhouse en minimal die zich vooral kenmerken door pompende basslines. Zaterdag 14 mei komt de Napolitaanse DJ en producer terug naar Toffler en deze keer voor een maar liefst vijf uur durende set!
De SFX soap gaat onverminderd door met een vervolgaflevering in de twist tussen ALDA en SFX. De laatste heeft een schikking voorgesteld om een rechtszaak te voorkomen, maar Allan Hardenberg en David Lewis lijken daar niet mee akkoord te gaan en hebben beslag laten leggen op de aandelen van ID&T International Holding, Sensation Brazil BV, SFX Europe bv en de aandelen ALDA die al waren overgedragen aan SFX en ook op bankrekeningen van het bedrijf.
Het festivalseizoen is weer gestart en dat betekent voor veel jongeren dat er elk weekend weer een feestje op het menu staat. Maar nog steeds stappen jonge festivalgangers regelmatig met drugs en/of alcohol op achter het stuur. Jongerenorganisatie TeamAlert gaat het komende seizoen met het Witte Waas project langs zoveel mogelijk festivals om met jongeren in gesprek te gaan over dit thema. Wanneer jongeren beloven drank- en drugsvrij aan het verkeer deel te nemen, mogen ze met vrienden op de foto of krijgen ze een leuke gadget als aandenken.
Club 2 Venue in de verkoop
maandag 9 mei 2016
Vanmorgen maakt eigenaar Herman van Club 2 Venue bekend dat hij de locatie gaat verkopen. Zijn gezondheid speelt hem parten, zo valt te lezen op een bericht op Facebook.
Niet alleen met optredens van Snap!, Captain Jack, Jody Bernal, Def Rhymz, Trafassi en Lange Frans zet Guilty Pleasure Festival koers naar je jonge jaren. Ook de games, video's en spelletjes staan in het teken van ouderwetse gezelligheid. Tijdens een groot Nintendo toernooi wordt de grootste baas in bijvoorbeeld Mario Kart, Donkey Kong of Duck Hunt gehuldigd. Vorig jaar won de beste speler op de 8- en 16bit consoles een Gilera Citta, ook dit jaar wordt de beste old-school gamer met een mooie prijs beloond. Op zondag 15 mei is er een Guilty Pleasure Festival-preparty op Boerderij Langerlust met Def Rhymz en DJ Irwan.
Een wereld vol tegenstellingen, vol kleur maar ook keihard en duister! Over precies 8 dagen openen de poorten van deze mysterieuze wereld, die ook wel Fantasy Island Festival heet. Van classics tot aan hardcore en van een varende area tot aan een gigantische mainstage; het is zeker dat het een race tegen de klok wordt om alles te zien! Hoogtijd dus om de timetable te delen, zodat je je route kunt gaan uitstippelen. Op naar die 8 area's, 125 topartiesten en Mexicaanse sferen van 'Dia de Los Muertos'!
De Australische producer en muzikant Flume geeft op vrijdag 4 november een concert in de Heineken Music Hall als onderdeel van zijn wereldtour. De kaartverkoop voor de show start donderdag 12 mei om 10.00 uur via Ticketmaster.
Techno-pionier Sven Väth komt vrijdag 13 mei naar Toffler! Eigenlijk hoef je hier geen woorden meer aan vuil te maken, maar deze legende verdient natuurlijk enige introductie. Hij is al sinds dag één actief in de scene en draait nog steeds mee op topniveau over de hele wereld.
Festivals afstruinen en dansen in de openlucht op muziek van de grootste dj's en artiesten is voor veel danceliefhebbers 's zomers vaste prik. Voor jongeren met een verstandelijke beperking is dit lang niet zo vanzelfsprekend. Daarom organiseert stichting 10,000 HOURS deze zomer in samenwerking met Nederlands' grootste festivalorganisatoren en met behulp van vrijwillige danceliefhebbers een reeks minifestivals volledig afgestemd op de behoeften van deze jongeren. Met Nicky Romero als ambassadeur van de stichting haakt de tour in op de grote en bekende festivals in Nederland.
Traditiegetrouw heeft technolegende Dave Clarke weer als eerste de eer om zijn ADE-avond uit de doeken te doen. Na elf legendarische Dave Clarke Presents edities in de Melkweg, keert Clarke terug voor een nieuwe ronde, met "The Dirty Dozen": 12 jaar Dave Clarke Presents en 12 DJ's die 12 uur lang steenharde techno door de speakers jagen. Zo staan onder andere Luke Slater & Ø [Phase], Marcel Fengler, Miss Kittin, Tommy Four Seven, Rebekah, Black Asteroid, Louisahhh en meer op het programma.
De Belgische overheid heeft drie websites laten blokkeren die concertkaarten tegen woekerprijzen doorverkopen. Dat meldt de Belgische minister van Consumentenzaken Kris Peeters in Het Nieuwsblad.
Op zaterdag 7 mei is het eindelijk zo ver en opent Flanders Expo haar poorten voor de eerste editie van Bass Events' Flashback! Wat je kunt verwachten is een adembenemende tocht door de geschiedenis van de hard dance. Pure nostalgie met alleen de beste classics van de afgelopen tien jaar!
Releases & Aankondigingen
dinsdag 3 mei 2016
Vandaag lees je meer over de volgende artiesten: Deorro vs Riggi & Piros, Dave Winnel feat. Jackie Jaxx, Yves V vs Dimitri Vangelis & Wyman en Mosimann.
FeestDJRuud stopt ermee
maandag 2 mei 2016
FeestDJRuud heeft zojuist aangekondigd te stoppen.
31 mei 2016
Releases & Aankondigingen
Martin Garrix, Hardwell, Nicky Romero e.v.a. willen financiële vergoeding online platforms
30 mei 2016
Line-up Milkshake Festival compleet
28 mei 2016
Summerlake Outdoor Festival maakt eerste namen bekend
27 mei 2016
SFX verkoopt Fame House aan Universal
Mojo-directeur: Pinkpop moet meer ruimte geven aan 'zwarte' muziek
Armin van Buuren headliner bij uniek livestream-event 'Armada Invites' op 7 juni
26 mei 2016
Café d'Anvers hangt zaterdag de was buiten
Eén op de zeven Europeanen bezocht ooit dance-event
Terug naar toen: Lobbes reünie vrijdag in Patronaat
25 mei 2016
Line-up Q-BASE bekend
Releases & Aankondigingen
Honden luisteren liever naar Martin Garrix dan Beethoven
Paul van Dyk laat van zich horen
Indicator op 8 oktober weer in Martiniplaza
24 mei 2016
Releases & Aankondigingen
Line-up Dour compleet
Justitie VS eist openbaarmaking schikking ID&T en Alda
23 mei 2016
Biografie Moby vanaf juni in de winkel
21 mei 2016
Lief festival verklapt haar artiestenlijst van 2016
20 mei 2016
25 Jaar Multigroove in de Elementenstraat
19 mei 2016
Nature One · Red Dancing Flames
18 mei 2016
Roodharigen mogen gratis naar Valtifest
17 mei 2016
B.I.T.C.H festival 95% uitverkocht
16 mei 2016
De Wipselberg maakt zich weer klaar voor Wine, Dine & Dance
Japies Hof nieuw festival voor vrienden, familie en liefhebbers van goede live muziek & heel lekker eten
15 mei 2016
TIKTAK op 28 mei in AIR Amsterdam
14 mei 2016
Ronnie Flex op Out Of Control in Walibi Holland
Sander Kleinenberg draait exclusieve set in Luxor Live tijdens Eerste Pinksterdag
13 mei 2016
BKJN vs Partyraiser Festival · the Hardest Encounter
Draai jij dit jaar op Ground Zero Festival?
TivoliVredenburg heeft miljoenen nodig van gemeente
12 mei 2016
Eén groot gekkenhuis op Full Moon Festival met Madhouse, Trance Nation, Xtra Large, Tom Harding & JP en Temptation Events
'Apple wil stoppen met iTunes-muziekdownloads'
11 mei 2016
Metz viert pinksteren bij Beachclub Royal Hoek van Holland
Club Monte Carlo moet half jaar dicht
10 mei 2016
Marco Carola vijf uur lang in Toffler
Quote: Nederlandse schuldeiser legt beslag op aandelen en bankrekeningen SFX
Controle over je kaken en het stuur tijdens het festivalseizoen
9 mei 2016
Club 2 Venue in de verkoop
Guilty Pleasure Festival zoekt Nintendobaas
6 mei 2016
Timetable & Floorplan Fantasy Island Festival - Embrace the Afterlife
Flume naar de Heineken Music Hall
5 mei 2016
Techno-pionier Sven Väth komt naar Toffler
4 mei 2016
Nicky Romero zet zich als ambassadeur van 10,000 HOURS in voor kwetsbare jongeren
Dave Clarke presents The Dirty Dozen tijdens ADE in de Melkweg
België blokkeert drie malafide ticketwebsites
Flashback · a throwback to the roots of the harder styles
3 mei 2016
Releases & Aankondigingen
2 mei 2016
FeestDJRuud stopt ermee