Partyflock
 
­ Nederland

25 Jaar Multigroove in de Elementenstraat

gepubliceerd door , op
Het bloed giert inmiddels door de aderen van de Multigroove crew; De afsluiting van het 25-jarig jubileum in de legendarische Warehouse Elementenstraat is een feit. Het feest maakt al ongekend veel los vanaf de allereerste aankondiging, iedereen snapt immers dat hier geschiedenis geschreven wordt. De locatie ademt de sfeer van weleer nog altijd uit en de artiesten zijn als vanouds laaiend enthousiast; alle puzzelstukjes vallen op hun plaats om op 26 november 2016 een droomeditie neer te zetten met een eenmalige onvervalste Multigroove Warehouse Elementenstraat Reunion. En reken maar dat dit er eentje wordt voor de echte trouwe gangmakers en feestbeesten, de die-hards, de Multi-tribe.

Personal Invitation
Dat er heel veel animo is voor deze happening moge duidelijk zijn. Dit gaat uitverkocht! Om er voor te zorgen dat dit feest zijn Authenticiteit behoud en de sfeer en spirit gewaarborgd blijven zoals tijdens 25 year Multigroove in de WesterUnie eerder dit jaar, Hebben ze er voor gekozen om met personal Invitations te gaan werken. Hou de website en de socials in de gaten en check regelmatig je Mailbox voor jouw personal Invitation.

Bedreigingen
Weer terug naar de Warehouse Elementenstraat, al was het maar voor één lange nacht. Het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan; Ook vanuit de bezoekers stromen immers al jaren verzoeken, smeekbedes, liefdesbrieven en regelrechte bedreigingen binnen dat Multigroove echt terug moet keren naar de plek waar het allemaal begon. Uiteindelijk heeft Arne van Mary go Wild die bezig is met een boek over Multigroove het ijs gebroken en is Multigroove in contact getreden met Duncan Stutterheim, die zijn roots nog altijd hoog in het vaandel heeft en Multigroove nog steevast noemt en roemt in interviews. Want ook hij was regelmatig in de Warehouse Elementenstraat te vinden.



Heilige grond
April 1992 doet Multigroove de deur open van de eerste illegale underground rave club in Nederland; in de industriële loods van Focus in de Warehouse Elementenstraat in het Amsterdamse Sloterdijk gebied. Een episch tijdperk brak aan; Niemand had voorzien dat deze plek zo'n prominente en bepalende rol in de geschiedenis van de Dance zou gaan spelen. De Warehouse Elementenstraat werd heilige grond en het straatnaambordje werd het meest gestolen bordje van Nederland. De Warehouse Elementenstraat, The House of God, Multigraf of simpelweg Multi; Elke week ging het hier compleet van god los.

Eerste gabbers
De Warehouse Elementenstraat was keer op keer uitverkocht met ca.1500 bezoekers. Er werd veel geëxperimenteerd met muziek; de eerste techno rave sound, hardcore, oldstyle, harde psytrance, live-acts - ook de eerste full color flyers en lasers. Het was een spannende tijd. Het was de voor avond van de muzikale revolutie van de jaren '90. De Warehouse Elementenstraat werd de harde tegenhanger van de Luna waar de softere Beatclub feesten van Per plaats vonden en de gappies van Multigroove werden al snel 'gabbers' genoemd, wat in korte tijd synoniem werd voor de liefhebbers van de harde stijlen die in de Warehouse Elementenstraat aan bod kwamen. In de documentaires 'Impact' van de VARA en 'Onrust' van de VPRO kon men de beelden zien van dit destijds nieuwe fenomeen, wat tot op de dag van vandaag veel teweeg brengt.

House of god
Met de "House of God" als titel bereikte Multigroove in de Warehouse Elementenstraat de legende-status die het vandaag de dag kent. Deze plek was de thuishaven voor het later immens populaire Dreamteam (Buzz Fuzz, Dano, The Prophet en Gizmo) en was voor artiesten als Pavo, Bass-D, Champ-e-on, Voodoo Child Waldo en vele andere de kick-off van hun carrière. Fierce Ruling Diva (Flamman & Abraxas), Chosen Few, Sunny D, Spider Willem en The Darkraver waren veel en graag geziene gasten, Lady Lady Dana leerde hier de fijne kneepjes van het draaien en live-acts als Speedy J, Praga Khan, M.N.O. en The Messiah speelden er het dak vanaf; De lijst met legendarische artiesten die er gestaan hebben is oneindig.



Wall of sound
De tijd waarin het nog altijd maar de vraag was wie er nou eigenlijk op het podium stond, toen muzikale grenzen en hokjes nog niet getekend waren en de geest van de underground nog levendig en ongehinderd rondwaarde in de verlaten uithoeken van onze hoofdstad. De Warehouse Elementenstraat werd het icoon van dit tijdperk, geroemd om de enorme Wall of Sound, de saamhorigheid en de ongedwongen underground sfeer. Hier werd je niet beoordeeld op je uiterlijk of kleding, hier kwam je om te feesten tot je er de volgende middag bij neer viel. En dat kon hier letterlijk, want de Warehouse Elementenstraat was tot 9.00u 's ochtends en vaak zelfs tot 12.00u open.



Operatie staartjes
Na 61 feesten deed de politie op 15 mei 1993 met buitenproportioneel machtsvertoon een inval die de naam Operatie Staartjes kreeg. Bewapend en getooid met baretten werd iedereen met een zak over het hoofd weggevoerd. Dit betekende het einde van het illegale tijdperk maar de legende was geboren. Nog weken achtereen werden er waken gehouden voor de deur van het warehouse, met drank en auto's met beukende speakers om de locatie te eren. Zelfs een jaar na de inval stonden er nog een paar honderd man te feesten op de straat, waarbij een krans en oude posters de hekken om de Warehouse Elementenstraat sierden.

10 opmerkingen

Jammer dat invitation only.....wie maakten de sfeer? Toch niet de bobo's van nu?

Verder: dik die filmpjes :yes: (Y)
Benjaren heen geweest, hoe gaan ze ervoor zorgen dan dat je nu een invitation krijgt, op basis van de laatst verkochte tickets????
Kan me al die flyers nog goed voor de geest halen, volgens mij stonden er steeds 4 feesten op.
Kom maar op met die invites dan O:)
Uitspraak van Tja B) op vrijdag 20 mei 2016 om 10:31:
Jammer dat invitation only.....wie maakten de sfeer? Toch niet de bobo's van nu?

Verder: dik die filmpjes :yes: (Y)


bobo's? tjongejonge jij bent lekker mee zeg :s
Uitspraak van MrsDaniels op zondag 22 mei 2016 om 20:56:
bobo's? tjongejonge jij bent lekker mee zeg :sTja B) volgen


Hoezo? Invite only betekent vaak dat >50% van de genodigden bestaat uit incrowd/netwerk/mensen die wat kunnen betekenen in de toekomst etc. Het komt voor mij niet over als een feestje voor de liefhebbers/mensen die toen de feestjes bezochten/groot maakten :)

Ik laat graag het ongelijk bewijzen hoor :yes:
Ik zou het sowieso niet vervelend vinden als dit evenement alleen toegankelijk is voor minstens 30+
Met alle respect, maar op een reunië als deze horen alleen mensen die in die tijd erbij waren of al actief waren in het uitgaansleven. Nieuwe garde is prima, maar ik zou er voor kiezen om voor zo een avond als dit alleen ouder publiek uit te nodigen ;)
laatste aanpassing